perjantai 28. kesäkuuta 2024

Vaihtoehto-ohjelmaa

 Pari vapaapäivää vetivät minut mökille. Hetkellinen maisemanmuutos vie työasiat pois mielestä.   Kurkku oli vähän kipeä lähteissä. Halusin kuitenkin ajatella, että kaikki on ok ja olen vapaapäivää viettämässä.  Kurkkukipu toi tullessaan nuhan ja lämpöä.  Pääasiassa makoilin ja neuloin ja kuuntelin äänikirjoja.  Täytyy ihan mainita tuo 13 tuntia kestänyt Salatieteiden Suomi, joka on ehkä typerin kuuntelemani äänikirja.  En saanut kuitenkaan lopetettua kesken, kun olin kerran aloittanut.  Olin siis flunssassa ja kidutin itseäni kuuntelemalla typerää kirjaa 😂 Olo ei ainakaan kohentunut.  

Yöt nukuin levottomasti.  Yhtenä yönä lähdin ulos hiippailemaan. Tervaleppäkuva aivan uudessa kuosissa, keskiyön jälkeen.  Kaukana järven pinnan yllä nk sumua tai usvaa.  Järvenpinta oli peilityyni.



Päivällä ei näe sitäkään, että aurinkokennovalaisimet näyttävät näin kivasti valonsäteitään maahan. 

Päivällä voi sen sijaan nähdä rohkean vesilinnun (kuikka). 



Aamulla aikaisin, kun aurinko paistaa tietystä kulmasta, näkee veden läpi kauas rannan tuntumasta.  Nämä kaksi kalavonkaletta  uivat kaikessa rauhassa aivan  matalassa vedessä ( järvitaimen?). Tästä järvestä ei yleensä tule mitään kalaa, joten kaikki kalat, etenkin näin isot, ovat ihan nähtävyys. 


Hylätyistä lankakeristä syntyivät nilkkasukat kokoa 38. Juuri tällaisia olen tarvinut, mutta en ole saanut tehtyä. Nämä syntyivät ikään kuin vahingossa täyttämään oman sukkatarpeeni.  Olin aloittanut nämä jo edellisellä mökkireisulla ja nyt olivat enää kärjet tekemättä. Vaaleanruskea lanka oli aavistuksen ohuempaa, kuin tuo tummanruskea.  Neuloin 2½-3 puikoilla. Lankaa kului 55grammaa. 
Kävin kuvaamassa veden päällä. Sävyt olivat sopivat taustalle 😉 
Päätin ottaa sukat pois ja huljutella jalkoja vedessä.    Pitkään  olin pärjännyt puhelin kädessä, mutta tuossa kohtaa en muistanut koko kapinetta ja pudotin sen järveen..... voihan vimpeli sentään!   Pikana poimin sen ylös ja kuivailin.  Puhelin kertoi, että virtajohdon kolossa on kosteutta. Ihan tosi!   Puhaltelin sinne pitkin päivää. Muuten puhelin oli kotelossa, jonka sisällä muutama säilyttämäni setelikään ei ehtinyt kastua.  Puhelin toimii!    Ei voi kun ihmetellä omaa typeryyttä. 


Lankaa jäi jäljelle, joten neuloin vielä pienemmät sukat, joiden pohjan pituus on 13cm.  Lankaa kului 40 grammaa.  Vielä jäi vähän molempia lankoja. 

Mustikat ovat kypsyneet todella nopeasti!   Vielä en ala niitä keräämään, mutta ei sekään selkäjumppa enää kaukana ole. 


Flunssa iski päälle kunnolla. Makasin ensin mökillä ja sitten ajelin kotiin, kun kyllästyin juoksentelemaan mökillä ulkovessassa.  Tälle viikonlopulle olisi ollut aamuisten työvuorojen jälkeen kivaa menoa paikallisten musiikkifestareiden merkeissä.   Nooh... en minä siitä Elastisesta ja Gaselleista olisi niin välittänytkään.... 🙉 Kuuntelen sitten vaikka kotona YouTubesta.....   
Aika huonoa tuuria on. Kuka edes kesällä sairastaa, kysyn vaan??  Ulkona on sellainen keli, että ei tiedä onko kuuma vai kuume.   Sain kuitenkin kahden päivän lippuni myytyä eteenpäin samalla hinnalla, kuin olin sen ostanutkin. 
Ei muuta kun eteenpäin, sanoi mummo lumihangessa!   Elämä ei pääty Elastiseen, se päättyy äähän. 

26 kommenttia:

  1. Kesä on siitä ihanaa aikaa, että huvittaa pistäytyä ulos, jos siltä tuntuu. Itse heräsin tukalaan oloon ja kävin vilvoittelemassa ulkona. Ja taas uni maittoi. Onpa huonoa tuuria, että juuri näillä helteillä sairastuu. Oikein tuplasti kuumuutta. Pikaista paranemista 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotikeinussa on hyvä ottaa päikkärit, jos väsyttää. Nenä vuotaa vielä kiitettävästi ja lämpöäkin on. Eihän sitä sairautta voi ennustella. Eletään se pois päivä kerrallaan. Onneksi flunssa on sairaus, joka lähtee pois.

      Poista
  2. Kiva postaus surkeuden keskeltä
    Ihanat kuvat. Paranemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sitä vajoaa niin itsekeskeiseen tilaan, kun on kipeä. Onneksi ei tarvi ihan petin pohjalla maata, vaikka sekään ei ole kiellettyä.

      Poista
  3. Voi sentään. Toivottavasti paranet pian! Minulla oli joku nielutulehdus toukokuun helteillä. Ja ystävällä on ollut nyt kesäkuussa, ja sitkeä tauti on ollutkin. Toivottavasti sinun tautisi poistuu pian.
    Harmi, että keikka menee sivu suun.
    Ihanat sukat ja vähintään yhtä ihana järvikuva kesäyöllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaista on ollut kai liikkeellä jo useamman kuukauden. Mies sairasti myös toukokuulla, mutta silloin ei tarttunut minuun.
      Kaikki on yöllä eri näköistä, etenkin, kun ei ole ihan pimeää silloinkaan.
      Hyvin taisi Elastinen räppäillä ilman minun katsomistanikin ;D Tänään jatkuu vielä. Nämä on kaksipäiväiset festarit. Ensimmäiset laatuaan näillä kulmilla. Väkeä oli ollut kuulemma tosi paljon.

      Poista
  4. Upea kuva tervalepästä. Kannattaa näköjään hiippailla ulkona öiseen aikaan. Kivan näköisiä sukkia ja taas sait langanloppuja kulutettua, hyvä juttu. Huonompi juttu onkin sitten se, että olet ollut sairaana. Toivottavasti voit jo paremmin. Sairastaminen on aina kurjaa ja kesällä se tuplasti kurjempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin päiväsaikaan, että nyt en viitsi tuota tervaleppää enää kuvailla, kun on aina samanlaisia kuvia. Yöllä se oli sitten taas eri näköinen.
      Täällä kotona olen nyt istuskellut paljon keinussa neulomassa. Äsken otin siellä päikkärit. Tuulee jonkin verran, niin ei ole enää liian kuuma. Ainakaan ulkoisesti. Toivottavasti tänään ei enää kuume nouse. Aikahan nämä flunssat kadottaa. Pitää vaan olla kärsivällinen.

      Poista
  5. Kaikesta harmista huolimatta positiivinen postaus 🤗 Kivat raidalliset sukat - minä sorruin Tokmannilla tarjouslankaan, ihan seiskaveikkaan, jotain lopetettavia värejä. "No kun halvalla sain". En ostanut kuin kaksi kerää, niistä saan uudet sukat itselleni syksyn tullen.
    Parane pian - kuuntele vaikka muutama Viisikko tai jotain muuta sieltä lapsuudesta mitä muisteltiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuunnellut yhtä kirjaa, joka tuntuu kestävän ikuisuuden. Olen torkahtanut useamman kerran sitä kuunnellessa ja sitten taas kelaillut takaisin päin ;)
      Minulla on nyt mökkineuleet, olohuoneneuleet, keinu-/reissuneuleet. Mitähän vielä keksisi? Kaikilla on syynsä, miksi niitä ei voi tehdä eri paikoissa ;D

      Poista
  6. Hienot kuvat ♡ hyvää viikonloppua !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle! Lämmintä piisaa, kuten kesällä kuuluukin :)

      Poista
  7. Minulla ei riitä kärsivällisyyttä kuunnella kirjaa loppuun jos en tykkää siitä. Äänikirjoja kuunnellessa nukahdan usein kun niitä sängyssä maaten kuuntelen.
    Pikaista paranemista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hilkulla oli minullakin tuon kirjan kanssa, mutta joskus ne "rävähtävät" edetessään, niin jäin kuuntelemaan. Sitten en enää viitsinyt lopettaa, kun olin jo niin pitkällä. Kun kuuntelee välillä tylsän kirjan, niin joku seuraavista voi olla vastaavasti tosi hyvä ;) Minä nukahdan niin nopeasti, että jouduin joka kerta kelailemaan kauas taaksepäin, kun erehdyn kuuntelemaan vaakatasossa.

      Poista
  8. Tosi harmi sairastua vapailla ja hellesäällä. Helteessä kun on kestämistä muutenkin ihan tarpeeksi.Toisaalta ei ihme että flunssa saa otteen kun kuumalla kelillä kaikenlaiset viilentimet on käytössä ja monesti kun menee vaikkapa ruokakauppoihin hellevetimissä niin siellä on niin kylmä, että äkkiä pitää ostokset koota.On kuin olisi jääkaapissa.
    Parane PIAN !
    Onneksi puhelin ei lakannut toimimasta; joskus on onni onnettomuudessa.Tuollaisia "Hups" juttuja minulle käy usein....liian usein :-)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sairastan nyt, eikä lomalla, joka alkaa viikon kuluttua. Jotain hyvää tässäkin, vaikka sairastaminen ei olekaan koskaan kivaa. Väkisinkin miettii, onko löytynyt sijaista, vai paahtavatko työkaverit tuplasti minun takiani.
      Kauppaan kannattaa aina pukeutua pitkähihaiseen ;) Saa avaimet sun muutkin mukaan, kun takissa on taskut ;D
      En voi uskoa, että pudotin puhelimen, vaikka olin juuri hetkeä aiemmin ollut niin varovainen. Mitähän seuraavaksi?

      Poista
  9. Onhan flunssan sairastaminen mökillä kivempaa kuin kotona, vaikka nyt sinulla ei tainnut olla sairaanhoitajakiisoja mukana? Lintu on muuten kuikka. Minä kuvasin tyttärelle ahvenia veden läpi, kun aurinko paistoi sopivasta suunnasta, ja tytär löysi 10-leirin yövalvojana ollessaan lepakon nukkumasta jollakin aidalla. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli jotenkin kummallista sairastella mökillä, etenkin kun vapaapäivät loppuivat ja sairasloma alkoi. Tuli tunne, että on luvattomilla teillä 🤭 Ei ollut kissojakaan mukana.
      Kaikenlaisia eläimiä sitä voikin yllättäen nähdä kun osuu oikeaan aikaan ja paikkaan.
      Mietinkin, että ei ole sitä töyhtöä päässä...kävin korjaamassa kuikaksi, kiitos 🙂

      Poista
  10. Paranemishaleja sinulle
    Mökillä on kuitenkin kivempaa vaikka flunssassa. Ihanat sukat olet neulonut ja onpa onni, ettei känny ehtinyt kastua toimimattomaksi.
    Minun känny kuoli kerralla kun tiputin lampeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kävi tuuri puhelimen kanssa, ensin huono ja sitten hyvä. Miehen puhelin lensi märälle nurmikolle ja kuoli siihen. Tulinhan sitten senkin testanneeksi, että puhelin ei kellu, eikä osaa uida ;D
      Värit osuivat sukissa tosi kivasti yhteen. Tuo vaaleakaan ei ollut tasaväristä.

      Poista
  11. Jo toinen blogikaveri kesäflunssassa; huono säkä, mutta kyllä se tauti aikanaan väistyy. 🐥
    Aivan ihanat kuvat Suomen luonnosta 🇫🇮 ja söpöt sukat.
    Meille kävi eilen niin että huomasimme katsovamme kurjaa elokuvaa ja lopetimme kesken. Joskus on ollut tunne että katsotaan nyt loppuun kun on aloitettu, mutta parempi ratkaisu on siirtyä kivempiin asioihin.
    Paranemista ☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä pöpöä on ollut liikkeellä kai jo muutamia kuukausia. Mies sairasti jo toukokuulla, ei tarttunut minuun. NÄköjään ei karkuun pääse kuitenkaan.
      Kuvista tuli nyt vähän erilaisia, kun oli yöaika. Epätavallinen kuvausaika :)
      Elokuva on jotenkin helpompi jättää kesken. Minulla on ollut koko ikäni joku sisäinen sääntö, että aloitetut kirjat on luettava loppuun asti. Itsepähän siitä sitten kärsin ;)

      Poista
  12. Ihana vesistö ja kauniit kuvat. Sukista löytyy kesän lämpö.
    Ai kuka sairastaa kesällä? Minä. Vielä on lääkekuuria jäljellä, kuume ja särky on onneksi pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvella voi muistella, miten tuli helteillä neulottua lämpimät sukat :)
      Minä olen selvästi kärsimättömämpää tekoa, kuin sinä. Ei ollut valmiudessa palapelejä ja timanttikäsitöitä :) Onhan tämä flunssa paljon pikaisemmi ohi, kuin sinun sairastelusi. Onhan se mukavaa, että on niin lämmin, että voi yhtälailla olla ulkona tai sisällä. Pyykkiä olen pessyt joka päivä koneellisen ja neulonut vähän kerrallaan. Päiväunet on tosi kova juttu! ;D Luulen, että tänään on parempi päivä ja pääsen huomenna jo töihin.

      Poista
  13. Minulla alkoi juhannuksena kova kuume ja kurkkukipu, angiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, sekin vielä. Angiinaa minulla ei ole tiettävästi koskaan ollut. Äh, olisiko pitänyt jättää sanomatta..

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!