maanantai 10. kesäkuuta 2024

Ainakin 3 kuvaa kesäkuulta


Merri rakastaa kiikussa torkkumista. Sitä ei häiritse, että makuualusta ei ole ihan vakaa, vaan heilahtelee välillä tuulen mukana tai asentoa vaihtaessa. 

KISSA KEINUSSA


Frodo hämmästyi huomatessaan, että tynnyrin päällekin voi hypätä.  Vesitynnyreiden päällä on kannet juuri siksi, että sattumanvarainen hyppääjä ei päätyisi uimaan.  Isompi tynnyri on räystään alla. Kanteen on porattu reikiä, että vesi pääsee sisään.  Letku johtaa isosta tynnyristä pieneen. Molemmat täyttyvät, jos tulee paljon vettä. 

KISSA KASTELUVEDEN vartijana.


Kristiina K:n haasteessa, jossa kuvien aiheet täytyy aloittaa kuluvan kuukauden ensimmäisellä kirjaimella, ovat kissa ja koira helppoja kohteita.  Et kuitenkaan arvaa, mikä eläin on viimeisin kohde!

KOIRAKAVERI Arttu.
Viimeinen eläin on dinosaurus, joita voi tänä kesänä nähdä
KORKEASAARESSA!   Lehdessä oli kirjoitus aiheesta ja heti muistui mieleen kaikki diclodopukset, triceratopsit, ceratosaurukset yms, joita piti lukea jatkuvasti vanhimman pojan kanssa.  Hän oli niin valtavan kiinnostunut aiheesta, että oppi kaikki latinankieliset nimetkin ulkoa.  Poika ei ollut vielä koulussakaan tuolloin. Sellainenkin kirja löytyi kirjastosta, jossa oli kuvattu, missä dinosaurusten sisäelimet olivat luultavimmin olleet. Nämäkin olivat lopulta ihan selkeitä juttuja.  Kun oma väki oli jo aivan täyteen ahdettu dinosauruksia, nähtiin poika naapurin aidan vieressä esittelemässä naapurin tädille kirjan antia 😂




Tarkalleen ottaen kuvia taitaa olla yli 3 ...?  Ei se varmaan haittaa 😉

36 kommenttia:

  1. Ymmärrän Merriä. Se on valinnut pehmoisen paikan päiväunilleen.
    Hauska tarina pojastasi ja hänen dinosaurus-innostuksestaan. Hyvä, että naapurin täti jaksoi kuunnella siinä vaiheessa, kun vanhemmilla oli jo dinosaurus-juttujen kiintiö täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minuakin tuossa kiikussa helposti nukuttaa ;D
      Yritin pojalle vinkata, että nyt olisi dinosauruksia näytillä, mutta ei tainnut innostua ;) Minua kyllä vähän kiinnostaisi...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Arttu on reipas koirapoika, joka mielellään leikkisi kissojen kanssa. Frodo ei ole sille juurikaan edes näyttäytynyt ja Merri käyttäytyy, kuin se ei voisi alentua koiraleikkeihin :)

      Poista
  3. Merristä huokuu ihana rauha ja tyytyväisyys; se selvästi nauttii kesästä ja keinuilusta. Olispa kesä ainainen.
    Hyvät kannet olet löytänyt vesisaaveihin. Ei mene roskat eikä kissat :-).
    Koira Arttu ja meidän kissa Arttu :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on niin rauhallinen, Frodo vasta harjoittelee. Se on alkanut nukkua usein Merrin lähellä minun sängyn jalkapäässä. Aiemmin eivät mahtuneet samaan sänkyyn millään ja aina piti saada kaverin paikka.
      Miehen kehittelemä kansi-idea. Oikeat kannethan nuo noihin tynnyreihin on, mutta vesikin piti saada menemään sisään :)

      Poista
  4. Minä ajattelin, että viimeiseen kuvaan tulee kilpikonna :-D Mutta siis dinosaurusta ei lasketa varmaan.
    Ihania muistoja pojastasi! Niin voin kuvitella kirjaa esittelemässä naapurille <3 Kai te nyt lähdette yhdessä toiviomatkalle Korkeasaareen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä ehdottelin Korkeasaareen lähtöä, mutta en saanut mitään vastakaikua ;D Ehkä menen sitten yksin. Naapurin rouvakin on jo edesmennyt, joten ei voi tulla mukaan.
      Meinattiin muuten kerran ottaa lapsille lemmikiksi kilpikonna... kyllä nyt kiitän Suurta Eläintenhenkeä, että ei sellaista temppua tehty.

      Poista
  5. Dinosauruksia! Täytyypä vinkata meidänkin "dinosaurusasiantuntijalle" - taisi olla samaa kaliiperia teidän pojan kanssa 😄🧡 Kirjahylly täynnä dinosauruskirjoja ja lelulaatikot täynnä dinosauruksia. Ja auta armias, jos joku toi "lelusauruksen"; ehei, ei semmoista. Tuoja sai kyllä moisen luennon ja esittelyn millainen on OIKEA triceratops tai tyrannosaurus.
    Ja miten ollakaan: kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin serkkunsa peri saman mielenkiinnon sauruksiin!

    Ja nyt kissat on lähellä Pojan sydäntä 🧡 Löytökissa Tyttö sai kodin Pojan luota, kun ei sitä muualle enää huolittu ja kova paikka oli, kun piti päästää Tyttö sateenkaarisillalle. Nyt on anoppilassa paras ystävä Juusto.
    Dinosauruksista kissoihin on lyhyt matka 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lyhyt matka on taivallettu jo meidänkin dinosaurustuntijalla ;) Kotoa löytyy kaksi kissaa ja kaksi koiraa. Dinosausuksissa on jotain erityistä hohtoa ja mielikuvitus lähtee laukalle. Toivottavasti Korkeasaaressa on oikeasti paneuduttu tuohon dinoesittelyyn, etteivät näytä ihan pehmoleluilta ainakaan ;) Tulee riikinkukko ja hyppää dinon pään päälle, niin siitä on pelottavuus kaukana.

      Poista
  6. Minua kuvien määrä ei haittaa ollenkaan. Enemmän haittaa se, että en saa syötyä tekemiäni ruokia. On taas se kausi, ettei vaan maistu, pöh. Koitan Käskeä Kävelemään Keittiöön! Kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan käsittämätöntä, että ruoka ei maistu. Etenkin, kun on himokokkaaja :)
      Minulla on selkeästi oikein himo syödä vähän väliä, vaikka olen koko alkuvuoden osannut syödä ihmisiksi. Mökillä aikaa viettäessä ei ole paljonkaan tekemistä (neulomisen lisäksi) ja koko ajan on jotain syömistä käsillä.
      Tänään just kuuntelin yhden henkilön mietteitä, että ruoka ei maistu, kun tekisi mieli jo päästä pois täältä. Ymmärsi kyllä, että aika hidas ja kitulias on kuolema jos alkaa syömättömäksi.

      Poista
  7. Kissa on hyvä kesäkuun sana sekä samoin koira. 🐈

    VastaaPoista
  8. Minä kävinkin katsomassa Korkeasaaren dinot, ihan hienoja olivat. Taitaa tänä kesänä robottidinot voittaa elävät eläimet, sen verran paljon oli porukkaa ihastelemassa niitä. Hauska idea Korkeasaarelta hankkia tämä näyttely rakennustyömaan puoleiseen osaan saarta, mikä muuten olisi tyhjillään. Elävät eläimet stressaantuivat kai metelistä niin, että osa heitti jopa henkensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kamalaa! Remonttiäänet eivät tosiaan ole kovin eläinystävällisiä, kuten ei tietysti vankeudessa eläminenkään.
      Dinot vetävät varmasti enemmän porukkaa paikalle, kuin eläimet, luulen minäkin :)

      Poista
  9. No nyt tuli kyllä niin hyvät kuvat, että tuosta on paha pistää paremmaksi. Eiköhän se ole ihan yks lysti, onko kuvia kolme vai kymmenkunta, molemmat alkaa koolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin näkemys, että koolla on monta ulottuvuutta ;)
      Onneksi ei tarvitse pistääkään paremmaksi, vain omanlaiseksi :)

      Poista
  10. Merri osaa ottaa rennosti ja nauttii keinuttelusta. Söpöläinen Arttu ja Korkeasaaren elukka on vähänkös pelottavan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiikussa on todistetusti rento makailla, koska minäkin olen siinä välillä torkkunut ;)

      Poista
  11. Merri keinussa, kuvista näkee, miten hän nauttii joka kissansolullaan. Mitenhän itse pääsisi tuollaiseen zen-tilaan?
    Vai on Korkeasaaressa dinosaurusnäyttely - en ole huomannut, mutta hyvä tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päiväunilla pääsee aika lähelle tuota tilaa, mutta sitten siitä herää ja kupla katoaa ;)
      Mars Korkeasaareen sinäkin ! ;)

      Poista
  12. Mitä enemmän tällaisia kuvia, sen parempi.❣️
    Merri-kuvista voisi tehdä julisteita, jotka alentaisivat verenpainetta ja saisivat huonouniset nukahtamaan.
    Ihania kesäpäiviä teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrillä on vientiä ;) Se ei kuitenkaan ylpisty, vaan ottaa kehut vastaan kohteliaasti. Frodokin vielä ehkä oppii samanlaiseksi joskus :)

      Poista
  13. Voi miten ihanat kuvat Merristä kiikussa. Huomaa kyllä, että paikka on mieluinen.
    Meidänkin vanhin lapsenlapsi on oikea dinosaurusfani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merriä on hauska katsella, kun se hakeutuu keinuun. Ensin keinu tietysti liikkuu jonkin aikaa hypyn voimasta, mutta se ei haittaa mitään. Merri voi nukkua useamman tunnin keinussa ja ikkunasta voi katsella, että sillä on kaikki hyvin, jos ei jouda vieressä istuskelemaan.
      Nyt vaan isot ja pienet lapset on vietävä Korkeasaareen ;) Näyttely taisi olla aika pitkään, syksylle asti.

      Poista
  14. Kissa, koira ja Korkeasaari. Eläimellistä menoa 🙂
    Kiva ajatella kissaa keinumassa. 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pyöri kissan päässä, vaikka keinu heiluukin :)

      Poista
  15. Ihanat kuvat. Merri melkein uppoaa tuonne pehmeyteen.

    VastaaPoista
  16. Nettihuutokaupassa oli keväällä myynnissä yksi tuollainen dinosaurus, jolla olisi voinut ratsastaakin. Facebook sitä minulle mainosti. Ai, että, kun teki mieli itselle saada, mikäs sen mahtavampaa kuin oma dinosaurus pihassa, mutta juuri ja juuri sain pidettyä järjen päässä enkä alkanut huutamaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi veikkoset, miten upea olisi oikea velociraptor puutarhassa!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!