sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Mökkeilyn kääntöpuolia

Työvuorojen mukaan sitä on elämää elettävä. Vapaan tullen voi suunnitella muuta ohjelmaa.  Aamuvuoron ja soittoharkkojen jälkeen pakkasin tavarat ja ajelin mökille. Hiljaista oli. Ei edelleenkään juuri ketään missään. Ei ainakaan naapureissa. Autoa tyhjentäessä huomasin, että hyttysiä on ihan kiitettävästi.  Siitä se tuska sitten lähti 😡

Illalla istuskelin jonkin aikaa sisällä (ulos ei rohjennut juurikaan mennä). Tapoin hyttysiä aina kun näin, tai kuulin.  Yön vietin jonkinlaisessa horroksessa. Seinälampussa oli pakko olla koko ajan valo pään yläpuolella, koska ininä alkoi heti pimeydessä.  Pimeässä ei voi nähdä, missä inisijä lentää, joten valo oli laitettava. Sohin siinä sitten ilmaa koko yön. Pää oli niin painava herättyä, että päivä ei tahtonut millään lähteä käyntiin.  Pakko oli nousta jo ennen kuutta, kun sitä ininää ei enää kestänyt.   Aamupalan jälkeen oli pakko ottaa kaikissa pukeissa päiväunet.  Siitä herättyäni näin, että naapuriinkin oli tullut auto. 

Päätin lähteä käymään Verlassa ensimmäistä kertaa tänä kesänä.  Alla näkymä kalliomaalauksista, tai ainakin kallioista, joissa ne ovat olleet. Taustalla näkyy Verlan silta, jonka alta vesi virtaa voimalaan. 


Pytinki, eli tehtaanjohtajan asunto on edelleen remontissa.  Tehdashan on siis museona ja Verlan vanha  pahvitehdasalue on Unescon maailmanperintökohde. 


Pytingin kukkaloistostakaan ei saanut oikein mitään kuvaa, kun paikka oli aidattu remontin takia. 


Nämä puodit on aina kierrettävä!  Niistä löytyy jos jonkinlaista käsityötä esim.  kankaista, saippuoista, langoista, puusta ja metallista.  Aamupäiväaika oli vähän rauhallisempaa, kun paikka oli ollut vasta vähän aikaa auki. Tosin paikalle saapuessani lähti parkkipaikalta kaksi linja-autoa pois.  
Hyttystilannekin oli HIEMAN parempi, kuin mökillä. 
Olin napannut mökille mukaan ihan mitä sattuu vaatteita kotoa ja ihmisten ilmoille lähteminen tuotti hieman ongelmia.  Oli vähän sellainen tunne, kuin olisi ollut metsästä reväisty. Hiuksetkin oli uimisen jäljiltä päätä myöten 😂 En olisi asiaan kiinnittänyt sen kummempaa huomiota, mutta tämä on sellainen paikka, jossa näkee usein ihmisten pukeutuneen hienoihin kesähepeniin retkipäivänsä kunniaksi. Minä kuulun sarjaan "mökkiläiset piipahtaa kylillä". 


Join kahvilan antimista kahvin ja söin korvapuustin.   Myymälöistä lähti mukaani sytykelastuja, säilykkeitä ja pikkuinen hattu. Hatussa on toisella puolella resori. Hattu on kivanmuotoinen ja  -värinen. 
Lastuja olen ollut itsekin tekemässä, mutta aina se on vaan jäänyt. Ainakin niiden tekeminen mökillä vaatisi hyttysettömän ilmapiirin! 


Parkkipaikan vieressä kuljin mennen tullen tämän pensaan ohi. Haju oli aika tyrmäävä! Mikähän tämä hajupesä on? Olisi hyvä tietää, että en ostaisi sellaista vahingossa kotiin 😂 Haju levisi pitkän matkan päähän. Ei ollut ainakaan minun hajuaistilleni sopiva. 


Arvatkaa mikä alakuvassa...?


Se on alakuvan varjo vedenpinnalla.  Aamulla kuuden korvilla napattu. 


Hyttysyöstä tokkuraisena hoipuin rantaan katsomaan onko järvi paikoillaan. Hyttyset tietysti seurasivat mukana. Ulkonahan niitä oli todella paljon. 
Vesi loiskahti lähellä. Luulin, että pikkukala hyppäsi, mutta kyseessä olikin vähän isompi otus, eikä kala ollenkaan. Rantakäärme!  Ei mikään miellyttävä tuttavuus, mutta ei myöskään vaarallinen.  Luulen niiden välttelevän ihmisten kulkureittejä, jos on enemmän liikettä ja meteliä. Nyt oli rauhallinen hetki uiskennella.  Minäkin mahduin sitten päivällä uimaan tuohon lähelle. Ei näkynyt seuralaista. 


Valkeat laikut näkyivät selvästi päässä.  
Vanhempani ovat omistaneet tämän mökin jo kymmeniä vuosia ja minkäänlaisia käärmeitä ei ole juurikaan näkynyt.  Minä olen kolunnut tontin maita mustikoiden, puolukoiden ja sienienkin perässä, eikä ole näkynyt luikertelijoita. 


Mökillä oli aika yksinäistä, kun ei ollut kissojakaan mukana.  Miehen kanssa työvuorot menevät koko ajan ristiin.  Päätin ensimmäisen yön jälkeen, että lähden kotiin illalla, mutta en sitten jaksanutkaan pakata. Toisena yönä itikoita oli vähemmän, koska olin tappanut niitä jo parin päivän ajan raivokkaasti.  Aloin jopa puhua niille, kun ei muitakaan ollut: Siitäs sait ja miltäs nyt tuntuu ja jokos lakkasit inisemästä! 
Päivällä keräsin rohkeutta, puin päälle pitkäpunttista, fleecetakki ja huppu päässä.  Vauhdilla ja hikoillen sain istutettua ostamiani kukkia, öljyttyä toisen keinun istuinosat ja jotain muutakin pientä. Välillä oli käytävä sisällä rohkaistumassa ja vilvoittelemassa.  Ei tarvinnut edes harkita, meneekö ulos päiväkahville, vai ei.  Otin myös vuoden ensimmäisen allergialääkkeen helpottaakseni oloa kaikkien pistojen jälkeen.  Ulkona hyttyset hyökkäsivät oikein pataljoonina kimppuuni, iskien housujenkin läpi! 

Alppiruusu alkaa mökilläkin avata nuppujaan.  Muutama muu alppiruusu vielä harkitsee kannattaako, vai ei. Tämä on rohkein. 


Kotiin palattuani on edelleen sellainen olo, että pään vieressä inisee ja lentelee jotain pieniä mustia juttuja 😂 Tänä vuonna Lapissa on kuulemma helpompi hyttysvuosi? Ehkä tämä on vain tasapuolista kohtelua. Me etelänvetelät ollaan kai vain heikompia luonteeltamme. 

Töissä on ollut vaihteeksi iltavuoroja. Olen aivan järkyttynyt siitä, miten kuuma voi olla monenkin vanhuksen asunnossa!  Ihme on, jos ei mitään fyysisiä oireita tule ja henki säilyy syksyyn.  Monet asuvat kerrostaloissa, joiden ulkoseinät kuumenevat ja säilyttävät lämmön ties miten pitkään.  Ikkunoita ei uskalleta syystä tai toisesta avata. Jotkut ovat jopa teipanneet ikkunoita, että niitä ei edes pysty avaamaan. Joillain on tuulettimia, jotka eivät suorastaan viilennä, mutta helpottavat edes vähän.  Muutamalla on ilmalämpöpumppu tai muu  viileää puhaltava laite.  Päälle on laitettava yövaatteet sukkia myöten, koska on aina laitettu!  Pari ihmistä sain luopumaan sukista ja vaihtamaan pitkähihaisen yöpaidan lyhythihaiseen.  Itsellä nousi hiki otsalle jo pelkästä seisoskelusta, saati, jos pitäisi olla päiväkausia tuollaisessa lämmössä. Hirveää. 

Mieluisia kesäpäiviä alkavalle uudelle viikolle! 

38 kommenttia:

  1. Huh, hyttysiä on tosiaan ollut aivan tuskallisen paljon! En muista toista näin pahaa hyttyskautta. Terveisin punapaukamainen
    Eilen olin huomaavinani, että niitä on vähän vähemmän. Jospa ne olisivat kuolleet kuivuuteen. Paitsi että meillä äsken satoi :-D
    Tuoksuva puska on lännenhopeapensas. Sen kukat ovat mitättömän pienet, mutta erittäin voimakkaan hajuiset.
    Haa, lepän oksan tunnistin heti kuvajaisesta. Se on niin kaunis, myös ylösalaisin!
    Kuumuus on kyllä koettelevaa vanhuksille, onneksi sää viileni (ainakin täällä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi hyttyssyndroomaan saa vertaistukea ;) Se vähän helpottaa.
      Lännenhopeapensas saa jäädä sitten hankkimatta ;D Hirveä haju. Tosin haju varmaan katoaa kukkimisen loputtua.
      Hieman on tänään alkanut viileämmissä merkeissä päivä, kun ei paista täydeltä terältä. Vettäkin alkoi just satelemaan. Eihän nuo sisätilat kyllä hetkessä viilene.

      Poista
  2. Aloin jo kuulla ininää ja tuntea kutinaa säärissä lukiessani hyttystaistostasi. Viime aikoina hyttysiä on riittänyt, mikä tuntuu jopa omituiselta. Meidän nurkilla niitä ei ole yksittäisiä tapauksia lukuunottamatta ollut vuosiin. Hatun nosto sitkeydestäsi viettää muutama päivä mökillä hyttysten kaverina.
    Kauniita kuvia maiseman heijastumisesta veteen. Rantakäärme ei todellakaan ole vaarallinen, mutta uimakaveriksi en sitä silti toivoisi.
    Mukavaa kesän alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan?! Minulla on ihan samoja oireita koko ajan ;D
      En minäkään halua rantakäärmettä uimareisulla tavata. Yritän nyt kuitenkin olla herättämättä hysteriaa itsessäni ja muissa ;D

      Poista
  3. Minä olen ihan allerginen hyttysille. Ostin jo hyvissä ajoin Etono- ja Demp-valmisteita apteekista. Ne lopettavat itikoiden purennan jälkeisen kutinan. Samoin meillä on jokin karkoite, joka laitetaan pistorasiaan. Entisajan vihreät hyttyssavut ovat kuitenkin parhaita edelleen.

    Ihanassa paikassa olet päässyt käymään. Kivan mallinen tuo hattusi
    Kiva tuo kuvajainen. Joskus vedessä näkyy upeita maisemia peilikuvina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin tulee aikamoisia paukamia, jotka kutiavat tosi paljon vielä pitkään. Kylmä vesi ja aloe geeli ovat olleet minun selviytymiskeinojani. Ulkokäyttöön on meilläkin niitä yksiä laitteita, mutta sisätiloihin ei ole mitään. Ei viitsi yöksi sumutella offiakaan ;)
      Verla on kaunis paikka. Siihen on oma silmä jo aikalailla tottunut, kun lapsuudesta asti olen sitä katsellut.

      Poista
  4. Tuo ylin kuva on upea!
    Hyttyset eivät tosiaankaan ole mukavia seuralaisia. Meillä ei onneksi mökillä hyttysiä ole juurikaan, mutta jos vaikka kärpänen on onnistunut sisälle lentämään, niin en voi edes ajatella nukkumaan menoa ennenkuin olen saanut sen otettua pois päiviltä tai ajettua ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veden peilaus kruunaa tuon upean kallion. Mielestäni noita kalliomaalauksia näkyi vielä hiukan kun olin ihan lapsi. Nyt ovat vain mielikuvituksen varassa.
      Kärpänenkin osaa olla tosi ärsyttävä, kun se on samassa tilassa nukkujan kanssa. Sitä ei saa hätistettyä millään pois, vaan se palaa aina iholle, usein jopa kasvoille.

      Poista
  5. Olen lukenut, että tänä vuonna hyttysiä on erityisen runsaasti.
    Me olimme viikon vuokramökillä. Viimeiseen iltaan asti yhteiselo hyttysten kanssa sujui aika normaalisti. Kun sitten korkeapaine vaihtui matalapaineeksi oli viimeinen yö mökillä samanlaista tuskallista taistelua hyttysten kanssa, kuin mitä kuvasit tuossa yllä.
    Pojan perhe on sijoittanut hyttysmagneettiin heidän mökillään ja ovat olleet tyytyväisiä. Toki se on aika hintava ja vaatii oman hoitamisensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyttysmagneetti on minulle tuntematon juttu. Niitä ulkokäyttöön tarkoitettuja laitteita meillä kyllä on.
      Onneksi hyttyset ovat Suomessa aika vaaraton juttu. Moskiitot olisivatkin jo ikävämpiä. Ja eikös niitä uusia hyttyslajeja ollut tulossa/ tullut Suomeenkin?
      Toivotaan, että tämä on joku alkukesän vitsaus... ennen mäkäräisiä ja paarmoja...

      Poista
  6. Täällä toinen joka on tuskaillut hyttysten kanssa, ja viime yönä olen näköjään
    raapinut muutaman paukaman verille asti.
    Vaikka on mitkä laitteet ulkopöydillä niin aina niitä piisaa.
    Autoon menin päivällä ja ovi jäi auki hetkeksi, kun hain kassin sisältä, niin huidoin hullunlailla autossa
    hyttysille.
    Ihanat kuvat, kyllä suomen luonto on niin kaunista!
    Aurinkoista kesäkuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maistuu hyvä liha, tai ainakin veri! Ilmeisesti ollaan maukasta laatua. Autossa voi tulla aika ikävät tunnelmat, jos itikat alkavat isottelemaan. Kerran meinasin ajaa ojaan, kun hämähäkki hyppäsi jostain olkapäälle. Auto parkkiin tien laitaan, ulos autosta, paita pois ja ravistelua . En muista oliko muuta liikennettä ;D

      Poista
  7. Moni kysyi Rovaniemeltä palattuani, että oliko hyttysiä. En nähnyt ainuttakaan. En menisi tuon käärmeen kanssa uimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapissa ei kuulemma nyt ole. Ovat kaikki muuttaneet tänne etelään, kuten kai monet ihmisetkin työn perässä :)
      Minä ajattelin saman tien siedättää itseni tuonne uimaveteen, vaikka näin aamulla sen käärmeen. Ei liian syvällisiä ajatuksia, pliis....

      Poista
  8. No olipas mielenkiintoinen postaus! Opin vaikka mitä, esimerkiksi Verlasta. Unescon maailmanperintökohdekin!
    Läheltä katsottuna tuo lännenhopeapensas näyttää kyllä todella hienon hopeiselta ja se näkyy olevan tyrnin lähisukulainen.
    On ollut kiinnostavaa lukea kommenteista, että muuallakin on paljon hyttysiä nyt. Meillä niitä on nimittäin aivan kamalasti. Minä suihkutan (työ)vaatteisiin hyttyskarkotetta, kun menen ulos, ei siellä muuten voisi ollakaan. :) Täällä on vihdoin satanut, ilma on kostea ja tyyni, sellainen hyttysten lempisää.
    Toivottavasti helle on ainakin joksikin aikaa ohi kaikkialla, jotta asunnotkin viilenevät.
    Ihanaa kesäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kirjoittanut Verlasta useammassakin jutussa, tarkemminkin. Siksi en käynyt nyt niin tarkkaan kirjoittelemaan. Verla -nimellä löytyy vanhat jutut tuolta oikealta sivupalkista.
      Tuollaiset haisulipensaat jätän hankkimatta ;D
      Olen itseasiassa vähän hämmentynyt omasta typeryydestä, että en edes muistanut, että olisihan siellä mökillä ollut hyttyssuihkettakin ;D Ei se kyllä sisällä olisi toiminut.
      Tänään on ollut ukkosia kaiken päivää ja ilmakin on ollut vähän viileämpi. Vielä kun ihmiset uskaltaisivat tuuletella.

      Poista
  9. En puhu hyttysistä mitään, kerron sitten kun niiden kausi on ohi...
    Ukkosta on odoteltu monta päivää, mutta ei, se kiertää meitä. Nytkin katkesi sähköt, kolmannen kerran tänään, mutta ei, ukkosta me ei saada. Kaukana jyrisee.
    Alppiruusu rupesi availemaan nuppujaan, kun annoin periksi ja otin letkun. Kylmää vettä ressu sai, mutta siitä se ei pahastunut, ilahtui vain kun sai vettä. Eikä pahastunut kun niitä kuivia oksia leikkelin. Leikkelen lisää kun on kukkinut. Kyllä se siitä.
    Rantakäärme! En ole koskaan nähnyt - mutta toivon, että tulette siellä juttuun, se kun ei tosiaan ole lainkaan vaarallinen.
    Suretti, kun joku oli vähän aikaa sitten ajanut vaskitsan päälle :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on tänään ukkostellut kaiken päivää ja vettäkin on tullut aika reippaasti. Töissäkin kastuin jo loppuillasta jonkin verran.
      Olisi kiva mennä Mustilan arboretumiin, kun alppiruusut ovat nyt kuulemma täydessä kukassa. Tiedän vanhastaan, että siellä on aika paljon hyttysiä... joten ei taida toteutua.
      Käärmeet herättävät aina inhotuksen tunteita. Yritin siedättää itseäni suhtautumalla asiaan rauhallisesti. Valkoiset täplät näkyivät selvästi.

      Poista
  10. Pohjois-Karjalassa itikoita oli yllättävän vähän, koska oli ollut hyvin kuivaa. Olin siellä ti-su, ja ajan myötä ne lisääntyivät. Muistan yhden kamalan kesän, kun ne tunkeutuivat sisään vessan tuuletusputken kautta, putki menee katolle. Siihen piti laittaa verkko. Kova ininä nytkin kuuluu vessaan. Yhden yön minäkin heräilin tappamaan inisijöitä tunnin välein, ja aamulla olo oli sen mukainen. Iäkkäiden tätieni asunnot olivat aina järkyttävän kuumia, mutta he pitivät ikkunoita ja parvekkeen ovea auki helteillä. Äiti asuu onneksi viileässä omakotitalossa ja hänellä on ilmalämpöpumppu, jos oikein kuumaksi menee. Mutta siellä on ne joka reiästä sisään tunkevat sääsket. T Saukkis, joka on myös allerginen sääskenpistoille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että meidän mökille niitä itikoita pääsi jostain tunkeutumaan sisään, koska olin tappanut ihan jokaisen jo illan aikana, minkä näin. Yöllä niitä taas oli. Lievästi sanottuna inhottavaa! Kuumuuden ottaisin kyllä minäkin mieluummin kuin hyttyset. Onneksi kotona on elämä helpompaa.

      Poista
  11. Itikat ja käärmeet ! Ei yhtään kiva . Vanhenpieni mökillä oli runsaasti kyykäärmeitä kun mökki oli meren rannalla kallioisella tontilla ja käärmeet viihtyivät kallioiden koloissa ja hyttysiä on ollut riesaksi asti mm. partioleireillä kun teltat on pystytetty johonkin pusikkoon. Mutta kumpaakaan lajiin ei vain ikinä totu.
    Hyttyset voi tulla mökkiin vaikkapa savupiipun kautta jos pelti on vähänkin auki. Meillä on ollut käytössä sellainen pistorasiaan laitettava hyttyskarkotin joka toimii tosi hyvin. Tärkeintä on ,että saa nukuttua ilman hyttysten ininää.
    Minä kuljen mökillä aina ihan kulahtaneissa vaatteissa kun se on juuri osa sitä ihanuutta, mutta nyt olen yrittänyt pitää edes yhdet siistit "matkavaatteet" jos joutuu ykskaks lähtemään jonnekin ihmisten ilmoille. Etteivät muut pelästy ryysyläistä :-) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Onneksi noita kyitä ei ole näkynyt. Samoan tosiaan tonttia läpeensä syksymmällä marjojen perässä. Siinä luulisi näkyneen, jos on. Käyn myös lähimetsässä. Aina ne lierot on mielessä kuitenkin. En olisi tuotakaan rantakäärmettä edes nähnyt, jos en olisi sattunut aamutuimaan rannalle yhtäaikaa.
      Piippua minäkin epäilen, vaikka peltien pitäisi olla kiinni. Varsinainen salakäytävä!
      Välillä on sellaiset kamppeet päällä ja tukka pystyssä, että toivoo, ettei naapurillakaan olisi yht´äkkiä mitään asiaa ;D

      Poista
  12. Hienoja kuvioita sai käärme veteen. Ennen oli tukalampaa laitoksissakin, oli useamman henkilön huoneita. Yksi halus viilennystä, toinen kielsi sen : (
    Ikkunassa on verkko ja vanhanajan tuuletusreikään laitan harson... mökille ei ole enää asiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouhevaa ja soljuvaa uiskentelua. Paljon sirompaa, kuin minun molskahteluni ;)
      Voin kuvitella, että mielipiteitä on monia, jos on monta henkilöä. Vahvatahtoisin ja äänekkäin voittaa ;) Hoitokodeissa on varmasti vieläkin hankalaa, kun kaikkialla ei ole ilmastointia. Ylihuomenna olisi taas vapaa, mutta mökkeily ei taida olla ensimmäisenä toivelistalla.

      Poista
  13. Hyttyset ovat kyllä sangen ikäviä seuralaisia ja niiden ininäkään ei ole sieltä miellyttävimmästä päästä.
    Verla on kiva paikka ja siellä on tullut käytyä muutaman kerran. Myymälöistäkin olen löytänyt kivaa kotiin ostettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullehan on sitten Verlan tunnelma ihan tuttua :)

      Poista
  14. Niin paljon kuin rakastankin luontoa ja elämää, täytyy myöntää, että noiden verenimijöiden kohdalla ei sääliä löydy. Ja ne puolestaan rakastaa minua, kiihkeästi, välittämättä, ettei vastarakkautta heltiä. Käärmeistä sen sijaan tykkään.
    Minun peruasuni on "mökkiläiset piipahtaa kylillä" - siis silloin, kun menen Fizbanin kanssa ulos. Sisällä haahuilen vielä oudoimmissa varusteissa - tai jopa ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D Kuulostaa niin tutulta ;) Tuo vaatetusjuttu nimittäin.
      Minäkin tunnen olevani erittäin murhanhimoinen kuullessani tuota kamalaa ininää. Onko sinulla käärme kotona terraariossa? ;)

      Poista
  15. Olipas rasittavia seuralaisia sinulla mökillä!🦟🦟Minullakin meni ulkona vajan luona istuessa hermot ja raahasin Ikean hyttysverhon sinne ja ympäröin itseni sillä😅Siellä sitten kudottiin harson alla👍Meillä oli tuollainen lännenhopeapensas, mutta niinkuin arvata saattaa, se lähti aika äkkiä. Se on vielä sillä lailla ärsyttävä, että tekee niitä juuriversoja ja niitä sitten pukkasi nurmikolta pitkänkin matkan päästä😬😬

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei sitten ollutkaan hajuaistissa vikaa, jos sinäkin sen haistoit ;)
      Toimiiko tuollainen hyttysverkko? Eikä sinne alle sitten livahda mitään? Tuollainen verkon alla neulominen kuvastaa todellista neulomishulluutta ;D Se olisi pitänyt saada piilokameraan.

      Poista
    2. Vähän kyllä harmittaa, että en pyytänyt isäntää ottamaan kuvaa minusta kutomassa harson sisällä😅 Toimi todella hyvin; harso on sen verran pitkä, että sain pykättyä kaikki helmat penkin ja pöydän alle. Hieman tuulessa kyllä meinasivat irtoilla🤭💨

      Poista
    3. No ensi kerralla sitten ;) Jäin miettimään, miten kauan menisi, että saisin naapureiden huomion, jos kokeilisin itse tuota. Meillä on naapureita joka puolella ja autotiekin menee ihan vierestä :)

      Poista
  16. Joskus hormipelteihin on tehty lovi, että häkä pääsee siitä pihalle, jos on sattunut pelti menemään liian aikasin kiinni. Voisko tuo olla syynä, jos suljetusta pellistä tulee silti itakit läpi. On kyllä joo, itikoita ja mäkäräisiäkin vaikka muille antaa 🤢. Ihanaa kun pidätte blogeja ❤❤❤❤ nämä on sitä oikeeta meininkiä 🥰🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Tuota peltijuttua minäkin olen miettinyt. En tiedä, onko mökin pelteihin tehty reikiä, niin kuin meillä kotona on. Jostain pienestä reiästä nuo itikat taitavat tulla. Voin oikein kuvitella, miten ne siellä jonottavat, kun edellinen ahtautuu sisälle ja huutaa, että tie on selvä ;D

      Poista
  17. Me olemme säästyneet vielä suuremmilta hyttysparvilta, vain muutama on taputeltu tuonpuoleiseen. Verla näyttää kutsuvavalta, vaikka remontti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei kotona ole läheskään tuollaisia itikkamääriä, jotain satunnaisia vain, jotka kyllä osaavat asiansa nekin :)
      Verla on oikein kiva paikka kesäisin. Siellä käy kai valtavasti turisteja ihan linja-autolasteittain. Onneksi itse osuin juuri hetkeen, kun bussit olivat lähdössä pois.

      Poista
  18. Siis tuo hyttysten ininä, voiko ärsyttävämpää ääntä ollakaan nukkua yrittäessä. Ei vaan pysty nukahtamaan, kun koko ajan miettii, missä se/ne lentää ja mistä kohtaa itseä ne alkaa aterioimaan.

    Vau, olitpa nopsa, kun ehdit napata vielä kuvatkin rantakäärmeestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menin huonosti nukutun yön jälkeen rantaan napatekseni kuvan tuosta tervalepästä joten puhelin oli jo kädessä.
      Meillähän olikin keittiössä tuuletusaukko levällään, että tervetuloa vaan hyttyset! Myös takan pellin välistä niitä leijaili sisään.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!