sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Neverending socks osa 2

 Hissukseen, jo joulukuun puolella aloitetut  ylipolven villasukat. 



Tarkoitus oli päästä samoihin mittasuhteisiin, kuin näissä edellisissä.  Pituutta näillekin sukille tuli kantapään alta sukan yläosaan 65cm.  Lähtösilmukat 17 per puikko  ja siitä kaventuen jalkaterän 2 x 13 ja 2 x 14 silmukkaan.  Lanka on 7 veljestä yksivärisenä ja kirjavana, kerros kerrokselta vuorotellen.  Langankulutus 250g.  Sukat ovat kokoa 38-39.  
Alakuva on kuvattu ulkona, mutta näyttää silti harmaammalta, kuin yläkuva. 


Pysytään punaisessa!  Merrin lempipaikka on sohvan päädyssä. 


Merri on jatkuvasti Frodon ihailun ja matkimisen kohteena, mikä on tietysti idolin mielestä aika raskasta, jos haluaa olla rauhassa.   Unisena ei aina tajua, mitä on tapahtumassa. 
Frodo hiipi hiljalleen hivuttaen Merrin viereen...
...miten mahtoi tämä asetelma edetä?


Merri käänsi ensin kuvetta.  Nyt olisi takajalka hollilla ja voisi tönäistä rääpäleen muualle häiritsemästä! 



Merri ennemmin luovuttaa, kuin alkaa riitelemään. 


Merri on joutunut luovuttamaan kaikki rakkaat paikkansa Frodolle, koska se ei jaksa alkaa niistä kiistelemään.  Se on rauhaa rakastava kissa.  Parina iltana Frodo on nukkunut samassa huoneessa muiden kanssa. Merrillähän on teltta meidän jalkopäässä.  Frodo on  ollut ihan haltioitunut siitä, että sen parhaalla ykköskaverilla on niin upea teltta!  Kuinkas sitten kävikään. Merri totesi, että telttaan ei todellakaan mahdu kahta kissaa ja poistui.  
Viime yönä pikkukissa yritti mennä minun jaloissani nukkuvan Merrin kupeeseen nukkumaan.  Se oli jo vähän liikaa ja Merri murisi useaan otteeseen. 

Frodo ei pääse ikkunatasolle. Siksi Merrinkin ruokatarjoilu on siellä. Frodo söisi muuten Merrinkin ruuat 😁
Kukat ovat toistaiseksi turvassa. Saa nähdä onko Frodo kukkiensyöjä, kuten vieraileva Maia -kissa. Merri antaa kukkien olla rauhassa. Se vain haistelee niitä välillä.  Mikäli kukat alkavat maistumaan, täytyy niille keksiä joku muu paikka. 

Sunnuntaiterveiset meiltä! 

32 kommenttia:

  1. Punaiset villasukat antavat energiaa ja ovat tosi kauniit.
    Merri on varmasti Fodon idoli ja halu päästä Merrin suosioon on kova. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen on värinäkin lämmin. Varmasti sukkakin jalassa :)
      Nää kissat on kun Majakka ja Perävaunu ;)

      Poista
  2. Ooh, ihanat sukat!
    Voi Merriä, se on kyllä hyväluonteinen kissa. Merrin ilme sohvannurkkaan ängennyttä pirpanaa kohtaan on täydellinen :-D Ehkä Merri jossain vaiheessa luovuttaa ja huomaa, että oikeastaan tuosta pirpanasta irtoaa mukavasti lämpöä omaankin kylkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Merri on selvästi myös ajoittain utelias ja huolestunut, jos Frodo nukkuu kovin kauan. Se käy vieressä haistelemassa ;)

      Poista
  3. Voi pikkuista, kun isompi ei tajua ottaa kaikkea irti idolin asemastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se varmaan Merrinkin mieltä hivelee, vaikka ei sitä ihan niin suoraan osoitakaan ;)

      Poista
  4. Kivan elävä pinta tulee, kun sekoittaa yksiväristä ja moniväristä. Mikä on sinun tapasi tehdä langanvaihto? Saat sen näemmä tosi tasaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käännän alemmaksi jääneen kerroksen langan viimeksineulotun ympäri ja jatkan sillä. Jätän tuon sauman usein sivuun, kun sillä on tapana pitkässä varressa olla aavistuksen joustamattomampi kohta. Usein neulon sen myös taakse. Jos terässä on langanvaihtoa, teen sen aina sukan sivussa, eli nk 2 ja 3 puikon väliin tuleekin kerroksen aloitus. Tuossa päälle jääneessä sukassa (kuvassa) näkyy tuo kerroksenvaihtumiskohta ulkosivussa. Toisessa sukassa se on vastakkaisella puolella. Jos on vain 2 vaihdeltavaa kerrosta, tulee vaihtumiskohdastakin ihan siisti.

      Poista
  5. Kaikinpuolin ihanan PUNAINEN postaus...
    Mulla ei ylipolven sukat pysy polven yli vaan valuvat aina polven alle (nimimerkillä paksut reidet)
    siksi pysyn pohjepituudessa... pitkästä aikaa munkin puikoilta putosi jotain ja innostuin jopa piirtämään lisää... saa nähdä saako pitkään naftaliinissa olleet puikot enemmän kyytiä vai oliko tämä vaan vahinko!!
    Ihana seurata myös Merrin&Frodon SUHDETTA!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen postaus ;)
      Ei ne varmasti pysyisi minullakaan, mutta pitkien polvisukkien juttuhan on myös se, että ovat nk. rytyillä sääressä, eikä välttämättä ihan suoraan vedettynä.
      Tsemppiä neuloksiin! tietysti suunnittelet niissäkin omia kuvioita :)

      Poista
  6. Tulipas kivat sukat! Itsellänikin taitaa olla tuota kirjavaa ja olen aloittanut siitä yhdessä harmaan kanssa kutomaan, mutta tosiaan vasta aloittanut viime vuonna;)
    Voi pikku Frodoa, kun täytyy yrittää Merrin suosioon päästä! Meillähän molemmat kissat on kasvien syöjiä, että ei ole enää kuin kaksi jäljellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna minäkin aloitin ;D Onhan tässä vielä näitä joulunaluspäiviä, joten ei hätiä mitiä! ;D
      Onko kissoja jäljellä 2 vai kasveja ? ;D Kyllä tässä kasvit saa lähtöpassin, jos alkaa Frodolle maistumaan.

      Poista
  7. hienot kissat ja sukat.minun äitini kun kutoi 60 luvulla(ja myöhemminkin) pitkiä sukkia,hän kavensi polven kohdalla ja lisäsi uudelleen sääressä että istuu paremmin.eihän silloin käytetty sukkahousuja arkena. itse teen vain "yleiskavennuksen".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen on ollut kaikenlaisia kikkoja. Nilkan resorikin on varmaan istuvuutta lisäävä. Minun mummo teki päkiän kohdalle lisäkerroksia pohjaan jääville puikoille, sai sukan pohjan muotoutumaan.

      Poista
  8. Olet kyllä ahkera kutoja:) Hienot sukat taas. Voi Frodoa kun ei saa tarpeeksi hyväksyntää Merriltä, ihan ymmärrettävää kun pitää yhtäkkiä jakaa huomio jonkun rääpäleen kanssa;D . Mutta toivottavasti jatkossa heistä tulee hyvät kaverit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on alkanut hiljalleen pääsemään siihen uskoon, että se on vielä ihan yhtä tärkeä kissa kuin aina. Se on alkanut jo kehräämäänkin useammin. Yleensä se lopettaa kehräämisen muiden kissojen aikana. Ei pidä näyttää heikkouttaan tai herkkämielisyyttään :)

      Poista
  9. Ylipolvensukat ovat kyllä lämpimät. Toissatalvena neuloin Novitan pääsiäskal-sukat, ja niistä tuli ylipolvensukat. Pidin niitä hameitten alla ulkona ja olivat lämpimät, annoin ne sitten pois, kun olivat minulle turhan leveät. Olisin varmaan saanut fingeringillä itselleni sukat, eikä seiskaveikalla kuten ohjeessa. Merille tsemppisilityksiä, jotta jaksaa Idolin kohtalon,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytän pitkiä villasukkia tosi harvoin, yleensä vain yövaatteiden kanssa, jos en käy vielä nukkumaan. Hameen kanssa pitkät sukat olis varmaan toimivat, mutta ei tule sitä hametta pidettyä ;)
      Jos ne oli ne pääsiäispupusukat, jossa oli päälipisteltäviä osioita, niin minun sukista tuli tosi kapeat ;D Käsiala ja ohjeet ei vaan aina kohtaa. Uusien ohjeiden kanssa ei aina aloittaessa tiedä, miten homma etenee.

      Poista
  10. Merri on kyllä viisas kissa. Ja taas on todettava, että niin ilmeikäs! Merrin ajatukset pystyy lukemaan sen naamasta. :-) Tai ainakin näin minä luulen, mutta Merri olisi varmaan eri mieltä. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpeää, sanoi kettukin pihlajanmarjoista ;) Ketutuskäyrä nousee. Yöt alkaa olla aika jännittäviä. Ensin pikkuinen meinaa jäädä ypöyksin, kun ei tajua tulla nukkumaan Merrin kanssa. Sitten alkaa se valtataistelu ensin teltasta ja sitten minun jalkatilasta. Olin toivonut, että Frodo nukkuisi jonkun muun jaloissa, mutta ei tietenkään nuku, kun se kerran näkee, että Merrikin tykkää minun jaloissa nukkua. Minun on kohta varmaan vaihdettava sohvalle ;D

      Poista
  11. Upeat sukat! Ja upea tuli toisesta hupparistakin. Merrillä taitaa olla lehmän hermot. :)Poika hommasi koiran pennun ja se taitaa myös ihailla meidän kypsään ikään ehtinyttä lappalaista. Pentu menee meidän koiran viereen istumaan ja tuijottaa meidän koiraa herkeämättä. Sekös tuntuu koiravanhuksesta kiusalliselta. Se yrittää makoilla muina miehinä ja kääntää kylkeä, ettei muka huomaisi pentua ollenkaan ja kuitenkin selvästi huomaa. Hassu pari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa sellaiset hermot Merrillä on. Se luopuu vaikka viimeisestä suupalastaan, ennen kuin alkaa riitelemään, vaikka näkee selvästi, että sitä harmittaa.
      Ihan samanlaista ihailua täälläkin ;D Ihmeen sitkeä on tuollainen pieni kissarääpälekin ja liikkuu ripeästi.

      Poista
  12. Villasukat ovat niin pop. Ja varsinkin niiin pitkät,kuin mahdollista. Ihanat sukat oletkin tehnyt❤..ihanan lämpöiset.
    Voi noita kisu murusia,ovat kyllä niin bestikset❤
    Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpöä näissä ainakin riittää :)
      Merri ei ole vielä ihan varma, lukeutuuko se bestikseksi. Kyllä se kuitenkin jo oma-aloitteisestikin etsii Frodoa, jos sitä ei ole hetkeen näkynyt, kun on nukahtanut.

      Poista
  13. Onpa kauniit villasukat. Kauniit ja lämpöiset. Nuo kissakuvat ovat niin ihania. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klassisen yksinkertainen sukkaneule on monesti myös ihan kaunis, ilman mitään kikkailuja :)
      Samoin sinulle!

      Poista
  14. Hienot villasukat! Teillä on nyt paljon tapahtumia elämässä, kun Frodo yrittää sopeutua perheeseen ja perhe Frodoon. Merri on luonteeltaan tosi rauhallinen. Jos joku tunkisi yöllä minun makuupaikalleni, niin minä antaisin häädön nopeasti :) Tai ainakin yrittäisin antaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paitsi jos se tunkija olisi söpöliinisulopalleroinen (kuten pehmoMerri) ;D Sitten et varmaan häätäisi pois :) Minä olen nukkunut jo monta vuotta mitä ihmeellisemmissä asennoissa, kun on pitänyt jakaa sama tila kahdelle ;D
      On tämä perhearki nyt vähän erikoista. Koko ajan pitää katsoa kuka menee minnekin. Merri ovi mennä ulkohäkkiin ikkunasta, mutta Frodo ei vielä voi, eikä toivottavasti edes livahda yrittämään.

      Poista
  15. Hauskaa varmasti seurata nuoren ja vanhemman kissan yhteiseloa... Minulla ei ole kissoista juuri kokemusta, koirista kylläkin ja samankaltaista touhua tuntuu molemmilla lajeilla olevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä kehittyy päivä päivältä. LÄheisyys alkaa olla jo ihan päällekäyvää ;D Merrikin sietää sitä päivä päivältä paremmin. Taitaa jo jopa kaivatakin.
      kaikkia eläimiä on kiva seurata, kissoja ja koiria eritoten. Meillä on joskus ollut kääpiohamstereita, hamstereita ja gerbiilejäkin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!