tiistai 18. tammikuuta 2022

Vanhassa vara parempi

 Merrille aikoinaan virkkaamani pesä ei kelvannut sille kuin vähän alkuhuumassa. Sittemmin se on ollut tyhjillään yläkerrassa. Pikkukissa tykkää siitä 💖


Merrin kaveri Sam kävi kylässä.  Merri halusi heti esitellä sille Frodon, mutta ensihaistelun jälkeen tunnelma jäi viileäksi. Sam ei niin vaan tykkääkään ystävystyä toisten kissojen kanssa. Sillä on ollut joitain hankalanpuoleisia kissakokemuksia ja sille kaikki vieraat kissat, vaikka vain tennispallonkokoisetkin, ovat pelottavia. 


Frodoa sen sijaan kiinnosti kovasti, kuka on tuo komea Sam -niminen kissa, joka elokuvahahmojenkin mukaan kuuluisi olla sen kaveri: Sam ja Frodo, sormuksen kuljettajat. 


Merrin onnenhetkiä ovat viime aikoina olleet yläkerrassa oleskelut. Siellä se nauttii  käsitöihin osallistumisesta ja oikein näkee, miten sen mieli lepää. Se on alkanut pienen tauon jälkeen taas kehräämään, kun sillä on hyvä mieli 💖


Käsitöissä olen tehnyt pienestä asiaa.  Työrepun pienin tasku on ollut paikka, jossa pidän rahapussia ja puhelinta. Taskun vetoketju on ollut rikki jo pitemmän aikaa.  Reppu on muuten aivan toimiva.  Ensin ajattelin tuota vetoketjun vaihtoa aivan hulluna ideana, mutta sitten huomasin sen jääneen vaivaamaan mieltäni.  Voisiko ketjun vaihtaa?


 Minulla on tapana ratkoa ja leikellä vanhoista vaatteista ja kasseista osia. Tämä vetoketju olisi aivan passeli tuon vanhan tilalle.  Ratkoin siitä vielä nuo ylimääräiset osat pois ja paljastin pelkän vetoketjunpätkän. 


Ratkoin risan vetoketjun pois repusta..   Tässä kohtaa tuli vahvasti mieleen, josko pitäisi lähteä reppukauppaan...  Vieläkö tästä järkevännäköinen tasku saataisiin?


Ketjun ompelu oli hirveän hankalaa sen pienuuden takia.  Ompelukoneesta piti ottaa pois se kotelo paininjalkaosion ympäriltä, sitten tasku mahtui juuri ja juuri tallan alle tikattavaksi.  Hankalaa ähellystä se oli! Tuo  oikea reuna jäi pienelle pussille, mutta ei haittaa.  Nyt on vetoketju kiinni, niin ei voi ainakaan omaa tyhmyyttä syyttää, jos tärkeät tavarat putoavat. 


Tämä on ollut hyvä reppu. Sitä on paikkailtu ennenkin 😁 Sivussa oleva verkkotasku hajosi melko uutena.  Parsin sen tuolloin kasaan tummalla langalla ja hyvin on pelittänyt siitä lähtien! 


Loma on vietetty ja palattu ihmisvilinään.  Kaksiviikkoinen kotoilu rauhoitti mielen ja kehon. Töihin ja lukemattomiin ihmiskontakteihin palaaminen oli heti aamusta vähän ahdistava kokemus, mutta ihminen mukautuu kaikenlaiseen.  Eiköhän tämä taas tästä lähde kulkemaan. 

Reipasta mieltä ja raitista ilmaa teille kaikille!

33 kommenttia:

  1. Frodo löytää uusi idoleita :D Muistan kun Max tuli meille ja Pepsi oli hänen suuri idolinsa, jota piti koko ajan seurata. Eihän Pepsi 24/7 sitä jaksanut. Pepsi oppi pian pyytämään kerran päivässä kunnon unille silloisen kodin yläkerran vinttiin, johon Max ei päässyt kuin ihmisen kanssa. Siellä kun Pepsi muutaman tunnin nukkui ihan omassa rauhassaan, niin taas jaksoi paremmin pientä villipetoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä taukoja tarvitaan. Ihminenkään ei jaksa olla, jos koko ajan joku notkuu kantapäillä ;D
      Miten upealta mahtaakaan pikkukissan silmissä näyttää iso kissa: voiko tuollaisiakin olla?? ;D

      Poista
  2. No nyt nostan HATTUA ja KORKEALLE!! KORJAAMINEN... koen sen aina niin-niin vaikeaksi... ennemmin teen uutta ja varsinkin vetoketjujen (varsinkin tuollaisten pikkuisten ja vielä repussa!!) kanssa!! Ensinnäkin olet enemmän kuin kekseliäs ja näpääräsorminen kun tuon ujutit/pujotit noin siististä tuohon... leuat jää loksottamaan auki koko päiväksi ja pää pyörittämään ihmetyksestä viitseliäisyyttäsi... (nyt jäi ihan karvaiset ystävät huomiotta tässä postauksessa, kun vetoketjun kekseliäs vaihto vei kaiken huomion, sorry Merri, Frodo ja Sam!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän vetskarihommaan tarvittiin juuri oikea aika, motivaatio ja inspiraatio. Harvoin nämä osuvat kohdilleen näin inhottavan korjaushomman kanssa ;D Varmaan kahden viikon lomajakso sai sen aikaan.

      Poista
  3. Aina kannattaa korjata, jos pystyy! Frodolle ihan sopiva ihana pesä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa olla. Liian herkästi tulee heitettyä vanhaa pois ja ostettua uutta, vaikka korjatakin voisi.
      Frodo näyttää ihan pikkusittiäiseltä tuolla majassa, vaikka ei se nyt niin iso maja ole :)

      Poista
  4. Ohh it is soo good with a little break from work!
    think your little kitty cats are beautiful Merri is the boss i quess! ;)))Sam is a great name !Remember Lord of the rings very well.Best series ever!Have ahappy day!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I do agree! 2 weeks off made me like a new person ;D ;D In two days the old me came back at work ;D ;D
      Merri is some kind of boss, but never angry. It´s a perfect guide to this little one.
      My favorite film is The Lord of the Ring, especially the first serie.

      Poista
  5. Voi suurta pientä Merriä. Isompana opastajana olo käy voimille. Eihän sitä kukaan jaksa jatkuvaa ipanan aktiivisuutta. Kiva, että kehrääminen taas hoituu.
    Korjaushommat kuuluvat niihin, jotka minulla kasaantuvat pinoiksi. Sitten vain hurjalla raivolla kerralla kaikkien kimppuun. Vetoketjujen vaihto kuuluu inhokki-ykkösiin. Hyväksi koettu reppu kannattaa korjata. Onnistuin erinomaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri taitaa hiljalleen ymmärtää, että Frodosta on sille myös seuraa. Ainakin silloin tällöin. Kaikki seura ei tosin ole kaivattua ;) Se on huomannut, että eihän tuo rääpäle menekään rikki vaikka leikitään. Frodo on itse asiassa erittäin nopea ja vikkelä liikkeissään ja käänteissään. Se on rohkea ja lähestyy Merriä salavihkaisesti takaapäinkin. Tää aika on taas niin vekkulia seurailtavaa. Sitten kun molemmat on täysi-ikäisiä, niin nukkuvat varmaan yhdessä sen 3/4 osaa vuorokaudesta ;)
      Korjaushommat on oikeasti tosi tylsiä. Joskus voi tulla jokin heräte kuitenkin siihenkin hommaan näköjään :)

      Poista
  6. En ole montaa vetoketjua ommellut, joten nostan helposti sulle hattua moisesta näpertelystä! Mullakin olisi yhdessä repussa rikkinäinen vetoketju, mutta kahdesta vetimestä toinen toimii vielä...
    Kiva, että virkkaamallesi pesälle löytyi käyttöä!
    Tömäkkää täydenkuun aikaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla just kattelin, että onko se jo täysikuu. Ainakin nukutti viime yönä ihan hyvin ;D
      Useimmiten noi korjaushommat on tosi ärsyttäviä. Siksi tuntuukin niin ylpeältä tämä olo, kun sain yht´äkkisen korjausinspiksen ;) Piti oikein juttu pistää pystyyn tuosta hommasta ;D
      Tosta virkatusta pesästä olen myös tosi tyytyväinen. Tein sitä silloin niin innoissani ja lopputulos oli tyhjillään oleminen. Edes vierailevat kissat eivät ole siinä juurikaan olleet.

      Poista
  7. Hienon pesän olet tehnyt Frodolle, vai onko tuo myös Merrin? Voi Sam ressukkaa, kun pelkää muita kissoja; täällä kodin edessä olevassa puistossa on muutama kissaherkkä kissa. Kylläpä osasit hienosti korjata reppusi:)
    Oikein hyvää viikon jatketta sinulle ja kisuille:)

    VastaaPoista
  8. Miten taitavasti uusittu vetoketju - paikka on hankala. Tavaroitten korjaaminen on tärkeä asia. Minä uusitun suutarilla yhden käsilaukun rikki menneen vetoketjun, suutarinkin mielestä nahkalaukku kannatti korjata. Siinä paikassa sanovat näet suoraan, jos korjaamisessa ei ole järkeä. Esimerkiksi kuluneita tekonahkakenkiä eivät jollekin toiselle alkaneet korjaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omille tärkeille käyttötavaroille on kiva saada lisää käyttöikää korjaamalla. Ei se uuden ostaminenkaan aina ole kovin helppoa, kun ei löydy oikeanlaista. Joskus tulee kyllä tehtyä ihan turhiakin korjauksia, ainakin jälkikäteen ajatellen, jos tavaralla ei lopulta sittenkään ollut käyttöä.

      Poista
  9. Nyt vasta huomasin tuon ylimmän lauseen, eli pesä olikin Merrille alunperin tehty,mutta Frodo niin suloisena ja tyytyväisenä sen sisällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrille tosiaan pari vuotta sitten värkkäsin sen ihan innoissani ja Merrikin siitä muutaman kerran innostui. Hoitokissat on käyneet kokeilemassa, mutta siihen sen käyttö onkin sitten jäänyt. Onneksi Frodo edes vähän kiinnostui tästä ;) Se on niin kevyt, että voi kiipeillä vaikka katolla, eikö tönö romahda.
      Sam kyllä noteerasi Frodon haistelemalla, mutta sitten alkoi väistelemään. Sekään ei alkanut rähinöimään peloissaan. Kissoissakin taitaa olla intoverttejä ja ekstroverttejä ;)

      Poista
  10. Vetoketjujen ompelu on työlästä jopa uuteen vaatteeseen saati sitten vanhaan, josta joutuu purkamaan ensin vanhan pois ja sitten sovittelemaan uuden ketjun tilalle. Mutta hyvin onnistuit, sitkeytesi palkittiin! Sam ei selvästikään sekoita elokuvaa ja todellista elämää keskenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain kohtaa tuli vähän epätoivoinen olo, mutta oli pakko jatkaa, kun olin aloittanut ;)
      Juu ei sekoita ;D Tai sitten se kokee olevansa Sam jostain muusta elokuvasta ;D

      Poista
  11. Hienosti paikattu. Kotikoneilla noita on vaikea ommella, kun on ahtaat paikat, mutta sinulta onnistui hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahdasta oli ja paksua materiaalia. Parissa kohdassa piti edetä käsipelillä pyörittämällä. Loputtulos oli mysteeri, mutta onneksi lopulta onnistunut :)

      Poista
  12. Hei!

    Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?❤️


    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  13. Ahstaa pelkkä ajatuskin vetoketjun vaihtamisesta =). Sen sijaan pikkukatin pesän voisin mielelläni tehdä - varsinkin jos luvassa oli myös pikkukatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkukatille voisi tehdä ihan pikkuisenkin pesän, jos ei jaksa isoa. Siten ei niin harmita, kun se pesä jää lopulta käyttämättömäksi. Kerro V:H:lle, että Merri on pyytänyt hankkimaan pikkukissan teille.

      Poista
  14. Ihania nämä teidän kissakokoontumiset! :-D <3 Mutta vetoketjun vaihto olisi jäänyt multa kyllä tekemättä. Ei ehkä ylläri. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maia on kuulemma vähän ärhäkämpi uusille kissatuttavuuksille, vaikka on muuten sen näköinen, että ei näe, eikä kuule mitään, eikä edes kiinostaisikaan. Se ei ole vielä tullut kylään. Sam oli helpompi aloitus. Saa nähdä mitä tapahtuu, kun alkaa koiravieraita tulla :) Täytyy aluksi pitää varansa, ettei koira saa kissankynsistä nenälleen. Merri ei sitä tee, mutta Frodo saattaa puolustautua napakastikin.
      Onko sulla edes missään vetoketjuja? ;) Sarit ja kurtat on ainakin sen näköisiä, että ei ole vetoketjuja niissäkään :)

      Poista
  15. Voi että - arvostan kun ihmiset jaksavat puuhastella vetoketjujen kanssa. Se on mulle miltei ylivoimaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän noiden ketjujen kanssa koskaan voi olla varma aloittaessa, tuleeko hyvä vai ei, ellei sitten ole ihan ompelija ammatiltaan :)

      Poista
  16. Ihanaa kissaelämää <3 Minulla on vetskarinompeluhomma edessä. Takista meni vetoketju rikki. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo vetskarihomma on aina ainakin kokeiltava, jos johonkin uutta ketjua tarvii. Ompelijalla vaihdattaminen taitaa olla aika tyyristä?

      Poista
  17. Ihanat kissat. Hih, samanlaiset eteisen matot kuin meillä... paitsi että meillä on vain yksi pieni kynnysmatto. Tykkään siitä 💙 Tokmannilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samasta kaupasta :) Tuntuu aina hassulta nähdä omia tavaroita tai vaatteita jonkun muun käytössä :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!