keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Ruususukat

Nyt on yhteisneulottu niin maan perusteellisen kauan näitä sukkia. Kanssaneulojat lienevät päässeet loppuun jo viikkokausia sitten. 


Bongasin Novitan sivuilta Ruusujen aika -äitienpäivän Knit along villasukat. Ajattelin, että voisihan nuokin tehdä.  Lanka on Venlaa, jota löytyi kotoa tietyissä väreissä, ei ohjeenmukaisissa.  Vihreä on itse asiassa jotain aivan muuta, jossa oli sama paksuus.  Sitä oli todella vähän, mutta lähdin rohkeasti sen kanssa liikkeelle. Vähitellen aukeavasta ohjeesta ei koskaan tiedä, mitä kaikkia osioita milläkin värillä tullaan neulomaan.  Tummemman vihreä olisi ollut kivempi, mutta sitä ei ollut. 
 Lankaa kului kaiken kaikkiaan 85g. sukat ovat kokoa 38, siro. Puikot kokoa 2½.
Kuvio loppui omaan neulontakäsialaani nähden liian aikaisin ja huhuilin, josko sitä olisi voinut jatkaa joltain muulta aiemmalta kerrokselta, mutta en ikinä saanut vastausta. Niinpä päätin, että olen omatoiminen nainen ja teen itse omat kuvioni! Jatkoin ruusukuviota vielä muutaman kerroksen ja venytin kärkeäkin vähän. Vihreän kanssa jouduin tekemään vähittäisen kompromissin, kun se ei muuten olisi riittänyt.  Valmiiksi ne nyt kuitenkin tulivat. 



Kuvio on mielestäni vähän sekava, mutta kaunein osio onkin sukan takana ja pohjassa kulkeva raita. 


Jouduin hankkimaan kiikkuun uuden pehmusteen, kun talitiaiset tykkäsivät siitä edellisestä liikaa.  Kaupassa oli tasan 2 vaihtoehtoa, joista valitsin tämän mustavalkoisen.  Nyt se näyttää kiikussa vähän omituiselta. Onneksi se ei vaikuta istumamukavuuteen. 

Merrikin on löytänyt tiensä kiikuttelemaan. Se on muutenkin onnellinen lämmenneistä säistä. 



Kaksi vapaapäivää ilman maskia ja hiilidioksidiannosta.  Epäilen väsymyksen johtuvan ainakin osittain tästä useiden tuntien maskihengittelystä.  Töissä käytettävät kangasmaskit eivät läpäise ilmaa samoin, kuin kirurgiset maskit (virustorjunnansta en nyt enää niiden suhteen sano yhtään mitään).
Olen huomannut myös kasvojen ja poskien lihasten olevan tosi kireät, kun yrittää saada paremmin happea suun kautta. Varmaan tosi hupaisaa ilveilyä, jos maski yht´äkkiä katoaisi kasvojen edestä. 
Paikallaan oleminen ja hengittäminen olisi melko ok, mutta työn luonteen vuoksi se ei ole mahdollista; ponnistelua, kumartelua, kyykistelyä, pikaista liikkumista, kurottelua.  Auringonpaisteen myötä monen asuntokin alkaa olla jo aika lämmin. Asiakaskäyntien välillä happi "maistuu" ihanalta. 

Nyt maistuu kuitenkin vapaat ihanilta!  Aurinko paistaa ainakin tänään. Aloitin peittojen ja tyynyjen pesun. Teen sen joka kevät. Pesukoneen vahtiminen ja pyykkien kuivattaminen on kevyttä työtä ;D 

Mukavaa pikkulauantaita jälleen kaikille!

20 kommenttia:

  1. Upeat sukathan noista tuli! Minullakin tuntuu hengityssuojaimen käyttö niin epämiellyttävältä, tulee kuuma, eikä pysty hyvin hengittämään, mutta hyvä, että suojaa silloin, kun on ollut pakko käyttää! Kasvomaskeja pitäisi ommella muuta käyttöä varten vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :) Ja kiitos vierailusta ja kommentista :)
      Minulla oli kai alkuodotukset niin korkealla, että kun homma venyi ja valmistuminen hidastui, niin mielenkiintokin vähän ehti jo lopahtaa. Olen ihan tyytyväinen, kun sain nää valmiiksi.
      Maskeja ompelin joku aika sitten ihan kokeilumielessä.

      Poista
  2. Oi, miten ihanat sukat! Jokainen tekee omaan tahtiinsa, vaikka yhteisneulonta olisikin. Tuo musta-valkoinen näyttää oiken hyvältä ja silmä tottuu. Tänään olisi kasvomaskia tarvittu, kun vanhempieni auto särkyi tien päälle ja kävin heidät hakemassa kotiin. Peitin kasvoni huivilla. Oli kuitenkin parempi kuin ei mitään. Pitääpä ommella nyt viimeinkin muutama maski!

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Jos pitäis olla tiettynä hetkenä valmis yhteisneulonta, en ees ottais osaa. Näin on ihan hyvä, kun voi lähteä leikkiin mukaan, aika näyttää miten käy. Minulla oli varmaan vähän tiiviimpi käsiala, kun sukista tuli niin soukat ja vähän lyhyet. Eiköhän näillekin joku sirojalkainen käyttäjä löydy.

    VastaaPoista
  4. Oi miten hienot sukat tulikin! Mukavaa että sinulla on muutama päivä maski vapaata, nauti vapaista! Aurinkoista päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vapaan/ vapaiden alussa tuntuu aina mahtavalta, joskin vielä työjuttuja pumpsahtelee jostain takaraivosta.
      Ihanaa kesäpäivää sinullekin!

      Poista
  5. Ihanan kesäiset ruususukat :)
    Täällä vaihteeks viileni jonkun asteen, ei haittaa aurinko paistaa ainaki aamusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäiset on juuri oikea sana ! Villasukkia tarvii pitkin kesää ;D Ainakin minä.
      PUolipilvistä täällä, ei sada. Ja mikä tärkeintä; ei tarvi lähteä mihinkään!

      Poista
  6. Kauniit ruususukat <3 sopivat tähän vuodenaikaan :) Iloisia vapaita sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Villasukat sopii kaikkiin vuodenaikoihin ;D

      Poista
  7. On tuossa kuviossa ollut tarkkaa seuraamista. Arvostan! Minusta tuo vaaleanvihreä sopii hyvin noihin. Mä aloin eilen kutomaan ihan selkeästi joulusukkia. Koskaan ei voi olla liian ajoissa tämän vuoden joulua ajatellen? Hih. Etkös säkin jo tehnyt jotkut?
    Ja keinun ihanan muhkea pehmuste on oikein loistava.
    Kivoja vapaita ja mukavia kuun loppupäiviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein joulusukat vähän aikaa sitte ;)
      Toinen pehmustevaihtoehto ois ollu sellanen värillinen, kukkakuvioinen. Vierastan kukkakuvioita väritkin oli niin kirkkaat...olen itekin niin "musta ihminen" ;) tossa kiikussa tuo näyttää vaan niin jyrkän väriseltä. Hirveän äkkiä nää pehmusteet haalistuu ja hajoaa. Meillä ei kanniskella niitä edes takasin, vaan ovat paikoillaan keväästä syksyyn. Talvella varastossa. Toisaalta ei nää kastukaan, kun ovat katoksen alla. Tuntuu pahalta vaihtaa niin usein. Ennen oli kaikki paremmin...
      Tein näitä sukkia koko ajan pöydän ääressä, viivotin oikean rivin kohalla. Kovasti piti seurata ohjetta, kun ei ollu mitään symmetristä ja ennalta arvattavaa silmukkamäärää. Pöydän ääressä on kuitenkin helpompi tehä, kun ei tarvi päätä käännellä, kuten sohvalla (hassuja "ongelmia" tällä neulojalla :) )

      Poista
    2. Hatunnosto sinnikkyydelle ja kärsivällisyydellesi!!!
      Siihen mainitsemaani ongelmasukkatilaukseen on todella vaikea ottaa kiinni: Lauri Tähkän kuva. Ruudukko on sikapieni ja sisältää piiiitkiä langanjuoksuja. Ei, en ole opetellut tikapuutekniikkaa. Voi olla, että joudun kysymään riittäisikö vain artistin nimi sukissa. Phuuh, saisinpa edes aloitettua (ja myönnettyä, ettei minusta ole siihen?)....

      Poista
    3. En miäkään käytä tikapuutekniikkaa. Pyöräytän langat keskenään työn takana aina 2 silmukan välein.
      Viivottimella tms. pienikin ruutukuvio pysyy kohillaan, muuten aika mahotonta.
      Olen joskus nähny L.T. sukat, mut kuviota en oo koskaan muistaakseni nähny. Ihmisen neulominen voi olla hankalaa. Minulta on joskus pyyetty Sandels -sukkia. Totesin sen mahottomaksi, kun katoin tölkin kuvaa ;D Vaikka olen siitäkin joskus nähny jonkinlaisen sukkaversion.

      Poista
  8. Nyt on kauniit sukat! Ja kiitos kivasta arvontapalkinnosta vielä, se saapui eilen postissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja kiva kun tuli suht nopeasti ja ilmeisesti suoraan lootaan.
      Mukavaa päivää sinulle :)

      Poista
  9. Minusta valitsemasi värit ovat raikkaat ja ruusuiset, lisäksi ruusut erottuvat paljon paremmin kuin alkuperäisellä vaaleanpunaisella neulottuna. Kauniit kesäiset sukat, joita voi käyttää ympäri vuoden. T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minustakin se vaaleanpunanen oli vähän turhan haalea ja tätä sattui olemaan kotona. Ilman muuta! Koko vuoden ;) tänäänkin on ollu villasukat jalassa. Nimimerkki ei päivääkään ilman villasukkia ;D
      Kiitos kommentoinnista!

      Poista
  10. ihanat ruusu-sukat!:)Oikein "juhannus-sukat!:))
    kyllä kelepaa Merrin köllötellä,noin kauniissa kiikussa.
    Laitan sähköpostia!
    Mukavaa viikonloppua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivottavasti juhannuksena ei oo niin kylmä, että villasukat ois päälimmäisenä mielessä ;) Vaikka kyllä Suomessa on joka päivä sellanen keli, että villasukat toimii.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!