lauantai 16. toukokuuta 2020

Korona tuli puun takaa!

Useiden hylättyjen pyyntöjen jälkeen päädyin omaksikin yllätyksekseni virkkaamaan koronapalloja.  Ajattelin sittenkin yllättää pyytäjän. 
Langaksi etsin jotain, jolla ei muissa käsitöissä ole mitään virkaa. Löytyi Soft -lankaa, josta virkkasin kolmosen koukulla ja pylväillä pallot. Täytteeksi laitoin vanua. 
Jokainen sarvi on virkattu erikseen kahden kerroksen nousevina  pylväinä, 3/kerros.  Jokaiseen sarveen ompelin punaisella langalla päät.  
Langankulutusta 40grammaa. 



Kaksi palloa, virkatulla ketjusilmukkanarulla kiinni toisissaan.  Epämääräisiä pinnoiltaan, kuten viruskin. 


Sieltä löysivät uudet "karvanopat" paikkansa.  
Virukset ovat aina minimaalisen kokoisia, kuten kuvassa näkyy... 
Nämä eivät kuitenkaan taatusti mene hengitysteitse kenenkään elimistöä sairastuttamaan. Kosketustartunnasta en sitten tiedä..


Toivottavasti tämä kaveri ei ole saanut valmistusvaiheessa tartuntaa, pienistä mikrohiukkasista. Näyttää näin vetämättömälle...
Täytyy varmaan laittaa sille maski, että ei tartuta meitä muita!


Suomen covid -19 -tilanne on seuraavanlainen
testein todetut sairastuneet 6228
kuolemat, joihin korona liittynyt 293
uusia tartuntoja eilen 83
parantuneita ainakin 5000

testein todetut maailmalla 4,3 miljoonaa
kuolleet yli 290 000

Nämä tiedot THL :n sivuilta

Oma olo viruksen suhteen on ristiriitainen. Töissä käytämme maskia ja hanskoja jokaisen asiakkaan luona. Jatkuva suojautuminen tuo mielikuvan jatkuvan suojautumisen tarpeesta kaikkialla. 
Lomalla oli todella outoa, kun tuli vähän enemmän liikuttua esim. kaupoilla. Ihmisiä oli paljon liikkeellä. Osa käytti käsidesiä, osa ei.  Kaupat, ruuan ulosmyynti, yms. jatkuu "normaalisti".  Missä siis virus? Onko pelko suurempi, kuin tartuntavaara, vai onko ihmisistä tullut välinpitämättömämpiä viruksen suhteen? Aluksi tuli katsottua uutisia tiheään, nyt ei juuri koskaan. Monelle on ehkä käynyt samoin? 
Paluu loman jälkeen töihin ja maskeihin muutti jälleen käsitystä korona -tilanteesta.  Silti en tiedä henkilökohtaisesti, enkä edes huhupuhein todistetusti, ketään tuntemaani sairastunutta.  Tällä alueella sairastuneita on hyvin vähän.  Pahin tilanne olisi se, että joku työyhteisössä sairastuisi ja se johtaisi asiakasaltistuksiin, useisiin karanteeneihin ja akuuttiin työvoimapulaan.  
Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen.  Suomessa sairastuneisuus on niin hillittyä, että tilanne jatkuu varmaan vielä pitkään? Sairastuneita ainakin tulee päivittäin jossain päin maata. Jokaisen kohdalla on mahdollisuus levittää sairaus laajallekin ihmismäärälle, riippuen liikkuvuudesta.

Elämä jatkuu tämän asian kanssa odottavassa ja epäilevässä ilmapiirissä. 
Siihen asti eletään pelotta ja rauhallisin mielin, noudattaen hallituksen ja THL:n antamia ohjeita. 

Turvallista päivän jatkoa kaikille!

21 kommenttia:

  1. Meilläpäin, Etelä-Pohjalaisessa pikkukaupungissa, huomasi aluksi pelkoa, mutta nyt ihmiset rentoja, mutta silti tarkkoja. Täällä ei ole tartuntoja. Ketään ei kehoteta tai määräillä esim kaupankassoilla eikä suusuojia käytetä, mikä kannatankin tässä nollatilanteessa. Toista taas on ollut Tampereella piipahtaessani töissä; kaupan kassoilla tiukka valvonta, ihmisillä suojia ja ilmapiiri kireä. Käyn mieluummin kaupoissa omassa kaupungissa 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näe maskeja täälläkään katukuvassa. Isoihin kauppoihin ei viiti lähteä. Isot ostot ja pikaisesti pois.
      Hassua miten moni kävelee toistensa ohi katsoen ihan muualle. Aivan kuin korona tarttuis hymyilystäkin ja katsekontaktista ;)

      Poista
  2. Viestitetäänkö koronapalloilla jotain ?
    Olen samaa mieltä, että tää koronatilanne jatkuu kauan. Näyttää olevan suuri määrä ihmisiä, jotka uskoo koronan olevan ohi. Viestittääkö päättäjät sitä vai ymmärtääkö ihmiset väärin.
    Ahistaa käyvä kaupoissa, kun on paljon ihmisiä. Enkä jaksa nousta aamusta puhtaaseen kauppa-aikaan :)
    Tauditonta aikaa ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niillä mitään viestitetä :) Hieman hupia korona-ajastakin.
      Olen miettiny tota ihan samaa, että kuinka moni oikeasti jaksaa lähteä aamusta kauppaan noin aikaisin. Ite en ainakaan jaksais. Toisaalta normaaleina ruuhka-aikoina onkin välillä yllättävän vähän kävijöitä. Kaikki tietysti sihtaa muihin aikoihin ;)

      Poista
  3. oho!!
    tulipa hienot korona-nopat!!!:)))
    "ikimuistoiset"
    ..voi hitsi oikia kunnon auto!!!:))))
    vuosimallia??
    Minä ehkä kuulun siihen "pelkuri-ryhmään"..ihan vaan tuon vilikkaan mielikuvituksen vuoksi..tuntuu että näkee uhkia..enempi kuin mahdollisuuksia,??;)
    Ja koitan!!,siis koitan olla ärsyyntymättä,köhijöille ,jotka eivät vaivaudu edes aivastuksiaan suojaamaan..;)))
    Suojaan itteni paperisella-kertakäytö-maskilla.Käsidesiä jo kotona käsiin,kertakäyttö hanskat kädessä,en koske sormin kaupan maksupäätteeseen....hanskat käessä.
    Pyyhin (itse-tehdyllä käsidesillä-tehty 80% alkoholista),kaikki kaupasta ostetut tavarat,:maitopurkeista lähtien...suklaapatukan paperinkin pyyhin ennenkuin avaan...
    Kassin vien ulos tuultumaan.Samoin jätän kaikki kauppavaatteet.pipoa myöten..meillähän jatkuu edelleen toppatakki+pipokelit;),toppikset kaikki ulos;tuultumaan.
    Käyn kerran viikossa ,tai kerran kahessa viikossa kaupassa.
    Yksi henkilökohtainenasia:))tuottaa vieroitus-oireita ja vähän ärtymystä on suklaan puuttuminen...olen ostanut tosi tummaa suklaata,:hyi kun on pahaa:)viimeistään menee suklaan halut kun palasenkin nappaa suuhun:).taitaa olla pahimmat vieroitus oireet jo voiton puolella..vähän on pitänyt leukaluita loksautella tuolle isännälle...onneksi on VIELÄ kestänyt loksautukset:)))
    Mutta Sinun työ,todella vaati??,suojautumaan?,kuinka kauan??se jää nähtäväksi ,puhuvat vuosista,huh!!!
    Työsi on ARVOKASTA!!
    ja toivookin että kukaan hoitotyötä-tekevistä ei sairastuis/jokainen käsipari tärkeä!!
    Aika rauhallista on POHJOIS-Pojanmaallakin ,Oys-tiedoitusten mukaan ..rauhallista.Hyvä niin!
    ...oisko Merrillä hiukan "kevät väsymystä"??..niinhän sitä sanotaan "..uni paras lääke on,,häntä helikäämme";))
    Oikein Aurinkoista sekä " Hyvää viikonloppua ja
    Turvallista!;);)
    Sartsalle ja Merrille!

    "Pysytään Terveinä!" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkat on sulla systeemit, mut jos ne mieltä rauhottaa, niin ne on tärkeitä. Eipä sitä koronaa kukaan halua.
      Töiden jälkeen kävin äsken kaupassa. KOko päivän pitäny maskia asiakaskäynneillä, niin oli vähän orpo olo kaupassa, kun ei ollu mitään kasvoilla. Hanskat kyllä laitoin...
      Aika harvakseltaan olen kaupassa käyny. Työn lisäksi tulee oltua paljon kotona. Kuulun siihen "kummajaisryhmään", joiden elämässä kotoilu ei tunnu yhtään pahalta ;)
      Suklaata en oo syöny viime aikoina juur ollenkaan. Minulla on sellanen ongelma, että kun otan yhen palan, pitää ottaa toinen... ja niin kauan, kui sitä on jälellä. ainoa keino on jättä suklaa kokonaan syömättä.
      enpä tosiaan tiedä, miten kauan näitä maskeja pitää töissäkin käyttää. Kyllähän niissä pystyy olemaan, kun ei ajattele niitä, mutta kyllä ne koko ajan tuntuu hankalalta, henki kulkee huonosti. Huonokuuloisten asiakkaiden luona ei meinaa hommasta tulla mitään, kun toinen ei näe edes niitä suun liikkeitä.
      Vaan eipä oteta turhia murheita. Eletään, niin kuin hyvä on :)

      Poista
  4. Hauskat koronanopat! Vaikka tämä kyllä hauskaa aikaa ole. Uutisia aiheesta en enää seuraa. Ohjeistuksia noudatan. Kesä keikkuen tulevi.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään viimeksi yksi asiakas veteli aikamoista hirtehishuumoria koronasta. Perään sanoi, että mitäs meillä olis, jos ei ois yhtään huumoria. Näinhän se on. Huumori on lääke moneen asiaan.

      Poista
  5. Hauskat viruspallot. Toivottavasti ne toimivat pelotteena virukselle.
    Ihmiset taitavat olla väsyneitä rajoituksiin ja koronauutisiin, joka sitten johtaa välinpitämättömyyteen ja säännöistä lipsumiseen. Asiantuntijoiden mukaan näin käy, kun tilanne jatkuu pitkään.
    Tuttavapiirissäni on kaksi koronaan sairastunutta (kumpikin testattu). Molemmat sairastivat muiden oireiden ohella kovaa kuumetta pitkään, mutta selvisivät kotihoidolla. Anoppi asuu senioritalossa, jossa on viime aikoina ollut lukuisia kuolemantapauksia. Osa heistä koronan vuoksi. Virus tuntuu epätodelliselta, kunnes se osuu lähelle. Toivottavasti näin ei käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon tosiaan, etten tulis tuntemaankaan ketään, joka sairastuu, eikä lähipiiriin osuis ollenkaan. Palvelutaloissa on varmaan työn tekeminenkin ihan kamalaa, kun pitää vältellä koronaa ja hoitaa samanaikaisesti monia asukkaita. ei tiedä yhtään, kenellä seuraavaks. Kotihoidossa ei tilanne olis kovinkaan paljon parempi.
      Pelotteluunhan nää isot viruspallot tosiaan onkin! Pikkuvirukset näkee nää isot ja luikkii pakoon ;D
      En usko yhtään, että tuo tauti saatais kokonaan tukahdutettua, kun päivittäin ihmisiä kuitenkin todetaan sairastuneen.

      Poista
  6. Kun koulut alkoivat, meillä Nurmeksessa unohtui turvavälit kaupoissa. Joku sanoi, että nyt on tarkoitus saada ryhmäimmuniteetti koronaan, kun ravintolatkin aukeaa ja kirjastot sun muut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla ihan sattumaa, onko koronaa, vai ei. Jos jollain oliskin, niin turvavälien unohtaminen ois tosi huono juttu. Ei taida olla edes tiedossa, voiko immuniteetin saada sairastettuaan, vai ei?
      ei ole myöskään tainnu olla mitään "piikkiä" sairastuneiden määrässä koulujen avaamisen jälkeen? Tosin on vielä aika tuore juttu...

      Poista
  7. Mä jo "odottelin", et kukahan virkkaa ensimmäiset pallukat. Aika näpräämistä ovat vaatineet. Kuulin, että ystävättären sisko on joutunut sairaalaan tartunnan vuoksi. Hän on ainoa, kenestä mä olen kuullut. Surullista kuitenkin ihan jokaisen sairastuneen kohdalla! (Itse olen kärsinyt tämän päivän "vain" migreenistä, ilman ainuttakaan särkylääkettä ja oksettavan olon saattelemana, yök)
    Toivotaan, ettei alueellenne tule sairastumisia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan täysin ilman ei olla oltu täälläkään, mutta en vaan henkilökohtaisesti tunne ketään. Aika kova juttu, että päätyy vielä sairaalaankin, että tauti on niin kova. Etenkin kun ottaa huomioon, että jotkut ei edes tiedä kantavansa pöpöä.
      Migreeni on tosi syvältä! Minullakin oli eilen sellanen päänsärkyinen olo. Johtui varmaan aamuvuorosta (en ole aamuihminen..) ja tuntikausien maskiin hönkäilystä.
      Aika pitkään vastustin tätä virkkaustoivetta... vaan kuinkas kävikään ;D

      Poista
  8. Heh, noilta koronaviruspalluroilta on ainakin helpohko suojautua! Vähän ristiriitainen suhtautuminen itselläkin, toisaalta pelottaa kun koulut alkoivat, toisaalta tartunnat ovat kai laskemaan päin, ja uskaltauduin itsekin kampaajalle. Kaupat ovat piukassa ihmisiä, itse olen niitä välttänyt ja käytämme lähes täysin kauppakassipalveluita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kaupoissa kohtuullinen määrä porukkaa, välillä jopa melko vähän. Turvavälit on minusta aika hyvin toimineen. Minulla on useamman ihmiset ostot, niin pakkaaminen kestää aikansa, siinä kohtaa saattaa jonkun muun ostot jo olla jonottamassa hihnalla.

      Poista
  9. Minä tiedän usemmankin koronaan sairastuneen, yksi täysin hyväkuntoinen, perusterve vähän yli seitsemänkymppinen mies oli hengityskoneessa nelisen viikkoa ja kävi ihan kuoleman porteilla. Selvisi kuitenkin. Ja tämä, vaikkei täällä meidän kaupungissa ole edes raportoitu yli viittä tartuntaa. Joten kyllä tuo aika varovaiseksi tekee, vaikka toisaalta tuntuu, että missä se virus luuraa. Mietityttää kyllä koko homma.
    Yksi opiskelukaveri myös kertoi ystäväpariskunnastaan, molemmat sairastuivat koronaan, mies menehtyi, vaimo selvisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo muuttaa virusta huomattavasti todemmaksi, kun tuntee edes etäisesti jonkun sairastuneen. Myös maskien jatkuva käyttö töissä herkistää ajatusta "etsimään" pöpöjä joka paikasta. Kai tätä on vaan jatkettava, kun jossain päin päivittäin joku sairastuu.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Hyvä :) Välttelin mokoman toiveen täyttämistä aika pitkään, kun oli minustakin aika mauton aluksi. sitten aloin miettimään, että pitäähän tästäkin ajanjaksosta jäädä joku konkreettinen muisto, ei niin aito, kuin se oikea :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!