perjantai 29. toukokuuta 2020

Pannumyssy (farkku osa 14)

Tähän työhön oli selkeä tarve. Olen jo pari vuotta haaveillut tekeväni pannumyssyn.  Ulkona terassilla kahvia juotaessa ei kukaan viitsi juosta kuuman kahvipannun kanssa edestakaisin, vaan pannu on pöydässä koko ajan, sillä seurauksella, että kahvi tietysti jäähtyy.  
Muistan, että pannumyssyjä oli enemmänkin, kun olin lapsi. Nykyään niitä näkee aika harvoin. 


Otin kahvipannun "mitaksi" ja leikkasin  niistä keskeneräisiksi jääneistä farkkuhousuista palasen.  En halunnut sivuista pelkistetyn näköisiä, vaan jotain koristeeksikin.  Irrottelin yksistä farkuista taskut. 
sommittelin paperille nk.kahvikupin ja asetin (suunnitelma oli vasta kehkeytymässä). 


Pannumyssyssä täytyy tietysti olla paksuutta, että kahvi oikeasti pysyy lämpimänä. 
Tätä tarkoitusta varten  huuteli eräs tietty, pitkä, keskeneräiseksi jäänyt takki(jota aiemmin näytin), että täällä on pehmustettua vuorikangasta ja vielä oikeassa värissäkin. Leikkasin vuorin kaksinkertaisena ja ompelin pussiksi. 


Nuo irtonaiset taskut piti ensin ommella farkkuun kiinni ja sitten asetella molemmat pussit sisäkkäin. Farkkupussukka oli tarkoituksella vähän isompi, niin sain käännettyä siitä sauman sisään ja ommeltua reunan siistiksi.  Pussi on nyt siis 3 - kertainen  kangaspaksuudeltaan. 


Tummemmista farkuista leikkasin tuon paperimallin mukaisen kahvikupposen, jonka kiinnitin kuumaliimalla kankaaseen. 


Kahvikupissahan pitäisi olla aina jotain koristekuviointia..... 
Pitkään pähkäilin, mitä voisin laittaa. Etenkin asetin muoto oli haasteellinen.  Olisin halunnut rajata kupin ja asetin jotenkin toisistaan. Testailin kaikenlaista; helmiä, nauhoja, ties mitä käteen sattuvaa. Ei toiminua. 
Kupin yläreuna oli selkeä. Siihen laitoin pitsinauhaa. 
Käytätkö muuten sanaa tassi vai asetti? Itse käytän molempia. 


Halusin silti vielä lisää jotain. Yht´äkkiä lankakeriä pyöritellessäni tajusin, että tästähän minä teenkin koristepistoilla lisää kuviointia.  En  oikein osaa mitään oikeita pistoja. Googlettelin kaikenlaisia pistoja ja lopulta päädyin tähän mututuntumalta tehtyyn ratkaisuun. 
kuppi olisi ehkä kaivannut vielä korvaa, mutta sen jätin suosiolla tekemättä, kun ei oikein lähtenyt käyntiin sen muotoilu. 
Alakuvassa näkyy tuo alareunan saumakin. 
Keskelle  pannumyssyä  jäi  myös nk. sauma, koska farkku on leikattu puntista, sivusauman kohdalta. 


Uskollinen askarteluystäväni Merri. Haluaa olla lähellä, vaikka nukkuukin. Tämä on yksi sen lempipaikoista. 


Tältä näyttää toinen puoli.... 


....ja tältä toinen puoli. Taskuissa voi säilyttää mitä mieleen juolahtaa, esim. makeutusainetta, servettejä, tai tarvittavia ruokailuvälineitä. 
Tällä kertaa kuvat on otettu rekvisiitan kera, mutta pannumyssy toimii ihan oikeassakin tilanteessa. Kaikenlaista hömppää tulee tehtyä ihan tekemisen ilosta, mutta tällä kertaa valmistunut työ oli tosiaan tarpeellinen! 

Uskokaa tai älkää, sain itseni suomittua toimintaan vapaapävinä. Siivosin lähes kaikki huoneet. Kävin ostamassa kesäkukkia ja jopa istutinkin ne!  
Se huilu on vielä kaapissa koskemattomana....mutta vielä taitaa olla sitä luvattua viikkoa jäljellä  joitain päiviä... ehkä vielä soi  lähipäivinä :)

Kysyin tsemppauskeinoja aiemmin.  Yksi paras tsemppari on tietysti se, että vihdoin saa itseään sen verran liikkeelle, että tulee jotain valmistakin näkyviin.  Nyt on kyllä tosi ihana, kun on siivottu! 
En tykkää siivoamisesta, mutta en tykkää kyllä ylenmääräisestä siivottomuudestakaan.  

Tänään sitten taas riennetään jatkamaan maskitalkoita töihin ;D  

20 kommenttia:

 1. Tulipas näppärän näköinen ja tarpeellinen. Mä muistan lapsuudesta, että meillä käytettiin aina pannumyssyä. Taidettiin toki käyttää pannujakin. Josta tuli mieleen, että Omassa Kotona on kaksi pannua, joista toisen voisin esitellä joskus. Voitin sen lapsena jostain arpajaisista ja juuri näin fb:n kirppiksellä samanlaisen, mutta huomattavasti huonokuntoisemman myynnissä. En ollut tiennyt, että se on ihan "merkkipannu". Tein joskus "sata" vuotta sitten äidille patalaput, essun ja pannumyssyn samasta kankaasta. Mahtaakohan ne olla tallella?
  Lomanjatkoa ja ihanaa viikonlopun alkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kuule lomat pidetty jo aikoja sitten, sekä myös parit vapaat, nyt painetaan taas muutamia päiviä ja ootellaan seuraavaa vapaata. :)
   Meillä oli muistaakseni joku Lappi -aiheinen pannumyssy.

   Poista
 2. Ihana,kerrassaan niin käytännöllinen,ja huitsin tärkeä kesällä:)
  ja minusta aivan ihana!!!
  Tuo taka osa just,serveteille/taikka teenjuojille ,teepusseille ihanat taskut.:)
  ja nuo alustat ovat tosi upea täydennys koko settiin;))
  Tuo kahvipannun juoksuttaminen ulos/sisälle,loppuu nyt!!:)))))
  Merri löytää pehmeimmät ja korkeimman levähdys/läheisyys paikan!,Sulonen:)
  Hyvä Sinä!
  Olet ollut tosi reipas,:))
  ..kyllä siivous-urakan jälken mieli ja sielulepää.huh,`miten ihana kun urakka ohi!

  Lämpöisiä kahvitteluja!...kun "maskitalkoilta"..kotiudut,/vapaailtoina/vapaapäivinä;))
  Työniloa!!.tärkeää,erittäin tärkeää työtä teet!
  jk.Tosi raukkamaista lupaama "koronakorotusta".ei laitettukkan maksuun,!:((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taskuihin voi laittaa mukana kulkemaan, mitä vaan tuntuu tarvitan.
   Mukinaluset oli vain rekvisiittana ja kuvakin on otettu jo aiemmin. Nyt lähtivät arvontavoittoina Henskulle. Laitoin kuvankin jo arvonta -postaukseen voitosta.
   Hirveän usein ei ulkona kahvitella, mut satunnaisina kertoina kesällä juu. Minulla on ihana puinen tarjotinkin just sitä varten. Pitääkin joskus ottaa siitä kuva.
   rokotuksesta en olekaan ajan tasalla ollenkaan. En usko, että vielä näin kehittelyn alkuvaiheessa edes ottaisin sitä.

   Poista
 3. Kiva pannumyssy. Minäkin muistan lapsuudesta tämän ja minulla on vielä tallella minkä olen koulussa tehnyt. Me emme itse enää juurikaan juo kahvia, mies ei ollenkaan minä joskus. Mutta ideana tosi mukava ja tulee varmasti monelle pöydässä istujalle lapsuus mieleen mutta toiset voivat ihmetellä mikä helkkari tämä on 🤔 ainakin meidän pojat eivät ole varmasti koskaan edes kuulleet moisesta 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Miksi pannulla pitäisikään olla myssy? Paleltaako sitä ? ;D
   Koulussa en muista pannumyssyä tehneeni.

   Poista
 4. Minäkin olin iloinen eilen kun sain pestyä vihdoin olohuoneen "ison" ikkunan, (keittiön, pikkuhuoneen, ja olohuoneen pienempi ikkuna olivat jo aiemmin pestyjä...isoin ja likaisin odotti...)nyt on kirkas ikkuna ja sääkin ja verhotkin tuli vaihdettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoneesta tuleekin ihan eri näkönen, kun lasi on kirkas ja verhot vaihtuu :)

   Poista
 5. Ihana pannumussy <3 Farmarit kiertoon - peukkua sille! Hyvä, jämäkkä kangas pannumyssyyn. Pysyy tee- ja kaffepannu pitempään lämpimämpänä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Omat farkut alkaa olla finaalissa, mutta työkavereilta olen saanu vähän lisää ;)

   Poista
 6. Upea pannumyssy! Ja nyt on koko setti valmiina, kun kupinaluset ja pannumyssy sopii hyvin yhteen. Olen pari kolme kesää suunnitellut, että teen pannumyssyn pihakahveita varten, mutta valmista ei ole vielä tullut. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta tällä suunnittelulla minun pannumyssyni on jo viidesti tehty. Kyllä minullekin kelpaisi lempipaikaksi noin pehmeä alusta, Merrillä on hyvä maku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakahveille tarvittiin tälläistä meilläkin jo muutaman vuoden ajan. Nyt vasta toteutui. Sinullakin on vielä toivoa! ;)

   Poista
 7. Onpa kaunis. Kun tarpeeseen tekee ei jää nurkkiin pyörimään tarpeettomana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Niin paljon tulee vaan tehtyä tekemisen ilosta, että kiva kun välillä on jotain tarpeellistakin.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Omasta mielestäkin hyvä oivallus, vaikka se ei aluksi ollutkaan mielessä. Ideoinnissa on se hyvä puoli, että lopputulos voi matkalla muuttua :)

   Poista
 9. Hieno pannumyssy, kätevät nuo taskut tykötarpeille. Oot kyllä oikein farkkutaituri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taiturista en tiiä, mut idea listi kuitenkin ;D

   Poista
 10. Miten hiivatissa en ole tätä kommentoinut? Lukenut olen ja pannut myssyn mietintämyssyyn! Edellinen myssy lopetti lämmittämisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tapahtui? Kuluiko puhki? Vai koittiko sille se kuuluisa elokuun viimeinen päivä?

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!