tiistai 3. lokakuuta 2023

MKKV

Sain taas tosi kivan pyynnön tehdä jotain, jossa joutui suunnittelemaan toteutusta jonkin aikaa, ennen kuin pääsi neulomaan. 



 Motoristit koulukiusaamista vastaan -yhdistys on perustettu 2014. Se sai kuitenkin alkunsa jo vuotta aiemmin someryhmän kampanjasta. 

Yhdistyksen tarkoituksena on pyrkiä toiminnallaan vähentämään koulukiusaamista ja vaikuttaa yleisellä tasolla myönteisesti koulun ilmapiiriin ja oppilaiden asenteisiin, rohkaista puuttumaan kiusaamiseen ja kannustaa auttamaan toinen toistamme. Yhdistys on voittoa tavoittelematon.

Haluamme kouluvierailuillamme kertoa oppilaille, että motoristit eivät hyväksy kiusaamista ja samalla haluamme osoittaa kiusatuiksi joutuneille tukemme ja näyttää ettei heitä ole unohdettu tai jätetty ongelmien kanssa yksin.


Tuo logo on niin monisyinen, että en lähtenyt muokkaamaan siitä kuviota. Sen sijaan löysin Pinterestistä tuon motoristikuvan.  Pinterestistä löytyy myös useita kirjain -kuviomahdollisuuksia, joista valitsin parhaan "fontin". V -kirjain muistuttaa vieläkin vähän Uuta, vaikka jälkipistelin tuota alakärkeä vähän terävämmäksi. 


En halunnut tehdä teräosaakaan yksivärisenä, joten neuloin samaa kuviota sinnekin. 
Lanka on Venlaa, koska se oli riittävän ohutta, jotta sain kuvion silmukkamäärät sopimaan puikoille. Aloitin 18 silmukkaa/ puikko. Nilkassa vähensin 1 jokaiselta puikolta. Kantapään jälkeen vähensin vielä pohjaosan puikoilta 1 silmukan kummaltakin. Alle jäi siis 16 ja 16, päälle 18 ja 18. 
Lankaa kului 85grammaa. Puikot kokoa 2½.  Sukat ovat jalkaan, jonka koko on 39. 



Aiemmat motoristisukat (Vulcan Riders) tein TÄÄLLÄ. 


Eräänä päivänä ajoin autolla pihaan ja silmiin osui kauempana pihalla jotain värikästä. Hyvä ihme!  Yksi kärhöistä kukkii vieläkin/ uudelleen! 


Olin jo muutamia päiviä suunnitellut, että nuo köynnöstuet pitäisi käydä ottamassa talveksi varastoon ja laskea kärhöt lepoon.  


Tämä oli tosiaan iloinen yllätys!  
Nurmikko kasvaa edelleen, mutta meidän alapiha alkaa olla jo niin märkää, että ei sinne oikein ruohonleikkurilla ole enää asiaa. 



Tenniskyynärpää on tällä hetkellä teipattuna hieronnan jäljiltä. Käsi oireilee lähes koko ajan jonkin verran. Olen yrittänyt opetella tekemään vasurilla kaikkea mahdollista, kuten oven lukon avaaminen, syöminen, hiiren käyttö jne.   Pari pienintä sormea puuduttelee ajoittain.  
Tänään nauratti, kun tuli mieleen sanonta, että tehdään asioita vähän vasemmalla kädellä 😂  Kaikella kunnioituksella virallisia vasenkätisiä kohtaan.  Tuosta sanonnasta minä ainakin ymmärrän, että vähän sutaistaan, eikä tehdä kunnolla 😂 Onko vasenkätisillä vastaava sanonta, että tehdään asioita vähän oikealla kädellä?    Tästä tuleekin mieleen Juha Torvisen Vasenkätisen päiväkirja, jonka kuuntelin joku aika sitten.  Kiva kirja Eppu Normaali -faneille, suosittelen. 

Sen verran viime sunnuntain palokunnan soihtumarssista, että sää suosi marssijoita ja soittajia. Kuorma-auton lavalla soitettiin, eli olisi ollut aika viileää kyytiä, jos ei olisi varautunut lämpimästi. Minullakin oli yksi vuoden harvoista päivistä, kun käytin itselleni neulottua villapaitaa. Sekin toppatakin alla 😄. Ei tullut kylmä. Vasta kotona, kun oli purkanut kaikki ylimääräiset kerrokset vaatetuksesta, alkoi olla pieniä vilunväristyksiä.  

Eipä tässä kummempaa.   Pysytään "linjoilla". Tavalla tai toisella!   

39 kommenttia:

  1. Onpa upeat sukat! Ja hieno tuo pyöräkuvio, kivempi, jotenkin vanhanaikaisempi, kuin virallisessa logossa.
    Ihana kukkiva kärhö!
    Mukava kuulla, että sää oli sopiva marssilla.
    Tenniskyynärpää on kyllä viheliäinen. Ja kun siitä ei tunnu pääsevän ikinä eroon, aina se uusiutuu. Minullakin tällä hetkellä vihloo aina, kun otan kassista tai vesisangosta tms. kiinni. Joskus ei voi tehdä vasemmalla, tai tarvitsee kumpaakin kättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Eikös vaan olekin! En ollut edes huomannut, että se on alkanut taas kukkimaan. Huomasin vasta, kun se oli jo täydessä kukassaan.
      Epäilinkin, että kyynärpää uusiutuu, vaikka joskus mahdollisesti paranisikin. :( Eihän tuota oikeaa kättä pysty olemaan täysin käyttämättäkään. En osaa esim. kirjata töissä puhelimella käyntejä, kuin oikean käden 2 sormella ja sekin selvästi rasittaa koko kättä. Homma pitäisi tehdä nopeasti, eikä vasen käsi tule kyseeseen.

      Poista
  2. Tenniskyynärpää on niin ärsyttävä. Toukokuussa tuli ja ehkä se nyt alkaa olla suhtkoht ohi, mutta koko kesän vaivasi. Ja oikeassa kädessä juu. Ja vasemmassa olkapäässä oli toinen vaiva. Kesäkuu meni oikeastaan miettiessä että kasteleeko kasvimaalla mitään vai ei ja miten sen suorittaa. Kylmähoitolaite, jota fyssari kokeili - oli tosi hyvä apu. Me ollaan niin kovia tenniksen pelaajia katsos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä nyt tuleva tennistähteys jää näkemättä, ikävä kyllä ;D Minä en ehtinyt vielä edes mailaa ostaa ;D
      Mulla on ollut jo kanssa alkuvuodesta lähtien. Aluksi en niin kiinnittänyt siihen huomiota, mutta on hiljalleen pahentunut. Kylmä tuntuu aika hyvältä.

      Poista
  3. Nyt täytyy sanoa, että mahtavat sukat ja myös mahtava kampanja ! Hienoa, että koulukiusaamista vastaan taistellaan tavalla jos toisellakin.
    Olisikohan tuon tenniskyynäpäävaiva saikun paikka ? Kysynpä vaan :-) . Lepo tekisi varmaan hyvää ja kun joutuu käyttämään sitä "väärää kättä" paljon niin kohta on joku muu paikka pinteessä.
    Mutta tsemppiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy sanoa, että kuulostaa ihan hierojaltani ;D Kiitos tsempeistä, katselen vielä tilanteen kehittymistä.

      Poista
  4. MKKV tekee mahtavaa työtä ja sinä olet suunnitellut aivan mahtavan hienot sukat.
    Kärhösi on suloinen ja muutenkin puutarha tosi siistin näköinen. :)
    Toivottavasti kyynärpään kipu helpottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä kotimaassa on paljon kampanjoita, joista ei oikein kunnolla edes tiedä mitään. Olin kyllä kuullut sellaisesta tempauksesta, että motoristit olisivat menneet johonkin palvelukodin pihalle ihmeteltäviksi, eli ohjelmallisessa tarkoituksessa.
      Nyt alkaa punastuttaa, jos puutarhakin saa kehuja ;) Olen aika laiskanpuoleinen ja kausittainen hoitaja.
      Kyynärpää yrittää sinnitellä...

      Poista
  5. Todella hienot sukat!
    Kiva, että kärhö alkoi kukkimaan uudelleen. Minulla ei kuki enää mikää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minäkin tosiaan hämmästyin, että mikäs meidän pihalla sinertää. En ollut huomannut mitään aiemmin. Ikkunasta katsoen huomaan, että pensashanhikkikin näyttää kukkivan tuolla tontin kulmalla. Se ei taida ihan pienistä viileyksistä välittääkään.

      Poista
  6. Upeat sukat ja hyvän asian puolesta!
    Aiheesta koulukiusaaminen tuli mieleen, kun meillä on tuossa telkkari auki taustahälynä ja sieltä sattui äsken tulemaan Viidakon tähdet -ohjelman mainos. En ole ko. ohjelmaa katsonut koskaan jakson jaksoa, mutta jos ohjelma on kyseisen mainoksen mukainen, niin eipä tarvitse koulukiusaajia kaukaa hakea. Mistäpä tämän päivän nuoret mallia ottavat kuin tv- ja muista julkkiksista. Kielenkäyttö vanhan korvaan ja se miten kanssakilpailijoita kohdeltiin, oli kammottavaa kuunneltavaa! Oikein säikähdin - peli on peliä ja kilpailu on kilpailu, mutta siltikään en ymmärrä.
    Olen dinosaurus, monessa asiassa, se on tänä aamuna tullut Mursun kanssa todettua 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mursut ja dinosaurukset ovat kansan kivijalka! aikamoista kielenkäyttöä on tosiaan kaikkialla nykyään, muusta puhumattakaan. En voi sanoa, etten koskaan kiroilisi, mutta se on niin harvinaista, että saan työkaveritkin heti pysähtymään, että kukas se oli?

      Poista
  7. Hienot sukat! On noissa riittänyt väkertämistä, mutta kaltaiseltasi taitavalta käsityöihmiseltä se sujuu. Hieno asia, että motoristit vastustavat koulukiusaamista. Nuoret tykkäävät mopoista ja moottoripyöristä, jolloin näiden harrastajien sanallakin saattaa olla painavampi merkitys.
    Onpa kaunis kärhö. Nyt on ollut sen verran lämmintä, ettei sillä ole näköjään mitään kiirettä mennä nukkumaan.
    Että nuo nivel- ym. vaivat ovat ärsyttäviä. Oikeakätisen on tosi vaikea muuttua vasenkätiseksi. Puutarhatöistä voi sentään pitää lepotaukoja, mutta leipätyö on hoidettava kipuilevanakin. Toivottavasti kyynärpääsi rauhoittuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kun on selkeä kuvio, mitä seurata, ei siinä sen kummempaa taitavuutta tarvita. Tykkään kirjoneuleista ja niiden neulomisesta, vaikka tälläkin hetkellä on jalassa yksiväriset sukat :)
      Kiusaamisen vastustaminen on hyvä juttu ja luulen tuon kampanjan yhdistävän myös motoristeja itseään. Yhteinen tavoite ja samanhenkistä porukkaa.
      Öisin on ollut jo aika viileää. Ei nuo kukat varmaan enää kauaa jaksa sinnitellä. Leijonankidatkin vielä osittain kukkii.
      Olen niin kauan jo kärsinyt tästä selkäkivusta, että kipukynnys taitaa olla jo aika korkealla. Käsi on hankala, mutta sen kanssa pärjää. Moni asia ei vaan yksinkertaisesti suju vasurilla. Ajattelin eilen hampaita pestessä, että eipä mene tämäkään. Viime yö meni suht kivuttomasti, tai sitten nukuin vaan niin sikeästi ;)

      Poista
  8. Kivat sukat, joissa tykkään erityisesti moottoripyörästä. Ihmettelin facen puolella, että mikä ihmeen "mkku" ennen selostustasi täällä. ;) Hyvää hommaa ne motoristit tekee!!! ♥ Herkän kaunis lokakuun kukkija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän pyöreäksi jäi tuo veen pohja ;) Kivasti sopi tuo kuvio silmukkamäärään.

      Poista
  9. Hieno idea lisätä jalkapohjan logon teksti eikä pelkkää ”kunhan kuljetan kuviolankaa” raitaa tai ruutua. Kaunis on kukkiva kärhö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota just ajattelin, että haluaisin pohjaankin jotain. ensin olisin laittanut toisen moottoripyörän, mutta silmukkamäärä ei enää ollut sopiva, kun olin kavennellut.

      Poista
  10. Minä en vaan käsitä, että joku värkkää tommosia sukkia. Miten sun hermo pitää? Mun ei pitäis - no, ehkä resorin verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On monia asioita, joissa minun hermo EI pidä, kuten grillaaminen, ohjeiden lukeminen (esim. laitteet), siivoaminen jne. Hyvä, että elämässä on joitain asioita, joissa se pitää ;D

      Poista
  11. Nyt on niin upeat sukat, että en keksi mitään fiksua sanottavaa/kirjoitettavaa. Hyvällä asialla ovat kyseiset motoristit. Kyllä ovat sukkansa ansainneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä oli kiva suunnitella, vaikka kuvio ei tietenkään ollut minun keksimäni, vain asettelu. Osaisipa tehdä itse kuvioitakin, mutta se taitaa olla just se juttu, johon ei kärsivällisyys enää niin riitäkään ;) Jotain on tullut joskus keksaistua, mutta helpompi on aina tarttua jo valmiiksi suunniteltuun.

      Poista
  12. Olipas kiva, että sää suosi torvisoittokuntaa!

    Kyynärpäävaivat ovat ikäviä (toki kaikki muutkin vaivat sitä ovat), kun kättä tarvitsee enemmän tai vähemmän kaikkeen. Oman havaintoni mukaan paras lääke olisi täydellinen lepo, mutta se on mahdotonta työssäkäyvälle ja muutenkin. Eikö sinun kannattaisi välttää neulomista? Itse olen ainakin huomannut, että neulominen on myrkkyä kyynärpäälle, kun käsi joutuu olemaan koko ajan samassa asennossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän vältellä siivoamista. Tosin sillä ei ole suurta vaikutusta tähän hetkeen, koska en tykkää siivoamisesta muutenkaan ;) Olen neulonut tänä syksynä vähemmän, kuin yleensä, pitänyt välillä jopa langattoman päivän. Nytkin pitäisi yksiä joulusukkia aloitella, mutta jotenkin tuntuu jo pelkkä aloittaminen tympeältä.
      Minua vähän arveluttaa puhua koko kyynärpäästä, kun olen pelännyt jonkun sanovan nuo faktat neulomisen ja käsikivun välillä. Neulominen on minulle kokonaisuudessaan niin iso henkireikä arkeen, että en voi siitä luopuakaan, vähentää korkeintaan. Tällä hetkellä yritän elää käden kanssa, kuin vaivaa ei olisikaan ja se voisi kadota hetkenä minä hyvänsä itsestään. Eli järkiperäistä ajattelua taas ;)

      Poista
    2. Ai niin. Sää suosi myös marssivia palomiehiä, jotka kantoivat soihtuja. Tulet pysyivät liekeissä. Loppua kohti alkoivat hiipua ihan jostain muusta syystä. Mietin siellä auton lavalla istuessani, että ovatkohan palomiehet testanneet soihtujen palon keston ennen marssia. Että riittääkö tulet tunnin kävelyllä. Siinä ehti istuessa mietiskellä kaikenlaista syvällistä :)

      Poista
    3. Ymmärrän niin hyvin tuon neulomisen tärkeyden. <3 Mullekin neulominen oli aiemmin tosi iso elämää. mutta kyynärpään takia oli pakko panna neulominen tauolle, koska oli valittava neulomisen ja salilla käymisen välillä. Kumpaakin en voi näköjään saada. Neulomistauko on venynyt nyt vissiin kohta parin vuoden mittaiseksi, kun en uskalla ottaa sitä riskiä, että kyynärpää ärtyisi taas. Liika koneella olo ei ole sekään hyväksi, joten sitäkin pitää säännöstellä, kun liika postailu kostautuu heti.

      Poista
    4. Niin totta tuo koneilukin. Töissä joudun kirjaamaan kaikki käynnit kännyllä ja siinä selvästi rasittuu käsi, vaikka ei käytä, kuin yhtä, tai kahta sormea. Salilla olen tehnyt vain pari käsiliikettä ja nekin hyvin hitaasti minimipainolla. Loput sitten muita laitteita. Sitten on tietysti soittaminen. Meille tuuli uusi soittaja, oboisti. Hänellä näyttää olevan sama vaiva, joten sitä on sitten liikkeellä.

      Poista
  13. Upeat sukat! Olet kyllä melkoinen fakiiri. Tuntuu, että pyydetään sinulta mitä vaan sukkakuvioo, niin aina järjestyy. Kyllä se vasen käsi näin oikeakätisenä aika kankea on käytössä, mutta varmaan harjaantuisi, jos sitkeästi sitä käyttäisi. Martti Syrjän ja Juha Torvisen ystävyys kai alkoi kouluaikoina, kun Juhan käsi oli kipsissä ja Martti sanoi hänelle, että onneksi ei murtunut oikea käsi. Juha oli vasenkätinen, joten onni oli sillä kohtaa vähän hakusessa. Juha ja Martti oli koulukavereitani, rinnakkaisluokalla. Aika epeleitä jo siihen aikaan. 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toki tuntuisi ansaitummalta, jos olisin itse suunnitellut kuviotkin, mutta Pinterestistä ne löytyivät.
      Oho, sinähän olet sitten ihan julkkis itsekin :) Eipä sitä yleensä ajattelekaan, että joku voi olla vasenkätinen, kun suurin osa ihmisistä taitaa olla oikeakätisiä. On monta juttua, jotka ei sillä "väärällä" kädellä onnistu, jos on toinen käsi vahvempi. On se pakko vaan myöntää. Kärsivällisyyskään ei meinaa riittää vasuria käyttäessä, kun homma on niin kömpelöä.

      Poista
  14. No onpas kyllä kertakaikkiaan komiat sukat ja että olet neulonut! Olin aivan varma että olet silmukoinut. Tenniskyynärpää ei sitten olekaan mikään kiva juttu, mutta toivotaan, että pikkuhiljaa alkaa helpottamaan👍👍t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kivasti onnistui omastakin mielestä :) Minä en todellakaan osaa silmukoida noin isoa kuviota. Jotain ääriviivoja tai pientä juttua korkeintaan. Vaikka olen silloin tällöin vähän kokeillut, ei se ole muuttunut yhtään siistimmäksi jäljeltään. Ehkä minulla ei riitä kärsivällisyys tekemään huolellisempaa pistelyä, tai sitten tekniikka edelleen odottelee löytymistään :)
      Tällä hetkellä on teippaukset käsivarressa. En tiedä kuvittelenko, mutta yökipu on jonkin verran helpottanut. En ainakaan ole heräillyt siihen enää niin usein.

      Poista
  15. Oi oi miten upeat ja taidokkaasti tehdyt sukat. Upea tuo kuvio ja teksti. Olet kyllä taituri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kun on selkeä ruutukuvio, niin mikäs sitä on sitten seuraillessa :)

      Poista
  16. Aivan mahtavat sukat! Erityisen hieno toteutus. Peukutan myös Motoristeille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hieman erilainen aihe inspiroi neulomista.

      Poista
  17. Voi miten viehättävä kärhö telineessa 💗
    Tyylikkääät sukat ja mitä hienoin tavoite motoristeilla 🖤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärhö vieläkin vähän sinnittelee, vaikka yöpakkasia on jo ollut. Se o n päättänyt kukkia kun kerran alkuun pääsi :)

      Poista
  18. Koulukiusaaminen on kamala asia. Työnantajakin kiusaa aikaisilla aamuvuoroilla 😂
    Hienot sukat, hyvä asia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiusaamista on niin monella tasolla, onneksi herääminen ei ole niistä pahimmasta päästä :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!