maanantai 16. lokakuuta 2023

Uusi puu olohuoneeseen

 Uusi kissojen kiipeilypuu on aiempien kommelluksien jälkeen löytänyt paikkansa olohuoneen nurkkauksesta.  Laatu on tällä kertaa ihan toista luokkaa, kuin siinä palauttamassani versiossa.  Kangas on ihanan pehmeää. Minäkin voisin nukkua tuollaisen alustan päällä, jos vaan mahtuisin, eikä puu kaatuisi😂

Ilman mitään mainostustarkoitusta voin kertoa, että tilasin tämän Zooplussalta. Olisi pitänyt alun perinkin jo tutkailla sieltä, eikä lähteä merta edemmäs kalaan. Tilaan ruokiakin tuolta silloin tällöin.  Tuo meri -vertaus ei kyllä ole kovin osuva, koska tämä tuote taisi juuri tulla tuolta meren takaa. 

Tuotteessa oli maininta "isoille kissoille".  Mietin ensin, että onko meillä isoja kissoja. Ymmärrän kyllä, että isot kissat ovat tyyliä ragdoll, ja meillä asustelee tavallisia maatiaiskissoja. Merri on kuitenkin aika iso...  eikä sen isästäkään ole kyllä tietoa, että miten iso kissa se  oikein oli 😅 Ehkä se olikin pantteri!!?    Ajattelin tuotekuvauksen tarkoittavan myös sitä, että puu pysyy hyvin pystyssä ja on muutenkin tukeva, kuten se onkin. 

                                      


Häh?!  Ollaanko nyt sopivassa asetelmassa? Ota jo se kuva! 



Merri on valinnut paikkansa. Se nukkuu nykyisin päiväunet tässä pesässä. 


Jos jotain huonompaa sanomista on, niin tuo pehmuste voisi olla vähän paremmin aseteltu tarrakiinnikkeineen tuohon alustaan.  Olisin myös toivonut puunväristen osien olevan valkoisia, mutta sellaista versiota ei ollut. Voihan nuo osat maalata joskus, jos intoa riittää. 


Frodo on myös valinnut paikkansa 😅    Se on sohvalla, puun vieressä, kuten ennenkin. 


Olenko minä riittävän suuri kissa tähän puuhun?   


Tässä voi teroitella kynsiään! 


Ylätasanne on aika korkealla.  Oikeastaan hankaluus on enemmänkin siinä, että ponnistusalusta on epävakaa.  Mies suunnittelikin vaihtavansa vielä noiden keskitukien järjestystä, niin ylimmäinen puuosa jäisi vähän matalammaksi. 


Täällä ollaan! Ihan itse pääsin! 

Frodo pääsi valtaamaan Merrin paikan.....


Nyt kun mietin, niin Frodo ei ole tainnut käydä yläosassa ollenkaan, ellei sitä ole sinne nostettu.  Pitääkin seurata, pääseekö se sinne. Se on varreltaan vähän pienempi, kuin Merri. 


Jotain jäynäähän sitä on aina keksittävä! 


Alastulo pehmeälle ja epävakaalle alustalle on haastavaa.  Häntä toimii asennon vakauttajana. 


Frodo Räppääjä on heti iskuvalmiina.....



Vielä yksi kissakuva, mutta eri aiheella.  Kävin eilen pienimuotoisilla käsityömessuilla.  Siellä myytiin villasukkia ja lankaa, joita ei erinäisistä syistä lähtenyt mukaan, vaikka kauniita olivatkin.  Sen sijaan ostin leipäjuustoa, lakua, omenapiirakoita, vaniljakreemiä. 
Yhdestä kojusta löysin hiuspidikkeen, joka oli niin suloisen pehmeä, että Merrikään ei ole niin pehmeä!   En voinut olla ostamatta. 


Keksintö oli minusta suorastaan nerokas!   Pehmeää lankaa oli kiedottu hiuspidikkeen ympäri kauttaaltaan!    Lanka muistuttaa pehmeää turkkia. 
En tiedä, oliko myyjällä yritys, vai oliko yksityinen myyjä. Kaivoin äsken vielä hintalapunkin roskiksesta, mutta siinä ei lukenut mitään, joten en voi hänen nimeään tähän laittaa. Idea on joka tapauksessa tosi kiva! 
Näinhän voisi kieputtaa vaikka hiuspannankin, tai jotain muuta.... mitähän se voisi olla? 


En ole juurikaan pitänyt hiuksia kiinni, vaikka ne ovatkin kasvaneet. Ne on leikattu eri pituisiksi ja osa jää aina kiinnikkeen ulkopuolelle.  
Tämä hiuskiinnike pysyi aika hyvin. Johtuu varmaan tuosta langasta, joka tekee kiinnikkeestä pitävämmän. 



Heitä ideoita, mitä muuta voisi langalla päälystää, ihan lankaa pyörittämällä vain.  Tällaiseen voisi käyttää sellaista lankaa, josta ei oikein voi tehdä mitään muuta. 

Uusi viikko koitti taas viikonlopun jälkeen.  Minulla alkoi pari vapaata, joista olen nyt erityisen iloinen 😍
Mukavaa työpäivää tai vapaata juuri Sinulle!  

32 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mitkä kuvat, he osaavat kyllä niin poseerata kuvissa.
    Ja kyllä nyt kelpaa köllötellä ja kiipeillä. Kerrassaan pehmeät nukkumapaikat on nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyytyväistä porukkaa. Hyvin on otettu puu vastaan :)

      Poista
  2. Veikeät kuva, etenkin se jossa kissakaksikko poseeraa niin hienosti uudessa kiipeilypuussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä osataan olla paikoillaankin, kun kamera lähestyy ;)

      Poista
  3. No nyt teillä on kissapuu! Rungot näyttävät sen verran paksuilta etteivät heti napsahda poikki, mutta tosiaan ponnistusalusta on huonompi. Remutkaa nyt kunnolla! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
  4. Mukavat paikat kissoilla, hienoa että viihtyvät 🧡
    Olisi aika törppöä jos eivät kelpuuttaisi heille hankittuja juttuja.
    Kivoja vapaapäiviä sulle 🌺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kyllä kelpaa kissoille :) Pahvilaatikoista alkaen :) Piti kuitenkin heittää näiden laatikot pois, kun oli olohuoneessa vähän ahdasta ;D

      Poista
  5. Voi suloisuutta! <3 Olipas ihana kuvakokoelma kaksikosta. Hieman hymyilytti mietinnät kissojen koosta, kun minusta Merri näyttää ainkin kuvissa tosi isolta. :-D Ja niin pehmeältä, että haluaisin hänet heti tähän siliteltäväksi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on aika kookas kissa, vaikka onkin maatiaiskissa. Frodo on selvästi pienempi, jäpikäinen ;) Kissan silittäminen on parasta terapiaa. Ehkä kissojen kanssa voisi myös meditoida? Merrillä ainakin on niin viisaat silmät, kun se katsoo minua, että ei voi kuin hämmästellä :)

      Poista
  6. Olipas hauskat kuvat! Hetken kesti ennen kun hokasin toka tasolla olevan "mökin". Sitä minäkin pähkäilin, että miten nuo pehmusteet pysyvät paikoillaan. Kiva tuo pörröinen hiusjuttu. Minulla olisikin useampi muovinen, joita en käytä. Ne voisi koittaa "jatkojalostaa", kiitos vinkistä! Leppoisia vapaapäiviä ja kivaa alkanutta uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehmusteissa on tosi napakat tarrat. Pysyvät ainakin näin uutena paikoillaan, saa nähdä sitten ajan kanssa, tuleeko pehmusteesta lentävä matto, kun siihen hyppää ;D Mökissä ei ole vielä kumpikaan kissa viihtynyt pitempään. Nappuloita käyvät etsimässä, jos on laitettu, mutta sitten taas poistuvat.
      Minä aion käyttää tuota hiuskiinnikettä, mikäli hiukset siihen ylettyvät sen jälkeen, kun tulen tänään kampaajalta. Ainakin sitten, kun taas vähän kasvavat :) Suurin vaikeus ostohetkellä oli värin valinta. Tuo oli aika neutraali.

      Poista
  7. Hyvä, että on tukeva kiipeilypuu! Vaikka tosiaan ponnistuslauta ylös saisi olla parempi. Merrissä on selvästi pantterin verta :-)
    Ihana hiusklipsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea ei voi sittenkään saada, kuten tukevaa ponnistuslautaa :) sitkeästi Merri tuosta kiipeääkin ylös. Frodoa ei ylätaso ole innostanut. Sille on aina ollut vaikea ymmärtää, miten Merri pääsee korkeammalle, kuin se, kuten lipaston päälle. Sitkeän harjoittelun jälkeen Frodo on alkanut pääsemään makuuhuoneen kaapin päälle. Pitkään Merri sai katsella sen yrityksiä turvapaikastaan ;D
      Hiuskiinnike suorastaan pakotti ostamaan itsensä ;)

      Poista
  8. No nyt on mainio puu, monipuolinen ja tukeva. Näkyy kelpaavan ainakin Merrille ja Frodokin on vähintään testannut puuta. Ihminen on jo pudonnut puusta, joten palvelusväki voi jättää puun rauhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi puu on ainakin erilainen, kuin vanha, kuten oli tarkoituskin. Kyllä Frodokin puussa käy, mutta Merri on valinnut päiväunipaikkansa :) Toivottavasti kissat eivät putoa puusta ;D

      Poista
  9. Oooh... nyt on kyllä kuvasarja vailla vertaa!! Ponnistustasohan on niin ihana "riippukeinu" ja kehittää jo ennestään lihaksikkaiden "pantterien" motoriikkaa entisestään... ei kauaa, kun Frodokin on ylätasanteella ihan itse....
    Muistuttaa ihan mun toimitiloja... siellä on ponnistuspisteitä vieläkin isommille "panttereille"!
    Olen siis ihan myyty tuolle puulle....
    Innostuisikojan teidän "pantterit" jos veski&talouspaperirullan päällystäisi jämälangoin erikeepperivesiliuoksella....
    päädyt ummessa - niin sisälle saisi jotain helisevää.... kissaton täällä ideoimassa kissanleluja... heh heh... josko lopetan alkuunsa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei huono, kuten eräs henkilö sanoisi :) Vessapaperirullista saa muutenkin kivoja leluja. Pitääkin kehitellä jotain uusia leluja, kun vanhat ei niinkään kiinnosta :)
      Kyllä tuosta riippukeinustakin näyttää Merri pääsevän. Se välillä ihan kiipeää ja vetää itseään ylös. Nappulat ovat oivia innokkeita :) Frodo ei aina ymmärrä nappuloiden lumoa. Välillä se vain katsoo, kun Merri etsii piilotettuja nappuloita ;D
      Puu vaikuttaa ihan kivalta ja on erilainen, kuin vanha, mikä myös oli tarkoituskin. Tällä pääsee taas pitkälle :)

      Poista
  10. Viimeistään nyt on Merrillä ja Frodolla kissanpäivät ja hienolta näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeistään nyt :) Vaikka eihän sitä tiedä, mitä on vielä tulossa ;)

      Poista
  11. No kyllä kisujen nyt kelpaa. 👍😊

    VastaaPoista
  12. Mainio kuvasarja.
    Ehkä puu on tarkoitettu myös "mieleltään isoille kissoille". Näyttää siltä, että molemmat ovat hyväksyneet puun. Hieno on näin ihmisenkin näkökulmasta. Tilasin aikanaan meidän kissalle silloin tällöin jotain Zooplussasta. Minusta siellä on han hyvä hinta-laatu -suhde.
    Olipa antoisat käsityömessut, kun mukaan lähti myös syötävää ja kiva hiuskiinnike. Varmaan pysyy hiukset paremmin kiinni, kun lankapäällys toimii jarruna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vanha puu vietiin mökille, jäi olohuoneeseen aukko. Kissat kävivät sitä monesti ihmeissään ihmettelemässä. Nyt ei tarvi enää ihmetellä :) Ruokia ja kissanhiekkaa tulee tilailtua, vaikka joka kerta säälittääkin postimiehen kohtalo, kun hän raahaa niitä hiekkasäkkilaatikoita meidän portaille ;) Kertoikin olevansa nykyään paljon paremmassa kunnossa, kun kanniskelee ihmisten paketteja ;D
      Messuilla oli niin paljon villasukkia, että väkisinkin mietin, mihin kaikki maailman villasukat joutuvat, kun niitä niin moni tekee ;) Minullakin on kotona laatikollinen. Kyse on kai enimmäkseen rakkaudesta neulomiseen.

      Poista
  13. Nyt on onnistunut ostos tämä kiipeilypuu, sanovat Merri ja Frodo. Ollapa kissa, niin pääsisi tuota testaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatella, että jossain saattaisi olla ihmisille tarkoitettuja kiipeilypuita! Voihan sitä kiivetä oikeaan puuhun, tai kiipeilyseinälle. Kiipeilyvietti jäi kyllä jo aikoja sitten sinne lapsuuteen ;)

      Poista
  14. Jopas on komia kissapuu :-).Miten upean kuvan olet saanut napattua tuosta alaspäin hypystä ja muutenkin koko kuvasarja sai kyllä hymyn huulille. Meidän Arttu ei ole koskaan ymmärtänyt minkäänmoista raapimispuuta (raapii sohvan nurkat kyllä ) tai kissanpesää mutta saattaisi se olla tosi tosi ymmällään jos noin hieno kaluste tuotaisiin sisään ja vain hänelle :-).
    Niin ihanat kissat Frodo ja Merri !
    Ja leppoisia vapaapäiviä toivotellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arttu olisi ensin ymmällään, mutta kyllä sekin puuhun pääsisi, kun keksisit sopivat apuvälineet :) Meillä on ollut aina kiipeilypuu. En muista, että Merri olisi siihen vanhaan juurikaan teroitellut, mutta tähän näköjään heti iski kyntensä. Meillä on sellainen minun kauan sitten hoitokissaa varten tekemäni pikkuteline, jossa on narua ja siihen se kyllä on aina teroitellut. Matot ovat lisäksi aina käsittelyssä. Keittiön tuolit ovat myös suosittuja, vaikka ne aina jahdataankin niitä kynsimästä. Merrillä on tapana hypätä tuolin selkänojan päälle odottelemaan huomiota. Tuolit oli ennen keinonahkaa ;D Sitten päälystin ne kankaalla, joka myöskin alkaa olla jo huonon näköinen. Yllättävän vähän on sohvaan tullut "osumaa". Ylä- ja alakerran rapuissa on kiinteää nk.huopamattoa, joka myös on kynsinnän kohteena, etenkin luukkuikkunan kohdalla. Kai sitä jokainen kissa jättää jälkensä omaan kotiinsa, ei voi mitään.

      Poista
  15. Oi, elämän ihanuutta, uusi kiipeilypuu on kuin seikkailu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin! Kuin leikkikenttä lapselle :) Ikiomaa omaisuutta. Pako- tai tähystyspaikka, jos taloon tulee koiravieraita :)

      Poista
  16. Uusi puu, uudet haasteet. T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin :) Taas on ilo yrittää jotain uutta kommervenkkiä :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!