tiistai 12. syyskuuta 2023

Merrin mökkielämää

 Me oltiin taas mökillä. Löysin sieltä tosi muhkean pehkon heinää ja voitte kuvitella, että sehän tosiaan toimi! Oksensin aamuyöstä ihan kunnolla!  Sehän tässä on tarkoituskin, vaikka ihmiset ei sitä näytä tajuavan. Eivät tykkää siitä, että heräävät minun oksennusääniini.  Ehkä niiden pitäisi itse välillä kokeilla tätä. Täällä mökillä on tosi pitkiä heiniä, riittävän isoja ihmisillekin.  Huomaisivat, että näissä on tosi puhdistava vaikutus!  


Alakuvassa matkin tuota puulintua. Mamman mielestä on tosi hassua napata kuva minusta ja linnusta. Kai minä nyt maistamattakin tajusin, että ei tuo ole mikään oikea lintu. Ei se myöskään lehahda lentoon, kun lähestyn. Ei siis mitään kilvoitusta koko hommassa. 


Päätin kokeilla, tuntuvatko nämä laatat samalta, kuin kotona tallin edessä oleva betoni.  Mamma yritti sanoa, että varo niitä muurahaisia! Niiden polut kulkevat kuulemma just tästä kohtaa.  En nähnyt yhtään. Ovat varmaan jo menneet talviunille.  Laatta vaikuttaa oikein hyvältä makuupaikalta. Tästä näkee kaikkialle. 


Mamma kertoi, että metsässä kasvaa kovasti sieniä. Se on rahnustanut siellä moneen kertaan. Ollut ihan haltioissaan jostain kanttarelleista.  Näitä alla olevia jättisieniä se oli vain kuvannut. 


Se sanoi myös, että meinasi mennä pupu pöksyyn, kun se näki nämä kaksi muurahaispesää.  Meidän pihassa on ollut jäniksiä, enkä usko, että sellainen edes mahtuisi mamman pöksyyn. En tajua edes, miksi se pitäisi tunkea housuihin, eikä sekään varmaan edes haluaisi pukeutua housuihin. 


Mammalle tuli mieleen, että onko karhuja?  Ei niistä ole kuultu, eikä nähty mitään havaintoja näillä alueilla, mutta silti.....    Sanoin, että minä voisin lähteä mukaan, ikään kuin vahtimaan, mutta sitten kuulin, millaisia karhut ovat. Voi olla, että minulla on sittenkin muuta tekemistä. Suosittelin mammalle, että ei menisi enää metsään, mutta se sanoi vaan, että sienet ovat tärkeämpiä!  
Ei se pelästynyt edes siitä punkista, jonka se löysi kotona kyljestään.   Mammalla on herkullinen kylki, johon punkki päätyi jo toistamiseen tänä kesänä. Minä välillä tassuttelen mamman vatsan päällä, mutta sitä sen herkkä hipiä ei kuulemma kestä.  Punkin kuitenkin kesti!  


Hei, katsokaa, kuka tuli käymään!!   Arttu -kamu.  Minä olen Artun vanha tuttu, mutta Frodo ei tainnut ilahtua. Frodo on muutenkin kaikki päivät mökin sohvan alla, puulaatikossa.  Sieltä se kömpii ruoka-aikoina ja iltaselle aloittelemaan sitä äänekästä yöelämäänsä.  Veikkaan, että Arttu ei edes tajunnut, että mökissä oli toinenkin kissa, eikä Frodo antanut mitään vinkkejä. 


Meillä on Artun kanssa aina samat rituaalit. Haistellaan takapuolet, tuijotellaan, leikitään omalla tavallamme.  Minä haluan olla vähän ylempänä, että käy selväksi, kuka täällä oikein on isäntä mökissä. 


Välillä on näytettävä, millä vauhdilla tassu heilahtaa ja Arttu puolestaan esittää, miten nopeasti se väistää.  En minä oikeasti koskaan halua Arttua satuttaa.  Päätinpähän vaan näyttää taitojani. Arttu tietää sen ja tulee aina uudestaan liki 


Välillä me vaan hengaillaan.  Arttu on kuulevinaan jotain ja minä olen nukkuvinaan. 




Hei, mutta käsi ylös, kenen mielestä miä oon söpö!?! 


Artun lähdettyä meillä oli taas ruoka-aika.  Ihmisiä täytyy välillä muistuttaa ruoka-ajoista.  Itse ne syö milloin sattuu ja mikä  ihmeellisintä, MITÄ sattuu!  Me syödään Artun kanssa aina samassa järjestyksessä täällä mökillä. Minä syön oikealla muovikupista ja Frodo vasemmalla peltiastiasta.  Kotona me syödään pöydällä ja pöydän alla.  Frodolla meinaa mennä välillä pasmat sekaisin, jos joku yrittää vaihtaa järjestystä. 


Frodo odottelee, jos minulta jäisi jotain murusia märkäruuasta. Yleensä siitä jääkin vähän, jätän ne Frodolle. Se saa sitten antaa minulle omista nappuloistaan, kun niitä tarjoillaan. Frodokin on tajunnut, että nappulat suorastaan räjäyttävät tajuntani, kun niiden äänikin jo kuuluu. Paras ruoka ikinä! 


Illalla Frodo on  vielä aika väsynyt, nukuttuaan koko päivän.  Hiljalleen se alkaa heräillä ja käy ulkohäkissäkin.  Yöllä sitä virtaa sitten riittää vähän liiaksikin. Minulta on menneet yöunet väärään kurkkuun monena yönä! 


Frodo on vain nukkuvinaan... se esittelee noita kynsiään samalla. Ei nukkuessa kynnet vilahtele!   Oikeasti Frodo on vaan iloinen, kun ihminen paijasi sitä äsken. Sillä jäi tuo tassuttelu päälle. Hurinakin paljastaa mielihyvän. 



Sitten kävi tosi outo juttu. Mamma sanoi, että mennään nukkumaan. Kyllä kai minä tajuan, mitä se tarkoittaa, ja menen suoraan sänkyyn.  Yht´äkkiä Frodo tuli nukkumaan siihen viereen! Se on kyllä melkein ennen kuulumatonta!   Jonkin aikaa se oli siinä nätisti, mutta tämän kuvan haluan nimetä näin: 

                                               HETKI ENNEN NISKALENKKIÄ!  



Näytän vielä pari kuvaa muista kavereista.   Ihmiset lähtivät syntymäpäiville mökkireisun jälkeen. Siellä Unna ja Ruut olivat esitelleet, miten ne vartioivat pihaan tulevia ihmisiä ja myöskin alhaalla tiellä kulkevia ihmisiä.  Neljä silmää näkee aina paremmin, kuin kaksi. 


Maia ja Sam lähettivät kuvan uudesta kiipeilypuustaan.  Hieno on!  Meillekin on kuulemma tulossa uusi puu, kunhan saadaan rahahyvitykset siitä palautetusta puusta.   



Hei taas kaikki kissakamut ja myöskin te kaikki ihmiset, jotka meidän juttuja seurailette! 

38 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus ja kylläpä Merrillä on mökillä mukava seikkailla.
    Hauskat kuvat. Osaavat niin poseerata kaikki lemmikit kuvissa.
    Lulua on täällä paras kuvata heh! , kun nukkuu...sillon pysyy paikallaan ainakin.
    Mukavia hetkiä viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä yritän ottaa videoita, niin silloin nukutaan sikeästi, eikä tapahdu mitään ;D

      Poista
  2. Kyllä kavereillekin kannattaa kaapin paikka näyttää, etteivät ala ihan silmille hyppimään. Ehdota mammalle, että laittaa kellon kaulaan, jos vaikka karhuoletettu säikähtäisi sitä. Toisaalta voihan nuo kasat olla jonkun innokkaan sienestäjän tekemiä kepposia, jolla se yrittää häätää muut pois apajiltaan, toivotaan niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on Artun kanssa ihan selkeä marssijärjestys, eikä siitä tule mitään harmia touhuissa.
      Mamma sanoi kuulevansa sienten kutsun nyt kovempana, kuin karhukammon. Sanoi kilkuttelevansa itsekseen ilman kelloa. t: Merri

      Poista
  3. Arttu kiittää terveisistä ja on niin harmissaan kun ei enää itse pääse Touhulaan mökkeilemään. Joutuu jurottamaan kotona sen ajan kun mamma mökkeilee.Mutta heinä maistuu hyvältä oli sitten kaupungissa tai maalla ja tottahan se puhdistaa hyvin sisuskalut.Henkilökunta vain vähän kauhistelee sitä oksentamista kun siinä on koko kroppa mukana ja ääni sen mukainen. Ja yöllähän se oksennus yleensä tulee :-).
    Kyllä teidän kelpaa nyt kun mökillä on se ulkotilakin ! Mutta kannattaa jättää ne karhuhommelit kokonaan; niistä ei ole kyllä mitään iloa :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi sinua Arttu. Tuossa on kyllä hyväkin puoli: sinun ei tarvi mennä autoon! Se on koko homman ärsyttävin osio. Frodokin on kerran oksentanut. Sillä on ihan erilainen oksuääni, kuin minulla. Porukat hämmästyi ihan kunnolla, kun ne ei tajunneet, mikä se edes on. Heinät on niiiin hyviä, että edes lopputulos ei tunnu pahalta, vaan hyvältä. t: Merri

      Poista
  4. Kiitos Merri kivasta mökkipostauksesta! Mammallesikin terveiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan Stansta! Mitenkäs se sinun krokosi pärjäilee? Ei taida olla karhuja siellä teillä päin? t: Merri

      Poista
    2. Kiitos kysymästä, Merri! Kroko odotelee, että pääsisi ulos. Karhuja ei ole näkynyt, kuin silloin tällöin tuopeissa. ;)

      Poista
    3. Arvasin, että karhut ovat siellä kaupungissa vielä pienempiä, kuin täällä! Mahtuvat tuoppiin! t: Merri

      Poista
  5. Kyllä on Merri sulla ollut taas monenmoista seikkailua! Mutta älä sie Merri vaan mene isottelemaan karhuille – ne voivat olla aika ärhäköitä tapauksia. Tai eivät kaikki, sillä mulla on kaksi kotikarhua, jotka ovat hyvin ystävällisiä ja pieniruokaisia. ;-)

    Aika rajun näköiset leikit teillä on Artun kanssa, mutta hyvä, että kumpikin tietää pelin säännöt. :-) Hauskat rituaalit teillä ainakin on! Ajattelepa, jos ihmisetkin haistelisivat toistensa takapuolet! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin avarassa luonnossa sellaisen karhun, eikä se kovin isolta näyttänyt. Oltiin melkein saman kokoisia, kun asetuin seisomaan sen viereen. Siitä lähti vaan niin ilkeä ääni, että en viitsisi tehdä tuttavuutta. Ai kotikarhuja?? Osaako ne kehrätä nätisti, vai pitävätkö pahaa ääntä? Minulla on kotona haisurotta. Siitä lähtee mahtava haju!
      Kuva ei nyt oikein anna oikeutta meidän leikeille. Minä huitaisen aina ilmaa ja Arttu varmuuden vuoksi väistelee. Frodon tempuista en tiedä, mitä tekisi, paitsi että se menee aina piiloon, kotonakin.
      Ihmiset haisee välillä niin pahalle, että en yhtään ihmettele, että ne ei haistele lähemmin toisiaan ;D t: Merri

      Poista
  6. Mainiot kuvat ja niin hauska ja nautinnollinen teksti.

    VastaaPoista
  7. Olet kyllä Merri ehdottomasti kaikkein söpöin! Kiva on myös nähdä kuvia sinun ja Artun ystävyydestä, etenkin tuo tassu-POW-kuva teki vaikutuksen.
    Yöunet väärään kurkkuun, no kyllä... meillä ihmisillä ne menee vähän tuosta heinänsyönnin jälkioireista, jos ymmärrät. Ehkä pitäisi itse kokeilla sitä heinänsyöntiä ja yöoksentamisen pudistavuutta sitten.
    Mainio tuo kuva Samista ja Maiasta; Maialla on kyllä erinomaisen hassu ilme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että ei tuo ihmisten oksuilukaan ihan äänetöntä ole. Siinä menee kissoilta ihan unoset vinoon. Niitä näyttää oksettavan välillä ilman heinääkin. Jotain vihreää salaattisotkua ne näyttävät kyllä syövän vähän väliä. Minun mielestä heinässä on paras maku!
      Mamma sanoo minua silkkiturkiksi, mutta kyllä Frodonkin turkki on paljon pehmentynyt siitä, mitä se oli pentuna. Älä sano sille, että kehuin sitä... Se on taas tänäkin aamuna harrastanut sitä niskalenkkeilyä ihan liikaa! Minulla meinaa mennä hermo. Kohta varmaan pääsen pihalle rauhoittumaan. t: Merri

      Poista
  8. Onpa paljon söpöilykuvia :D Merri ehottomasti söpöin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä kohottaa tunnelmaa tänäänkin. t: Merri

      Poista
  9. Käsi nousi!!! Eli oot söpö!! Lisäksi omaat tosi filosofisen otteen pohtia mammasi sanoja (ota kuva, jos mammalla on se pupu joku kerta pöksyssä tai vaikka peputtimessa!). Sulavan humoristista on myös kirjallinen antisi... onkohan kukaan kissa aiemmin kirjoittanut yhtään bestselleriä? Otappa Merri (tai aita mamma asialle) selvää - kiinnostaisiko urakehitys?
    Iloa syksyynne karvaisine kavereinesi ja mammalle myös!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näen jo silmissäni tulevan kirjani! Monta nimivaihtoehtoa on jo heti ilmoilla: Merri, tähänastinen elämäni!, tai Merri, minun tähteni täällä!, tai Merri, siinäpä tärkeimmät! Nyt alkaa mielikuvitus pääsemään todella lentoon! Nyt on kirjalla nimi ja pitäisi enää tehdä se itse kirja. Taidetaan ottaa mamman kanssa projekti tästä tulevasta bestselleristä.
      Mamma sanoi, että se näki eilenkin kaksi jänistä iltavuorossa. En tiedä, miten läheistä tuttavuutta ne tekivät. t: Merri

      Poista
  10. Nyt on vielä hyvä mökkeillä kun voi pötkötellä maassa eikä lumessa. :)
    Sataakohan siellä jo, täällä on tullut vettä kuin Esterin rännistä.

    Merri, toivottavasti pysyvät tulimuurahaiset pois makuupaikoiltasi. Uutinen kertoi että nekin on tänne nyt löytänyt tiensä. Eikä sitä karhuakaan kukaan toivo liian lähelle asutuksia. Oikein mukavia kauempaa katsottuina.

    Mukavaa seuraahan sulla Merri siellä on, kaikenkarvaisia ystäviä.
    Lupposia mökkeilyjä koko köörille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä? Pitäiskö minun mennä mökille lumien aikaankin? Ei ole kukaan sellaisesta maininnut! En tiedä, olenko valmis sellaiseen...
      Täällä oli aamupäivällä lämmintä ja poutaa, minäkin olin ulkona monta tuntia. Nyt on Esteri ehtinyt tännekin.
      Ai kauhee! Tulimuurahaisia! Alkoi heti kutittamaan joka puolelta!
      Terve vaan! Me ollaan nyt kotona taas, eikä tiedä, milloin taas pakataan meidät autoon... t: Merri

      Poista
  11. Söpöjä olentoja ❤️ Kissat osaavat poseerata kuvissa aivan ilmiömäisesti 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos RitaA! Mukavaa päivää sinulle toivottavat Merri ja Frodo

      Poista
  12. Kiitos päivityksestä Merri. Sinulla on paljon kivoja kavereita; oikeat kissanpäivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkohan tässä on jotain yrittää, kun tuo mamma ei oikein tunnu noita käsitöitäkään saavan valmiiksi. Me otettiin kavereiden kanssa tila haltuun! t: Merri

      Poista
  13. Aivan ihana postaus. Mietin, että sinulla ihana Merri on kyllä hyvä suojaväri tuolla kivikossa. Mitenkähän mamma sinut edes löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se välillä löydäkään. Parhaita hetkiä on ne, kun se tulee ulos ja seuraa naruani silmillään... vain päätyäkseen katsomaan ihan viereensä, jossa kököttelen ;D t: Merri

      Poista
  14. Viisas Merri! Ja hyvä kirjoittajakin hän tuntuu olevan.
    Oikein ihanaa syksyä sinne teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Opin kirjoittamaan jo 2 vuotiaana :) t: Merri

      Poista
  15. No heippa taasen Merri! Olipa ihana mökkikertomus ja muutenkin oli kiva kuulla ajatuksiasi! Ja olethan sinä söpö ja vielä hienon harmaan värinen turkkikin🩷
    Meillä Nacho on ihan samaa mieltä noista nappuloista; tajunnanräjäyttäviä! Taco ei ymmärrä niiden päälle ollenkaan, joten Nacho saa ihan yksin niitä nautiskella. Me ollaan aivan unohdettu tuo heinäpuoli. Se on vähän vaikeaa, kun on sisäkissoja ja sotkevat koko huoneen, kun niille istuttaa ruukkuun jotakin heinää; se multa kiinnostaa paljon enemmän😁🙄t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ehdi katsoa, tykkääkö muut nappuloista, sillä minulla on kiire syödä kaikki pois, jotka löydän. Nappuloiden etsintään meillä osallistuu kaikki kissat ja silloin minulla on kiire! Ihan kaikkea en kyllä huomaa. Frodo haluaa etsiä nappuloita vasta, kun tilanne on rauhoittunut ja muut menneet nukkumaan. onnea vaan sille, jos luulee vielä jotain löytävänsä!
      Sisäkukista minä en välitä, mutta palvelija on hävittänyt ne kaikki sisältä, kun Maia syö niitä heti, jos se satuu tulemaan kylään. t: Merri P.S. terkut vaan Nacholle ja Tacolle: älkää luovuttako heinäasian suhteen!

      Poista
  16. Ihania kuvia! Kyllä teillä on mukavia kamuja ja ihanat mökkimaastot♥ Joo, se on jännä miten nuo ihmiset täälläkin intoilee niistä kanttarelleista. Mukavaa viikon jatkoa teille! Terv. Taavi & Toivo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porukalla on aina jännittävämpää! Mökillä on tosiaan kivaa, kun on erilaiset maastot, mutta se automatka... voi itku sentään. Onneksi ei tarvi kovin usein ajella. t: Merri

      Poista
  17. Ihanaa kissanelämää taas kerran.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!