torstai 21. syyskuuta 2023

Jämät

Vielä laitan kuvan tästä samaisesta kukka-asetelmasta 💖 . Leijonankidat ovat todella ilahduttaneet minua tänä kesänä ja yhä vaan edelleen. Kolmas kukinta meneillään. Syksyn saapuessa hiljalleen, moni kasvi alkaa jo näyttää siltä, että se valmistautuu kuolemaan talven tieltä, mutta tämä jaksaa jatkuvasti jatkaa kukkimistaan. Vielä senkin aika tulee, mutta nyt nautin vielä sen katselemisesta. 



Mökillä on kesän aikana tullut tehtyä useammatkin jämälankasukat ja alla olevat jatkavat samaa sarjaa.  Lanka on Nallea ja sitä kului 95grammaa, puikoilla nro 3.  Sukat sopivat jalkaan, joka on kokoa 39-40. Ehkä sukat löytävät sellaiset jalat, kun aika on 😊  Sukka etsii jalkaa, kuten mainoksen koti, joka etsii asujaa. 



Aivan kaikki ei sittenkään kulunut, mutta suurin osa kuitenkin. Loppu voi jäädä odottamaan seuraavaa värien yhdistelmää.  On mukavaa ajatella, että seuraavalla mökkireisulla ehdin varmaan kaivella lankavarastoa ja etsiä uudet väriyhdistelmät tulevia sukkia varten. 
Sukkia olen neulonut pitkällä aikavälillä. Välillä on käyty uimassa, saunassa, sienessä, marjassa ja tietenkin kotona ja töissä.  Syksyn tullen ei enää niin usein tule mökille lähdettyä. Sienet ovat silti olleet kovin kutsuvia vielä tälläkin viikolla.  Olen saanut kerättyä (ja käsiteltyä) ilahduttavan määrän sieniä talven varalle. 


Tiedättekö sen hetken, kun pitäisi jo mennä nukkumaan, mutta ei malta, tai oikeastaan ei saa itseään millään liikkeelle iltatoimia varten. Sitten vaan istuu ja tuijottaa televisiota, tai kuten minä yhtenä iltana, tuijottelee puhelinta. Aivan vihonviimeistä jumittamista, mutta hämmästyttävän usein totta. 
Siinä selatessa törmäsin netin ehdottamaan kangaskauppaan, jossa oli aivan ihania kankaita.   Silmät jo luppasivat ja olisivat olleet halukkaita nukahtamaan, mutta sinnikkäästi piti vielä selailla ja puoliunessa tein sitten jopa tilauksen. Pankkitunnuksia näpytellessä piti oikein sinnitellä, että silmät jaksoivat katsoa, mitä tapahtuu, huh, mitä touhua.   Aamulla muistin, että hei, minähän tilasin illalla kankaita!  Ostos oli kuin olikin hyvä idea!  Siitäkin huolimatta, että se tuli tehtyä puoliunessa 😅
2 suloista trikookangaspalaa ja 1 hieman paksumpi kangas.  Lisäksi niihin sopivia resoripaloja.  Nyt vaan odottelemaan ompeluinnostuksen heräämistä, vai pitääkö sekin homma tehdä puoliunessa... 
(Piti vielä tarkistaa sähköpostista firman nimi: Heiku, jos jotakuta kiinnostaa. )


Muutenkin, kuin vain iltaväsymyksenä, on tuntunut tulleen jonkinlainen syysväsymys.  Kroppa ei aamuisin oikein lähde liikkeelle ja pääkin tuntuu raskaalta.  Kotona ei saa tehtyä oikein mitään, vaikka olisi monta hommaa rästissä.  Vapaapäivät kuluvat notkuessa, vähän kuin työpäiviä odotellen.  Töissä on tunne, että ihan jatkuvasti saa olla järjestämässä jotain ylimääräistä, vaikka aikaa ei sellaiseen ole.  Lisäksi tietojärjestelmään on tulossa viikonloppuna (miksi ihmeessä aina viikonloppuna???) isompi muutos. Omia nimikkoasiakkaita ei näe juuri lainkaan, kun työnjako noudattaa reittijakoa. No niin, se siitä valituksesta taas. Pitäisi ottaa rennosti, kuten Merri. Ehkä sekin on väsynyt tähän syksyyn omalla tavallaan?  Nurmikko on märkää (vaikka maistuukin yhtä hyvälle), hiiriä ei ole näkynyt, Frodo haluaa painia aina silloin, kun ei itse haluaisi.  Pitäisi alkaa meditoida, kuten Satu. 


Maialla on omat vaikeutensa. Se haluaisi kulkea palvelijansa mukana uusiin kuvioihin, mutta vuorovaikutussuhteet 2 vieraan kissan kanssa eivät oikein toimi.  Sam on ollut enemmän kouluttamassa uusia kissakamuja, mutta Maian näkeminen on ollut niille liikaa.  Maia oli meillä vähän lomailemassa.  Merrin mielestä se on tosi kiva juttu. Se on kyllä maailman vieraanvaraisin kissa!   Frodo sen sijaan....   Aikoinaan Maia sähisi Frodolle, kun ne näkivät ensimmäisiä kertoja.  Silloin vasta Frodokin oppi sähisemään. Se ei ollut tehnyt sitä aiemmin.  Maian nähtyään se ottaa aina tämän ikävän seurustelumuodon käyttöön. Se tehostaa mielipiteitään vielä murisemalla ja uhittelemalla varvaskävelyä harrastaen.  Mikäli tuossa tilanteessa yrittää ottaa sen syliin, saattaa itsekin joutua murinan kohteeksi. Hoh hoh sentään!  Välillä Frodo ei muista, että sen piti kähistä ja se käy muina kissoina haistelemassa Maian takapuolta. 


Maia on onneksi kärsivällinen ja rauhallinen kissa, vaikka se joutuukin välillä näyttämään pojille, että minä päätän omista asioistani. 
Maialla taisi olla vähän ikävä Samia, sillä se hakeutui herkästi lähelleni, kun vaihdoin paikkaa.  Kauneusunet on Maiankin otettava.  Jaksoi se sentään vähän nostaa päätä, että sain kunnon kuvan. 



Seuraavat sukat ovat jo tekeillä, mielenkiintoisella aiheella.  Sain pitkästä aikaa pyynnön tehdä jotain, mikä liittyy pyytäjän harrastukseen. Yksi jouluinen juttukin on valmistunut, mutta sen esittely odottaa joulun yli. 

Ai niin! Sain lopultakin palautuksen siitä kissapuusta, jonka tilasin ja palautin!  Piti vähän perään kysellä, että raha alkoi liikkua.  Nyt pitäisi löytää uusi kiipeilypuu, mutta en keksi mistä. Tilaaminen tuntuu nyt aika epävarmalta aiemman kokemuksen perusteella, mutta valmiina ei puita näytä olevan missään, tai sitten ovat jotain pieniä viritelmiä.  En myöskään halua tilata samanlaista, kuin edellinen. Vaihtelu olisi kissoillekin mukavaa, luulisin.  Etsintä jatkuu.....

Hyväntuulista päivää kaikille!   Miten sinä selätät syysväsymyksen? 

40 kommenttia:

  1. Aamujähmeyttä on täälläkin, enpä tullut ajatelleeksi, että se onkin syysväsymystä. Aamulla ei nukuta, mutta ei huvittaisi herätäkään. Töihin kun pääsee, niin päivä menee omalla painollaan ja välillä on ihan kivaakin. Jämälangoista saa hauskoja väriyhdistelmiä ja persoonallisempia sukkia kuin yhdestä uudesta langasta. T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varsin totta, että sitä aamujähmeyttä on muulloinkin ;D Nyt vaan jotenkin tavallista enemmän. Välillä mietin, miten sitä voikaan muuttua aamuisin muumiosta ihmiseksi työpaikan lähestyessä ;D Onneksi työ on sellainen, että kesken päivän ei ehdi kertaakaan miettiä, että ompas kello vasta vähän ja pitkä aika kotiin lähtöön.
      Tuottaa suurta mielihyvää nähdä, miten kootut langat asettuvat raidoitukseen.

      Poista
  2. No voi sentään. Toivottavasti et ihan lannistu. Kuulostat kyllä aika reippaalta.
    Täällä on vähän flunssainen olo, oikeastaan. Eilen tukanpesun jälkeen tuli jotenkin vilu ja ajattelin sen johtuvan siitä, mutta ilmeisesti olikin joku flunssanpoikanen. Tässä nyt popsin valkosipulia ja keitän inkivääriteetä, että pöpö tajuaisi poistuakin tuotapikaa. Syksy ei kyllä vuodenaikana mitenkään innosta, tai kivaa aikaa tämä on, mutta ahdistaa se, että vähitellen tulee koko ajan pimeämpää. Siitä ja talven lähestymisestä en tykkää yhtään. Mutta tällaisena aurinkoisena, lämpimänä syksypäivänä on ihan mahtavaa, tai olisi, jos olisi ihan terve.
    Voi että tuota iltatilannetta, tunnistan todella hyvin tuon, että ei jaksa edes iltatoimiin ryhtyä, on niin poikki. Voi ei :-D Mutta kyllä siitä näköjään iloakin oli - ihanat kankaat!
    Sukatkin ovat tosi kivat, ja kissat vallan suloiset. Frodolle pitäisi ehkä järjestää joku koulu :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahvasti tulee mieleen tuo viime vuoden saikkujaksoni. Ei silti, ei tässä nyt vielä ihan siltä tunnu, muuten vaan nuhjuinen olotila. Tapasin aamupäivällä ystävän ja oli mukava jutella jonkun kanssa ja nauraa yhdessä. Siitä saa virtaa muuhunkin.
      Flunssaisuutta on jonkin verran taas liikkeellä. Keuhkoputkentulehduksia ovat jotkut saaneet sen seurauksena. Pitää itsekin kaivaa joku kaulaliina taas esille. Aloitan töissä aina ensin kaulaliinalla, sitten vasta takilla, kun joutuu hyppelemään ees taas ulkona. Kurkku on se arin paikka.
      Minkähänlainen opintosuunnitelma pitäisi Frodon koulutuksessa olla? Tätä pitää alkaa miettimään ;D

      Poista
  3. Yllätys yllätys, mutta minä en pode syysväsymystä, mutta jos potisin, selättäisin sen varmaan suklaalla😅No ei vaitiskaan, menisi varmaan huonompaan suuntaan sillä. Ehkä sitä pitää vain mennä jonkin aikaa rennommin ja leppoisammin, jotta kroppa saa sen levon, mitä se ehkä tarvii. Vitamiineja ja ulkoilua moni hehkuttaa, minä en. Neuvon menemään kropan ehdoilla🩷
    Nyt en muista, mistä teidän viimeisin kiipeilypuu tuli, mutta oletko katsonut HobbyHallin tarjontaa? Siellä on monenhintaista ja me ostettiin sieltä aikoinaan😊t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa noita Hobbyn puita ja onhan siellä paljon vaihtoehtoja. En olisi osannut katsoa. Kiitos vinkistä :) Taidan etsiä taas jotain olematonta, kun haluaisin vähän erilaisen, kuin aiemmin. Löysin yhden hyvän ja olisin siirtänyt kaikki muut olohuoneen huonekalut sumppuun vierekkäin, että olisin saanut puun mahtumaan, mutta jostain kumman syystä se ei sopinut miehelle :)
      Minä olen syönyt niin paljon suklaata, eikä se ole auttanut. Päinvastoin, näin viime yönä jo unta, että kaikki tyhjät patukkapaperit löytyivät jemmoistani ;D Tuntuu myös, että olen mennyt niin leppoisasti jo pitkään. Yleensä on joitain asioita, jotka ärsyttävät, kun ei niitä saa tehtyä, ei edes isoja juttuja, vaikka melko suurpiirteinen olenkin siivousten suhteen.

      Poista
  4. Täältä löytyisi jalka sukille – itse asiassa kaksikin. ;-D Sinä osaat kyllä yhdistellä värejä aina niin taitavasti. <3

    Tuo iltakukkuminen on kyllä niin vihoviimeistä! Monesti vaikka kuinka väsyttäisi, ei vain jotenkin malttaisi mennä nukkumaan. Ja sitten jos rupeaa tonkimaan netistä jotain liian kiinnostavaa, unet kaikkoavat silmistä ja seuraavaa lähtöä saakin sitten odotella. Ja on tullut joskus tehtyä ostoksiakin puoliunisena... :-D

    Mulla tuppaa olemaan useammin kevätväsymystä kuin syysväsymystä. Kevät on mulle jostain syystä pahin vuodenaika. Ehkä siksi, kun olen syntynyt keväällä. Eihän se nyt ole kiva tulla äidin masusta ulos pahaan maailmaan!

    Oho, mie olin päässyt blogiisi. Kiitos maininnasta. Pus! Terkkuja karvaystäville! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, sinähän käyt yölläkin kaupassa ;)
      Minulla ei ole mitään antipatioita kesää kohtaan, vaikka olen silloin syntynyt. Ehkä kesä oli lämmin ja muistutti sitä ensimmäistä 9 kuukautta olosuhteiltaan :)
      Karvaystävät on täällä myötätunnosta jalkeilla, kun minunkin on kohta lähdettävä töihin. Tosin ne on aika tiukasti tuolla ulkoilutilassa, että terveisten välittäminen tällä hetkellä voi olla hieman vaikeaa. Kerron heti, kun tulevat norkoilemaan aamupalan alkupalaa. Aamupala tulee vasta sitten, kun mies herää ;)
      Ehkä jalkaa etsivä sukka löytää jalan, jos se saa osoitteen :)

      Poista
  5. Tosi kivoja kankaita. Saapa nähdä, mitä keksit niistä tehdä.
    En mielestäni koe syysväsymystä, mutta ylenpalttista saamattomuutta kyllä. Iltasella tulee istuttua sohvalla neule käsissä, eikä mikään etene eikä valmistu. Sänkyyn ei tee mieli, kun en haluaisi päivän vielä päättyvän - vaikka se takuuvarmasti päättyy. Kaipa tällainen syksyinen haikeus poistuu aikanaan. Näin on tapahtunut aiemmin ja varmaan niin käy nytkin. Toivottavasti myös sinun kohdallasi.
    Ihanat nuo kissat. Ainakin niiden touhujen seuraamisesta saa iloa, eikä se ole hukkaan heitettyä. Kauniit raitasukatkin sait tehtyä. Jämälankoja saa hyvin vähennettyä sijoittamalla ne raidoiksi.
    Taitaa nämä uudet sotesysteemit teettää runsaasti ylimääräistä työtä ja säätöä siellä suorittavallakin tasolla. Tulevaisuus näyttää aika huolestuttavalta täältä käyttäjän näkökulmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankaista tulee pieniä vaatteita mummon murulle :) Ainakin suunnitelmissa on näin, kun ne ostin.
      En minäkään tiedä, onko syysväsymys, vai muu väsymys, vai mikä lie, mutta on jotenkin jumiutunut olotila. Eilen jätin kaikki työt, mitä kuvittelin tekeväni (kuvittelukin on jotenkin jäissä) ja menin ystävän kanssa kahville. Se oli oikea ratkaisu ja tuntui mukavalta. Jännästi tuntuu, että jotkut tekemiset ikään kuin taittavat ajankulun. Ikään kuin päivä nytkähtäisi seisahtuneisuudesta eteen päin. Tuon jälkeen teki mieli jopa vähän ommella. Sain pari pientä vaatetta valmiiksi ja sekin tuotti iloa.
      Tänään lähtee taas käyntiin 7 päivän työputki aamuvuoroilla. Päivä kerrallaan. Onneksi osaan jutella ja tehdä töitä asiakkaiden kanssa yhtäaikaa, niin toivon mukaan käynnistä jää tunne, että hoitajalla oli aikaa juuri hänelle. Melkoista suorittamistahan nämä käynnit ovat nykyään, kun on minuuttiaikataulu valmiiksi jaettuna. Sitten, kun jossain menee kauemmin, kuin suunniteltu, alkaa tilanne ruuhkautua ja se 23 käyntiä alkaa tuntua kilpajuoksulta ajan kanssa. Omien asiakkaideni tilanne kiusaa minua koko ajan, kun en tiedä, mitä heidän päivissään tapahtuu ja tuntuu, että pitäisi olla kartalla siitäkin, mitä tapahtuu siellä, missä en ole. Lisää kiristyksiä taitaa olla luvassa kaikkeen. Vielä olisi eläkeikäänkin aikaa.... Pitää mennä vaan päivä kerrallaan.
      Kiitos kommentista :)

      Poista
  6. Väsymys on rasittavaa eikä sille aina ole edes mitään järkevää syytä. Minusta tuntui jossain vaiheessa, että yritin viikonloppuna kerätä voimia työviikkoa varten ja viikolla yritin kerätä voimia viikonloppuun, että jaksaisin tehdä kotonakin jotain ja puuhastella myös pikkuväen kanssa. Jonkinlainen kierre sekin. Toivottavasti nuutunut olosi menee ohi. Kivan näköiset sukat ja kaunista kangasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaiselta oravanpyörältä tämä elämä tuntuu. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihmettelen, miten isäni jaksoi olla meillä lapsenvahtina vielä eläkeiän saavutettuaankin. Tahti on tuolloin vähän toinen, kuin lasten silmin.
      Jos saa vapaapäivänä edes yhden "pakollisen" asian suoritettua, tuntuu, kuin päivän mitta olisi täytetty ja lopun aikaa voi sitten vaan olla ;)

      Poista
  7. Miten upea leijonankitasi on vieläkin ! Se on kaiketi saanut juuri oikeanlaista hoitoa ?
    Tuo väsymys on ehkä merkki uupumisesta johon työ niin merkittävästi vaikuttaa. Kun työ stressaa niin siitä ei pääse edes kunnolla irti edes vapaalla.Kokemusta on.Itseni löysin aikoinaan itkemästä työterveydestä kesken työpäivän ja siitä sitten asiat alkoi mennä eteenpäin. Saikulla ensin muutaman viikon eikä se tietenkään mitään muuttanut kun tiesi että samaan soppaan pitää palata. Eli ymmärrän täysin missä oravanpyörässä pyörit. Tärkeintä olisi kuitenkin pitää itsestä hyvä huoli.
    Tsemppiä !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeanlainen hoito on minun kohdallani ollut varmasti täyttä sattumaa ;) Sellainen hortonomi olen aina kaikessa ;)
      Tuo sama uupumustilanne oli minulla viime vuonna ja yritän pitää itseni siitä erossa. Luulen, etten taaskaan osaa ajoissa katkaista, jos näin pitkälle menisi. Päivä kerrallaan yritän mennä ilman turhia hermoiluja.... heh heh... Tässä mietin heti tätä päivää ja sen tapahtumia. Hermoilukäyrä kävi jo punaisella, mutta oleellista on, että saan sen pidettyä "pinnan alla". Välillä se katoaa, kun ilokseen toteaa ehtineensä "ihmeellisiä asioita" pienessä ajassa ; ) Jatkuva keskeneräisyys asioissa on stressaavaa. Siksipä istuin tänäänkin vielä ylitöissä, että sain kaiken kirjallisen tehtyä, mitä halusin. Inhoan tekemättömiä asioita, jotka putoavat niskaan seuraavana päivänä.
      Nyt olen ansaitulla piiiitkällä kahvihetkellä omassa keittiössä ;D Mitähän seuraavaksi söisi..... ;D

      Poista
  8. Suloiset naamat noilla kisuleilla. 🥰
    Syysväsymyksestä en ole kuullut, olisiko töistä johtuvaa, kuulostavat stressaavilta.
    Jos tekee liikaa kaikkea, kuormittuu.
    Sinulla on ihana into käsitöihin ja kankaisiin 💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin ovat suloisia pöperöpäitä ;)
      Aikamoista hommaahan tuo hoitotyö nykyään on. Pitäisi yhtäaikaa olla tekemässä montaa juttua ja vaikka ei ole yhtään aikaa, on yht´äkkiä alettava selvittämään jotain uutta lääkitystä tai muuta äkillistä hoitoon liittyvää. Kyllähän sitä oppii luovimaan asioiden välillä, mutta rajansa kaikella. Yritän mennä päivä kerrallaan.
      Käsityöt on minulle keino purkaa luovuutta, joka on minulle tärkeää :)

      Poista
  9. Aivan ihanat nuo jämälankasukat ja oletpa laittanut värit kivasti sointumaan toisiinsa.

    Tuo väsymys hiipii varmaan stressistä ja siitä, että aina sataa vettä. Minä ainakin menen koomaan näistä auringottomista päivistä ja rupesin jo C ja D-vitamiinia syömään, että palaisi voimat taas.
    Mukavaa viikonloppua sinulle ja kisuleille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsen noista lankavarastoista jollain lailla yhteensopivan setin. Sinne voi upottaa ohuita kerroksia jotain outojakin värejä. Itsestäkin on kiva nähdä, minkä väristä vartta sukasta lähtee tulemaan.
      Tänään ainakin satoi vettä aika reippaasti. Yllättävää kyllä, osui aina tauko, tai ainakin satoi vähemmän, kun piti hypätä autosta jonkun sisälle, tai takaisin autoon. En juurikaan kastunut.
      Kivaa lauantaita sinullekin!

      Poista
  10. Wau! Miten kaunista kukkaloistoa teillä siellä onkin vielä.
    Minäkin mylläsin kaapista jämälankoja, mutta ei ollutkaan jäänyt yhtään.
    Olisi niin kiva jotain pientä ollut mieli virkata vaikka. Kivat syys sukat sinulla valmistuikin.
    Kyllä kannatti tilata nuo kankaat, miten onkin kerrassaan ihanat kuosit.
    Kiva odottaa mitä niistä valmistuu.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittämätöntä, ettei yhtään jämälankoja! ;D Sinun pitää ostaa uusia, tulevia jämälankoja.
      Ompeluhomma on jo käynnistynyt. Haluaisin tehdä kaikki leikkaamani jutut valmiiksi ja sitten ajattelin niitä esitellä. Osa onnistuu hyvin, osa ei ihan ;)
      Tuo leijonankita on kyllä ihan mieletön. Pari miljoonakelloamppelia vielä yrittää sinnitellä, mutta eivät ole enää ihan kesäisessä loistossaan. Muu on enimmäkseen vihreää, tai hiljalleen rusehtuvaa.

      Poista
  11. Kiitos taas ihanista kissakuvista.
    En osaa syysväsymyskysymykseen vastata, kun minulla se toimii vähän toisinpäin: olen syksyihminen. Kaikki mielenkiintoinen alkaa syksyllä ja lisääntyvä pimeys tuntuu kodikkaalta. Olen varmaan vähän outo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään tiedä, onko tämä syysväsymys, vai osuuko se vaan syksyyn. Tulipahan vaan tuo ilmaus mieleen.

      Poista
  12. Syksy on paras vuodenaika. Ihanan raikas ja kuulas. Maa painuu lepoon, vähitellen voi itsekin rauhoittua.
    Pimeys on levollista, ei täydy hötkyillä joka paikkaan
    Ihanat raitasukat, jämistä saa kivoja yhdistelmiä.
    Zempatiaa aamuihin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos zempatiasta :) Sitä tarvii aina! Jostain pitäisi löytää uusi talvitakki, kun vanha ei enää mahdu kiinni ;D

      Poista
    2. Kaapissa kosteusongelmia? 😅

      Poista
    3. Sitä sen täytyy olla! Ei se kyllä mahtunut kiinni enää viime talvenakaan, mutta siirsin sen työtakiksi, kun en koskaan töissä viitsi laittaa takkia kiinni. Jos se on koko ajan auki, ei kukaan edes tajua, että se ei oikeasti mahdu ;D

      Poista
  13. Täällä päivät lyhentyneet, mutta vielä tosi lämmintä ja helteistä päiväsaikaan,yli 30 astetta,mutta aamulla aikaisin,ennen klo 7,on tosi miellyttävää. Eli ei vielä varsinaista syysväsymystä Osaispa kutoa sukkia,kerran, kauan sitten ,olen kutonut,mutta toisaalta täällä ei tarvitse lämpimiä sukkia kuin lyhyen aikaa.
    Ihanat kisut🐈rapsutuksia heille,ja sinulle hyvää uutta viikkoa💐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä voi olla paljasjaloin ympäri vuoden ;) Ehkä puuvillasukkia voisi neuloa, jos sattuisit innostumaan? Kissoille asusteita... ;D Siellä on niin paljon niitä kissoja.
      Mukavaa viikkoa! Taas aloitetaan alusta ja piakkoin päädytään viikonloppuun. Elämä pyörii täyttä rallia ;)

      Poista
  14. Hahaa, olet kohdistanut sukissa raidat! Heti huomasin! ;) Onpa suloisia kankaita! Mummon mussukka saa jotain suloista yllensä. Minulla näemmä syysväsymys ja -masennus tulevat aaltoina. Välillä on (muka) energiaa vaikka mihin ja sitten on päiviä, kun en saa tehtyä muuta, kuin tuijotettua telkkaria. Oudot unet vaivaavat edelleen.
    En ymmärrä, miksi niitä kirjauksia ei ns. ulkoisteta? Voisi palkata henkilön, joka vaikka sanelun perusteella tekisi sen.
    Aurinkoista alkanutta syyskuun viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Eikös vaan olekin hauskaa? Ja sen lisäksi mieltä hivelevää ;D
      Oispa mahtavaa, jos vois vaan sanella! Ihan just äskettäin puhuttiin töissä tuosta. tänäänkin olen taas näpytellyt sormet sauhuten, että saan kaiken haluamani tekstimuotoon näkyviin. Kun itse etsii jotain tietoa toisten kirjoituksista, huomaa juttuja, jotka pitäisi olla tarkemmin (omasta tekstistä niitä ei aina huomaa), sitten yrittää taas skarpata olemaan kuvailevampi tietyissä tilanteissa. Paras tapa olisi varmaan, jos joku tulisi ottamaan minusta kuvan, tai peräti videon, kun teen jotain juttua ;D Ei tarvis kirjotella ;D
      Olen kovasti ommellut, osa tulee onnistunutta, osa ei niinkään, mutta... vimpaisee taas tuo ompelukoneen jousto-ommeltikki (vai onko ongelma ompelulangassani), kun katkoo ihan jatkuvasti. Pienessä saumassa menee aikaa iän kaiken, kun olet jatkuvasti tökkimässä ompelulankaa uudelleen neulansilmään, kun ei kuitenkaan näe mitään.

      Poista
  15. Hei, huomasin hauskan profiilikuvasi Ritan blogissa. Kuvassa on kai Merri. Se on kerrassaan suloinen.
    Sinulla on kaunis ja mielenkiintoinen blogi. Toivottavasti syysväsymyksesi hellittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan ja mukava, että löysit tänne :) Merrihän se on. Se on jo 6 vuotias ja päässyt mukaan jo paljon ennen 2 vuotiasta Frodoa :)
      Kyllä täällä päivä päivältä edetään joulua kohti. Jonkinmoinen energiakato tässä nyt on, nimittää sitä nyt syysväsymykseksi, tai miksi vaan.
      Toivotan sinulle mukavaa pikkulauantaita, eli keskiviikkoa!

      Poista
  16. Muutaman kiireisen päivän keskellä huomasin että olin blogissani hypännyt sinun kommenttisi yli vastaamatta siihen, pahoittelut 🥰 Olin sen kyllä lukenut. Äsken vastasin. Hyvää tätä päivää! 🧡🐈🌺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä elämässä kaikkea huomaa, sille ei vaan voi mitään ;D Minulle käy usein niinkin, että vaikka lukee tai näkee, ei kuitenkaan ymmärrä ;) Sitten vasta jälkijunassa tulee joku takautuva ajatus, kun aivot rekisteröi nähneensä jotain.
      Topakkaa torstaita sinulle!

      Poista
  17. O-joi-jo-joi... uniset ostokset!! Joskus minäkin sortunut moiseen ja en ole yhtä tyytyväinen ollut...
    Hyvä että sinä onnistuit - aivan ihania löytämäsi kuosit onkin!! Olet sinä kyllä sellainen mummo, että.... minä en ole lapsenlapsille saanut mitään käsityötä aikaan....
    ja mitä väsymykseen tulee, niin mua vaivaa auto- ja iltaväsymys... kyydissä ollessa nukahdan aina, lyhyelläkin matkalla ja illalla nukahdan aina, jollei käsissäni ole jotain tekemistä - pakko räpeltäjäksi olen nimittänyt itseni - sillä muuten voin nukahtaa vaikka jo seitsemältä illalla (niinkin on käynyt). Unisuuteni on ympärivuotista... mutta toisaalta aamuyön tunteita sitten aivot raksuttaa jo... vaikka yritän välillä vielä pysytellä sängyssä. Junassa pysyin tällä viikolla hereillä molempiin suuntiin... uskomatonta ja uskomatonta sekin, että minäkin sain jämälangoista jotain valmiiksi ja toisetkin tekeleet jo puikoilla.... taas itsekkäästi itselle. Jaksamista aamuvuoroihin - ja aivan ihanalta kuulosti tuo puhe/vuorovaikutus työnohessa... vaikka minuuttiaikataulu painaakin päälle. Muutama sana-katse voi olla päivän kohokohta! Jaksamista arvokkaaseen työhösi - ihminen tarvitsee ihmistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D Naurattaa tuo sinun torkkuminen ;) Minäkin nukahdan helposti autossa, jopa lyhyellä matkalla. Kiva mennä kylään, kun herää just pihassa ja on sitten ihan pöhelö pää ;) Muuten olen kyllä iltakukkuja. Siksi tykkään iltavuoroistakin enemmän, kuin aamuvuoroista. Aamulla on töihin lähdön lisäksi selvittävä myös siitä, että on taas joutunut nousta ylös ;)
      Sanon välillä jollekin asiakkaalle, että puhu sinä nyt välillä, etten minä vaan höpise, niin usein saa vastaukseksi, että kiva kun juttelet, kun monet ei sitä tee. Vaikea kuvitella, että ei puhuttaisi, kun kerran suut on keksitty ;) Toisaalta tulee mieleen muutama asiakas, jotka kokevat kaiken keskustelun heti väittelyksi, vaikka ei olekaan. Silloin päätän, että en sano sitten mitään. Jos minä sanon tulitikku, ja toisen mielestä se on sittenkin hammastikku, ei keskusteluyhteys taida olla kovin rakentava ;D
      Parasta itse tekemisessä on se suunnittelu ja lopulta valmiiksi saaminen. Niiden takia tekee mieli tehdä aina lisää :)
      Kohta on lähdettävä viimeistelemään valmiiksi saamani ompelukset, kun niiden käyttäjä tulee kohta käymään! Kiirettä pitelee!
      Tänään 7/7, eilen tuplavuoro ja vieläkin hengissä!

      Poista
  18. Nyt taitaa olla pakko tilata kankaita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta! ;) Huomasin tosin, että pelkkä tilaaminen ei riitä, pitäisi myös tehdä niistä jotain ;D Miksiköhän noita kankaita on kerääntynyt niin paljon laatikoihin ;D

      Poista
  19. Minä olen hirvittävä nukkumaanmenon vitkuttaja ja siitä seuraa, että aamulla väsyttää ja kahvia tarvitsisin enemmän kuin maha kestää.

    Toivottavasti alkava syysväsymys hellittää. Minulle se on tuttu ilmiö, joka yleensä alkaa kun valon määrä vähenee reilusti. Minulla siihen auttaa parhaiten ulkoilu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä tulee helposti mielikuva, että nyt pitäisi pistää taas täysi höyry päälle, kun kesäkin on levätty (vaikka töissä ei olekaan yhtä pitkää kesälomaa, kuin kouludikana). Uusia harrastuksia ja reipasta toimintaa. Eikä sitten kuitenkaan...
      Valo vähenee ja luonto jotenkin kutistuu, jää lepoon. Ihmisten kuitenkin pitää jatkaa samalla höyryllä eteen päin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!