tiistai 8. joulukuuta 2020

Valot pöytäliinassa

 Maisa Kakkonen tässä esittelee joulun hehkuvaa pöytäliinaa. 


Myös Sam on kiinnostunut liinasta. Tai ehkä Maisan hajuista...


Syksyllä ostin tätä valokaapelia. Näitä liinoja näin jo muutama vuosi sitten blogeissa, mutta oma jäi tekemättä. Kaapista löytyi "kummallista" lankaa, jota ei voi käyttää oikein mihinkään. Se sopi kuitenkin tähän tarkoitukseen hyvin.  Värikin oli sopiva olohuoneeseen sijoitettavaksi.  Lanka on jotain epämääräistä mohairsekoitetta, jota virkkasin numero 5 koukulla. 


Kaapeli oli sen verran jäykkää, että ihan alusta asti en saanut sitä rullattua, vaan jouduin virkkaamaan ympyrän keskelle ensin pylväillä pyörylän. Heti, kun kaapeli näytti taittuvan mukaan, aloin virkkaamaan niin, että se jäi langan sisään. Tein kiinteitä silmukoita.  Lankaa näytti kuluvan reippaaseen tahtiin ja hetken luulin sen loppuvan kesken. Vaan ei, kyllä sitä jäi vielä ...  
Tähän kului 90 grammaa.  Sain siis kasvatettua myös vuoden langankulutustani. 


Tämä ledivalokaapeli toimii pistokkeella. 


Sen päälle pääsivät Porvoon vanhasta kaupungista ostetut, piiriä pyörivät tontut. 
Näyttääkö liikaa siltä, että tontut pyörivät piiriä, ei niinkään nuotion ympärillä, kuin nuotiossa??


Liina syntyi yllättävän nopeasti, yhdellä istumalla. Valmis työ on aika painava. Reunoille virkkasin 3 kerrosta ketjusilmukkalenkkejä.  Tarkoituksena oli kuluttaa tämä höperö lanka pois, mutta eihän se tosiaan loppunut niin vähällä.  
Näitä voisi tehdä useammankin, mutta  käytyäni parissakin kaupassa näitä etsimässä, jouduin toteamaan, että eihän niitä enää saa. Eivät myyneet esittelykappaletta. 
  Lisäksi kaikki joululahjat on jo tehty, joten ei hätiä mitiä.  Täytyy pitää silmät auki tulevan vuoden varrella.
 
Näin töissä myös  hienon verhon, jossa oli iso ja aidon näköinen joulukuusi printattuna.  Sellaisenkin voisin huolia joulukuusta korvaamaan. Ei karistaisi neulasiakaan.  
Vaan nettiä selaillessa  käy ilmi, että nekin on loppuunmyyty.  

Nyt on taas vähän haikea olo, kun viikon pituiset vapaat on vietetty lähes kokonaan. Huomenna kutsuu työt.  Sää näyttää siltä, että jalkaan voisi laittaa jo talvikengät töihin lähtiessä. PIKKUpakkanen, mutta ei kuitekaan lunta.  Vapaalla olen käyttänyt jo pitkään pojan vanhoja turvakenkiä, joista tykkään yli kaiken 😅. Ne eivät edes kulu. 

Tänään on Sibeliuksen päivä ja suomalaisen musiikin päivä .
Santeri Levaksen kirjoittamasta Sibelius -kirjasta kirjoitin aiemmin TÄÄLLÄ. 

Hyvää musiikillista päivää siis Teille Kaikille! 

Tervetuloa uudet lukijat! 💗

34 kommenttia:

  1. Hauska idea tuo valoliina! Tuo mukavasti tunnelmaa. Tuntuu, että tähän aikaan vuodesta ei valoja olla yhtään liikaa. Tänään aion laittaa muutamia jouluvaloja lisää. Kiitos samoin - musiikillista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin tää valaisee olkkarin pöydällä.
      Ilman musiikkia elämä ois aika ankeaa.

      Poista
  2. Sulla on sitten hauskoja käsitöitä, koskaan ei voi arvata, mitä on tehty ja miten sovellettu!
    Itse kun vaan kudon sukkia ja villapaitoja enkä paljon muuta saa aikaan, niin on tosi virkistävää, kun kokeilet niin monenlaisia juttuja!

    Kiitos <3 arvontavoitosta, joka saapui suoraan postilaatikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelinkin, että tulis postilootaan. Lähettäessä kysytään aina sitä puheinnumeroa ja nyt ratkasinkin sen noin ;D Läpi meni. Kerran laitoin oman, että pääsin lähetyksessä eteenpäin. No se posteljoonihan tietysti oli soittanu mulle ennen lähetyksen viemistä... en ollu kuullu, kun olin töissä, eikä se ois auttanukaan ;D
      Pääasiassa se noiden sukkien ja neulomisen puoleen kallistuu tää minunkin kässäily. Ideoita puskee useinkin, mut ei aina päädy toteutukseen asti, into lopahtaa kun neuleet on lähempänä.

      Poista
  3. Hieno idea, ei ole tullut mieleen ostaa valokaapelia, kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä oli tosiaan joskus täällä blogistaniassakin ja nyt vasta päädyin testaamaan. Kaapelit oli kaupasta loppu, mut ehkä niitä tulee taas joulun jälkeen. Pitää ostaa varastoon ;) Tässä ois kiva joululahjaideakin.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tää ei oo niin jouluisen näkönenkään väreiltään, niin ei tarvii heti joulun jälkee laittaa pois.

      Poista
  5. Tuosta valojutusta tykkään todella paljon!!! Aivan ihana idea!
    Soititko tänään Sibeliusta? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soitin Sibbeä vain Youtubesta :) En ole hetkeen soittanut ollenkaan. Soittoharkat loppui joulukuun vaihteessa ja motivaatio valui samalla jonnekin. Lisäksi maskien takia suu kuivuu jatkuvasti ja haittaa jo vähän soittamistakin.
      Kaapeli on laitettava hakuseen heti joulun jälkeen, tai unohtuu jo ens jouluun mennessä.

      Poista
  6. Hauska idea! 😀
    ajatella että kaksi yhdellä kertaa.liina ja tunnelma valo.
    Miten Merri on liinaan reakoinu?
    ..joo elämä ilman musiikkia ois kuin pääsiäinen ilman mämmiä,,,(,toivoton pääsiäinen ois ) 🤣🎵🎵😀
    Minulla kuusiverho,Väinölle joulu iloa antamaan,useampana vuotena olen yksittis ompelulla kiinittänyt verhon takapuolelle valot,etupuolelta kuin kynttilät palais.,Siinä verho saa ilmalentoa ,kun Väinö juoksee portille kavereita moikkaamaan,🧡🐶 (käskettiin kirjoittaa..Tuo kuva ei ole Väinö:))
    Voimia arki😇 -työhön!😷😷😷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrille liina on ollu ihan neutraali ;D Se antaa Maisa Kakkosenkin elää ihan omaa elmäänsä.
      Pääsiäinen saa kyllä vaikka kadota, jos mämmiä pitäis syödä ;D
      Kuusessasi oksat heilahtaa Väinön ansiosta. Valoja miäkin oisin taakse laittanu ja jotain pienen pieniä koristeitakin olis ehkä voinu laittaa hakaneulalla etupuolelle?
      Tästä taas kohta lähetään. Merrikin "raahautui" epäuskoisena jalkeille, kun ensin heräsi mies ja sitten minäkin. Merri jää talon vahdiksi. Varmaan tylsää. Se varmaan nukkuu suurimman osan ajasta.

      Poista
    2. voi minä löysin ikivanhan -60 luvulta 🧡 mämmireseptin,nyt alan ettimään pyöreä pohjasta pataa,siinä piilee mämmin salaisuus
      ,r a k a s t a n mämmiä syödään Väinön kanssa kuohukermalla höystettynä,lurps ````😋

      Poista
    3. Ei houkuttele. Syökö Väinökin??
      Marjapuuroa kuohukermalla mulle ;D

      Poista
  7. Ohhoh... loistokeksintö - tarttee miehellenikin näyttää, hän se meillätähän saakka on kaikki sähkötuunailut tehnyt, kuten viikonloppunakin tuunaili lempilyhtyni - johon niin työläs oli heiluviin varsiin 5tuikkua sytytellä... muutti vanhat patterituikut ledeiksi ja rouva saa nappia painamalla nyt kaikki 5tuikkua kerralla syttymään... Itse mietin, että jos mallillasi virkkaisi matonkuteista veskiin Unikko-maton valoilla... hih... taitanee jäädä taas niiden lukuisten ideoiden joukkoon! Mutta ihana on ideasi ja toteutus upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan ukkelille koukku kouraan! ;)
      Matonkudetta mietin minäkin ensin tähän juttuun. Liinaksi se tuntui kuitenkin liian paksulta ajatukselta ja noita lankoja on aika reilusti... Mattona tää olis varmaan kiva!

      Poista
  8. Hyvää musikaalista päivää! Tai nyt kyllä on jo ehtoossa. Tämä olikin varmasti sellainen musikaalinen pläjäys minulta, joka ei päätynyt alavireiseksi tai korvien peittämiseen. Mä luulen osaavani laulaa, mutta todistettavasti se on luuloa. Pieleen menee niin että paukkuu. Mutta siis toivotus toivottavasti meni nuotilleen.

    Hieno liina! Ja piti ihan googlata joulukuusi verho. Onpas upea!

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut tutkielmasta, jossa lopputuloksena oli, että kaikki on jollain tavalla musikaalisia! Jotkut melodian kautta, jotkut rytmin, jotkut osaa hyvin kuunnella. Ja tää oli ihan oikea tutkimus! Kyllä siäkii kuule osaat.
      Eiks vaan olekin! Näyttää ihan "aidolta" ikkunan edessä. Menin siellä asiakaspaikassa oikein lähempää kattomaan, että onko ne tuoneet oikean kuusen nyt jo sisään, vai onko muovinen. Olikin verho :D
      Hetken mietittyäni vastaan, että mukavaa keskiviikkoa. Päivät on taas ihan sekaisin...

      Poista
    2. No nyt helpotti! Tässä on vuosikymmeniä eletty siinä luulossa, että musiikki ei virtaa suonissa. Ne koulun luokan edessä pidetyt laulukokeet pitivät siitä viimeistään huolen. Mutta kyllähän minä musiikkia ainakin kuuntelen sujuvasti. Kiitos. Tästä on hyvä aloittaa keskiviikko :)

      Poista
    3. Tieto lisää yleensä tuskaa, mutta poikkeus vahvistaa senkin säännön ;)

      Poista
  9. Hieno liina, tuonkin idean vois laittaa hautumaan :)

    VastaaPoista
  10. Valon tarve, tarve tehdä itse. Nyt on samassa työssä molemmat. Eikä nuo tontut tuossa enää nuotiovalkeassa paistu. Ne on jo paistettu =D
    Viikko on jo puolessa, kivaa keskiviikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on paistettu ja jähmettyneet niille sijoilleen!
      Tämän päivän paras osuus on just meneillään, eli töistä on päästy ja päiväkahvilla istun.

      Poista
  11. Enpä ole moista tuukia ennen nähnyt! Kattikin sitä ihmettelee =)

    VastaaPoista
  12. Nyt pääsen kommentoimaan, kun olen toisella koneella. (tabletilla kommentointi ei onnistu) Hieno valaistu liina ja sopii hyvin tuon tonttupiirin alle, kissaperheeseen turvallista tunnelmaa. Puolisoni kertoo aina, kuinka hän nuorena poikana kielsi äidiltään kynttilät sen jälkeen, kun oli sammuttanut kissan kolmesti. On aina ilo saada jokin hankala lanka hyvään käyttöön. T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kamalaa! Kissan sammutusta! Se on kyllä yksi syy, miksi en pidä oikeita kynttilöitä.
      Pitää paikkansa lankojen suhteen. Minullakin on paljon ihan "kökkölankoja" , joille ei meinaa keksiä käyttöä, eikä raaski poiskaan heittää :)

      Poista
  13. Kiva idea ja aivan uusi minulle❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ideaa olen kulettanu mukana jo pari vuotta, jolloin näkyi muutamissa blogeissa tehtynä näitä. Vihdoinkin pääs toteutuksen asteelle :)

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Jos kyllästyy, voi purkaa ja tehä jollain muulla langalla uuelleen ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!