tiistai 27. lokakuuta 2020

Kangastelua

Viime vuoden puolella  laitoin keittiön keinonahkatuoleihin uudet kangaspääliset.  Kankaan olin ostanut Karnaluksista.  Sitä oli reilusti ja loppu odotti vielä kehkeytymistään. 
Tuoleista juttua on TÄÄLLÄ. 


Tässä vaiheessa mukaan hyppää tuo vaahtomuovi, jota kävin ostamassa.  Piirsin siihen tussilla ääriviivat  ja leikkasin sen saksilla oikeaan kokoon.  Mattoveitsi olisi voinut olla yhtä hyvä vaihtoehto, mutta sen käytöstä ei ole sen kummoisempia/ tasaisempia kokemuksia.  Samanlaista jälkeä tuli saksillakin. 


Seuraavaksi vaahtomuovilevyn sovitus. 


Ennen seuraavaa kuvaa onkin jo tapahtunut paljon.  Leikkasin sisustuskankaasta oikean kokoisen palan. Jouduin hieman kaventamaan päistä tuota levyä, että sain kankaan leveyden riittämään poikittain ja kangasta säästyi vieläkin muuhun tarkoitukseen.  
Toisen päädyn ja sivut ompelin koneella. 
Sitten vaan pujoteltiin vaahtomuovilevy kangaspussiin. Se on muuten aika ärsyttävää hommaa, kun vaahtomuovi ei luista yhtään. Se on tosi nihkeää pujoteltavaa.  
Toisen päädyn ompelin käsin, kun en muuta keksinyt.  Sauman kohdasta tuli sen verran napakka, että en saanut sitä ompelukoneen alle millään. 



Uusi kangas ihmetyttää. Voiko sille edes astua. Parempi kiertää täältä yläkautta, tuumailee Merri.  Kunhan ei nyt vaan tassu lipsahtaisi. 



Pari namia ja Merrikin rohkaistui uudelle patjalle, vielä vähän vaan reunalle istumaan kuitenkin.  Ei voi yhtään tietää, voiko tässä nyt kävellä ihan reilusti vai ei. 
 

Meillä on keittiön pöydän ympärillä nuo 4 tuolia ja yhdellä sivulla tämä puinen sohvakapistus.  Tuli ihan kivan näköistä, kun kangas on yhtenevää. Tässä on aiemmin ollut irtonaisia tyynyjä, tai sitten ei mitään.  Harvemmin itse tulee tuossa istuttua, mutta vieraat valitsevat useimmiten tuon sohvan, vaikka tuoleja olisi vapaana. 
Muistan, kun tätä sohvaa ostettiin. Halusin keittiöön jotain aivan tavallisuudesta poikkeavaa. Aiemmin oli pöytä ja perinteiset tuolit.  Käytiin katsomassa kaikenlaisia sohvia, kangaspäälisiäkin.  Homma meinasi hyytyä, kun tajusimme, miten leveitä ne ovat.  Keittiössä ei olisi mahtunut enää kävelemään.  Onneksi löytyi tämä puinen versio joka on paljon järkevämpikin keittiöön ja sen myötä  huoneen ulkoasu muuttui erilaiseksi. 

Loppukankaasta ja vaahtomuovista voisi tehdä ehkä vielä lisätyynyjä. Tykkään pitää selän takana ohutta tyynyä, kun istun tuolilla.  Vaahtomuovia jäi vielä muutamaan muuhunkin projektiin. 
Kiva kun sain jotain muutakin aikaiseksi, eikä pelkkiä silmukoita puikolta toiselle 😅


28 kommenttia:

  1. No nyt kelpaa vieraitten ja Merrinki istuskella sohvalla, on sen verran sievä päällinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ei oikein ole vielä ottanut omakseen, mikä onkin oikein hyvä, kun noita karvoja on joka puolella ja hups; kynsikin välillä räpsähtää väärään teroituskohtaan :)

      Poista
  2. Kivan näköistä kissakangasta. Aika hempeetä, etten sanois. Mulle tuli niistä tyynyistä mieleen, että miten olisi sohvan selkänojaan kiinnitettävät/irroitettavat tyynyt? Mä olen suunnitellut pitkään Tupon parvekkeelle hankkimaani pieneen sohvaan vastaavaa pehmustetta, mutta hyvä JOS ensi kesäksi...
    Joko loma alkoi? Jos, niin nautihan vapaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä alkanu vielä. 3 iltavuoroa tekemättä.
      Tänään "innostuin" töiden jälkeen siivoamaan olkkarin ja vaihdoin verhotkin. Nyt olen ihan naatti. Mut tyytyväinen :)
      Tää kangas oli edullinen ja kuitenkin sellanen tukeva, kun pitikin. Kissan kuvat oli bonusta, eivät valinnan aihe. Pohjaväri oikeastaan ratkaisi hinnan lisäksi. Meillä on noi keittiön tapetitkin vähän omintakeiset, niin sopii joukkoon :)
      Tohon selkänojaankin mietin tyynyjä, mut ei oikein iskeny kipinää tuo innostus. En ite istuskele tossa sohvalla, vaan tuolilla ja siihen tarviin tyynyä.

      Poista
  3. Meillä on kanssa keittiössä puusohva. Sen päällinen vaihtuu sesonkien mukaan. Päällisen vaihtaminen oli tuskallista puuhaa, kunnes keksin tehdä tavallisesta vuorikankaasta superlonin päälle pussin. Siis semmoisesta liukkaasta. Pussi on aina paikallaan ja nyt päällisten vaihtaminen sujuu sukkelaan ilman ylimääräisiä ärräpäitä.

    Kissa vaan puuttuu meiltä. Hmph.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ovela keksintö tuo vuorikangas. Tulee mieleen nuo liukulakanat töissä, ajaa saman asian :) Ehkä tähänkin joskus vaihtuu päälinen, nyt kun ite istuintyyny on kuitenkin jo hankittuna.

      Poista
  4. Vau, tuoleista ja sohvasta tuli tosi hienot. Kangas on kaunista ja mikä parasta, kissoja siinäkin. Eiköhän Merrikin uuden kankaan vähitellen hyväksy.
    Olen välillä miettinyt samantyyppisen puusohvan hankkimista pitkän keittiön pöydän toiselle sivulle. Meillä kuitenkin keittiössä istutaan usein isommallakin porukalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on nyt kuin samaa sarjaa :) Merri voi oikeastaan pysyä vaikka vähän kauempana näin alkajaisiksi... ;) Tuolien selkänojat ei oo enää ihan ehtaa tavaraa, kun herra Merri -kissaa alkaa sylityttää ja se leikkii lintua, hypäten selkänojalle taiteilemaan.
      Tykkään sohvasta, kun se ei oo niin perinteinen ruokapöytäratkaisu. Vai pitäiskö sanoa, että se onkin jollain tavalla nostalgisen perinteinen.

      Poista
  5. Sohvasta tuli tosi nätti,voi tuota Merri..uskallankohan..ihan oikeesti sen näköinen:))
    Minun lapsuuskodissa oli keittiössä itulaatikko..sivusta vejettävä:)
    Tuo kangas on kaunista,ja niin kissamaista 🐾😻
    Tuo Vanhan rouvan idea,loistava:kiitän ja kumarran Hänelle!😊🧡👍
    Minä vaihdan aika tihjään Väinön sisä/ulkopaikkaan päälliset ..ja just niin ärsyttävän nihketä sen päällisen laitto.
    voi minä oon taas ollu 🤪 toivotellu jo viikkoja ennen "hyvää lomaa"..mutta iltavuorojen jälkeen sitten....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma on aina hyvä, kun se on edessäpäin ;)
      Juu tuo vuorikangas idea on otettava käyttöön. Kannattaa avata keskustelu, niin aina tulee uusia vinkkejä :)
      Ajattelin tehä jossain vaiheessa Merrille jonkun oman tyynysysteemin. Tuola ulkohäkissäkin sillä yks tyyny, joka on jo aika surkeassa jamassa. Meneeköhän taas vuos tästä suunnitelmasta, ennen kun toteutuu..
      Kohta ois ohjelmassa ainakin keittiön siivous. Uloskinois kiva ehtiä ennen töihin lähtöä, kun mulla on yks projekti tossa terassilla kesken. Aika ei nyt taho riittää kaikkeen, eikä saa itteään ensin ees käyntiin. Merri on jo pihalla nauttimassa raikkaasta syysilmasta (ja vesisateesta ;) ).

      Poista
  6. Tulipa siisti sohvan päällinen ja nyt ovat yhtenäisiä tuolien kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kauan kesti saada aikaseksi, mutta kannatti odotella ;)

      Poista
  7. Yhteneväinen sisustus 👌
    Jos / kun päädyt pesemään tai uudistamaan päällisen niin ompele vetoketju tai laita painonepparit. Käsinompelu on kyl kivaa, mut...tylsää.
    Nyt on niin kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vetoketju käväisi kyllä vaihtoehtona mielessä, mutta hylkäsin sen. Sekin vaikutti nyt jostain syystä suuritöiseltä :) Aloitin vähän "soitellen sotaan" -tyylisesti ja lopulta ainoa vaihtoehto oli käsin ompelu. Tyynyihin laitan melkein aina vetoketjun.

      Poista
  8. Siistiä ja yhtenäistä. Olen joskus tehnyt patjalle mikä oli pelkkää vaahtomuovia päällisen ja tiedän mitä painiminen on sen kanssa 😰
    Vanhan rouvan idea oli hyvä. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina pitää ensin yrittää, jotta voi huomata, mikä olis pitäny tehä toisin :) Onneksi löytyy vinkkejä, kun pitää korvat auki :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos :) Yllättävän kiva kokonaisuus tuli minustakin. Pelkkä valkonen puusohvakin oli ok, mut tää tuntui jotenkin täydentävältä.

      Poista
  10. Så fint!Åhh du er såå flink! Jeg elsker den katten din :))Den er så søøt :))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat tietää luonnostaan, kuinka varastetaan koko show ;D

      Poista
  11. Niin kauniisti päällystetty sohvan istuinosa. Merri tarkasti laadun, ensin ylhäältä, sitten paikanpäältä ja totesi hyväksi. Kiva sisustus, kun on sohva mihin mahtuu useampi istumaan ja seurustelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kovasti tästä sohvasta, kun on jotenkin erilainen pöydän ympärys :)

      Poista
  12. Tulipa hieno yhteneväinen setti keittiöön. Meilläkin on keittiössä penkkisohva. Siinä usein istutaan ja kun on enempikin porukkaa koolla,niin kaikki mahtuu istumaan. Mulla on suuri keittiö muutenkin. Mutta ei ole penkki noin kaunis kuin sinulla nyt,eikä tuolitkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoden hauduttelun jälkeen sain ostettua ton vaahtomuovin ja päälystettyä sen :) Kannatti haudutella :)

      Poista
  13. Siis WAU, taidokasta!! Ihana vaalea ja yhtenäinen tunnelma - olet todella taitava "painia" vaahtomuovin kanssa.... Rauhaisee ja rentouttavaa viikonloppua tuplapyhin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suurin vaiva tässä tuntui olevan aloittaminen, kun se kesti vuoden verran ;D

      Poista
  14. Tämä on ihmeitä tekevää hommaa. Vanha todellakin muuttuu uudeksi. Mulla olisi samaa edessä kesäkalusteille, mutta saa nähdä saanko aikaiseksi. Ulkona linnut kakkivat aina kankaat piloille, kun en jaksa joka kerta pehmukkeita kirjata pois. Nyt on mietinnässä istutaanko kovilla pinnoilla vai lähteekö istuinten ompelu käyntiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää ihan uudelta uusin pinnoittein :)
      Kiikun pehmusteiden päälystämisestä olen joskus haavaillu, mut ei oo rahkeet riittäny. Miten sais hyvän? Luovuttaminen on tapahtunu jo suunnitteluasteella.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!