perjantai 23. lokakuuta 2020

Tarina ja sen opetus

Merrin lempipaikka on sohvan nurkassa, punaisen peiton päällä.  Peitto on vaihtunut viime talvisesta, kun edellinen meni jo aivan nuhjuisen näköiseksi. 
Sohvan nurkasta on myös hyvä seurata, mitä olohuoneessa tapahtuu.  Siinä voi  helposti olla ikään kuin piilossa, jos on aivan hievahtamatta. Etenkään eräät tietyt koirat eivät näe, että sohvalla on joku. Pyörivät vaan ja haistelevat innoissaan, etsien kissakaveria. 
Etsiköön nyt sitten..... 

Täytyy varmaan liikahtaa, että tulee nähdyksi.  
Tervetuloa meille, sinä nuuskuttaja! Älä nyt nahkoistasi pullahda, vaikka näitkin minut.  Sinun pitäisi Arttu ottaa vähän mallia minusta. Näin ollaan rauhallisesti ja arvokkaasti. 



Tarkoitatko näin??  
Ei tässä ollut ketään.  Itsehän lähdit pois sohvalta. Silloin se on sääntöjen mukaan vapaa paikka!  
Ai kun onkin mukava köllötellä tässä. Olisin pitempäänkin, jos malttaisin.... mutta nyt on lähdettävä etsimään piilottelevaa kissaa. 


Löytyi!  Mitäs nyt leikittäisiin??
Katsohan Arttu, nyt leikitään piilosta...

 


Et varmaan nähnyt, että hyppäsin tänne.  Etsimään!! 
Hah! Minne se meni? Menikö keittiöön?
Reitti selvä.....


Tämä sohva  on todellakin minun!   Hyvästä paikasta ei kannata luopua, tai sen menettää. 


Eläimelliseen joukkoon mahtuu vielä pari siiliä. 
Niissä on alkusilmukoina 11/puikko, resorin jälkeen lisätty 1/puikko.  
Langankulutus 70g.  Lanka Nalle ja Tango, puikot nro 3. 
Kiva kun saa noita Tango -hahtuloita käytettyä johonkin. Ne on minulle vähän niin kuin jämälankoina. 



Migreenin karkoitus alkaa olla toivon mukaan loppusuoralla. Hyvä kun sai näin vapaalla  kärvistellä tämän pään kanssa, niin on taas terve menemään töihin huomenna...

Hyviä tai vähemmän hyviä migreeninkarkoituskeinoja haetaan! !

Omalla kohdallani auttavat EHKÄ seuraavat asiat:
*aika
*migreenilääke
*ulkoilma
*venyttely
*raikkaat syömiset (välillä vaikea keksiä mitä ne on..)
*joskus valveilla oleminen, joskus nukkuminen
*kylmään veteen kastettu riepu otsalla ja silmillä
*saunominen (vaikka muuten en sauno juuri ollenkaan)
*yritys tehdä jotain, mikä vie ajatukset pois  päänsärystä
*kylmägeeli tms. niskan seudulle
*hiljaisuus ja hajuttomuus 😆 ( ei hajusteita, ei aleta kärventämään makkaraa tms.)
*ei kirkkaita valoja
*stressitekijöiden poisto, jos mahdollista

Ostin uuden tyynynkin, kun vanha alkoi tuntumaan tiiliskiveltä.  Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin, joten huomenna on varmaan jo ihan hyvä päivä! 💪🙉

25 kommenttia:

  1. Toivon, että huomenna on hyvä päivä! Muuten, mä huomaan tuota sun listaa lukiessa, että moni noista asioista on tuttu, vaikka migreeniä ei olekaan. Kirkkaat valot ja ruuan hajut yritän pitää minimissä, samoin hiljaisuus on tärkeää. Venyttelen, kaipaan "raikasta" syötävää... Niin, ja saunominen on kyllä rakasta puuhaa.

    Merri on kyllä aika veijari. Niin sai taas Arttu kuonolleen. Mistähän se johtuu, että koirat ovat vähän hönttejä? Hyvin rakastettavia hönttejä tosin. Felix tuossa pötköttelee vieressäni juuri nyt. On levittäytynyt niin, että koko pitkä selkä on jalkaani vasten.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on jo parempi, kun aamupäivällä. Tämän päivän ainoa migreenilääkekin on otettu jo aamulla. Olo on edelleen hönö, mut ehkä aamulla parempi. Löysin mielenkiintoista tekemistä ja olo koheni siinä samalla ihan huomaamatta.
      Kirkas auringonvalokin on ihan kamala, etenkin lumisena aikana ja muutenkin, jos autolla ajaessa valo ja varjo vaihtelee.
      Arttu on tosiaan rakastettava höntti. Toisaalta, näytäpä kissalle sormella, että katoppas mikä tuola pihalla on, niin se ei tajua yhtään mitään ;D
      Sen lisäksi, että koirat on kerrassaan sitkeitä kaveeraajia, vaikka toinen kääntäis kuinka selkänsä ;D

      Poista
    2. Voi kun kiva. Toivottavasti vielä hönö-olo helpottaa. Ja olen samaa mieltä, aurinko keväthangella ja kirkas auringonpaiste autoillessa... Mulla on nykyisin aurinkolasit silmillä melkein yötä päivää :)

      Totta, eivät ne kissat taida viittomista ymmärtää. Mä olen tuntenut koiran, joka osasi monta viittomaa ja toimi kuin kello. Muutenkin aika ihana koira :)

      Poista
  2. Fiksu Merri huiputti Arttua, mainiota.
    Itselläni päätä särkee todella harvoin. Entinen työkaveri kärsi ihan karmeasta migreenistä. Ellei hän ottanut lääkettä ajoissa, seurauksena saattoi olla pari päivää pimeässä makkarissa kivun ja oksentamisen merkeissä. Karmea tauti. Toivottavasti sinun migreenisi on jo ohi ja pääset nauttimaan uudesta tyynystäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Migreeni alkaa tosiaan jo helpottaa, joskaan ei täysin poissa. Olen onnekas, kun minun migreenini ei vie minua sairaalaan, eikä täysin toimintakyvyttömäksikään yleensä. Joskus harvoin on yhden päivän oksentelumigreeni, mutta yleensä nää minun on tälläsiä 3 päivän niivityksiä, jolloin olen töissä tai vapaalla, lääkkeen ja sisun avulla. Siinä mielessä oli oikein hyvä, että oli nää 2 vapaata, vaikka harmittaakin, kun on niin kelvoton olo.
      On se kyllä ihmeellistä, miten Arttu ei näe Merriä välillä millään, vaikka ei ole ees piilossa. Sillä on kiire haistella ja löytää, mutta omalla tavallaan :)

      Poista
  3. Så fine bilder av pusen i den esken!!Søt!!

    Ja jeg vet ikke hva som hjelper mot migrene, har aldri hatt det men de sier, ett mørkt rom og stillhet hjelper!

    Ønsker deg en fin helg!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cats and other animals, too, can do what ever, and they are allways cute ;D
      I think, my headache will be history at least tomorrow. My new pillow will help with it ;)
      Weekend wishes for you, too! I don´t even recognize, it´s weekend, while my hollidays are on a week and tomorrow goes at work.

      Poista
  4. Tuttuja temppuja - siis nuo migreeninhuijauskeinot. Miksei myös koiranhuijauskeinot - minä tosin käytän samanmoisia menetelmiä Vanhaan herraan. EI se sentään pahvilaatikkoon mene, mutta jää keittiöön norkoilemaan, kun nostan kakun pöydälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kakkuhuijaus kerrassaan! Voin kuvitella, kun sieltä sitten tullaan kakkulautasen kanssa, niin sohvapaikka on jo mennyttä ;D
      Tänään huijasin migreenin jo lähes kokonaan pois. Minulla oli sellanen keino, että siäkin tulit mieleen, kun kommentoit kerran minun lavakaulus -projektia. Oli tänään vähän samanlainen projekti meneillään. Siinä ois taas sivullinen ollu vähän hämmentyny ;D No katotaan, saanko vietyä homman maaliin, tänään loppuivat paukut kesken.

      Poista
    2. Piti oikein etsiä sun teksteistä, mitä älykästä olen kirjoittanut, että tulin mieleen projektihommissasi. Jep, älykäs oli kommentti, sillä se on niiiiiin yleispätevä kaikissa meidän naisellisissa puuhissamme, joita miehemme yrittävät sabotoida.

      Poista
  5. Merri näyttää tietävän miten koiria vedetään höplästä.
    Toivottavasti migreenisi on jo voitettu. Minulla päänsärkyä on onneksi todella harvoin ja hyvä niin.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla kissoille luontaista :)
      Työaamu koittanut. Ihan täysin ei ole poissa, mut melkein.
      Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  6. Oli kyllä niin mahtavan hienoja kuvia Merristä ja Artusta!
    Ihanaa,sai oikein naurunkin aikaiseksi täällä meillä noi kaverukset, hi!
    Mulla aikoinaan pahanakin välillä oli migreeni, jouduin päivystykeen välillä meneen piikille, että saatiin kohtaus loppumaan.
    Sitten tulivat täsmälääkitykset, ne auttoivat, mutta tulivat kalliiksi, useiden kohtauksien takia.
    ja piikki ei tuntunut kivalta ja senjälkeen tuli outo olo.
    Ainoa asia, mikä vähän mulla auttoi, että menin täysin pimeeseen huoneeseen ja koitin nukahtaa...aina se ei onnistunut ja kohtaus kestikin n. 3-4 vrk kun pahana tuli.
    Mutta luojalle kiitos, kun tuli vaihdevuodet, migreenikin vähän helpotti...nykyään, kun alkaa särkeen päätä, joka mulla särkeekin melkein joka päivä, muttakun särkee välillä enemmän, otan heti panadolin, niin ei muutu migreeniksi, mutta jos sitä panadollin ottamista lykkään liian pitkälle, niin sitten on vaan kestettävä.
    Ei oo migreeni kyllä yhtään kivaa kestettevää, koita siltikin jaksaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 9 kymmenestä eläinkuvasta menee pieleen, kun kuvattava katoaa tai lakkaa tekemästä yhteistyötä ;)
      Sulla on ollu migreeni tosi pahana. Ajattelen aina kun oikein kärvistää, että onneksi ei oo pahimmasta päästä. Ai sulla on päänsärkyä edelleen, ei kadonnu kokonaan. Olen varttunu, että tulis riittävästi ikää, että katoais, mut näköjään sekin sitten turha toivo.
      Migreenilääkkeen jälkeenkin tulee aina vähän outo olo. Panadolia en oo syöny enää kymmeniin vuosiin, kun se ei koskaan tuntunu auttavan yhtään mihinkään. Olen vedellyt ibuprofeiinia migreenilääkkeiden lisäksi ( en tietystikään yhtäaikaa..). PItäisi ehkä kokeilla joskus taas Panadolia, jos tilanne ois vaikka muuttunu. Se ois ainakin vatsaystävällisempää.
      Mukavaa viikonloppua sinulle. Ite täälä just vetelen aamukahvia, että pääsen työmaalle. 7 päivän työputki tiedossa, mut sitten onneksi viikko lomaa.

      Poista
  7. Merri on kyllä aika veijari,,noin nätisti Arttu köllöttää,Merrin paikalla..
    Merri osaa myös juksaus -jutut..mutta mitäpä sitä ei paikkansa eteen tekis:))
    Voi harmi.mikreeni on inhottava😣,Toivottavasti olosi jo parempi!

    Hyvää viikonloppua 😷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen hyvin nää kaverukset tulee aina vaan toimeen. Merriä edelleen vähän rassaa Artun yli-intoisuus, mut jos Artulla veto loppuu, niin Merri kuitenkin tulee kattomaan, että missä mennään.
      Parempi on, joskaan ei ihan täysin poissa. Töihin lähtö, jospa siellä unohtuisi, kun on muuta mietittävää...
      Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  8. Hyvä merri,kyllä kissat on viisaita. Hyvää viikonloppua .

    VastaaPoista
  9. Olet niin fiksu Merri! - Max

    Migreeni. Kyllä toisinaan. Itse laitan välittömästi kylmägeeliä koko niskalle. Ja sitten otan jääkaapista sellaisen kylmäpakkauspussin, joita saa kaupasta parilla eurolla (sellainen on aina odottamassa jääkaapin ovessa valmiina migreeniä) ja laitan menen pitkäkseni se otsalla. Olen todennut että se on miellyttävämpi ja pitempi kestoinen kylmyys kuin riepu. Sitten toivotaan parasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissaenergiaaaa!!!
      No tuommosta kylmäpakkausta aion kokeilla! Kiitos vinkistä!

      Poista
  10. Hyvä on oppia, että sohvalta liikutaan vain syömään ja vessaan :)

    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ollaan asian ytimessä! Onhan se oltava perheessä samanhenkisiä kaikki ;D

      Poista
  11. Eläimellistä menoa on sielläkin :) Merri on ihana <3 Toivottavasti migreeni on helpottanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri keppostelee ja Arttu ihmettelee :)
      On jo parempi. Niskajumitusta vielä, mutta ei enää säteile päässä.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!