maanantai 9. maaliskuuta 2020

Jyrsijöitä ja kissoja sekä 1 pipo

Yläkerrassa minulla on kaiken maailman askartelutarpeita. Vaan kun ei lähde käyntiin.  Olen istunut huoneessa ja odottanut inspiraatiota.  Ei ole näkynyt.  Odotellessa olen virkannut asioita. Aiemmin tein sen yhden liinan ja nyt syntyi pipo.
Samalla sain kulututettua pois lankaa, joka on muihin tarkoituksiin jotenkin epäsopivaa, tai sitä on liian vähän, tai erilaisissa värierissä.
Virkkasin pipon pylväillä, koukaten aina edellisen kerroksen pylvään ympäri takakautta.  Pinnasta tuli lopulta jotenkin neulotun näköinen! Aivan, kuin se olisi neulottu pipoksi poikittain yhdistäen.
 Pipo on minun päähäni sopiva (pitihän joku mallipää olla).  Suunnittelin ensin tupsua päälaelle, mutta se olisi näyttänyt ihan höperöltä, joten päädyin kukkaan. Reunukseen virkkasin  samalla keltaisella kierroksen.  Tämä jämälankakerä loppui myös tähän.
Lankaa pipoon kului 90g. Koukkuna minulla oli puinen 4½, joka oli ihan surkea esitys.  Sopivan kokoista muuta koukkua ei kuitenkaan ollut, joten tein kerros kerrallaan tällä surkimuksella ja sisulla.  Pipo on valmistunut pitkällä aikavälillä. Kun kävin yläkerrassa, virkkasin kerroksen tai pari.
Virkkaaminen käy käteen paljon enemmän, kuin neulominen.


Kukan keskelle ompelin napin. 


Tässä vielä pipo kulhon päälle viritettynä. 

Lämpöasteita riittää näillä kulmilla. 


Merri tietysti haluaa olla yläkerrassa ihmettelemässä. Muutenkin se viihtyy paljon  samassa huoneessa, ellei sitten ole aivan unessa sohvan nurkassa.

Yläkerrasta löytyi outo kyltti.....


...mitä viekkautta tässä taas esitellään. Ei se ainakaan haise millekään!


Merri ei tiedäkään, että samassa talossa on ennen sitä asunut jos jonkinlaista jyrsijää. 

Kerppu ja Kerppi, poikagerbiilit 💗


Tini alias Ukkeli, kääpiöhamsteri 💗


Pehmeä Poju -kääpiöhamsteri 💗


Sisarukset Leenu, Liinu ja Tiinu. Gerbiilit 💗


Veikeä Vili -hamsteri 💗



Suloinen Pörrö, pitkäkarvainen hamsteri 💗


Aikojen alussa on tässä talossa asunut myös neiti Misu 💗


22 kommenttia:

  1. Meilläkin on joskus muinoin ollut lapsilla pari hamsteria, eri aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eri aikoina nää hamsteritkin on ollu, sekä ekat gerbiilit. Tokat gerbiilit oli yhtäaikaa eri hamstereiden kanssa. gerbiilit oli pitkäikäsempiä.

      Poista
  2. Kiva pipa! Kyllä sen inspiraation odottaminen on yhtä onnenkantamoista. Kun saat virin päälle, et ehdi ja kun ehdit, ei inspaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olet kyllä ihan oikeassa! Sit kun ehtii, niin inspiraatio on kadonnu taivaan tuuliin, tai se olikin ihan huono idea ;D

      Poista
  3. Onpas ollut jyrsijöitä monenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin luetetuna olin itekin vähän hämmästynyt :) Meillä on ollu myös monien vuosien väli, että ei ollu mitään eläimiä.

      Poista
  4. Mitähän Merri tykkäisi hamstereista? Meillä oli akvaariokaloja Juuson ollessa pentu. Ihmettelin, miksi kotiin tullessani lattialla oli kaloja, kunnes kerran näin Juuson istuvan akvaarion päällä ja tassulla pyydystävän ruokinta-aukosta kaloja. Lennätti niitä lattialle, ja leikki ne hengettömiksi. Ei kuitenkaan kaloja syönyt. Juuso tykkäsikin mieluummin kevyesti paistetusta kuhasta.
    Kiva pipo, eikä yhtään näytä virkatulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne jyrsijät varmaan hengestään pääsis. Meillä oli hoidossa joskus kissoja näiden aikana. Jos oli pitempiä pätkiä, niin kannettiin jyrsijät "turvahuoneeseen" oven taakse. Olin niin vainoharhanen, että vedin vielä painavan laatikonkin oven eteen, että ei pääsis hyppäämään kahvaankaan (ihan niin kun joku olis edes yrittäny..)
      Joskus oli lyhytaikanen kissavieras ja siinä riitti terassin lasin takana tuijottelua. Hamsteri yleensä nukku koko ajan, eikä herättäny minkäänlaista huomiota, mut gerbiilit! Niillä oli elämää. Niillä olikin sellanen verkkokansi terraasionsa päällä. Vaikka kuinka vahittiin, niin kerran yllätettii kissa makaamasta kannen päällä. Oli jo ihan taipunu, kun oli niin painoa kissalla.
      Kansi oli oikeastaan siksi, kun miä vähän pelkäsin noita gerbiilejä ja ne oli kovia hyppimään. ajattelin, että pääsevät pois...

      Poista
  5. Ihania pikku-veijjareita!
    mää tykästyin tuohon Pörröön.varppina osasi jos jonninmoisia temppuja:))
    Ihana neiti-MIISU:))
    Piposta tuli tosi nätti,eipä äkkiarvaa virkatuksi
    ..tuo inspis....mulla iskee yöhämärissä,jos unta oottelen...ja sen jälkeen kun vautiin pääsee ei unta tuukkaan....aamulla kyllä nukuttais....
    minä oon monesti aatellu että pitäis olla sanelukone,ja siihen ÄKKIÄ tulleet inspikset tallentaan,,,,tietenkin jonku???? pitäis kirjoittaa puhtaaksi,,,,ne suunnitelmat?;)))
    ..oota vähäsen,elä vielä laita konetta kiinni,mulla on Merrille asiaa:?
    Merri kiltti puhuvat telekkarissa että ois teillä päin järjestäytynyt "Soturi-Kissat",olehan varovainen,joku klaani oli niien ympärillä,pysy ulkoreissut talon lähellä,jotta palavelija näkkee sut,jos se klaani vyöryy teille päin,pääset sisälle hetikohta turvaan!!
    oikein ihanaa alkanutta viikkoa,teille!!
    jk minä harjottelen tällä läppärillä,hiasta mokoma ,kun eripaikkaan laittanu nuo merkit,/näppäimet;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hamsterit on enempi yöeläimiä ja ne heräili usein vasta illalla, kun toiset oli jo menossa nukkumaan. Kovasti halusivat silloin leikkiä ja oli tosi surkeaa lähteä nukkumaan, kun toinen jäi tuijottamaan yksin "ota minut, ota minut".
      Gerbiilit elää noin 4 tunnin rytmillä unta ja toimintaa. Hankaluuksia tuotti, kun poika piti terraariota omassa huoneessaan, niin ei saanu nukuttua ollenkaan, kun keskellä yötä alko hillitön vessapaperirullien narskutus ;)
      Ideat ois hyvä saada aina ylös, mut kun ne on aluksi jotenkin epämääräsiä ja vaikeati kuvailtavia, niin pelkkä ylöslaittaminen latistaa ne näyttämään just siltä, että olipa huono idea ;D
      Hui kamalaa jos ne Soturi-Kissat tänne tulis pihalle! Ne on kyllä kuulemma aika uljaita ja toisaalta miäkin haluisin olla samanlainen....
      Nappuloiden ei tarvii olla paljonkaan eri kohassa, kun ei meinaa millään osua sormeen ;D

      Poista
  6. Ihanat jyrsijät! Meillä olivat gerbiiliveljekset Charlie ja Harry. Olivat sisukkaita ja aika hiljaisia asuintovereita.

    Pipo on hieno! Lohdullista kuulla, että virkkaaminen käy käsien päälle enemmän kuin neulominen. Kun mulla ottaa se neulominenkin... Ja toi kukka on ihan piste ii:n päälle. Keväisen hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisukkaita ne kyllä on. Hiljasista en niinkään tiedä. Eihän ne varsinaisesti ääntele, kun välillä sellasta ininää. Mutta kun ne rakastaa sitä silppuamista, kun se on niiden työ ;) Siitä se rouske aina lähti ja "sisustuksen" kolkottaminen pitkin seiniä. Välillä ne hyppeli katossa roikkuvan juomakupin kyytiin. Lapset teki niille välillä lattialle sellasia ratoja pahvilaatikoista ja ne kulki siellä. Niitä oli kyllä kiva seurailla, kun niillä oli aina jotain tekemistä.
      Minulla on vissiin neulontalihakset harjaantuneet, niin ei tunnu missään ;) Sit kun tekee jotain muuta, niin " väärät lihakset" aktivoituu ;D Tää koskee kaikkia muitakin töitä, kun lattian pesua, haravointia.... eli kaikkea, mikä ei ees oo kivaa ;D

      Poista
  7. Meilläki ollu, jos jonkinlaista elukkaa. Nyt voisin luopua kilpparistakin.
    Hauska pipo, jämälankoja niitä riittää vaan.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin! Mehän suunniteltiin myös sitä kilpikonnaa aluksi. Ne on tosi pitkäikäsiä ja olis vaatinu aika ison elintilan, niin jäi sitte haaveeksi. Onneksi. Sehän ois täällä vieläkin, kun lapset on kadonnu ;)
      ´Välillä tuntuu, että jämäisiä lankoja on enemmän, kun niitä asiallisempia ;D Kiva kun niitä saa välillä johonkin upotettua.

      Poista
  8. Suloisia pikkuotuksia. :) Hamstereita oli minullakin lapsena.
    Kaunis pipo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miä olen aina pelänny kaikenlaisia pikkuotuksia, mut yllättävän helposti näihin kotona oleviin kiintyy, ne ei enää tuntunu pelottavilta (paitsi gerbiilit vähän). Toisaalta edelleen pelästyn, jos näen jossain hiiren ;D

      Poista
  9. Hyvä pipo ja soma kukka, olet taitava virkkaaja! Somia lemmikkejä on kaikki olleet ja nyt tämä sydänten valloittaja Merri jonka seikkailuja on kiva seurata. Inspiraatiota joutuu välillä odottamaan, mutta silloin kannattaa etsiä virikkeitä ja tavata muita käsin touhuajia ja puuhata jotakin ihan muuta... Minä luen kun käsityöt eivät etene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos molempien puolesta ;)
      Joskus olis kiva tehä muutakin kun langasta jotain. Toisaalta ne langat vaan aina vetää puoleensa. ;) Eilen oli hetkellinen tyhjiö, kun en tienny, mitä ois alottanu.
      Lukeminen on kiva juttu myös. Pääasiassa luen illalla vähän aikaa sängyssä, tai sitten ruokapöydässä (joka oli lapsena kielletty ;) ) .

      Poista
  10. Kaunis on virkattu piposi. Onneksi teit sen sisulla loppuun saakka :).
    Hamsteritkin ovat tosi söppiksiä, mutta kyllä Merri vie ylivoimaisesti voiton jo luonteensakin perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Hamstereiden kanssa leikkiminen on vähän yksinkertaista touhua, ei voi laskea vapaaksi ;)

      Poista
  11. Soma pipo! Monenlaisia kavereita teillä onkin ollut vuosien saatossa. Lemmikit on mukavia. Toivottavasti mekin ollaan niiden mielestä mukavia. Ja tietysti ollaankin, kuinkas muutenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. välillä sitä miettii, missä ne ois ilman meitä, oisko ehkä jossain paremmassa "duunissa", tai oisko niitä ollenkaan olemassa, jos on jyrsijätkin lemmikkikaupasta ostettu. Merri on äitinsä "vahinko", joten sen elämä olis kuitenkin tässä ja nyt. Kiva kun se muutti meille ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!