maanantai 30. maaliskuuta 2020

Happimyrkytystä hankkimassa

Meilläkin on alettu karhunmetsästykseen, kuten niin monessa muussakin talossa ja ikkunassa. Tämä nalle on aika harvinainen näin Suomen oloissa, koala.  Merri on vähän epätietoinen, miksi sen tähystelypaikka on varattu...

Luin tästä nallejutusta ensin Johannan Omamaamansikka blogista. Silloin se oli vielä ihan vieras.  Heti sen jälkeen alkoi sosiaalisessa mediassa näkyä samanlaisia juttuja, sekä kuvia nalleista ikkunoissa.
Tarkoitus on siis näin karanteeniaikana tuottaa iloa lapsille, jotka ulkoilevat esim. vanhempiensa kanssa.  He voivat bongailla nalleja ikkunoista.  Enempää en ala asian tiimoilta tarkentamaan, kun en aihetta tunne.

En ole lukenut tuota kirjaa, josta idea on alkunsa saanut.  Ilmeisesti on kyse kirjasta We`re going on a bear hunt, Michael Rosen? En löydä tietoa, onko se suomennettu.  Tätä etsiessäni tuli vastaan vain kirjoja, joissa oikeasti oli kyse oikeiden karhujen metsästämisestä....että näin meillä Suomessa!  😂



Sain itseni kammettua ulos. Merri selvästi riemastui.
Se halusi tarkistaa puuvajan tilanteen. Puita ei paljon viime talvena mennyt ja tässä on vielä hyvä alku seuraavallekin talvelle.


Merrin naru on aina melko samoissa paikoissa kiinni. Nyt siirtelin sitä sen mukaan, missä itse olin ja se käytti heti tilanteen hyväkseen. Naapureiden pihoilla on vaan ruoho vihreämpää, ei voi mitään... 
Aidan päältä piti käydä tähyämässä, onko naapurin Gizmo - koira kotona. Ei ollut. 



Sain tyhjennettyä kompostit talven jäljiltä. Meillä on siis kaksi kompostia. Toinen on ollut toiminnassa koko talven, Biolan. Toinen on tavallinen, ei lämpöeristetty. Sinne tyhjennän toisen kompostin mullat ja keväisin levittelen mullat hedelmäpuiden alle, kukkapenkkeihin jne.
Toiseen kompostiin jäi vielä tavaraa, joka muhii, eli varsinaista uudelleen aloitusta ja käynnistystä ei tarvita. Aiemmin laitoin kompostiherätettä aika reilusti ja vaikutus näkyi heti; kasvoi niitä Hattivatteja 😝
Mullan kuljetus ei ollut helppoa, kun kottikärryn rengas oli aivan tyhjä...   Naapureiden iloksi kuitenkin työnsin kärryjä sisulla eteenpäin.  Lopuksi jätin ne tallin eteen odottamaan korjausta...

Meillä tämä kotona pysyttely on melko normaalia. Minä teen käsitöitä ja mies tekee omia käsitöitään autojen parissa.  No onhan meiltä rehellisyyden nimissä jäänyt monta asiaa pois, mitä muuten tulisi tehtyä; soittoharjoitukset, kahvittelut kahviloissa, kyläilyt....

Nyt on kuitenkin  taas kaikki kärryt otettu käyttöön talven jäljiltä!


Pupujen juhlasukkien ohjejatkoa odotellessa odottavan aika on ollut pitkää. On pitänyt aloittaa uutta projektia...



Nyt kaikki innokkaat kirjoittajat  herätys!  Stastalla on meneillään tosi kiva kirjoitushomma. Siihen ohjeet löytyvät Stanstan blogista. Siellä myös aloitustarina ja linkitettynä kaikki jatkotarinat. 3 pätkää on nyt siis jo luettavissa. 
Kaikessa yksinkertaisuudessaan ne menevät kuitenkin niin, että käyt ilmaisemassa kirjoitushalusi viimeisimmän kirjoituksen kommentteihin (ensimmäiseksi ilmoittautunut pääsee jatkamaan). Viimeisin kirjoittaja on tällä hetkellä Zakuska-pöytä, sinne siis!

25 kommenttia:

  1. Vautsi vau mikä kärry!!! Mä olin aikoinaan Rovaniemellä ainoa nainen, joka sai ajaa kaikilla frendin jenkeillä, "koska osasin". Seurasin "vierestä" yksitoista vuotta, kun hän rakensi ihanan Dodge Kings Way'n ja leiman saatuaan pääsin ajamaan auton Lahdesta Roihin. Pitääkin kaivaa niitä reissukuvia esiin, kun joskus menen käymään Omassa Kotona...
    Merrin kuva on hauskan hieno! Ja muurahaissukan alku mielenkiintoinen.
    Kiitos jatkotarina-maininnasta! Olisipa kiva JOS joku jatkaisi sitä! Toki säkin saat jatkaa uudestaan jos haluat.
    Mielenmukaista alkanutta (loma-)viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsityötä se on tuo autojenrassauskin ;) Näitä täällä on riittänyt vuosikymmenten saatossa joka lähtöön.
      Kaikki bloggarit kirjoittaa, mut kukaan ei ole kiinnostunu kirjoittamaan ;D Katotaan nyt, jos joku kuitenkin innostuis.
      Muurahaissukan ohje löytyy ilmasena Ravelrysta (oletko siellä?), tosin lontoonkielisenä, mutta käsittääkseni visuaalinen ilme ruutukuvioissa on täysin sama. :)
      Kyllä tää lomailu on ihan mukavaa, vaikka ei missään käykään. Vaikka ehinkin jo asennoitua, että ei ole lomaa. Se oli yllätys, kun olikin loma ;D Vähän kun ylläriloma.

      Poista
    2. Taidan olla Ravelry'ssa, mutte en koskaan käy siellä. Ehkä kannattaisi? ;)
      Nytkin on puikoilla ihan perussukat, mutta saisinpa edes ne valmiiksi. Jotenkin taas 'hakusessa' toi kutominen, kun on ollut taukoa.
      TOIVOTTAVASTI se jatkotarina EI nyt hyytyisi!!!

      Poista
    3. Piti googlettaa nallehaaste:
      https://yle.fi/uutiset/3-11278914

      Poista
    4. En miäkään sielä mitään tee, enkä edes usein käy. Sieltä löytyy kuitenkin tosi kivoja malleja, joitain olen ostanutkin.
      Miä olen luvannu jatkaa tarinaa... huomenna pistän tulemaan... vaikka voishan siinä useampikin kirjuri olla ;D
      Nallehaaste taitaa olla levinny jo ihan maailmanlaajusesti.

      Poista
  2. Sinulla on Merri koala ikkunalla. Meillä on yhtä eksoottinen eläin nimittäin kirahvi parvekkeella kurkkimassa :D Hyvin on sinulla vielä lämmityshalkoja! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se kirahvi sinne mahtuu? Olen kuullut, että ne on aika isoja?
      Näillä kun lämmittävät, niin kyllä on makiaa takan edustalla matolla makailla! t: Merri

      Poista
  3. No en yhtään ihmettele Merrin :)mietteitä Koala ..minun tiiraus-paikalla.
    Hyvä kun Merri houkutteli:)))Sinut ulos!!!
    VAUTSI!!!!!!!mikä kaara!!!!!!...käsityötä ja taitoa vaativa harrastus!!
    ..Samoin Sinun muurahais-sukat. (kustuja) :)) .vaikka Lontoon kieleltä kuvat suomeksi käänsitkin:))
    Minä roudasin etupihalta halkoja takapihalle (metrisiä ,neljä kuutiota-isännyksen kanssa)
    pari eka kertaa oli niin tappisen raskas kunnes hoksasin kottiksen rengas tyhjä.....kerkesin jo riemuta mielessäni jipii,,,pääsen sisä hommiin ,kun isännys kompuralla täytti renkaan..siihen loppui..jipii:))Tunti meni kun kuskattiin halot alapihalle,:)
    Merri :"oliko ruoho jo vihiriämpää naapurin puolella??
    Mukavia lomatohuja,Sinne!....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen tuli ulkoiltua tämänkin päivän edestä... Merrin narua olen vaan välillä käyny päästämässä ;D
      olen saanu kummallisia inspiraatioita ja möyriny niiden perässä pitkin askarteluhuoneen lattiaa. Selkä huutaa apua. Vaan ei voi lopettaa, ennen kun on valmis!
      Muistan, että meillä täytettiin tota kottiksen rengasta jo viime kesänä...jäi näköjään korjaamatta. vein tyrkylle tohon tallin eteen, josko vaikka korjaantuisi.
      Ruoho on aina vihreämpää naapurin puolella, ainakin siitä kiinnostuksen määrästä päätellen, jota ne saa osakseen ;)

      Poista
  4. Nalleja on ikkunoissa täälläkin suunnalla. Ihanat murkkusukat tulossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nallebongaus levis vissiin koko Suomeen kun kulovalkea ;)
      Murkkuihin löytyy ohje Ravelrysta, ilmainen.

      Poista
  5. Onpas upea auto! Meillä näitä amerikanrautoja (onko tuo amerikkalainen?) näkee vain erityisnäyttelyissä tai kokoontumisissa.

    Sielläkin on nalle! Olen nähnyt aika monta karhua viime aikoina, tuntuvat lisääntyvän täälläkin. On kiva huomata, kun lapset pysähtyvät katselemaan ja osoittelemaan. Joskus se ilo on niin pienestä kiinni.

    Merri näyttää siltä, että olisi valmis pidemmällekin retkelle. Tuosta ilmeestä ei voi erehtyä :)

    Mukavaa viikkoa! Taas on upeat sukat tulollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teillä ei olekaan ajossa ;D Hyvä että joku niitä korjailee ja käyttää sitten ees täälä päin, autovanhuksia ;) Aikamoisia bensasyöppöjähän nää ovat. sitkeesti kuitenkin mies näillä aina kesäisin ajelee. Ja aina on joku peli laiton alla.
      Joku kirjoitteli paikallisessa face -ryhmässä, että vaikka ovat lapsille laitettuja nalleja, on aikuistenkin kiva niitä bongailla. :)
      Jos Merrin kanssa lähtee oikein liikkeelle, että on flexi taluttajan kädessä, sillä oikein himo lähteä tielle kävelemään.Ensin heittäydytään asfaltille ja kieritään, sitten kävellään ojanpenkkoja haistelemassa ja jossain vaiheessa kahautetaan muutaman metrin korkeuteen lyhtypylvästä. Se kävelee yllättävän pitkänkin matkan, jos taluttaja on kärsivällinen ja "pysyy" sen vauhdissa.
      Sukkaa pukkaa, mut miksi en saa itteäni ulkoilemaan! Tänään lupaan mennä vähäksi aikaa...

      Poista
  6. Meiltä ei löytynyt yhtään nallea enää valitettavasti, mutta onneksi kissa kyttää sentään ikkunassa jatkuvasti. Kaippa se käy nallesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senhän luulis lisäävän jännitystä, kun "pehmoeläin" onkin joka kerta eri ikkunassa ;D

      Poista
  7. Lenkkireitin varrella bongasin ainakin kaksi nalleikkunaa. Pojan Nallekallelle olisi nyt käyttöä, mutta tien puolen ikkunoiden näkyvyyttä rajoittaa tuija-aita. Yhden talon pihassa nalle oli laitettu ulos. Sateesta se ei taida tykätä.
    Merri olisi mieluista katsottavaa, mutta se tuskin jaksaa kovin pitkään ikkunalaudalla kököttää.
    Hienot sukat - taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkii mietin, mihin ikkunaan saan nallen laitettua. Tuohon se päätyi, kun pääsi istumaan kaapin päälle :)
      "Turhan" nallen vois varmaan viedä uloskin? sellasen, joka ei haittaa, vaikka lopulta menis pilalle. Tuntuipa pahalta sanoa noin ;)

      Poista
  8. Tuo nalletempaus on sitten hauska:) Kyllähän se Merri voi vähän ihmeissään olla kun on saanut kaverin vahtipaikalle:) Onpas upea kaara, WAU!! Leppoisaa maaliskuun viimeistä päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Arvaappa mitä? Täälä alko just sataa/ pöllyttää lunta! Eikä oo viel ees aprillijuttu.
      Hieno on ja peltiä riittää ;D
      Nallejuttu osuu just tähän ajankohtaan ihan mainiosti.

      Poista
  9. Nalleja ei ole, mutta kävisikö tiikeri?

    VastaaPoista
  10. Ihanaa nalleaikaa 🐻 Mulla on nalleja ripustettu pyykkinarulle ikkunan ulkopuolelle. Tein siitä face- ja instanostot. Sinne tulee himppasen eri juttuja kuin blogiin. Nallet ovat niin superihkuja bongattavia 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nalleillaan nyt oikein kunnolla! Kai muutkin saa nalleilla, kun lapset ;)

      Poista
  11. Merri tarkastaa yhdessä koalan kanssa ketä ulkona liikkuun. Komea auto, teillä liikutaan tyylillä. Kauniit muurahaissukat tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän harvakseltaan on liikennettä, mut joku koirantaluttaja aina välillä :) eilen taisin kuulla (tuuletusluukun kautta alakerrassa ollessa) kuinka joku perhe käveli ohi. Ihan kun lapset ois nallea kommentoinu ja isä vastannu. Tais olla vaan mielikuvitusta sekin ;D
      Tyylillä mennään. Minun tyyli näytti ainakin naapuria naurattavan. yritin työntää kärryä, kuin ei mitään, mutta eihän se tyhjä rengas jääny huomaamatta ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!