tiistai 16. huhtikuuta 2019

Putkia ja palikoita

Palmusunnuntaina kävi sentään 1 virpoja.  Lapsonen oli kaiketikin itse tehnyt vitsansa, sillä jännityksen kohottua huippuunsa, hän ei olisi raaskinut luopua vitsasta, saati sitten heilutella sillä ketään kohti.  Vasta kun suklaamunia löytyi kaapista, suostui hän vaihtamaan vitsan niihin. Näytti vieläpä hämmästyneeltä, kun niitä oli useampi.  Heti vaan isoin auki ja suklaata suuhun (ja kasvoihin, käsiin, paitaan... 😊)

Kun Merri kuuli lapsen ääniä, se päätti "rohkeasti" heti siirtyä sivummalle. Sillä on takana vähän jännittäviä kokemuksia lapsista, oudoista otuksista, joita näkee vain harvoin. Mikäs sitä on ollessa yleensä kahden aikuisen seurassa; harvemmin kuuluu kiljahduksia!  Takaa-ajoistahan Merri kyllä tykkää ja niitä harrastetaankin päivittäin.  Nyt on lempijuttu se, että juostaan peräkkäin ja Merri säntää suorinta tietä lentävälle matolle. Lentoon se ei enää halua, vaan heittäytyy heti kyljelleen odottamaan möyhennystä. Mitä rankempi möyhennys, sitä kovempi kehräys. 

Asiaan. Tämä lapsukainen halusi kokeilla Merrin putkilelua.  Melkein kokonaan pääsi sisään, kunnes huomasi, että ei ehkä pääsekään enää ulos! Siitä tuli vähän paniikkia.  Putkea piti kuitenkin kokeilla useita kertoja. 😁


Merri katseli riittävän etäisyyden päästä tapahtumia. Välillä se katosi täysin omiin oloihinsa. 



Kun talossa on vieraita, alkaa joku aina väkerrellä tämän kuution parissa. 

Saimme alkuvuodesta tuliaisiksi tällaisen niksilaatikon. Palikoista piti saada kasattua kuutio.
Kasasin sitä useamman kerran, kunnes, vahingossa, löytyi oikea tapa ja sain kuution kasaan.
Hajotin sen uudelleen, että muutkin pääsevät yrittämään. Ohjeetkin toki ovat olemassa, mutta ei niitä saa katsoa!

Osaset lojuivat keittiön pöydällä uskomattoman kauan. Vähän väliä joku yritti niitä kasaan ilman tulosta. En saanut niitä kasaan enää minäkään, vaikka se oli jo kerran onnistunut. 


Lopulta homma onnistui ja kuutio on kasassa!  


Huvittavinta on, että meillä kävi äskettäin vieras, joka istui vajaa 10 minuttia  palikoiden kanssa ja sai kuution kasaan. Joillain vain on taito hyppysissä ja hahmotuskyky tallella, ei voi muuta sanoa. 
Toisaalta useammalle on jo käynyt niin, että menee ensin helpolla kasaan ja toista kertaa ei millään. 

Ihanaa katsella näitä krookuksia, jotka nousevat ensi kertaa maan pinnalle. Tietysti ne ovat nyt väärässä paikassa, kun en osannut syksyllä suunnitella paikkaa oikein. Täytyy siirtää ne kukinnan loputtua johonkin muualle. Tähän haluaisin laittaa useamman pienen kasvilavan. 
Tänä vuonna en aio kasata lavaa 30 cm:n palikoista, kuten viime vuonna näytöstyylisesti tein. Nyt voin jo myötää, että se oli vähän huono idea, vaikka kestikin viime kesän ja ajoi asiansa. 


Laitoin jotain muitakin sipuleita, mutta mitä ja mihin?? Ken tietää. 😊
Mukavaa jännitystä seurailla mistä ilmestyvät. Ensi syksynä laitan kyllä lisää sipuleita. Juuri tällaisia, jotka voivat putkahtaa vaikka nurmikolle. 


14 kommenttia:

  1. Takaa-ajo leikit on kivoja! - Pepsi

    Saitko sinä Merri sen virpomisvitsan? Minusta sellaisella on kiva leikkiä! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En saanut, mutta minulla on projekti meneillään, että otan sen ihan piakkoin ;D

      Poista
  2. Meillä kävi viisi virpojaa. Yksi uhkasi jäädä meille yökylään. Lempeästi ohjasin tyttsen vanhempiensa huomaan ;)

    Palikkapelit eivät ole minua varten, ei tod. Olen tollo matikassa ja kaikessa avaruudellisessa päättelykyvyssä. Mun jalat on tiukasti maan kamaralla, patosavessa. Hattua nostan kaikille, jotka osaavat palikkapulmia ratkaista.

    Merrikö ei enää lennä?!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ei jostain syystä enää tykkää lentävän maton kyydistä. Se on ehkä tullut yli-ikäiseksi siihen leikkiin. Matto on kuitenkin isossa osassa sen elämää. Välillä se ottaa vauhtia ja hyppää maton päälle, matto liukuu ja törmää seinään (tai yhteen koriste-esineeseen, että helinä käy).
      Palikkatestit on kyl aika ärsyttäviä, mut niihin jää silti vähän koukkuun, että johan nyt on kumma, kun ei onnistu ja uusi yritys -tyyliin.

      Poista
  3. Eka kerran kun katsoin kuvaa...lapsi polvillaan huppu päässä:))
    no nyt uudestaan katsottuna..lapsukainenhan ..:)meinaa vallata Merrin "tuuli-tunnelin" :)
    Parempi seurata hetki kauempana....
    jännä tuo lentävä -matto:)Merri on kyllä ihana kaikkine möyhityksineen ,kantamisineen ym.
    Merriä rakastetaan täyestä sydämmestä,oikea blogi-kissa:))ihana,
    Meillä yksi metalli vänkkyrä joka pitää saada erilleen
    Pojalle kerran sujautin matkaan,Hah,nopeasti tuli takas:äiti harjoittele vaan sinä....:)ja näytti sekunnissa kuinka avataan; no joo mulla menee ...ehkä pikkusen pitempään....ehkä viikko:))))
    Noista lapsista,meiän koiruuskaan ei ole tottunu lapsiin ja mitä pienempi sitä ihmeellisempi.sen nähdessään.
    tänä päivänä kun pkku tytöillä ja pojilla niitä tasapaino pyöriä,joilla potkuttelevat,hurjaa "formula-vauhtia" Meiän koiruuden kauhu nuo pyöräilijät:)).Haukkuu ..elä tuu tänne ,kun minä pelkään!!:)
    Mutta juoksee tuossa terassin ja portin väliä,osaa laittaa pyllyn maahan"sanotaan :jarrut päälle",,,ja niin vaihti on hitaanpaa juostessa;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläimet varmaan tottuu pieniin ihmisiin ja sitten taas vieraantuu, jos ei näe pitkään aikaan. Merrikin on tullu meille lapsiperheestä ja täydestä hulinasta. Nyt on niin hiljasta hissuttelua johon on tottunu.
      Kalakin on vielä kovassa käytössä, päivittäin. Merrillä on jalkalihakset kehittyny hypellessä ja pääsee nyt myös korkeammalle kaapin päälle, ei kuitenkaan liian korkealle.

      Poista
  4. Jostain syystä lapset ovat useimmiten kiinnostuneita kissojen leluista. Meillä Smirre on kovin kiinnostunut lapsista. Mutta veljeksiä pelottaa moiset kääpiöt.🐱🐱🐱

    VastaaPoista
  5. Kissatunnelit taitaa olla ihan yhtä hauskoja lasten kuin kissojenkin mielestä. Kyläilin juuri kissataloudessa pojan lasten kanssa ja lapset tunki itsensä samanlaiseen tunneliin ja sen jälkeen leikkivät radalla, jossa saa antaa tunnelissa pyörivälle pallolle kyytiä. Eihän niitä virpojia yhtä enempää välttämättä tarvii käydäkään, yksikin jo saa porukan tuoreeksi ja terveeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tuore olo on ainakin näin aamusta ennen töihin lähtöä ;D Hyvin virvottu ;D

      Poista
  6. Minä jäin katsomaan kuvaa ja vasta tajusin, että kissan tunneliin ollaan menossa :D Virpojat ovat vähentyneet. Täällä virvotaan pääsiäislauantaina ja koska asumme ruotsinkielisten alueella, emme saa vitsoja vaan itse piirrettyjä pieniä kuvia. Minä en tiedä, mikä idea niillä kuvilla on. No toki minä ottaisin mieluummin kauniisti koristellun vitsan. Mukavaa pääsiäisen odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisesta kuvaperinteestä en oo ennen kuullutkaan.
      Hyvää pääsiäistä!

      Poista
  7. Meillä oli käynyt neljä virpomisporukkaa, itse olin sen päivän töissä, niin ulkoistin muille namujen jaon.
    Nuo on kyllä kivoja nuo "palikkatestit", en kovin hyvä ole niissä, mutta joskus onnistaa :)
    Merristä on tullut aikuinen, kun ei enää tahdo lentää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palikkapulmien kanssa menee hyvin aika, mut niin menee hermotkin, jos ei ala tulosta syntymään ;D
      Merri oli tosi aikuismainen kun meillä kävi 2 pikkukissaa pihalla. Se yritti vähän haistella, mut kun toiset pelkäs, niin se käveli muina kissoina siinä ympärillä haistelemassa muita juttuja ja tuli aina välillä kattomaan, joko pelko helpottaa. :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!