perjantai 12. huhtikuuta 2019

Viininpunaista

Tässä taas yksi sukkamallikokeilu.  Sukka näytti kuvassa  jotenki erikoiselta, joten halusin kokeilla mallia. Erikoisuus oli lopulta kuitenkin vain kiertyvät, nostetut silmukat, vaikka kuvassa näytti jonkinlaiselta palmikolta.


Lanka on 7 -veljestä, puikot 3½, langankulutus 160g. 


Sukat sopivat jalkoihin, joiden koko on n.38. Minulla oli eri lanka, kuin ohjeessa, jossa tein isomman version, eli olisi pitänyt tulla kokoa 40/41. 
Lanka on myös eri väristä. Sukkien nimi on Viininpunaista. 


Ohjeen löysin tästä lehdestä, jonka sain joku aika sitten. Siinä on muitekin sukkaohjeita, mutta tämä oli eniten minua miellyttävä malli. 
Kantapään tein vahvistettuna, ohjeesta poiketen. Kärkikin on oma versio. Samoin kiilakavennukset. No jäikö siihen enää muuta ohjeesta katsottavaa? 😂


Tämä kuva on otettu ennen lumisateita. Nyt ei ole enää noin aurinkoista, joskaan lumi ei kuitenkaan tullut jäädäkseen. Lumitilanne on sulanut lähes ennalleen. Vielä löytyy silti nietoksia pihalta. Seinän vierusta on sulana. Merri ilahtuu maan tuoksuista. 



Alkoi viimein valjeta, mihin ne krookuksen sipulit tuli syksyllä istutettua! 




20 kommenttia:

  1. Nätit sukat, muistuttaa tosissaan vähän palmikkoa tuo kuvio.
    Nyt onkin ihana, kum maa rupeaa tulemaan esille lumen alta. Meilläkin koira innossaan nuuskii paljaita kohtia. Sieltähän tulee ihan eri tuoksut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan vuoden kohokohta eläimillekin :) Hämmästellä, mitä missäkin olikaan ja miltä ne tuoksuu.

      Poista
  2. Tulipahan hauskat sukat. Ihailen sinun tasaista työjälkeä. Voi kun osaisin. Mun sukista tulee aina sellaisia hippimallisia, erikokoisia silmukoita sikinsokin, joten olen jättänyt sen työn oikeille osaajille. Ihanaa kevään odotusta. Krookuksia ja muita sipuleita saa kyllä miettiä moneen kertaan mihin niitä oikein tuli laitettua. Syksyllä aina innostuu ostamaan sipulit ja sitten pikapikaa istuttaa ennen pakkasten tuloa. Eikä aina edes tule mietittyä missä niiden pitäisi olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippisukatkin voi olla ihan jees! :)
      Vähän väärässä paikassa taitaa olla nyt minunkin sipulit :) Justiinsa noin kävi syksyllä.

      Poista
  3. Kauniit sukat. Tuollaista mallia en olekaan ennen nähnyt. Kevät on siitä mukavaa aikaa, että selviää, missä on tullut syksyllä möyrittyä ja mitä sipuleita maahan piilotettua. Ja Merrinkin kelpaa taas ulkoilla, ei tassut kastu lumihangessa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua jännittää myös, onko viime vuonna istuttamani perhepäärynäpuu selvinnyt lumitaakasta, jonka se sai tallin katolta. Lumet lensi kauemmas, kuin mitä oisin uskonu.

      Poista
  4. Eksyin jotain polkua pitkin sun blogiin. Tykkään käsityö blogeista, vaikken itse osaa käsitöitä tehdä. Mutta osaan arvostaa niitä. Liityin blogiisi lukijaksikin, Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.

    Minusta nuo sukat on yksinkertaiset ja tyylikkäät. Niin malli kuin värikin.

    Aurinkoista viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! Tulenkin vastavierailulle...
      Aurinkoa ei juuri tänä viikonloppuna oo täälä näkyny :) Lämpötila on kuitenkin plussalla ja lumet sulaa hiljalleen.
      Minulla on blogissa pääosin käsitöitä, mutta välillä myös muitakin "hörhötyksiä". Merri on saanut niin paljon ihailijoita, että se on vähän joka postauksessa :)

      Poista
  5. Kyllä on hienot sukat. Sinä aina neulot niin kauniita sukkia ja erityisillä malleilla. Minä vaan tavallisia. Meilläkin on seinustan vieri talossa sulaa. Minun pitäisi meidän iso terassi nyt vihdoinkin siivota ja laittaa kesäkuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkään kokeilla juttuja. MInun lähipiirissä on jo niin paljon sukkia, että eivät aina oikein innostu sukkien saamisesta. Siksikin haluan tehdä erikoisia ja uusia malleja, jos ne vaikka kelpaisvat. Sanon aina muutenkin, että vanhemmasta päästä keräyksiin. :)
      Terassin kesäkuntoon laittamista en oo vielä ees aatellu, kun on luntakin pihalla. Istuskelutuolin pehmusteella raahasin kyllä jo varastosta aurinkoiseen kohtaan.

      Poista
  6. Ensin hieraisin silmiäni, että on vaan kumma viininpunainen! Pesin lasitkin ja huutelin Vanhalle herralle, että nyt värisokeus on iskenyt... onneksi sinisten sukkien viininpunainen väritys selvisi.

    Mää pistelin yhtenä syksynä 500 krookusta pitkin tonttia. Niistä on noussut mun laskujeni mukaan VIISI. Matemaattisesti imbesillinä voin sanoa, että HELVETIn huono hyötysuhde =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkii tajusin vasta tätä juttua kirjottaessa, että näiden sukkien nimi oli oikeasti Viininpunaista, eikä se ollukaan väriehdotus ;D
      No aika huono suhde sinulla on ollu! Harmi. 500 kuulostaa kyl aika järjettömältä määrältä istuttaakin :O Jos haluis vaikka 10, niin pitäis istuttaa 1000!

      Poista
  7. Suloinen krookus, varjele sitä pupuilta! Merri toiminee vahtina... Kyllä on kauniit sukat. Toimiva kuviomalli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kokoneisuutena kattoen sukkamalli on ihan kiva. Oli suhteellisen nopea tehäkin. Näitä voi tehä joskus uuelleenkin.
      Puput yrittää varmaan vetästä myös minun omenapuut ja muut kasvit :)

      Poista
  8. Kauniit ,ihanan pitkät sukat.
    Malli on erikoisen nätti.
    ..no niin Merri on päässyt kevät nuuskutteluihin:)..
    oi,teillä krookus jo kukkii...meillä paksun lumen alla,myyrien syöneet varmaan viimeisetkin,krookukset,Tulppaaneita istutin 100 kpl v.86 ja vain yksi nousi,enkä oo sen koommin tuluppaaneita istutellu:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi voi sinun tulppaaneja (vaikka vähän kyllä naurattaakin mokoma yllätys..). Tässä on kuitenkin sama suhde, kun tuola aiemmassa kommentissa, että 500 istutettu ja 5 kasvoi.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos :) Luulen, että tätä tulee vielä tehtyä.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Ihan mukava malli tää on. tulee varmaan joskus tehtyä toiset. Eilen näin uuen Pellervo lehen ja vilkasin sitäkin. Lehti on vähän vieras, mut luulen, että joka lehessä on äitä käsityöohjeita? Tuossakin oli taas sukkia.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!