sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Värihaaste musta

Tästä lähdetään mukaan Repolaisen värihaasteeseen, värinä musta.  Sitä löytyy vaikka kuinka paljon, mutta en halunnut mennä vaate- enkä lankakaapeilleni.   


"Suru soittaa mielen mustin koskettimin,

vahingossa vaikka valkoista koskettikin.."  (Eppu Normaali, säv./san. Pantse Syrjä)


"On tässä huilu ja huilumiesEn täytä mittaa normien sormien soutelunHuoleni huilutan..."  (Vesa-Matti Loiri, san Vexi Salmi, säv. Aarno Raninen)


"Keksijä pajassaan istuu ja miettii, miettii ja istuu, istuu ja miettii..... jospahan keksisin sellaisen torven, sellaisen torven, että sillä heti opin soittelemaan" (Eero raittinen)



"Jospas minä kissan saisinJospas minä kissan saisinKyllä sitä rakastaisin paijailisin sitä ainaArkena ja sunnuntaina… " (säv./san. Kari Rydman)


"Pidä minusta kiinni tyttö, tämä tuuli, tämä puhelinpylväät pyyhkäisi pois. Tänään lentävät isot vehkeet, Savupiiput ja sanomalehdet. Tuulee – pidä mua kädestä." (säv./san. Kauko Röyhkä)


"Ootteko tulleet, ootteko tulleet
kenkiänne hakemahan,
piupali, paupali, piupali, paupali,
kenkiänne hakemahan." (suomalainen kansanlaulu)




"Tulenliekkini sammui kerranLämpö sen polte senNyt on muisto mustaTäynnä kaipausta                                                 Orpo sydämeni on" (Reino Helismaa, Toivo Kärki)


Vähän omaa lisäilottelua musiikillisin keinoin 😉

LISÄYS 
Ei hitsi, yksi kuva unohtui laittaa!  

"Silloin Kekkonen tuli kuin ukkonen ja se ukkonen oli kuin Kekkonen..." (Jope Ruonansuu)




30 kommenttia:

  1. Ihan mahtava musikaalinen haastevastaus! Musiikin ystävällä on tosiaan paljon mustaa, kun on koskettimia, joissain tapauksissa itse soitinkin, nuotit, esiintymisvaatteissakin yleensä mustaa.
    Tuon kissan korvia on joku käynyt nakertelemassa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole kummankaan orkesterin virallisissa vaatteissa mustaa, muuten vaan tummaa. Mikäli etsitään jostain syystä vaihtoehtoista vaatetta esiintymispuvun tilalle osittain tai kokoaan, on se kyllä tosiaankin mustaa.
      Kissa on saanut osumaa korviinsa jo ennen kuin löysin sen kirpparilta. Se on nykyään seinäkellon päällä, että oikeast kissat eivät nakertelisi korvia, saaden samalla tikkuja suuhunsa. Ostaessa en tajunnut tuota nakertelujuttua, mutta kissat kyllä huomasivat heti tilaisuuden tulleen. Ehkä ne on alun perinkin tulleet samaan tapaan edellisessä kodissa.

      Poista
  2. Tähän ei voi oikein muuta todeta , että kyllä olet hauskasti toteuttanut mustan värihaasteen musiikin keinoin. Tuli lämmin olo mustasta huolimatta :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pianon koskettimista tuo lähti. Alkoi saman tien soimaan Eput päässä. Sitten aloin miettiä, mitä muista kuvista syntyisi :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Vähän erilainen tällä kertaa. Yksi kuva unohtui, lisäsin senkin vielä ;D

      Poista
  4. Mahtavia mustia kuvia ja mahtavien sanoittajien tekstejä! Tämän postauksen tutkimiseen pitäisikin laittaa aikaa: kaikkia noita kappaleita en tunne.
    Meidänkin takan luukut ovat mustat, mutta eivät noin kauniisti koristellut.
    Aikoinaan oli ahaa-elämys, kun orkestereissa soittava tuttavapariskunta kertoi miten konsertin valaistus täytyy kokeilla esiintymisvaatteissa, siis mustissa, koska tulos on aivan erilainen kuin harjoitusten "siviilivaatteissa". :)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on meidän mökin takanluukut. Kotona on paljon yksinkertaisemmat :)
      Valaistusjuttu taitaa olla ihan totta. En ole asiaan perehtynyt, mutta ennen konserttia valomies kovasti testailee valoja.

      Poista
  5. Tykkäsin! Hauskasti toteutettu, paitsi, että nyt alkoi päässä soimaan... ♫♪ ..."MUSTA tuntuu kuin oisin saanut jo kaiken" (J.Karjalainen/Sekaisin) 😅 "Jos MUSTAN kissan saisin, mä sitä rakastaisin" (Armando Soricillo/Saukki).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että sait korvamatoja tavalla tai toisella ;D

      Poista
  6. Mainioita kuvia värihaasteeseen, voiko sanoo mustanpuhuvia kun kyse on lauluista. Tuttuja kipaleita suurin osa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamaan jouduin vähän hakemaan vinkkiä netistä, mutta lopulta kaikki löytyi.

      Poista
  7. Olipas kiva musiikillinen ote mustaan🎼🎶 ja heti piti rallatella nuo kappaleet samalla läpi. Tosi hyvin keksitty!👍😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta, hyminät käyntiin ;D Noista Epuista tuo kaikki lähti.

      Poista
  8. Huippu!!!🏆👍
    Tälläisiä haasteita "sulosointuin lisää"🎵🎵

    Hyvää syksyä!, 🌻🍁🍂 🤗😻😻

    t.Liisa ja 🐕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olinkin jo kaivannut teitä ! Mukavaa syksyä teillekin!

      Poista
  9. Mahtava haastevastaus! Hieno musiikillinen tulokulma. Meikäläinen se vieläkin miettiin, että mitä mustaa kuvaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tällainen ahaa -elämys. Tuli vähän se aiempi skräppiaakkoskirjani mieleen.

      Poista
  10. Tietysti Muusikko löytää musiikista oikeat sanat ja monipuoliset kuvat. Hieno toteutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat ja tekstit komppaavat toisiaan. Yksittäin eivät niin nappaisikaan :)

      Poista
  11. 🖤🖤🎼🎹🎼🎹🎼🎹🖤🖤
    W-O-W mikä koppi haasteeseen... jatkumoa Skräppihaasteeseen....
    Toisaalta todisti myös surkean musiikkitietämykseni... sillä monta biisiä ehti mennä ennenkuin tajusin, että mistä oikein kirjoitat.... Piupali-paupali jää korvamadoksi, eli kyllä mulla jotain säveliä on päässä - toisenkin tunnistin, en muita!
    Kuvat on upeita - löytyykö ne kaikki teiltä, tuo upea pianokin?

    Olen kateellinen - sillä kävin pianotunneilla reilut 4-vuotta saamatta koskaan pianoa (sähköuruilla yritin läksyt optella ja jouluaattona Joulupuun säestää)... ei se musiikillinen ura sittemin koskaan urennut... vaan olen jo tainnut kertoakin, että yhä menee kaksi biisiä kitaralla...

    KIITOS - ihan mielettömän hieno haastevastaus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pianosta ei kannata olla kateellinen :) Siihen ei nykyään koske enää kukaan. Tytär on muuttanut pois jo aikoja sitten ja meikäläisen pianonsoittokin raukesi muutaman vuoden takaiseen burnoutiin. En osannut hellittää itselleni asettamistani vaatimuksista. Olisi pitänyt oppia pianonsoitto yhtä hyvin, kuin huilun ja kun en oppinut, olin koko ajan turhautunut ja yritin liikaa.
      Kaikki kuvien kohteet löytyy meiltä, paitsi mökin takka, joka löytyy mökiltä ;) Meilläkin on kyllä kaksi takkaa, joita kohta täytyy alkaa käyttää kesän jäljiltä.
      Pianokuva oikeastaan ratkaisi koko idean. Otin sen ensimmäisenä ja samantien tuli mieleen tuo biisi. Siitä kehkeytyi ajatus, että kaikissa kuvissa voisi olla joku biisi. Muutamaan jouduin miettimään vähän enemmän. Tuli tosiaan mieleen se skräppihaaste :)

      Poista
  12. Mieletön vastaus värihaasteeseen - toisen kuvan kohdalla arvasin kyllä ajatuksesi ja scrollasin näyttöä hitaasti saadakseni ihan kaiken irti tästä!
    Mulla meni kylmät väreet jokaisen kuvan ja biisin kohdalla. Tää on täydellinen!
    Kissan kohdalla mua rupesi hymyilyttämään; tuon olisin toki itsekin valinnut siihen, mutta sitten tuli mieleen, miten me
    Mursun kanssa kesällä laulettiin kaupasta kotiin tullessa yhden tietyn talon kohdalla toista kissalaulua - siinä nimittäin istui
    tien vieressä aina musta kissa kuin liikenteenlaskijana. Muistatko tämän:
    "Iso musta kissa istui ikkunalaudalla,
    iso musta kissa istui ikkunalaudalla.
    Iso musta kissa istui ikkunalaudalla
    ja Bingo oli sen nimi....."

    VastaaPoista
  13. Hauskasti keksitty, hieman erilainen haastepostaus!

    Pitänee muuten laittaa jossain vaiheessa kuvia Istanbulin kissoista, sillä niitä on täällä valtavasti! Ja ovat ihmeen hyvinvoivan näköisiäkin, kun ihmiset syöttävät niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on harmaa muistiikuva siitä, että olisin nähnyt jonkun kissaohjelman jostain tuon tyylisestä maasta ja kissat olivat tärkeitä, vaikka ne eivät olleet kenenkään kotihoidossa. Olivat antaneet kissoille nimetkin ja ihmettelivät, jos tiettyjä kissoja ei jostain syystä näkynyt.

      Poista
  14. Kivasti löysit laulun sanoja kuviin sopiviksi. Musta mieli tuntuu useinkin olevan suomalaisen sielunmaiseman väri.
    Viimeinen kuva on hauska ja lienee sukupolvikysymys. Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa oli nuorehko henkilö vastaamassa kysymykseen kenen lausuma "Saatanan tunarit" on. Ei tiennyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!