perjantai 9. helmikuuta 2024

UMK lauantaina ja tammikuun 3 kuvaa

 Uuden musiikin kilpailu alkaa tulla päätökseensä. Se järjestetään huomenna lauantaina, eli 10.2. Tampereen Nokia Areenalla kello 18 alkaen. Paikan päälle menijöille on järjestetty etkot, finaali ja jatkot.  Televisio lähettää ohjelman kello  21. Minulla on iltavuoro, mutta luulen ehtiväni mukaan tallennuksen kautta. 

Kappaleita oli alun perin 419. Niistä raati valitsi loppukilpailuun 7 laulua.  Ensimmäisen kuuntelun jälkeen ajattelin, että tämä oli  nyt tässä. Vasta ihan äsken päätin kuunnella kappaleet uudelleen.  Ehkä sieltä nyt sitten joku nousee ja lähtee Euroviisuihin, jotka järjestetään  Ruotsissa 9-11.5.

Ehdokkaat UMK:un ovat alla. Eteen laitoin numerot, johon järjestykseen itse heidät laittaisin. 

4. CYAN KICKS: DANCING WITH DEMONS

Yhtye on ollut aiemmin UMK:n  kakkonen. Musiikki on metalli- pop -sävytteistä. Kappaleen sanoma on, että jokaisella on heikkouksia. Pohditaan, miten heikkoudet voisi kääntää vahvuuksiksi. 

Minulle tulee kappaleen nimestä mieleen Måns Zelmerlöw Ruotsista voittajakappaleineen Heroes. 

6. SEXMANE: MANIA

Netti kertoo Sexmanen, eli Max Senen olevan tämän hetken kuunnelluimpia artisteja (minä en ole kuullut, varmaan koska kuuntelen vain äänikirjoja 😅).  Laulaja on lähtöisin lestadiolaisperheestä, jossa musiikkia olivat lähinnä virret yms.  Sene kuitenkin irrottautui yhteisöstä ja aloitti laulajanuransa. Kappale kertoo siitä, että jokainen voi ihan rauhassa olla vähän hullu, eikä se haittaa. 

5. SARA SIIPOLA: PASKANA

Laulajan sanotaan olevan nouseva tähti..   Hän on osallistunut  mm. Tähdet tähdet -kilpailuun. Laulu kertoo surusta ja elämän romahtamisesta sen myötä. Miten on mahdollista, että elämä jatkuu, vaikka itse on aivan p ...skana. 

1. JESSE MARKIN: GLOW

Laulaja-räppäri on tullut tunnetuksi 2019 ja saanut tunnustusta mm. vuoden tulokkaana.  Omaa musiikkia esittävä laulaja on tehnyt musiikkia myös Muumi -elokuviin (tärkeä yksityiskohta 😅). Kappale antaa kuulijalleen ohjeen: Älä luovuta! 

3. WINDOWS95MAN: NO RULES

90 -luvun ruumiillistuma julkaisi tässä ensimmäisen biisinsä. Hän on toki ollut musiikissa mukana aiemminkin, pääasiassa You Tuben kautta.  Laulajana kappaleessa on myös Henri Piispanen.   Laulu kertoo ihmisen sisäisestä hulluudesta, joka päästetään vapauteen. 

7. SINI SABOTAGE: KUORI MUA

Laulaja muistetaan enimmäkseen Levikset repee -kappaleestaan, vaikka tuotantoa on ollut sen jälkeenkin.  Kappale kertoo ihmisen monista kerroksista, kuvastaen sitä, että kukaan ei ole vain yhdenlainen.   Kappaleen  ulosanti kuulostaa kuitenkin aika yhdensuuntaiselta. 

2. MIKAEL GABRIEL X NUBLU: VOX POPULI

Nämä Suomen ja Viron kansalaiset ovat löytäneet toisensa somen kautta ja tehneet yhteistyötä menestykkäästi jo muutama vuosi sitten.  Kilpailuun osallistuva kappale kertoo sosiaalisen median totuuksista ja valheista, joita pidetään totuuksina. Mielipide voi olla, mutta se ei välttämättä ole totta. Miten löytää se oikea totuus?  Kappale on sekoitus erilaisia tyylejä, ei pelkästään räppiä, kuten voisi odottaa. 


Kilpailun juontavat Viivi Pumpanen, Pilvi Hämäläinen ja Benjamin.  Oheisohjelmassa nähdään ilmeisesti Käärijän ja Erika Vikmanin yhteinen, uusi kappale, sekä Kuumaa -yhtye.  Viittomakieli tulee olemaan tärkeässä osassa. Ainakin osa kappaleista viitotaan (ehkä kaikki?).  Viime vuonna Miguel Peltomaan Cha-cha-chaa oli tosi upea esitys. 

Keskustelua on käyty myös siitä, voiko Israel osallistua tämän vuoden Euroviisuihin ja ketkä aikovat boikotoida kisaa, mikäli näin on.  Ainakin Jesse Markin on julkisesti ilmaissut kantansa. 


UMK:n kotisivu löytyy TÄÄLTÄ. 



Aion hypätä vielä jälkijunassa mukaan Kristiina K:n 3 -kuvaa kuukaudessa -haasteeseen. 

TAKKATULI



TERVALEPPÄ


TILAVA


Hyvää viikonloppua! 

34 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Noita kisuja katsellessa blogin lukijakin rentoutuu.
    Mukavaa viikonloppua ja jännittävää musiikkikisailtaa lauantaina! (Ja vaali-iltaa sunnuntaina!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntai unehtui ihan kokonaan, kun näitä UMK -juttuja mietin ;D No jännitystä riittää sitten koko viikonlopulle :)

      Poista
  2. Ihanat pojat rentoutumassa takan ääressä ja Merri laatikossaan <3
    Tuo rannan tervaleppä on niin kaunis ja klassikko, että ihan odotan siitä kuvaa mökkipostauksissasi.
    Enpä varmaan seuraa UMK:ta tänäkään vuonna. Jotenkin ei niistä jaksa innostua, mitä olen kuullut biisejä tv:stä ennen iltauutisia. Enpä innostunut viime vuonnakaan, mutta niin vain piti silti katsoa euroviisut ja jännittää Käärijän sijoitusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuoden UMK oli huomattavasti kovatasoisempi, kuin tämä vuosi, mielestäni. Euroviisut on se kohokohta joka tapauksessa, mutta onhan Suomenkin valittava sinne joku ehdokas ;)
      En ollut tajunnutkaan, että meidän tervalepästä voi muodostua klassikko! Wau! Eiköhän se osu kuviin vielä kesälläkin :)
      Merrin laatikkoleikki on hassu ;)

      Poista
  3. Minun täytyy tunnustaa että nämä musiikki ohjelmat ei kiinnosta minua kauaa jos jotain joskus alan katsomaan niin se voi jäädä jopa yhteen kertaan . Musiikista kyllä pidän siitä se ei ole kiinni .
    Tuo tilava kuva on kyllä riemastuttava .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi löytyy ohjelmavaihtoehtoja :) Musiikkiakin on niin moneen lähtöön. RSO:n konserttejakin tulee välillä katsottua telkusta.
      Parhaita kissahetkiä ei aina ehdi kuvata, mutta jotkut hetket sentään tallentuvat :)

      Poista
  4. Aivan ihanat kuvat olet ottanut tammikuulle ja varsinkin tuo viimeinen ihanuuskuva.
    Hyvä kun muistutit UMK:sta. Olen onnistunut katsomaan telkkaria niin, etten ole nähnyt ensimmäistäkään biisiä. Miten ihmeessä ei satu esittely minulle (myös aikaisempina vuosina samoin)
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Askartelu on kivempaa, kun askartelukaverillekin paikka pöydällä ;)
      Minä olin ihan äskettäin vielä siinä harhaluulossa, että UMK tulee sunnuntaina, mutta sehän tuleekin jo huomenna. Se ei kyllä muuta sitä tilannetta, että olen iltavuorossa klo 21.45 asti. Tallennukseen menee, niin näkee alusta. Minä tallensin heti julkaisun jälkeen kaikki kappaleet ja ehdin jo pöyristyä tarjonnasta. Ehkä ne ovat muuttuneet nyt edukseen :O

      Poista
  5. En jaksa minäkään kiinnostua UMK:sta. Minua ärsyttää jo pelkästään se, että miksei sitä voi kutua Euroviisujen esikarsinnaksi niin kuin se ennen nimettiin?!
    Mutta se minua kiinnostaa, että tulit mukaan haasteeseeni ja laitoit noin ihanat kuvat! Takkatuli lämmittää tänne asti ja Merri laatikossa on aivan ihana. Miksiköhän kissat aina tunkevatkin itsensä kaikenlaisiin pahvilaatikoihin? Meidän kissa oli aikoinaan aika hölmö, sillä kerran kun vaihdoin kukkapurkkeihin multaa, niin multapussi oli jäänyt tiskialtaaseen avonaisena. Silloinpa kissamme tunki päänsä multapussiin ja pissasi sitten altaaseen. Kuvitteli kai silloin että nyt on hänellekin laitettu sisävessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet tänään jo toinen, joka sanoo noin ;) Ihan just äsken yks asiakas sanoi samaa.
      Ajattelin, että tämä haaste meni minulta ohi, mutta sitten näin, että olit kommentoinut, jotta myöhemminkin voi hypätä mukaan. Päätin tehdä just sen :) Kiva haaste.
      Kissallesi tuli ajatuskatkos tai mielleyhtymä veskistä :)

      Poista
  6. Takkatuli-kuvassa silmääni pisti keltainen lankakerä eli taitaa tuo nojatuoli olla Sinunkin lempipaikka. Eli kuka ehtii ensin :-).
    UMK eikä euroviisut ole minun juttu mutta eihän kaikki tykkää kaikesta, mutta kissoista tykkää melkein kaikki....ainakin noista ihanista kissakuvista:-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolivarauksista on ajoittain kisaa ;D Yleensä Frodo viihtyy nk. kirjoituspöydäntuolilla, joka on vedetty ihan takan eteen. Tuoli on niin karvainen, että sääliksi käy miestäni, jonka tuoli se on ;D

      Poista
  7. Ei taida UMK olla meidänkään ohjelmalistalla huomenna - liikaa räppäreitä meidän makuun. Taidetaan olla liian vanhoja jo 😄 Kaikki kappaleet on kyllä kertaalleen kuunneltu ja kokeiltu. Sara Siipolasta tykättiin Tähdet tähdet -ohjelmassa; taitoa ja kykyä kyllä löytyi. Noh ehkä tuon Saran kappaleen olisin itse laittanut ykkössijalle näistä vaihtoehdoista, mutta rehellisesti sanottuna en ole mitään kuunnellut edes toista kertaa. Voisivat ne kai toisen tilaisuuden ansaita?
    Viittomakielen tulkin, Miquel Peltomaan haastattelun näin aamulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oikein tykkään räpistä ;) Ei kaikki vaihtoehdot silti pidä olla just sitä. Katsotaan nyt, mitä tuleman pitää. Varsinainen mielenkiinnon kohteeni on toukokuussa varsinaiset Euroviisut. Olen katsonut niitä lapsesta asti. Tytärkin on innostunut ja tulee usein meille katsomaan. On kiva, kun voi jutella samanhenkisen ihmisen kanssa jostain kappaleesta ja toinen tietää ihan tismalleen, mistä on kyse ;)

      Poista
  8. Hienoa, on sitten jännittämistä osuuko sun veikkaus oikeaan. En ole minäkään kuunnellut yhtään kappaletta, joten on ihan yllättävää katsella, enkä meinannut löytää ollenkaan koko ohjelmaa tv:stä. Paikanpäällehän ei tule lähdettyä ja tv:n kanavien ohjelmatarjonta muuten on ihan nolla =0 pistettä.
    Viime kesänä kuulin (ohikulkiessa) kun Sexmane esiintyi Ratinassa, ihmiset oli ihan hurjana. Enkä yhtään tiennyt kuka tää tyyppi on, sitten tvn haastattelussa kuulin että on suomalainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee nykyään kuunneltua niin paljon äänikirjoja radion sijasta, että nuo uudemmat laulajat on menneet ihan ohi. Suomen UMK lähetetään samaan aikaan, kuin Ruotsin Melodiefestivalen. Sen olen laittanut myös tallennukseen ;)

      Poista
  9. Kässäkaffien Henna (joka on iso viisufani) tiivisti ajatuksensa vuoden UMK:sta. "Viime vuoden kisa oli sellaista hypetystä koko vuoden, että tämä vuosi on pakostakin suvantovaihetta". Olen kuunnellut kaikki kappaleet ja eniten sieltä nousivat Jesse Markin ja Sara Siipola. Aion kyllä jännätä mukana. Hieno juttu on, että UMK on saanut paljon enemmän ja laajempaa kiinnostusta kuin takavuosina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ajatus on minullakin. Viime vuosi oli niin yllättävä, että nyt palataan varmaan siihen entiseen tyyliin. Katsotaan, pääseekö Suomen edustaja finaaliin, vai karsiutuuko semisssä. En ole tarkemmin katsonut E-viisujen juttuja. Onkohan ne tehneet mitään sääntömuutosta siihen äänestykseen. Pitää tutustua vähän lähemmin. Somessa on kyllä Euroviisut seurannassa läpi vuoden :)

      Poista
  10. Ennen tuli seurattua Euroviisuja, muttei enää. Olenkohan tullut vanhaksi, ei kai nyt sentään. Kivat tammikuun kuvat valkkasit haasteeseen. Tuota tilavaa vähän mietin, että onkohan sanat menneet sekaisin, kun laatikko vaikuttaa lähes ahtaalta. 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ensimmäinen, joka rohkenee epäillä tuon laatikon tilavuutta ;D Merrin mielestä se on ihan tilava ;D Hyvin on ainakin tila käytetty hyödyksi asennonkin puolesta.

      Poista
  11. Kissoille kaikki on tilavaa 😀 Äidin ja isän kissa viihtyi pesukoneen rummussa (sivusta ladattava malli).
    Tunnelmallinen takkatuli ❤️ Taiteellinen tervaleppä 🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan on ;) Pesukone ei ehkä olis kiva paikka. Noita karvojakin alkaa taas irrota kevättä kohti enemmän ja enemmän. Näin netissä eilen mainoksen silikonisista lätkistä, jotka laitettiin pesukoneeseen keräämään karvoja. Kommenteissa jotkut olivat tyytyväisiä, jotkut eivät. Hinta oli aika suolainen, joten jäi tilaamatta.

      Poista
  12. Hih - Merri on ihan kuin mun asiakkaat... nekin sulloutuu aina kaikkiin tilaviin paikkoihin!
    Tervaleppä - täytyi ihan googlata... liikaa yleistänyt vain, että leppä. Puut kiinnostaa aina....
    Niillä on viisautta ja nähtyä elämää niin paljon enemmän... malttiakin pysyä paikoillaan, eikä hötkyillä sinne tänne
    etsinään elämää...
    Klups.. ei täälläkään tiedetty, viikonloppuna valitaan muutakin kuin pressa.... me ollaan kyllä matkalla musikaaliin...
    Iloisesti soivaa viikonlopun jatkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on täynnä valintoja! ;)
      Miten tilaviin paikkoihin voi sulloutua ?? ;D Tai miksi pitäisi ihan sulloutua ;) No ehkä se on tarpeen, ainakin, jos Merriltä kysytään.
      Viihteellistä viikonloppua! Minulla enää kaksi työpäivää ennen lomaa... ihanata.

      Poista
  13. No nyt minäkin tiedän, ketä UMK:ssa esiintyy👍👍Ja mihin ohjelmaan tuo juontajakolmikko liittyy😅 Ja tilava on juuri sopiva adjektiivi Merrin laatikkoon🩷🤭t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne juontaa, jotka ei osaa laulaa..ehkä ;) Vähän huolestuttaa, kun Merri herätti minut aamulla niin aikaisin ja kohta on lähdettävä vielä työvuoroonkin, että jaksanko katsoa kilpailun loppuun asti.

      Poista
  14. Televisiosta erakoituneena en tiennyt mitään koko euroviisuehdokkaista. Tutustuin nyt heidän musaansa, enkä löydä mieleistäni.
    Tammikuun kuvat ovat hyvä valinta. Takkatulen lämmössä minäkin osaisin laiskotella. Tervaleppä on kaunis puu. Joskus keväällä haen siitä oksan maljakkoon ja muutamassa päivässä se avaa lehtisilmunsa. Kisuli löytää aina tilansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoista hämmennystä aiheutti kyllä eilinen viisuvalinta ;D Jäin miettimään, mitä valintoja tänään mahdetaan tehdä, että yllätytäänkö taas ;)
      Takkatulia tässä nyt tarvittukin näillä pakkasilla. Illalla tulin töistä aivan jäässä. Takan vieressä istuminen lämmitti hyvin, vaikka ei ollut tuliakaan.
      Mikähän siinä onkin, että kissat rakastavat kaikenlaisia pahvilaatikoita ja vastaavia ;)
      Kiva, kun kävit kommentoimassa :)

      Poista
  15. Kyllähän edustaja viisuihin valittiin. Boikottikin oli näyttävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Draamaa ainakin oli ihan tarpeeksi asti ;)

      Poista
  16. Niin, valintojen viikonloppu :)) UMKn voittajan kyllä olisin äänestänyt ihan nappiin, sen kilpailun esityksen perusteella. Aikaisemmin en ollut kuunnellut niitä. Ihan sen shoun perusteella oli paras.
    No toinen, sunnuntain vaalihan oli selvä jo kuukausia sitten, eikä sille voinut mitään enää. Olen ihan "täynnä" näitäkin vaaleja, toivottavasti tämä tästä tasaantuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en olisi ikinä uskonut, että tuo valitaan, mutta hämmästyttävän moni kuitenkin oli heitä äänestänyt. Kansa on päättänyt ;) Samoin kuin eilispäivänä. Ehkä tässä jostain asiasta voisi vielä äänestää ;D

      Poista
  17. Minulla jäi koko UMK aivan väliin. Jälkikäteen olen hämmästellyt voittanutta kappaletta.

    Ihanat kissat takkatulen äärellä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!