perjantai 16. helmikuuta 2024

Tummaa ja vaaleaa

 Merri, kuten moni muukin, oli hyvin hämmentynyt UMK:n valinnasta. Se kuunteli kaikki kappaleet huolellisesti ja kääntyi sitten ihmettelemään tilannetta. Mielenosoituksellisesti se käänsi selkänsäkin lähetykselle.  Melkoista rähinää ja roisketta!  

Viimeisin asia, jonka olen aiheesta kuullut on, että neuvottelu 95 -miehen kanssa on meneillään. Esiintyjä miettii, lähteekö ollenkaan!  Kyseessä ilmeisesti boikotti Israelin osallistumista vastaan. Mikäli hän ei lähde, alkaa neuvottelu Sara Siipolan kanssa. Hän tuli UMK:ssa toiseksi. 


Katselin vielä viimeisen kerran  viime vuoden Euroviisut semifinaaleineen kaikkineen. Vieläkin jännitti tuo lopullinen pistelaskenta ja hämmästytti  se, että Käärijä jäi taas toiseksi.  Poistin ohjelmat tallennuksesta, että ei tulisi enempää mielenjärkytyksiä. Nyt keskitytään tuleviin viisuihin 😀

Tällainen näky odotti minua yhtenä iltana, kun tulin töistä. Onko tässä joku ihmis-kissa -risteymä??  Vatsa näyttää joka tapauksessa pehmoiselta 😍


Niina Laitisen Soiva metsä -sukat valmistuivat. Ohje kirjasta Villasukkien matkassa.  Ensin tein nuo vaaleammat, mukaellen ohjeen värejä.  Valittavana oli peruspohje ja hieman leveämpi pohje. Tein peruspohkeen.  Kävi ilmi, että minullakin on hieman runsaampi peruspohje 😂 Voihan tietysti olla niinkin, että käsialani on hieman napakka.  Kyllä sukka minullekin mahtui, mutta itselleni valitsisin tuon vähän reilumman pohkeen.  Siinä oli sitten hämmästyksekseni ihan saman kokoinen jalkaterä. Paksumman pohkeen omistaja ei sitten saa omistaa leveämpää jalkaterää.  Onneksi neuleet aina antavat myöten.  Toivon, että kumpikin koko sopii tulevalle käyttäjälleen. 


Soittajan näkökulmasta ruskeat nuotit näyttävät oudoilta. Toisiin sukkiin valitsin erilaiset värit. Mikäli teen itselleni samanlaiset, valitsen ilman muuta nämä tummemmat värit.  Sukka voi sitten olla nimeltään vaikka Soiva Synkmetsä.   Ihan kiva malli neuloa, mutta kaksi sukkaparia samaa ohjetta alkaa taas tuntua tylsältä. Jään siis itse ilman. Toistaiseksi. 
Lanka on 7 -veljestä, jota kului 200g ja 220g. Puikot kokoa 3½ . Sukat ovat kokoa 38-39. Tummempiin tein muutaman kerroksen ylimääräistä. Lisäksi tein kantapään omalla tyylillä. 


Vaaleat annoin synttärilahjaksi huilistille ja tummat klarinetistille. 



Maanantaista lähtien olen siivonnut ja arvatkaapas mitä?? Nyt se on tehty!!   Nyt voin taas henkäistä vähäksi aikaa ja lepäillä laakereillani.  Luotin siivouksessa tuoksupitoiseen lattianpesuaineeseen ja kuinkas sitten kävikään?  Pidin tänään takassa tulia, enkä tajunnut heti, että pelti oli kiinni.... auts!  Sinne meni tuoksuvat lattiat, savun haju on nyt päällimmäinen.   Aina sattuu ja tapahtuu! 

Viikonlopulle alkaa taas tämäkin viikko kääntyä, joten mukavaa loppuviikkoa juuri Sinulle! 

36 kommenttia:

  1. Merri on niiiin ihana! <3 Onhan se mieltäylentävää, että olet kiinnostavampaa ohjelmaa kuin euroviisut. Jaa vai oli yllätys Käärijän jääminen taas kakkoseksi :-D
    Aivan ihana tuollainen ihmiskissa! Ottaisin heti elinkumppaniksi. Niin pusuteltavan söpö naama ja siliteltävän pehmoinen masu!
    Aivan ihanat sukat! Ensin ajattelin, että teit kummallekin kaverille yhden sukan, mutta olihan siellä sitten toisetkin ;-) Nuo on niin nätit, että voisi ripustaa seinälle tai takanreunukselle eikä jalkaan. Omaan värimakuun sopii tuo ruskea-vihreä versio täydellisesti, vaikka nuotit ovatkin mustavalkoisia... mutta pukeutumisessa se tuntuu jotenkin liian kovalta väriyhdistelmältä, vaikka nimenä olisikin ihana Soiva Synkmetsä!
    Ohhoh, sait siivottua. En kehdannut sinua siihen patistaa, kun olen itse niin surkea siivoamaan, ettei minulla ole oikeutta vaatia sitä muilta. Hieno saavutus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännitystä riitti finaalissa ihan loppuun asti ja taas kävi näin ;D
      Siivousjuttu tuntuu tosi hienolta, mutta voit arvata, miten tuo savuasia vimpaisee :(
      Sukkien saajat ainakin ilahtuivat. Aikovat luultavimmin käyttää jaloissa, mutta en sitten tiedä, jos kuitenkin ripustavat seinälle ;)

      Poista
  2. Komiat sukat! Ovat saajat olleet varmasti tyytyväiset ja onnelliset saamistaan sukista. Merri on ihana, vaikka en kissoista niinkään välitä. Onnittelut siivouksen suorittamisesta! Minä vasta teen lähtöä reissulle. Sittenpä ei ole pakko liikkua mihinkään ennen maanantaita, yes.
    Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielissään näyttivät olevan. :) ja yllättyneitä.
      Siivous on tosi syvältä. On ihan mahtava tunne, kun homma on tehty. Meillä on vähän pitempi siirtymä viikonlopun aikana. Loma jatkuu :)

      Poista
  3. Soivat sukat. Sopivat musikaaliseen perheeseen. 🎼 💕
    Laulukisoja en katsonut, mutta jotain otsikoita ja kuvia näin...
    Ei vaikuttanut ainakaan lastenohjelmalta. 🙃🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukat voivat soida ihan itsekseenkin varmaan ;) Yöllä voi soittaja herätä siihen, että kuuluu pientä tiukujen helinää ;D
      No eipä tainnut vaikuttaa ;) Lasten Euroviisuthan on muuten erikseen. En nyt muista, missä maassa tänä vuonna ovat. Ilmeisesti loppusyksystä vasta.

      Poista
  4. Niin kauniit sukat, ihanat!
    Niinan sukat on aina kauniita ja mistä olen mielissäni, pitkävartisissa sukissa on myös ohje "levein pohje" joka mahtuu myös minulle (seiska veikasta ja 3,5 mm puikoilla tein joulukalenterisukat). Mutta kun nyt kirjoitit, niin kävin noista pitkävartisista joulukalenterisukista katsomassa: normaali & leveämpi pohje: terässä on yhtä monta silmukkaa, leveämpi pohje: 2 silmukkaa enemmän! Tätä kokohommelia nimittäin mietin kun tein vastikään noi joulukalenterisukat valmiiksi.
    Ymmärrän, että ohjeen tekeminen ei ole helppoa, enkä sillä rupea arvostelemaan, mutta näin kun painoa on enemmän kuin lääkärin määrää (ja laki sallii..), pohkeet on paksut ja ikäkin vielä tekee oman osansa, niin jalkateräkin on leveä 😟 Ja vähän korkeakin monesti. Mutta Niinalla on niin kauniita kuviot sukissaan, että niitä on varmasti vaikea saada "ihan pikkuisen suurennettua" kun ei niihin paljon kokoa tarvitsisi lisää.
    Vaan niin kuin sanoit: onneksi lanka venyy ja antaa periksi. Ja onneksi on eri kokoisia puikkoja 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tais olla Sukkaneuvoksen sukkamallit, joissa pohje on aika reilu, jopa väljä minulle. Sieltäkin löytyy aivan upeita malleja, vink, vink.
      Ehkä nelkun puikoilla syntyisi sopivampaa? Ajattelin sitä itsekin neuloessani. Kirjoneuleessa kulkee koko ajan kaksi lankaa, mikä myös napakoittaa sukan kokoa.
      Pitäähän sukka olla riittävän suuri, etenkin jos sattuu jaloissa olemaan turvotustaipumusta.

      Poista
  5. Mulle pitäisi olla extra reilu pohje, tai parempi joustinneule ihan. Yösukkina on vielä yhdet pohjepituiset.
    Auts, jäikö Käärijä toiseksi... Mulle ei napannut se biisi ollenkaan, jotenkin se kanssalaulaja ei mulle käy eikun on liikaa hän.
    Voi miksi laitoitte tallennuksen pois, olisihan sitä voinut katsella kun ei muutenkaan mitään uutta ohjelmaa tule kuin harvoin. Yksi uusi on tiedossa, ehkä se tulee maaliskuun 1. päivänä. :D
    Voi en kestä tuota pehmoista kissan vatsaa ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä kumma voi tulla maaliskuun 1.päivä? Nyt alkoi jännittämään ;) Minusta on epäreilua, että aina vaan sama ihminen jää kakkoseksi. Se on vähän kuin Väyrysen presidentinkamppanja, vuodesta toiseen ;)
      Päätin, että koko vuoden monen tallennustunnin tilan vienyt Euroviisuohjelmisto lähtee nyt ja odotellaan sitten sitä ensi toukokuun kisailua, joka tietysti tallennetaan tulevia katseluja varten ;D

      Poista
  6. Kauniit sukat. Molemmat värit on tyylikkään näköiset, mutta tummat piirun verran tyylikkäämmät. Ihmissusista olen joskus kuullut puhuttavan (saduissa tai elokuvissa?), mutta kädellinen kissa on ihan outo. Euroviisukarsintoja en katsonut, mutta voittajan kuvia on nyt ollut netissä ja tuli mieleeni, että onko UMK ja Putous menneet jotenkin sekaisin. Voittaja näytti kuvien perusteella siltä, että sopisi Putous hahmoksi. Musiikkikipaleesta en tiedä, miltä se mahtaa kuulostaa. Aika outoa, että Käärijä jäi taas toiseksi, kun katsoit kisat uudestaan. Onhan tässä sentään vuosikin vaihtunut välissä. 😂🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minusta jotain vääryyksien korjausta olisi pitänyt vuoden aikana tapahtua! Vaan ei.
      Saas nähdä, lähteekö tuo 95 -mies ollenkaan viisuihin. Seuraavaksi voidaankin sitten nähdä viisuissa, miten Suomi on paskana ;D ;D Aika monen tavoin alan olla sitä mieltä, että Pilvi Hämäläinen olisi pitänyt laittaa viisuilemaan ;D

      Poista
  7. Toivottavasti eivät päästä 95-miestä alushousuissa Suomea edustamaan. Tai antavat edes nätimmät alkkarit jalkaan. 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä löytyy vielä enemmän ihon väriset kalsarit ;D Olihan viime vuonnakin se yksi porukka kalsareissa ja pääsivät jopa finaaliin! Ehkä tässä on tarkoitus olla ekologinen ja säästää liiallista kuitujen käyttöä ;D

      Poista
  8. OMK:n voittajan isovanhempia haastateltiin meillä lehteen, oli mummo keittänyt toimittajalle kahvit ja ruusukupeista tarjoili kaupan lusikkaleipien ja kampaviinereitten kera. Minua huvittaa, miten paikallinen päivälehti kaivaa esiin aina jonkun "kuuluisan" ihmisen sukulaisia tai kumminkaiman kissan, ja tekee jutun paikallisista juurista. Nuottisukat ovat hienot, varsinkin tuo Synkmetsä-väritys. T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se kiinnostaa, jos mummikin pääsee lehteen ;D Sitä vaan ihmettelen, että tarjottavia ei oltu leivottu itse, vaan oli kaupasta ostettu ;D Ettei vaan lehtihaastattelija ollut itse tuonut niitä tullessaan..
      Koska tuo metsäosio ei minusta näytä suorastaan metsälle, olen miettinyt josko punamusta väritys sopisi näihin sukkiin.

      Poista
  9. NIIN on upeat soittosukat, että kyllä kai minunkin pitäisi tuollaiset ottaa työn alle. Huomasin niitä Tehyn sydänsukkia tehdessä että vaikka valitsin kapeamman mallin niin se oli taas minulle vähän jopa löysä mutta toivon että sopi saajalleen kuitenkin hyvin. Minulla tosin taitaa olla vähän sellaiset tikkujalat eli kananjalat :-).
    Tosi arvokkaat ja hienot lahjat saavat soittajakaverisi.
    Hassua että meillä sattui siivousintoilu samaan saumaan eli taitaa siis olla jotain senkaltaista kevättuulta ilmassa. Minä nyt tosin olen päässyt vasta tavaroiden ja vaatehuoneen kimppuun, mutta kun alkuun pääsee niin sekin on jo jotain.
    Tuo savutusjuttu on niin tuttua Touhulasta ja mikään ei harmita enempää kuin savun haju joka leijailee ja on hankala tuulettaa pois. Mutta kuten totesit tekevälle sattuu ja monesti jos on liian tehokas ja ajattelee että tuosta vaan äkkiä teen niin se sitten kostautuu. Kari toteaa minulle usein , että "Hups" ai taas tapahtui jotain :-).Mutta savu hälvenee aikanaan ....
    Ihanat kumppanukset vastassa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä? Onkos sinulla ongenkoukkujalat? ;D ;D Yksi tuttu mies ihmetteli, miksi monilla naisilla on niin kapeat jalat, oikein ongenkoukut ;D Siitä on revitty vitsiä sen jälkeen useasti.
      Nyt on pakko korjata, että minulla ei siivous muutu intoiluksi milloinkaan ;D Enemmän sellaista pakkopullaa jonkin asian lähestyessä. En nyt tarkoita kevättä, vaan enemmän ihmisiä.
      Meillä on usein ihmiskissa ovenrakosessa vastassa. Odottelijan rauhallisuudesta näkee, onko ihmiskissan etunimi Merri vai Frodo. Viimeksi mainitulla on paniikinomaisia elkeitä, kun pelottaa, että mitä tässä nyt taas tapahtuu. Joku liikkuu pihalla.

      Poista
    2. Meidänkin Arttu tulee ihan aina vastaan ovelle kun joku tulee vaikka olisi ollut siihen asti ihan umpiunessa. On niin utelias :-)Luulee kai, että niin pitää tehdä.Ja antaa myös koiranomaisesti tassua. Kohtelias vanha kissa kun on :-).

      Poista
    3. ;D Merri ei kyllä anna tassua ;D Se tulee yksinkin ovelle, kun ovikello soi, vaikka sisäinen vaisto sanoo, että pelottaa. Silti pitää nähdä, kuka kehtaa soittaa ovikelloa ;D

      Poista
  10. Kissaihminen on ihana. Rupesi myös haluttamaan tuo Niina Laitisen uusi kirja, josta olen jo päättänyt, etten osta. Saattaisi olla taas hyvä päätös kumota. Onneksi on nyt mietintäaikaa, kun on tämä paasto. Niinan kirjoissa on kivaa myös se, että on malleja paksummalle langalle. Tulee nopsempaan valmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin ajatellut, että en tarvitse tuota kirjaa, kun en ole ehtinyt aiempienkaan kirjojen ohjeita tehdä, mutta tämän ohjeen nähtyäni se päätyi kuitenkin ostoslistalle. Toivottavasti sieltä tulee tehtyä joku muukin malli ;)

      Poista
  11. Kerkesinkin jo miettiä, mitäs teillä tykättiin UMK:n valinnasta😁✌️Että sellaista taasen🙄
    Hienot nuottisukat ja samaa muuten olen miettinyt, että usein unohdetaan, että jos omaa peruspohjetta leveämmän pohkeen, myös nilkka voi olla leveämpi kuin myös jalkaterä. Että ei se pohje ole niinkuin irrallinen muusta kropasta😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tietysti (kään ei) tykätty ;D Ehdin jo hetken järkyttyä, että ollaanko siellä kokonaan ilman housuja, mutta temppu se vain olikin. Äskettäin näin Euroviisu -ryhmässä kuvan jonkun maksajamaan edustuskappaleesta, jossa miehen takapuoli on paljon härskemmin esillä. Joku kommentoi siihen, että onko tämä ohjelma enää lasten kanssa katsottavaa. Varsinainen puolustusryöppy tuli vastaan, eli pehvaa peliin vaan, niin homma hoituu!
      Usein on niin, että leveäpohkeisella on muutenkin leveämpi jalkaterä, vaikka ei tietysti aina. Muutenkin ekaa kertaa jotain mallia tehdessä on vaikea arvioida, minkä kokoinen sukasta oikeasti tulee. Usein tuo pohje jää liian leveäksi.

      Poista
  12. Kauniit sukkaparit ja ihanainen kissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Mukavaa viikonloppua sinulle! Kissakin vilkuttaa :)

      Poista
  13. Olen Euroviisuilija. Olen seurannut Euroviisuja lapsuudesta lähtien. Ja tämä tapa on periytynyt myös omille lapsilleni. Koulussakin juttelen oppilaitteni kanssa Euroviisuista :D Ja taas mennään kohti tuota jännittävää iltaa. Toivotaan Suomen edustajalle paljon paljon menestystä. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä. Tytär on samoilla jäljillä ❤️ Yritän myös levittää viisuhenkeä muille vähemmän (lue:ei ollenkaan) kiinnostuneille.
      Voitto olisi kiva yllätys tai hyvä menestys, kuten silloin tällöin, mutta parasta on kuitenkin viisut kokonaisuudessaan. T. Sartsa

      Poista
  14. Sulla lienee soivat sukkapuikotkin... miten ihmeessä JO NYT on soivat sukat valmiina?
    Ihan käsittämätöntä...
    Tuo ihmiskissa-kissaihminen on kyllä kuvamanipulaatio... vai onko se niin, että seura tekee kaltaisekseen...
    Viisu juttuun en osaa sanoa mitään, sillä en ole vieläkään nähnyt/kuullut ko kappaletta, minä elän tynnyrissä tällaisten juttujen suhteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paksusta langasta tulee nopeasti valmista 😅
      Ensin oli vain mies, sitten siitä kehkeytyi kissaihminen 😁
      Entäs onko tuttu Rauli B Somerjoen Tynnörilintu? 🧐

      Poista
  15. Upeat sukat ja onhan tuo sinun kissaihmisesi aika veikeän näköinen myöskin.

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olen löytänyt kissaihmisen elämääni ❤️

      Poista
  16. Kauniit ovat molemmat sukkaparit. Nuotit ehkä mieltää enemmän mustan värisiksi - ainakaan en ole muun värisiä nähnyt. Käsityö on kuitenkin taidetta ja siinä vallitsee taiteilijan vapaus. Vaikka tekisit vielä pinkit!
    UMK hämmentää; tuleeko Israel-boikottia vai ei. Tänään kuulin televisiosta, että jos YLE päättää jäädä pois, siitä seuraa sakkoja. Jos Suomi kuitenkin osallistuu, en panisi pahakseni, vaikka joku muu kuin voittaja lähtisi edustamaan Suomea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt selvisi sekin että viisuihin lähtee UMK:n voittaja. Siellä se menee muiden joukossa 😁
      Näinhän se värien suhteen menee. Mielissään oli noiden vaaleampien sukkien saaja väreistään, joten en edes maininnut tuota nuottien väriä. Vai oliskohan pitänyt muistuttaa, että kuulepas H-M, minkä värisiä ne nuotit onkaan? 🧐

      Poista
  17. Oi oi oi hyvänen aika miten ihanat sukat. Noissa on saanut kyllä olla tarkkana, ja ihana pituuskin noissa. Hyvä tuollainen vahvistettu kantapää ja olen huomannut, että näissä pitkissä sukissa ei kannata valita liian pieniä puikkoja

    Minä en nähnyt yhtään UMK-biisiä etukäteen ja olin JÄRKYTTYNYT
    Silloi viimeinen pisara tuli kun mies seisoi epämääräisen värisissä kalsareissaan, ja ne pikkushortsit putosivat taivaasta.
    Ei hyvä ei. Mauton ja tunkkainen koko esitys.

    Käärijä nyt on ihan eri luokkaa. Mikä voimaannuttava henkilö hän onkaan. Eilen Käärijä esiintyi Love-ohjelmassa ja hän muisti esityksensä jälkeen käydä suuren faninsa halaamassa. Miten ihana ele ja kyllä Käärijästä lähtee ympärille suorastaan ilonsäteitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla meni hetki tajuta että onko sillä kalsareita ollenkaan 😅
      Minulla on Love vielä tallennuksessa, en oo ehtinyt katsoa. Yksi Käärijän vahvuuksista viisuissa oli juuri tuo välittömyys eri tilanteissa. Rallienglantikin kehittyi jo ihan huikeille tasoille 😁

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!