sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Joulukortit

 Joulukortit valmiina lähtöön.  Ainakin melkein. Jonkun täytyisi vielä kirjoittaa terveiset ja kuoriin osoitteet. 

Kortit ovat taitekortteja ja koristelussakin on "täytetty" kaikki pinnat.  Lopputulos on selkeää sillisalaattia, jouluiseen makuun.  😁

Tässä on puolet etuosastaan.  (Enkelikortti on näköjään päinvastoin).


Ja tässä samat kortit takaa.  Ostin joitain juttuja kaupasta, kuten esim. noita eläinkuvia ja joulupukki- ja kukkakuvioita.  Lisäksi ostin kaikki korttipohjat, koska olin käyttänyt kaikki vanhat joulukortteihin soveltuvat. 


Tässä vielä sama setti avattuina. 
Ostettujen asioiden lisäksi kaivoin esille kaikki askarteluasiat, joita voi kuvitella joulukortteihin laittavansa.  Minulla oli omia kätköjä ja tuttavalta saatuja. Penkasin kaikki jouluaiheiset kiiltokuvat, kaikki mahdolliset tarrat jne.  Toivotuksia löytyi ääriviivatarroina aika reilusti. Olen varmaan ostanut jostain joulun jälkeisestä alennusmyynnistä niitä alkuvuodesta. 


Mukaan pääsi nauha- ja pitsilaatikostakin tavaraa.  Viime vuotisista joulukorttikuvista jäi vielä nk. takakannet, joissa oli pieninä kuvina kooontia kaikista käytetyistä, isommista kuvista. Leikkasin  nekin irti ja käytin  näissä.  Nuotinpalaset ovat aina kivoja ja minun näköisiäni. 
Laatikosta löytyi korteista leikattuja palasia ja lehdistä leikattuja jouluntoivotuksia, jopa runoja.  Aion antaa tuttavalle, josta askartelumateriaalia on tullut yhden korteista. Siihen olen liimannut hänen itse kirjoittamansa runonpätkän. Saattaa hämmästyä, kun on omaa käsialaa kortissa. 


Tuttavalta saadussa laatikossa oli pussitolkulla noita paljettimaisia tähtikuvioita yms.  Sain käytettyä 3 pussia pientä silppua.  Liimaushommat tein vähän kerrallaan niin, että liimatut olivat välillä painossa.  Tämä oli eräänlaista sarjatyötä. 

Toinen setti takaa päin. 


Ja toinen setti avattuina. 



Tärkeänä apuvälineenä minulla on ollut tämä kirjasarja: 


Näiden väliin on ollut hyvä laittaa kortteja liimauksen jälkeen 😝
Olen saanut tämänkin sarjan joskus vuosia sitten.  Olen toki selaillutkin nämä ja varmaan näissä on monia kivoja juttuja. Ei vaan ole tarttunut mitään teoiksi asti. Pitää varmaan perehtyä näihin vielä uudelleen myöhemmin. 

Ensimmäiset kortit olivat huolella suunniteltuja ja toteutettuja. Siitä se sitten lähti oikeastaan vähän lipeämään, kun sarjatuotanto eteni.  Ovathan nämä persoonallisia ja mielelläni sellaisia lähetän.  Silti en ole voinut näitä tehdessäni olla miettimättä, miten hienoa olisi toteuttaa kortteja niinkin upeina ja taiteellisina versioina kuten esim. Repolaisen tai Enkulin käsistä syntyy. Tämä tietysti -isi  -muodossa, koska niitä ei minun kätösistäni synny. 

Joulukorttien lähettäminen on minusta mukava perinne, enkä halua kadottaa sitä  sähköisiin syövereihin.   Postimaksut ovat nousseet, mutta en aiokaan lähettää ihan kaikkia postissa, vaan voin antaa osan käteen tai viedä itse suoraan postilaatikkoon. 


Tonttujoukko, silloin varpahillaan, varpahillaan. Varovasti hiipii alta sillan, alta sillan. Tip tap, tip, tap, tipe, tipe, tip, tap, tip, tip, tap. 



Niitä tonttujahan se Merrikin varmasti halusi nähdä, kun halusi väkisin ulos kävelylle ihan iltamyöhään.  Jännittäviä varjoja, hajuja, ääniä...  mitä se voi olla??  Täytyy olla tonttuja!

30 kommenttia:

  1. Kauniita, iloisia, itse tehtyjä joulutoivotuksia. Niitä minäkin aina odotan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakki erilaiset toivotukset on kivoja, tulee ne sitten mistä "tuutista" vaan. Toivottavasti posti kulkee reippaasti ja kaikki kortit ehtivät ajoissa perille.

      Poista
  2. Nättejä kortteja! On noissa ollut liimattavaa!
    Itse lähetän oletettavasti vain kaksi joulukorttia tänä vuonna. Juurikin postimerkkien hinnan vuoksi.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän se sarjoittamisen mestari olet! Miäkin liimailin sarjatyönä ;D
      Osan annan suoraan vastaanottajille, niin ei tule postimaksua. Töissä muutama asiakas voi saada kortin ja ystävillekin.

      Poista
  3. Kauniit kortit on että... valitsin niistä muutaman itselleni, samanlaisella systeemillä ite myös olen jo tehnyt kortteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaisia kortteja on kiva katsella näin ryhmänä ja valita mieleisensä. Minulla on vielä muutama jäänyt viime vuodeltakin. Korttien tekeminen on kivaa, jos siihen on aikaa. Kiireessä ja viime tipassa siinä ei ole enää mitään mukavuutta.

      Poista
  4. Oi mikä määrä kortteja. Kauniita kaikki, mutta nuo missä on pupu, kettu tai poro ovat todella ihania ja tyylikkäitä. Minä en laita postissa korttia kuin kahdelle lapselleni, rahapussini ei kestä merkkien hintaa enempää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku huomautus, että tässä on monta kuvaa samoistakin korteista monelta puolelta :)
      Tuo eläinkuviopakkaus sisälsi just noita erilaisia eläinkuvia. Niistä tuli jotenkin hillitymmän näköisiä vaaleine sävyineen.

      Poista
  5. Aikamoinen määrä hienoja kortteja. Noiden parissa on tovi vierähtänyt. Itse tehty kortti lämmittää mieltä ehkä eniten, mutta jokainen saatu kortti on yhtä tervetullut. Minustakin joulukorttiperinne on kiva, ja aion sitä ylläpitää. Siitäkin huolimatta, että postimaksut ovat hissukseen hilautuneet korkeuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarjatyönä monena päivänä olen näitä liimaillut. Välillä aina kaivellut painojen alta esille, että mitä vielä lisäisin. Näitä painettumispaikkoja oli huoneessa monessa paikassa ja välillä joutu ihan oikeesti miettimään, mihin niitä tuli vielä työnnettyä ;)
      Ja samaa mieltä olen siitä, että kaikki kortit kertovat lähettäjän joulumielestä.
      Aion tosiaan antaa omakohtaisesti osan korteista, mm. töissä ja ystäville.

      Poista
  6. Nyt oot ollut ajoissa ja reippaana. Hienoja kortteja kaikki, itsetehtyjä on kyllä mukava aina saada. Mullakin on viime joulun jälkeen ostettuja jouluaskartelujuttuja jemmassa, saiskohan niistä jotain kortteja tehtyä. Nimittäin kyllä minäkin aion oikeita kortteja vielä lähettää :)

    Tuo sama kirjasarja löytyy myös minun äidiltä ja osa niistä taitaa olla siirtynyt tänne mun luettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennakointi menee myttyyn, jos ei saa kirjotettuakin ajoissa. Monta perinnettä jää minulta tekemättä ja toimittamatta, mutta kortteja laitan aina. Tai annan. Miten vaan :)

      Poista
  7. Kivaa puuhaa tuollainen askartelu. Hienoja kortteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kivoja näistä lopulta tuli, vaikka välillä tuntui menevän sillisalaatiksi. Ainakin näyttävät itse tehdyiltä :)

      Poista
  8. Voi hyvät hyssykät, mikä määrä joulukortteja! Sen vaan sanon, että tähän et saa minua yllytettyä, ET!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei! Tässähän oli näitä samoja kortteja pyöritelty puolelta toiselle ;D Yhteensä vain 34.
      Eikös vaan vähän jääny kaivertamaan sinne harmaisiin aivonystyröihin, että askartelisit kortteja...

      Poista
  9. Tosi kauniita kortteja olet taiteillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihan taiteiluksi en sanoisi, mut askarrellu ainakin :)

      Poista
  10. Kyllä näitä kelpaa lähettää ja vastaanottaa. Itse tehty aina ilahduttaa. Minä käyn huokailemassa joillakin korttisivuilla ja en ymmärrä teksteistä yleensä mitään. Siinäkin hommassa on oma erityissanastonsa. Sen sijaan tästä sinun selvityksestäsi ymmärsin suunnilleen kaiken, mikä on lukijan kannalta aina iloinen asia.

    Merrille terveisiä. On kyllä kissalla monta virkaa, kun pitää vielä kotitontustakin käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korttien tekijät on kyllä erikoissanastoineen valtavan taitavia. Huokailuksi se menee täälläkin.
      Minulla on näitä maatiaiskortteja (lainatakseni Vanhan Rouvan joulupuu -sanastoa :) )
      Merri vaan haistelee, että missä ne tontut on, tai ainakin jotkut, jotka on jättäneet mahtavia hajuja ;D Vois olla aika pelottavaakin, jos oikeasti näkis sen tontun hiippailemassa nurkissa.

      Poista
  11. Vau miten kauniita kortteja! Nuo pupuaiheiset ovat supersuloisia:) Itse tehty kortti ilahduttaa taatusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En ole oikein pysyä linjassa koristelujen kanssa, mut sittempähän on yllätys, kun kortin avaa ;D

      Poista
  12. Vautsi vau miten upeita ja kekseliäitä kortteja ja noin paljon. Suuren työn olet nähnyt näitä näpertäessä,mutta vaiva kannatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannatti. Vähän päivässä, paljon viikossa :)

      Poista
  13. Huh!! Oletpa ahkeroinnut.Minulla on tuo sama kirjasarja...hih

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kerran auttamassa yhden asunnon tyhjentämisessä ja sieltä nämä tarttuivat mukaan. PItää varmaan selailla taas läpi. Ensikatsannalla ei mitään hirveän ihmeellistä tarttunut, josko nyt.. vai pitäisikö laittaa kiertoon? Toisaalta liimauspainoina käyttäminen on jättänyt jälkensä ;)

      Poista
  14. Kortit on valamiina joulu voi tulla :)
    Minä en oo korttien väkertäjä, en koskaan ole tehny ite kortteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen tekee sitä mikä huvittaa :) Kaupassakin on ihania kortteja pilvin pimein. Minulla on vanhoja, saamiani kortteja jemmassa (mitäpä ei löytyisi...), kun niissä on niin kauniita kuvia. Pitäisi keksiä niille jotain uusiokäyttöä.
      Sitä paitsi korttien lähettäminen on ihan vapaaehtoista hommaa. Meillä on aina äiti lähettänyt kortteja, niin sitä lähettämistä kaipaan edelleen. Nykyään on kaikki niin internetin valtaamaa.

      Poista
  15. ..voi hitsi..kun en saa näitä kirjotuksia ..menemään aina tulee :( naama.ärh...
    no joka tapauksessa aivan ihania kortteja
    Minä käytän kans vanhan kortin tekstit ym,(tai joskus käytän:))),Minä tykkäisin kans```??? tehdä kortteja.Mutta kerran kävi niin nolo tilanne,sellaiselle tiukkapiposelle lähetinomatekosen joulukortin ;),mitähelputtia kaikki kuvat oli kirjekuoressa olivat irronneet,mua on jälkeenpäin naurattanu..mutta ei silloin,joku veti siitä hernee,ja siihen loppui "syvällinen -ystävyys":))))))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika syvällistä se on ollukin, jos se joulukorttiin päättyi ;D
      Laitoin yhtenä vuonna paljon kimallejauhetta liiman kanssa kortteihin, tuli hienoja. Poika on muistanu sen siitä asti. Oli avannu kuoren ja kuljetuksessa irronnutta jauhetta valui syliin oikein kunnolla ;D Pojalla on aina mustia vaatteita ja varmaan oli kivat siinä sylissä ;D Kimallemaastohousut.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!