sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Hirviät sukat

 Tykkään aiheista, joita en ole ennen lähestynyt.  On mukava lähteä miettimään, miten aiheen toteuttaisi.  Näihin hirvi -aiheisiin sukkiin etsin hirvikuviota pitkään, johtuen siitä, että kaikki hirveksi mainitut näyttivät enemmän tai vähemmän poroilta.  Lopulta löytyi tuo varressa kävelevä hirvi, jonka tein  vastakkaisiin suuntiin kävelevinä, eli peilikuvina. 

Jalkaterän hirvenpää löytyi yllättäin, kun avasin Stanstan vinkkaaman verkkosukkalinkin ihan muuten vaan.   Sitä alaspäin rullatessa löytyi yht´äkkiä hirvisukkien malli! Tätä sanoisin jo onnenkantamoiseksi oikealla hetkellä. Ilman tuota linkkiä, en olisi tätä kuviota löytänyt. (TÄÄLLÄ)


Yläkuvan rekvisiitta oli otettava mukaan, kun sen satuin kuvaushetkellä hyllyköstä huomaamaan.  Ei taida sekään mikään hirvi olla... 


Sukat on tehty 7 -veljestä langasta ja puikot kokoa 3½. Lankaa kului 215g. 
Sukat sopivat jalkaan kokoa 44-45. 
Nuo mustat "pisteet" tuolla väleissä olen laittanut ihan vaan välttääkseni liian pitkiä langan juoksutuksia. 



Näytin aiemmin kuvan siitä ihanan pehmeästä tekoturkislangasta.  Moni taitaa  odottaa mitä siitä syntyy, mutta nyt on valitettavasti lykättävä asian esittelyä joulun yli... 
Sen voin sanoa, että lähden tästä lähipäivinä ostamaan uusia keriä... 

Kyllä on mukava olla lomalla! 

Merrikin nauttii yhdessäolosta. Ehkä kuitenkin enimmäkseen kavereiden, kuin meidän palvelijoiden. 

Hetki ennen painimatsia....
Sam on paljon hentoisempi, mutta se on melkein aina se aloittava osapuoli. 




Loppuun vielä aivan "asiaan kuulumaton" kuva meidän sipulipurkista.


Katselin tuossa pitkin viikkoa muiden Halloween -koristeluja, kunnes yht´äkkiä havahduin tähän meidän purkkiin. Silmä on niin tottunut 😉
Sillähän oli kai sitten jonkinlainen merkkipäivä eilen.  
(no onko tämä Stansta samanlainen kuin sinulla?)

Marraskuu on jo selkeästi lähempänä joulua, kuin lokakuu, joten nyt voidaan ehkä jo alkaa hiljalleen ottaa asia puheeksi?  Sillälailla varovasti vaan.  Joululahjaneulokset ovat vielä jonkin verran kesken, mutta suunnitelma on selvillä.   Joulukortit voisi jo tehdä, kun kerran olen ostanut ne aineksetkin.  Miksi niitä ei saa aloitettua?  
Muutamat neulokset laitoin jo joulukeräykseen, kuten teen aina joulun alla. 
Työvuorotoiveisiin olen laittanut vapaapäivätoiveen jouluaatolle, kun viime vuonna olin iltavuorossa ja meillä meni joulu kerrassaan ohi.  Tänä vuonna voisi tehdä jouluruokaakin? Tai lämmittää muiden äitien tuotoksia.  Viime vuonna ei taidettu syödä jouluruokaa ollenkaan, kun ei huvittanut. 
Jouluvaloja voisi jo harkita ulos. Olen nähnyt valojen jo selvästi lisääntyneen, kun olen iltavuorossa ajellut pitkin kylää. Etenkin syrjäisemmillä asutuksilla on jo ihan jouluvaloja ulkokuusissa. Joillain parvekkeillakin on näkynyt valoja.  Meillä ei vielä ole, mutta tekeillä on jotain kertakaikkiaan älytöntä ja siihen liittyy myös tämä valoasia.  Homma on vasta vähän yli puolivälin ja olen tehnyt sitä jo monta päivää, joten vielä joutuu odottamaan 😁
  
Ensi viikolle on ennustettu myrskyä.  Tuli tässä mieleen, josko sen turvin välttyisin niiltä luontopolkuretkiltä, joita tuo mies on meille suunnitellut....   En oikein ole vielä innostunut aiheesta. 

Uusi viikko, uudet tuulet ja LOMA!   

Mahtavaa viikkoa teillekin, mitä ja missä sitten touhuattekin!

29 kommenttia:

  1. Tulipa kivat hirvisukat.
    Oikein mukavaa lomaa Sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tuntuu, että jotkut sukat onnistuu erityisen hyvin ja siltä minusta tuntuu nyt itestä. Alkuodotuksia ei ollu, joten ehkä se johti tähän. 😊
      Kiitos kommentistasi!

      Poista
  2. So beautiful Deer socks!!you are so good making socks!

    What beautiful little red catIs it yours?

    Here htere are many lights in the windows but not reallly christmas lights

    I have also free in Christmas I am very happy about that

    wish you a good free week!enjoy your time :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks ! Knitting and creating is somethig that I love :)
      Merri (the grey one) is living with us, but it has many friends. This is Sam, who is our daughters cat. They like each other very much. Merri usually gets along with every animal, that comes from the door. Little boys of girls are not its favourites :)
      I`ve just hoped to be free in Christmas eve. We have not the facts yet. We know our shift lists 3 weeks before.Sometimes even less, because the new one comes 1 week before the other one ends. It´s difficult to have a plan over weeks or months.
      But now it´s great to have a week off!

      Poista
  3. Ihan selvästi hirvimiehen sukat! Ihanat:) Hauska sipulipurkki:) Merri oottelee, etteikö tässä pääsis jo vähän kisuilemaan:) Vois näyttää muutaman uuden tempun!
    Mukavaa rentoa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jollain tasolla kyllä, olet oikeassa, mutta enemmän urheilumies kuitenkin :)
      Merri taitaa olla vakuuttunut, että se pärjää Samille ja oottelee selällään toisen ekaa hyökkäystä ;)
      Kiitos toivotuksista :) keli vähän viileni, ja myrskyä tiedossa?

      Poista
  4. Tuosta ei hirveenmäksi sukat voi tulla!🧡🧦😉
    Niin kauniit ,todelliset hirvimiesten unelmat!!
    Kyllä ihana hyvin jo voi valoja ulos ripustaa...
    oho,tämä tuli ihan pystymetästä,tämä tieto..
    Sipulipurkeillakin jo "merkkipäivät".ihana asia 😊🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧄🧅
    voi tuota Merriä :)ihana kaverikin kylässä:)
    Oikein levollista,yllätyksellistä ja hauskaa lomaa!🌞🌈⛄❄❄🐾😸😺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa! Ei hirveempää voi olla! ;D Luulen, että ei taida tämä mies hirvimetässä käydä, mutta jollain tasolla kuitenkin koskettava kuvio :)
      No nyt taidan jo miäkii laittaa ne valot, kun sain luvan ;D
      Merri varttuu toisen ensimmäistä siirtoa...
      Yllätys vois olla vaikka sellanen, että ei tarvis sinne luontopolulle mennäkään.... ;D

      Poista
    2. Anteeksi 🌹
      ainaisia kieliopillisia virheitä minulta..:(
      pitäisi olla HIRVIämmäksi voi tulla!
      Kehyksiin minä laittaisin nuo sukat!!!niin kauniit!!!! 🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🙂🙋‍♀️

      Poista
    3. Asiahan meni just niinkun otsikossakin jo mainittiin, eli olit ihan jäljillä 😂 Itse alotin tuon hirveyden 🤪

      Poista
  5. Käytännön vinkki: luontopolkuretkiltä välttyy myös vastaisuudessa jos oikein perusteellisesti kerran eksyy. Joko yksin tai miehen kanssa :)

    On kyllä hienot sukat ja tykkään, kun ovat musta-valkoiset. Meillä lapset alkoivat jokin aika sitten ihmetellä, että onko Suomessa tosiaankin hirviä ja ovatko ne niin kamalan isoja. Kerroin, että jos auto ja hirvi törmäävät, niin yleensä hirvi voittaa. Tosin heittää kyllä henkensä, mutta huonosti käy muillekin. Olivat katsoneet jotain YouTube-videota ja ihan tohkeissaan. Sieltä se taitaa oppi nykyään tulla, YouTubesta.

    Toivottavasti saat jouluaaton vapaaksi. Olisihan se reilua, että edes joka toinen vuosi voisi juhlia.

    Ihanaa marraskuuta palvelusväelle ja herrasväelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuleepa muuten mieleen, kun oltiin Ahvenanmaalla ja lähettiin lasten kanssa kiertämään ihan ohimennen vaan sellanen 2 kilsan lasten luontoreitti metsikköön. Minullakin oli vaan sellaset paremmat sandaalit jalassa. No jossain vaiheessa mentiin harhaan ja lopputulos olikin 12kilometriä.... Minun isovarpaan nivelrikko ei ikinä enää tokentunut siitä... Mutta oli kyllä kieltämättä hyvät maisemat :)
      Musta -valkosessa näkyy kuvio hyvin.
      Muutenkin ihmiset erkanee luonnosta, kun ei pääse metsään pyörimään kuten ennen vanhaan. Ei näe ees niitä pienempiä eläimiä. Hirvi ja karhukin taitaa olla aika isoja, jos niihin "törmää" jossain livenä. Eikös hirvi oo joskus potkinu jonkun autonkin kasaan, kun se meni tööttäämään, että hirvi väistäis tieltä jököttämästä.
      Viime vuoden jouluaatto oli kyllä omalla tavallaan erikoinen, kun ei ekaa kertaa ollu kuustakaan. Jotain harvoja joulukoristeita olin kantanu esille. Olipahan helppo korjata poiskin ;)
      Kiitos toivotuksista, myös herrasväki kiittää !

      Poista
  6. Mä en käsitä tuota miten hienoja upeita sukkia teet,olet mielettömän taitava, ja omistat lahjan tehdä käsilläsi sukkia, ja niin tuot iloa sille kuka ne saa.
    Kiitos kommentistasi myös, kyllähän ne vanhemman puoleiset ihmiset vei ruokaa ja votkaa joskus, en tiedä vievätkö vielä, niin siellä kaupassa satuin tallaamaan kissan pennun varpaille, mistäs tuon arvas ettäsiellä on pennutkin emon mukana.
    Sinulla kauniit ihanat kisut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse en pidä tätä taitoa mitenkään jättimahtavana (suomalainen itsetunto taas ;) ). Olen neulonut lapsesta asti ja näihin kokeiluihin ajaa jokin pakonomainen tarve purkaa luovuutta. Voihan se purkaa muullakin tavalla. Minusta on mukavaa ajatella, että joku kävelee minun tekemät villasukat jalassa ja erityisen mukavaa on, jos pyydetään jotain outoa, ennen kokeilematonta aihetta sukkiin. yhdessä vaiheessa tein niitä unisieppareita urakalla ja niissäkin oli parasta se toiottu aihe, sekä sen toteutuksen suunnittelu.
      Kotimaisten markettien rinnalla tuo tiskillinen pikku myymälä on kuiten tuulahdus menneestä. Tulee mieleen myös, miten paljon ihmisillä on nykyään allergioita. Eipä ollu niin tarkkaa tuossakaan kaupassa, kun kissat pyörii jaloissa :)
      Kiitos kommentista. :)

      Poista
  7. Paljon ihania asioita! Kisut, joulu, yllätys, LOMA.. :P

    VastaaPoista
  8. Komiat sukat! Mä muuten huomaan myös törmääväni siihen, että hirvet ja porot sekoitetaan. En tykkää.
    Ei ole "sipulipäät" vissiin sukua. Laitan kuvan omastani just kohta.
    NAUTI Sinä lomasta! Saisinpa minäkin jäädä tänään kotiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä hirvi-poro -asia vaikuttaa olevan sinulle henkilökohtainen juttu ;D Mut joo. Mallissa lukee hirvisukat ja kuvassa on selkeesti poro. Ehkä se ero on neulokseen mallinnettuna niin vaikea toteuttaa.
      Pitää tunnustaa, että työtkin on kiva juttu...Jos ei ois niitä töitä, niin ei vois jäädä lomalle ;D

      Poista
  9. Ihan tuli oikean näköiset hirvet.
    Eiköhän nyt jo voi ryhtyä ääneen puhumaan joulusta, kun se kaupoissakin valtaa hyllytilaa. Joulukorttiaskartelusta voisi aloittaa. Kausivaloja on näkynyt jo pitkään, minullakin. Jouluisempia versioita näin eilen. Piristävät mukavasti pimeitä iltoja.
    Mukavaa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää parta-sarvi -otus näyttää hirveltä. Sarvet enempi lapiomaiset.
      Valoissakin on eroja, kausivalot näin pimeään aikaan on ihan ok, vaikka ei ois joulukaan. Usein ne vaan tulee yhdistettyä jouluun.
      Kiitos lomatoivotuksista!

      Poista
  10. Hienot hirvisukat! Meinaa adjektiivit loppua, kun sulla on todella upeita nuo sukat :)

    Rentouttavaa lomaa ja marraskuun jatkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kiitos lomatoivotuksista ja mukavaa joulun odotusta jo sinnekin (?) ;D

      Poista
  11. Komeat sukat ja sointuva kuvausrekvisiitta. Onneksi kissat eivät säikähdä hirveästi hirviä (ja poroja). Edellisen postauksen maissipannukakku menee meillä kokeiluun heti, kun joku muistaa ostaa piimää.

    VastaaPoista
  12. siis edellinen nimetön on Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piimän ostaminen on tosiaan aika vaikeaa, kun ei meinaa muistaa :)

      Poista
  13. Komiat sarvipäät. Komiat kissat. Mutta mitä älytöntä siellä tehdään? Nyt jännittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin jännittää saanko edes valmiiksi koko juttua ja osoittaautuuko ehkä vääränkokoiseksi. 😂

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!