tiistai 16. heinäkuuta 2019

Kylmyyttä ennustaen

Villasukkaa, villasukkaa   ....  kylmää pukkaa.....


Näitä sukkia on tehty ties missä, kun ovat olleet reissukäsityönä. 
Otin kuvan, miten teen kantapään. Kerään aina tuplasilmukat kantalapun reunasta ja neulon ne sitten vielä kiertäen yhteen. Näin reunasta tulee tiivis, eikä jää reikiä. 


Myös kantalapun pohjaosaa vahvistan nostamalla aina edellisen silmukan juuren tuntumasta kaverin seuraavalle silmukalle ja neulon ne yhteen. 


Sukat ovat 7 -veljestä, jota kului 3½ puikoilla 210g.  Langan väri on synttärikakku (vai oliko täytekakku).  Ovat jalkaan kokoa 38-39.


Nämä ovat hyviä reissukäsitöitä ja lankaa saa kulumaan. Ainoa harmi on se, että haluan raitojen kohdentuvan toisiinsa ja välillä sama väri ei meinaa millään löytyä ilman pitkää kerän purkamista. 
Seuraava  pari on aloitettu samalla kaavalla. Silmukoita puikoilla aluksi 15, resorin jälkeen 16, siitä hiljalleen kavennellen nilkkaan ja terään, joissa 13. 
Näin upeissa maisemissa tuli neulottua ystävän kanssa.  Samalla hörpittiin kahvia ja syötiin JÄTTIMÄISET korvapuustit 😋


Merri on päättänyt jatkaa autoremonttia, kun se näyttää valmistuvan liian hitaasti. 
Naru jää kyllä jatkuvasti kiinni jonnekin ja saa olla päästelemässä. Ei näytä kissaa haittaavan. Kun naru loppuu, niin kissa jää siihen viereen istumaan tai makaamaan ja odottamaan pelastajaa. 


Maisa on katsellut tilannetta ulkohäkin sisäpuolelta.Se on niin ihastunut ulkoiluun, että ei tahtoisi tulla edes yöksi sisälle.  Näinköhän sen omaan kotiin ilmestyy joskus ulkohäkki...


Vielä on pari päivää yhteiseloa, joka on sujunut aivan mahtavan hyvin alun hankaluuksien jälkeen. 


Lähtökohtahan oli se, että ei voitu olla samassa huoneessa ilman Maisan murinaa ja sähinää. Nyt käydään samalla ruokakupilla, samassa vessassa, haistellaan neniä ja takapuolia. Sängyn on Merri saanut pidettyä omassa hallinnassaan.

Kyllä tulee taas hiljaista, kun Merriltä kaveri lähtee.

22 kommenttia:

  1. Moikka. Kivat hyvänmielen sukat. Merri on erikoinen kissa, kun osaa autotkin korjata : ) Kristiina

    VastaaPoista
  2. Tuo raitojen kohdentaminen onkin se juttu, saa etsiä oikeaa kohtaa kerästä, mutta lopputulos palkitsee. Komeat sukat ja niin kauniit maisemat! Ihanaa, että sopu on löytynyt kissoilla. Kesällä kissan on mukava ulkoilla, turvallisesti. Merri on fiksu, täytyy tarkistaa onko remontti tehty oikein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän niillä raidoilla ois näin kirjavissa oikeastaan mitään väliä, mut omaan silmään ne pitää olla kohillaan. Yllättävän hyvin lankakerissä nuo raidat ja niiden lankapituus täsmäävät. Voishan ne olla sellasia suurpiirteisiäkin pituuksia. Onneks ei ;)
      Pian loppuu kissojen yhteiselo, kun Maisa lähtee omaan kotiinsa. Molemmilla on varmaan ihan tylsää vähän aikaa.

      Poista
  3. Ihanat sukat💟 Merrillä voi tulla kaveria ikävä🐾🐾

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Varmaan tulee ja Maisallakin varmaan. Yksin ollessa ei tapahu mitään ihmeellistä. Pitää ite pitää vauhtia yllä. Kuka sellasta jaksaakaan ;D

      Poista
  4. IHANAT -SUKAT!!! :) kauniin raidalliset:)
    no niin nyt mää tiiän ,miten saan Merrin houkuteltua tänne meille;)
    Vanha rouva on lomalla......
    kerta Merri tykkää "autoista /työnjohtajan/ominaisuudessa :) ...ja meillä on narua joka ei mee ikinä solmuun ,eikä tartu mihinkään:)))))),
    hiiiii`,meillä yks volvo amatsoni -65 ,ootta just noin napakkaa työnjohtajaa...
    no mitäspä palvelus väki tähän sanoo,,,, ??
    ihana että sopuisus vallitsee Maisan JA Merrin välillä;);)
    Merrrrii,sitten kun kaveri lähtee tuu meille;))))
    Pilvisenäkin päivänä loistaa silmät:),katsoessaan Merin kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on Vanhan Rouvan kanssa kisailu ;) Tommosesta narusta miäkii oon kyl kiinnostunu! Pitää Merriltä kysyä mitä sanoo. Työharjottelijan kanssa on kyl ollu vähä ongelmia, kun hänen mielestä ei työnjohtajakaan saa kävellä kynsisillä tassuilla minkään auton päälle. Merri on ollu sitä mieltä, että se voi ite valita meneekö se vai ei ;) Kuvakin on salaa otettu.
      Täällä nää kissakaverukset just vetää napaansa aamupalaa ristiin toistensa ruokakupeista ;)

      Poista
  5. Hienot raitasukat! Ja hyviä vinkkejä kantapään tekemiseen. Nyt rupes autoremontti edistyyn, kun tuli ahkera ja pätevä tekijä paikalle! Kas, kun ette aikaisemmin huomanneet tilata kunnon remonttireiskaa auton korjuuseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullu tän tuplasilmukkavinkin muualta ja se on ollu jo pitkään se, jota aina käytän. Pistetään vinkki kiertoon :)
      Nyt taitaa mennä työharjottelijan aika langan setvimiseen ja työnjohtajan häätämiseen työpaikalta ;D

      Poista
  6. Rrrakastan raitaa. Ja vielä näin kauniit värit. Hulahopsansaa, peppimäistä menoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepin synttäripäivä täytekakkumeininki :) Värillisissä lankakerissä on aina jonkinlainen jännitys, että miltä se oikeasti näyttää valmiissa työssä ja miten ne värit sopivat yhteen. Joskus kerä valehtelee pahasti ja lopputulos ei oo oikein kiva.

      Poista
  7. Ihanat ja pirteät sukat olet tikutellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kesä on villasukkien aikaa...vai onko? ;D

      Poista
  8. Vaikka ulkona on lähes 28 astetta lämmintä, on sisällä vilpoisaa meillä, niin villasukat pitää pistää jalkaan, veri kun ei kierrä enää niinkuin nuorena, sinä osaat tehdä kauniita sukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä noita villasukkia tulee tosiaan pidettyä kaiken vuotta. Ehkä nyt ei ihan näitä polvisukkia kuitenkaan kesäisin. Siinä kohtaa meni onneksi ennustus pieleen. Hellettä täälläkin, eli oikein mukava päivä tehdä töitä 7-22 tänään ;D

      Poista
  9. Oi, oi, miten ihanat sukat! Kauniit värit ja kivasti pituutta. Kiitti tuosta vinkistä poimia tuplasti silmukoita ja neuloa ne sitten yhteen. Kokeilen seuraavassa sukkaparissa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva jos oli hyvä vinkki😊 toimii ainakin minulla. En enää koskaan tee yksinkertaisia.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!