keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Asuntomessuilla

Tämän vuoden asuntomessut järjestetään parast´aikaa Kouvolassa. Messut on rakennettu vanhalle pioneeripataljoonan alueelle Korialle. Se sijaitsee Kymijoen rannalla. Kasarmeja on alettu rakentaa 1911 ja viimeinen pioneerikompanja on muuttanut sieltä pois 1994.
Alueelta on purettu paljon rakennuksia, mutta osa on vielä jäljellä ja niitä on hyödynnetty myös messuasuntoina.

 En muista ikinä käyneeni asuntomessuilla aiemmin ja yllätyin positiivisesti. Katsottavaa oli vaikka kuinka paljon.  Moneen kohteeseen oli kuitenkin valtavat jonot, eikä niihin jaksanut näin kärsimätön jonottaja odotella sisäänpääsyä.
Kohteita oli yli 30. Niiden joukkoon mahtui monia eri asumismalleja; omakotitaloja eri materiaaleista, päiväkoti, kerrostaloasuntoa taiteilijatyyliin, paritaloja, rivitaloja, yksiötä, kaksiota ja vaikka minkä kokoista, saunoja, ulkorakennuksia jne.

Jostain syystä kuvasin paljon erilaisia lamppuja. Taitaa olla lampun tarve tässä taloudessa. Monta kivaa lamppua löysin,  mutta ei niistä mikään käy meidän olohuoneeseen.
Tämä lamppu on vähän tällainen jatkojohtotyylinen, mutta silti yllättävän hyvännäköinen.


Tämä oli hieno! Narulla päälystetty lamppu. Näistä härpäkelampuista tykkään kovasti, mutta ne roikkuvat niin alhaalla, että en voi meille sellaista hankkia. 


Yksi kohde oli soluasuntokompleksi kauemmin elämää nähneille. Asuntoihin on kuulemma jo haku päällä. 
Tämä taloryhmittymä piti sisällään useita 4 soluasunnon taloja. Niiden lisäksi tähän pieneen "kylään" kuului yhteistalo. 

Jokaisessa talossa oli yhteinen pieni olohuone. Eikö ole ihanaa jättikuviollista tapettia?!


Joka talossa neljä soluasuntoa, joissa jokaisessa oma keittiösoppi.


Jokaisella oma wc ja pesutilat.


Oma terassi lasituksilla.  Näitä lasituksia oli muutenkin paljon monessa talossa. Mieleen tuli, että aika hikiset paikat on istuskella tuollaisessa, jos aurinko paistaa. Katotkin olivat monesti lasia. 
Toisaalta lasitukset tuovat lisäaikaa terassilla istuskeluun  kesän molemmin puolin. 


Kaikkiin asuntoihin oli tehty erilainen sisustus. 


Apuvälineitä oli jo ajateltu etukäteenkin.  Yhteistalossa oli iso terassi...


...ja nk.ruokailutila, joissa voi pitää vaikka juhlat. 


Tässä taas hieno isojen kuvien tapetti. 


Monessa paikassa oli myös tee-se-itse -koristeita. 


Ruumishuonekin oli huomioitu 😂
(no tämä oli kyllä tiilienvalmistuksen historiaa esittelevä tila).


Väriä elämään!


Alue oli kaikin puolin siisti ja ruokailuteltassa hyvä noutopöytä. 
Autojen parkkeeraus maksoi 10euroa ja sisäänpääsy messualueelle  26euroa yli 16 -vuotiailta, perhelippu 52 euroa ja erityisryhmälippu 17 e. Messuilla on erilaista ohjelmaa eri päivinä, mm. konsertteja. 
(Tämähän alkoi vaikuttaa jo ihan mainostukselta, vaikka ei ollut kyllä tarkoitus 😂)

Asuntomessut Kouvolassa ajalla 12.7.11.8.2019
Ensi vuonna messut järjestetään Tuusulassa

18 kommenttia:

 1. Kiitos kierrätyksestä. Selasin messukuvaston, joka ei tietysti ole yhtä wau- elämystä, kuin päästä näkemään vierestä.
  Paljon on rakentamisen uusia tuulia, materiaalia ja mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia kikkailuja siellä rakantamisessa näkyi, niin kun tietysti asiaan kuuluikin asuntomessuilla, erilaisuutta. Osa oli ihan omituisia, mut osa oli tosi hienoja. Noi jättitapetit oli ihania, samoin jotkut uuet laatta- ym. seinäpinnat. Sitä ihmeteltiin, että ammeet on taas muodissa, just kun niistä aletaan pääsemään. Eikös ne ollukaan suuria vesisyöppöjä.

   Poista
 2. Messuilla en tällä kertaa pääse käymään, joten kiitos asuntomessubligipäivityksestä! Asuntomessuilta saa kivoja ideoita omaan kotiin. Mukavaa pian alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia ahaa-elämyksiä siellä tuli, vaikka ajatus ei oiskaan just ihan samanlainen, kuin nähty ideointi. Mukavaa oli nähä, että jotain samoja juttuja meillä jo onkin, ihme kyllä ;D
   Elokuuta mennään, pidetään vielä kuitenkin kesä mielessä :)

   Poista
 3. Messuilla näkee kyllä paljon kaikenlaista ja voi saada jopa jotain uusia ideoitakin. Teidän huusholli on kyllä selvästi lamppua vailla. :) Luulin jo oikeesti, että soluasuntokompleksia varten oli varauduttu ruumishuoneellakin. No, ehkä se olisi kuitenkin nimetty vaikka kappeliksi tai jotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin luin ton ruumishuonekyltin moneen kertaan, että mitä ihmettä :) Tarkotus olikin kai herättää huomiota. Sisältä löyty tosiaan tiilentekohistoriaa paikkakunnalla.
   Ikävä kyllä meille ei taida lamppua löytyä. Ehkä olen liian kriittinen ja ihailen vääränlaisia roikottimia.

   Poista
 4. Enpä ole koskaan messuilla käynyt ja kiva lukea siitä! Erityisesti tuo soluasuntokompleksi kuulosti erittäin mielenkiintoiselta ja olet kivasti esitellyt sitä! Jollakin oli kissakin asunnossa 😸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissapuuhun miäkii kiinnitin huomion. Yksi oli siinä solun yhteistilassa ja toinen yhen asunnon kulmauksessa. Näissä ei oo vielä kukaan asunu. Jokaisen solun on suunnitellu joku ikääntyneempi henkilö omalla persoonallisella tyylillään. Yritettiin miehen kanssa varata sieltä jo asuntoa, ja selvis että ovat kuitenkin jo hakusessa. Taidettiin siis myöhästyä :D

   Poista
 5. Olen käynyt pari kertaa asuntomessuilla ja molemmat tekivät suuren vaikutuksen, koska muistan jotain asioita vieläkin! Mukavia vierailla ja kerätä ideoita omaan kotiin, vaikka ei varsinainen sisustaja olisikaan. Teillä ei kyllä lamppu saa olla liian matalalla, jottei pikkuiset tassut joudu vaaraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootin jotain paljon tylsempää juttua, mut nää messut olikin kiva juttu! Ideoita oli kaikenlaisia. Mieleen jäi semmonenkin erikoisuus, kun katosta narujen varassa roikkuva yöpöytä. Ois ainakin lattian siivous helpompaa. No toisaalta se ois myös hyvä kissakiikku ;D
   Lamppu tulis meillä tilaan, jonka läpi usein tulee käveltyä. Enemmän pelottaa, että huiskaisen jollain lampun alas, tai että pitempien ihmisten pää kolisee. ;D No ehkä kissakin vois keksiä lampun, jos ois paljon jotain roikkuvia härpäkkeitä ;D

   Poista
 6. Mukava tarina:)ihania lamppuja:))
  tuo eritoten sai kiinnostukseni herämmään"kauemmin elämmää nähneet" :) ,hauskasti tuon toit esille.
  Ihania apuvälineitä....kekseliäitä:)
  ja kappelikin jo valmiina:)
  en ruukaa käydä asuntomessuilla,mutta tämä tarinasi toi ihan uutta perspektiiviä,,,seuraavia messuja kohtaan:)) Kiitos!
  Oikein hyvää alkavaa elokuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että löysit tuon kuvaavan kohan ikääntymisestä. En yhtään tykkää käyttää sanaa vanhus tai muu vastaava. Koskaan ei voi tietää, mitä ihminen ajattelee itsestään, eikä toisella oo oikeutta sitä hänen puolestaan määritellä, sen enempää kuin ylipainoa tai muutakaan. Voihan sen nätimminkin ilmaista. :)
   Ekat messut minullakin ja yllätyin positiivisesti.
   Elokuuta lähetään menemään ja jossain kaukana siellä kuun lopussa häämöttää vielä yks viikko kesälomaakin :)

   Poista
 7. Uutissa kerrottiin noista senioriasunnoista, niin tulikin mieleen jospa sinne muuttais, niin vois hankkia tuollaisen ihanan kissan, joka sullakin on kuvassa.
  Nyt on hyvä asunto, mutta kuumalla lämpö meinaa nousta, tässä lasitetulla parvekkeella, huippuunsa.
  Jää käymättä nytkin asuntomessuilla, on monesti käyty. Siellä ei jaksa kaikkea katsella kuitenkaan, parempi kun katselee lehdistä. Kiitos sulle esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne jonot esittelytaloihin olivat vähän yllätys, kun en ollut ennen messuilla käynyt. Eihän niitä jaksanut kaikkia jonotella.
   Minustakin on ihanaa, että monessa palvelutalossakin on nykyään mahdollisuus pitää kissaa, tai on joku yksi ja yhteinen kisuli.
   Nyt jos noissa senioriasunnoissa asuis apua tarvitsevia henkilöitä, nii hoitohenkilökunnan ois helppo tehä hoitokierros, kun asunnot on kaikki niin lähekkäin. Heti pitää tätä käytännön puoltakin tässä miettiä ;D
   Kiitos kommentista :)

   Poista
 8. Minulla ompelu/työhuone yhdistelmässä tuo "hämähäkkilamppu",,sillä saa hyvin eri kohtiin valoa,,kun levittää eri puolille huonetta.. Ihana kissakuva sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Useinhan nuo härpäkkeet ovatkin muovautuvia. Oishan se hassun näkönen, jos kaikki päät osottais yhteen nurkkaukseen ;D
   Merri kiittää huomiosta :)
   Kiitos myös kommentista. Tulisin vastavierailulle, jos sinulla on blogi? Se ei näy profiilissasi.

   Poista
 9. Asuntomessuilla olen käynyt kerran elämässäni. Mieleeni jäivät rynnivät ihmiset ja kitisevät lapset. Ei oikein ollut mun juttuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiän tapauksessa ei jaksettu ootella läheskään kaikkiin kohteisiin sisään, kun jonot kiemurteli pitkinä. Kuulin vain yhden lapsen kitisevän, kun häntä raahattiin leikkipuistosta pois ;D
   Monesti kyl ihmettelen vanhempien kärsivällisyyttä, kun pitää tietenkin kulkea aina lasten ehdoilla. Itekin on tuon ajan kokenu ja nyt tuntuu oikeastaan aika helpolta tää elämä, kun pitää huolehtia vain reisussa olevista aikuisista. Aikansa kutakin. Kiva että joku jaksaa, niin ihmiskunta ei vajene, meillä kun tää kaupungin väkimäärä sen kun vähenee. :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!