tiistai 20. marraskuuta 2018

Käsityöturismia

Käytiin Nekun kanssa Tampereella Kädentaito -messuilla. Oli mukava vähän irtautua rutiineista ja lähteä turistiksi Tampereelle. 😊
Messuilla oli valtavasti kaikkea ihanaa!  Joulu on jo täyttä häkää tulossa ja se näkyi. Tämä oli niin kaunis asetelma,  että oli pakko kuvata, kun oli oikein lupakyltti vieressä.

Vähän hankalaa oli muutoin tunnelman kuvaaminen, kun oli ihmisiä jokapuolella. Tulikin sellainen olo ajoittain, että tämän jälkeen pitäisi olla viikko yksin kotona, että tasaantuisi. 😂 Väenpaljous ei olekaan messujen houkuttelevin asia, vaikka se näytteilleasettajien mielestä varmaan onkin.

Ensimmäisen kerran messuilujen jälkeen, vuosia sitten, sain sellaisen mielikuvan, että syömiset kannattaa syödä ennen messuilua, koska jokaiseen ruokaputiikkiin oli niin valtavat jonot. Nyt tämä asia näyttäisi parantuneen ja syötävää löytyikin useammasta paikasta. Päädyimme kuitenkin glögille ja smoothielle joululeivonnaisten kera. 


Aika pienillä ostoilla pääsin ulos.  Arkartelukuviot teksteineen pääsevät heti käyttöön. Pienet valosarjat taas olivat niin halpoja, että piti ostaa kun halvalla sai. 😊


Lankoja oli ihanissa väreissä ja niitä hiplailinkin. En kuitenkaan ostanut, kun kotona on niin monta neulomatonta kerää. Ne kai pitäisi ensin saada kulutettua. Taltutin sisäisen hamsterini..... kunnes tuli niitä kankaita. Silloin en enää pystynyt. Mukaan lähti ihastuttavat mustikka- ja sudenkorentoaiheiset kankaat. En pystynyt irrottamaan otettani niistä enää.  Nekku löysi panda-aiheista kangasta. 


Joulupakettiinkin löytyi laitettavaa. Tämä suloinen tonttu, joka kovassa pakkasessa, parta huurussa potkuttelee jäätä pitkin naapuriin viemään pakettia pienelle Sanni -tytölle. ... Ainakin minusta tuntui siltä, että sen se tekee! 


Vasta edellisenä iltana syntyi päätös jäädä Tampereelle yöksi ja pyöriä kaupungilla seuraavana päivänä.  Hotelli Tammer oli siisti ja hieno, historian havinoita kaikkialla.  Sisustuskin oli tehty uusvanhaksi. 
Monesti olemme olleet eräässä toisessa hotellissa, mutta nyt vaihdoimme ihan vaihtelun vuoksi. Sänky oli aivan erityisen pehmeä ja hyvä.  Aamupalakin oli hyvä. 


Hotellihuoneen varustukseen kuului myytävä lukko, jos olisi halunnut käydä kiinnittämässä omansakin tähän joukkoon. Eipä ollut nyt tarvetta sellaiselle. Aika vaikuttava on kyllä tämä lukkojen määrä. 


Tämä oli paras. Tässä on vielä mahdollisuus perua sitoumus, kun pitää numeroyhdistelmän muistissa. 😂😂


Kaupoilla kävelimme, kunnes jalat eivät enää tahtoneet kantaa. Mukaan tarttui nämä kaksi ihanaa mukia; The Gamekeeper ja The Fruit Picker. 


Ennestään kotoa löytyy The Petrolman ja The Night Watchman. 
Meillä on kotona pieni mukikriisi. Mies haluaisi samanlaisia mukeja, kun vieraitakin tulee. Itse tykkään valita kaikki mukit ihan tarkoituksella erilaisia.  Valintaprosessi on monesti tarkka. Yksin juodessani valitsen mukin tuntuman, koon ja fiiliksen mukaan. Vieraillekin on kiva valita persoonalliset mukit. Hienommissa juhlissa käytetään tietysti kahvikuppeja, jotka ovat yhteneväisiä. Löysin töihin kengät. Minulla on samaa merkkiä ollut kesäkäytössäkin. Nyt on suuret odotukset näitä talvisempia versioita kohtaan. Reilussa lumimäärässä eivät taida toimia, kun on niin lyhyt varsi.  Muutoin vaikuttavat hyvältä jalassa, nopeat laittaa jalkaan ja riisua, vettä hylkivä pinta.  Töissä elämä on yhtä sisältä ulos ramppaamista ja kenkäsuojien asettelua. 


En ole koskaan ollut innostunut aamutakista, mutta nyt sain herätyksen ja ostin sellaisen. Se on käytössä tälläkin hetkellä. 😊
Neuletyö oli tietysti mukana reisussa. Sukkaahan sieltä taas pukkaa. 


Tampere tuntuu ainakin turistin mielestä jotenkin aktiivisemmalta ja energisemmältä kaupungilta, kun omani. Joka kulmalla on pieniä kauppoja ja eri teemaisia kahviloita.  Joulu on vallannut katukuvan valojenkin muodossa.  Voihan olla, että turistina minun kaupunkiini eksyvä, voisi pitää tästäkin. Kyse voi olla näkökulmasta. Onhan näillä tietysti kokoeroakin ja asukasmäärä on erilainen. 

Tampereella on hyvä henki, mutta kyllä siellä on vähän outojakin asukkaita. Juttelin tälle partaniekallekin pitkän aikaa, eikä hän edes kääntynyt katsomaan! 


Hänellä olisi varmaan ollut asiaa, kun on tuota asennettakin, mutta milläs puhut, kun ei ole suuta?? 


Jouluisiin tunnelmiin! Terveisin Sartsa

18 kommenttia:

 1. Nuo messut on olleet varmasti antoisat ja hurjasti nähtävää:) Ihania tuollaiset hotelliyöt ja kivoja ostoksia olet tehnyt! Hienot sukat on tuloillaan♥ Mukavaa tiistai päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli nähtävää ja ihasteltavaa. Ihmispaljous sai aikaan pientä ahdistusta kuitenkin. :)
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Messuilut jäi nyt minulta väliin, usein olen tuolla käynyt. Syksymmällä kiertelin kyllä Seinäjoen pienemmillä messuilla. Aina niistä jotain ideaa saa ja ainakin kivoja lahjoja itselle tai toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideoita saa valtavasti, vaikka ostokset oliskin pienet. Se on sitte eri asia, ehtiikö niitä ikinä toteuttaa ;)
   Kiitos vierailusta ja kommentista!

   Poista
 3. Mukikriisi!! Meillä on ainainen verhokriisi: Tampereen opiskeluajoilta mulla on jäljellä yksi pitsinen verho, jota Vanha herra inhoaa. Se sano verhoa juppiverhuksi ja on moneen otteeseen ehdottanut sen kierrättämistä luutuiksi ja räteiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luutuiksi ja räteiksi! Ja varmaan kuivaiskin hyvin! :D Eihän sitä nyt raaski, kun on nostalgian havinaa.
   Tänään meillä on aamupalalla Äiti -muki ja The Boss -muki. Arvaa kummalla on kumpi? :D

   Poista
 4. On kyllä ihania nuo messut. Mukavia löytöjäkin olet tehnyt. Nuo mukit ovat kivoja. En ole ennen tuollaisia nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukit löytyivät Stockmannilta. Jännästi paino hieman muuttunu, vaikka ovat ihan samannäkösiä mukeja muuten. Kaupassa huomasin käsituntumalla eron ja pelkäsin, että eivät oo muutenkaan samanlaisia. Siksi en uskaltanu ostaa kun 2 uutta. Ens kerralla sitten...

   Poista
 5. Mukavasti kirjoitit reissustasi ja ihanaa on joskus myös yöpyä ettei ole sitten niin kiire .

  VastaaPoista
 6. Teillä tuntuu olleen tosi kiva reissu. Messujen ohi me vaan ajettiin vauhdilla,mun jalat ei olisi nyt kestänyt messuilua ja sainhan minä käytyä lankaparatiisissa. Kaksi kertaa olen Tampereen messuila ollut. Mulle on Tampere melko vieras kaupunki,vaikka taatusti näkemistä ja kokemista olisi. Ohitustietä vaan nopeesti ohi. En ole Tampereella käynyt kuin lasten kanssa aikoinaan Särkänniemessä ja Koskikeskuksessa. Enkä ole yöpynyt siellä koskaan hotellissa,vaan sairaalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli nyt varmaan sitä paljon puhuttua laatuaikaa ;D
   Ite olen lapsena käyny Särkänniemessä vanhempien kanssa, mut sen lisäksi useana kesänä soittoleirillä Voionmaan opistolla.
   Hirveän moni lähikaupunki ei vedä "turistia" samalla tavalla, kun Tampere ja sen henki.

   Poista
 7. Ihme, että saitte hotellihuoneen noin pikaisella päätöksellä, luulis että kaikki paikat ois ollut loppuunmyytyjä.
  En oo messuilla ollu moneen vuoteen, tuntuu että on jo liian iso tapahtuma mulle. Ja sillä rahalla saa monta vyyhtiä lankaa paikalliselta kauppiaalta.
  Tampere on tosiaan ihan kivan tuntuinen paikka. Pitäis taas piipahtaa siellä, vaikka museoissa ku on toi M-korttikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innokkaimmat kässäilijät ja yöpyjät oli paikalla varmaan jo perjantaina ja lauantaina. Me oltiin sunnuntaina ja jatkettiin maanantaille, kun oltiin vapaalla molemmat.
   Meille tää oli samalla semmonen virkistysreissu, vaikka ei se sielä väentungoksessa oikein virkistänykään oloa. ;)

   Poista
 8. Harmittaa kun itseltä jäi tänävuonna kässämessut väliin, tässä onjo monena vuonna peräkkäin tullut käytyä..
  Hienoja bongauksia ympäri kaupunkia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta jäi viime vuosi kun työvuorot ei onnistunu. Onhan se melkonen ideariihi, vaikka ei isoja ostoja tuliskaan tehtyä.

   Poista
 9. Hillityistä hankinnosta hatunnosto! Ja toinen, kun en huomannut mainintaa kaaos keskustassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Pientä ajeluseikkailua oli mennen tullen, mutta selvittiin, vaikka vaihdeltiin kuskejakin mennen tullen. Ei paha, ei paha :D

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!