torstai 2. elokuuta 2018

Tattoilua

Eilinen päivä sujui mukavasti Haminan tattoiluissa. Kaupungilla tapahtuu jatkuvasti jotain. Pääasiassa haluan sinne sotilasmusiikin/ puhallinmusiikin merkeissä. Kaveriksi sain samanhenkisen naapurin.
Tattoot jatkuvat vielä lauantaihin  saakka, jos jollain sinne palaa mieli!  Itsellä ei siihen mahdollisuutta enää tämän viikon aikana ole työvuorojen takia.
Päivän ensimmäinen konsertti kuultiin Kesäpuistossa, jossa soitti upeasti German army band Kasselista. Musiikki oli monipuolista ja reipasta. Istumapaikat olivat vain eturivissä kuunnelleilla, mutta 45minuuttia jaksoi tätä kuunnellessa seisoskella ihan hyvin.
Vaaralliset paikat on tuuban soittajilla ja muillakin reunalla istuvilla, jos sattuisi epähuomiossa pökkäämään tuolia kaueammas.  Kuuma oli myös varmasti soittopuvuissa, vaikka olivatkin heittäneet paitasilleen. Aurinko paahtoi koko esityksen ajan soittajiin.
Huomiota esityksessä  kiinnitti erityisesti kapellimestarin rento ote hommaansa.  Hän on kuitenkin orkesterin sydän.
Tästä laitoin pienen videopätkän myös facebook -blogiin, jonka linkki on tuossa oikealla ylälaidassa.


Kaupungilla oli paljon nähtävää ja silloin tällöin osui näkyviin myös näitä vanhan ajan juhlapukuihin sonnustautuneita rouvia aurinkovarjoineen. Kuvata sai mieluusti pyydettäessä.  Mietin, että onkohan Haminassa jokin aiheeseen innostunut seura, jossa jäsenet harrastavat tälläistä pukeutumista ja ehkä jopa tekevät pukunsa itse. Onko kellään tietoa? En tullut kysyneeksi, onko tämä rouva tehnyt pukunsa itse, vai mistä on peräisin. 


Markkinakojussa myytiin söpöjä käsilaukkuja ja huomasin oitis, että minultahan puuttuu juuri tälläinen pieni pussukka! 😊

Sisäpuolella on valmistajankin nimi. 


Päivä oli paahteinen ja piti sisällä paljon kävelyä suuntaan jos toiseenkin. Vielä ennen kotiinpaluuta järjestyi kadulle sisäänheittoparaati, jossa patsasteli myös hevosia. Aika hyvin olivat koulutettuja, kun jaksoivat seistä paikallaan, vaikka kansaa hälisi ympärillä, puhumattakaan perässä seuraavasta soittajien "metelöinnistä". 



Kesäpuistossa pitivät konsertin myös nämä soittajat, eli MPK:n yhdistetyt soittokunnat Suomesta ja mukana myös Territorial army band Jämntland, Ruotsi. 
Tässä mennään nyt vielä sisäänheittoparaatissa.  
Se on kai tarkoitettu "heittämään sisään" ne, jotka olivat menossa katsomaan sitä kuuluisaa marssishowta bastioniin. Sinne meillä ei kuitenkaan ollut lippuja. Aiemmin netistä katsoin, että pyörätuolilippuja olisi ollut, mutta ei nyt keksitty mistään sitä pyörätuoliakaan. 😉


Menkää ihmiset nyt Haminaan, jos mahdollista. Tattoilua siellä voi nähdä vielä lauantaihin asti.

10 kommenttia:

  1. Ihana, että pääsit lähtemään tuohon tapahtumaan <3 Kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukava päivä. Oisin ollu useampanakin päivänä, jos ois ollu mahollista.

      Poista
  2. Hienot kuvat ja mukavia tuollaiset tapahtumat! Ihanaa alkanutta elokuuta❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapahtumat on mukavia, jos ne osuu sopivalle aikataululle. :)
      Kiitos kommentista. Minulla loma piakkoin...... :)

      Poista
  3. Ei ole koskaan ollut tilaisuutta päästä tattoiluja katsomaan,mutta varmaan mielenkiintoista. kivan pussukan löysit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sotilasmusiikki on tosi juhlavaa. Suomi on täynnä kaikenlaisia tapahtumia ja kaikki ei nappaa kaikille sijainnin tms. puolesta.
      Pussukka on niin söpö, että en voinu kävellä sen ohi. :)

      Poista
  4. Höh, vähän liian kaukana on Hamina. JOs paukuttelen sen sijaan vaikka kattilankansia ja töräyttelen vessapaperirullaan ;)

    Katso www.haminanhywatasukkaat.fi. Sieltä löytyy pönkkähame jos toinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota nyt edes talouspaperirulla! :)
      Eli pukujen takana on kuin onkin vanhanajan harrastajia yhdistyksineen! Tämä oli ihan kiva tieto. Vanhat puvut ja niiden käyttäjät saavat kivasti huomiota tattoon aikana. Ehkä pyörivät kaupungilla eri tilaisuuksissa muulloinkin vuoden aikana.

      Poista
  5. Perinteet ja taito esiintymiseen. Monet harjoitukset ja aikataulut tuovat jämäkkyyttä ja arvokkuutta tapahtumaan.
    Varmasti elämys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitänee paikkaansa. Hiotulta kuulostaa. Upealta. Keskiviikkona oli eka show tulossa ja harjoittelivat pitkin iltapäivää jo bastionissa. Kuului kauas ja vähän pääsi kuikuilemaankin. :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!