tiistai 14. elokuuta 2018

Kissanväsytyskäsityö

Saatiin uutisia pienestä tyttövauvasta.  On kuulemma kovin pieni, joten jalatkin on pienet. 😊 Löysin onnittelukortin käsityömyymälästä ja  siihen yhdistin pienet junasukat.
Sukat on neulottu Ilves konelangasta, jota löytyi omasta varastosta. Sitä kului ruhtinaalliset 15g. Puikot olivat kokoa 2½.  Jalan koko on ??? öööö,  pieni. 😊


Eilen mietin, että olisi kiva tehdä välillä jotain muutakin, kuin neuloa.  Silmiin osui tämä! Tässä on nyt suurennettu kuva, eli aikamoista sihtaamista oli numeroiden kanssa. 😅 Muutenkin kuvittelin, että tämä ristipistoja helmien kanssa matkiva työ olisi jotenkin nopeampi. No ei ollut, ei ! Vaan imaisi mukaansa ja sen parissa kului useita tunteja.




Helmet ovat pieniä, littanoita, jotkut hieman koholla. Etenkin kullanvärisistä oli vaikea hahmottaa, oliko helmi oikeinpäin, vai ylösalaisin tuossa vihreässä kotelossa. Niitä otetaan nk kynännäköisellä jutulla (näkyy hieman tuossa kotelon alalaidan reunalla). En kuitenkaan vieläkään ymmärrä, miten se helmi pitäisi siihen tarttua. Tökin ja tökin ja satunnaisesti helmi tarttui, tai sitten ei. Veikkaan, että tökkiminen vei puolet ajasta!! Loppua kohti taktiikka kuitenkin hieman kehittyi. Mukana on myös tuollainen punainen pehmoläpyskä. Senkään virkaa en tajua. Ajattelin, että sen päältä olisi jotenkin helpompi poimia helmet, mutta sehän menikin ihan riekaleiksi. 😖  Helmet, tai paljetit, tai miten noita nyt nimittäisi, ovat pusseissa, joissa on himmeällä kunkin värin numero. Kun pussin kerran avaa, sitä ei enää saa kiinni. Mukana oli pikkuruisia minigrip -pusseja, joihin laitoin ylijäämähelmet väreittäin. 
Tässä vaiheessa olen laittanut vain 3 väriä paikoilleen, eli hidasta on. 
Taulupohjaan on laitettu numeroin helmien paikat ja niissä on jonkinnäköinen liima, johon tasapohjaiset helmet tarttuvat. Aika tarkasti se on laitettu. Jos yrittää laittaa helmeä väärään kohtaan, jossa ei ole merkkiä, ei siinä ole myöskään liimaa!  Kaiken päällä on läpinäkyvä kalvo, jota ei kannata täysin ottaa pois, ennenkuin  työ on valmis. 



Merri  oli erittäin kiinnostunut tapahtumista. Se tuli viereen makaamaan ja toivonkin, että liimaan ei ole tarttunut kovin montaa kissankarvaa. 😀 Kissa oli näennäisesti rauhallinen, mutta pikkutassun äkkinäpäytys yllätti monta kertaa.  Onneksi se ei onnistunut läppäisemään vihreän kotelon päälle, jossa oli irtohelmiä!  Välillä se lähti pois, kun tönin sitä. Se tiputti pöydältä ylimääräiset lankapussit ja teki piiloutumishyppyjä pöydällä vielä olevien kahden lankakerän väliin.  Joka kerta samaan paikkaan ja maastoutui siihen. 😊

Viihdyin työn parissa niin kauan, että kissakin väsähti. Se kävi monta kertaa kerjäämässä huomiota, kiipesi jopa minun niskaan. Viimein se kellahti pöydälle, eikä enää jaksanut vahtia, mitä tapahtuu. 😄



Onko joku tehnyt näitä Diamond Paintingejä?  Millaisia on syntynyt? Laita linkki kommenttiin, niin käyn katsomassa.

10 kommenttia:

  1. No nyt on molemmille kivaa puuhaa :)
    Varmasti tarkkaa työtä. Joskus noita olen katsellut mutta töppösormena en ole rohjennut moiseen alkaa.
    Kauniita niistä kyllä tulee kunhan vain jaksaa näperrellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän tarkasti saa sillä kynännäkösellä tökättyä helmen kohalleen, kun ensin saa sen helmen kiinni. Silmät minulla vähän tuppaa harottamaan, kuten ristipistellessäkin.

      Poista
  2. Mulla on jemmassa tuollainen helmityö. En ole vielä kokeillut mitä siitä tulee.

    VastaaPoista
  3. Ihana Merri kisu!
    Siellä on ollut kivaa puuhastelua.
    Hyvää keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vierailusta, samoin sinulle hyvää loppuviikkoa. :)
      Kyllä tää niin mielenkiintosta oli, että Merrin piti olla koko ajan mukana, jos ei muuta, niin nukkua tai kerjätä minun huomiota.

      Poista
  4. Ikinä en ole edes kuullut moisista timanttihommista. EN varmaan pystyisi tekemäänkään, kun on nääs tuota ikänäköä. Mitään et nää, mutta kaikki huomaat, tuhisee Vanha herra.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikänäköä on minullakin ja siksi vinksottaa välillä, kun kattoo tarkkaan jotain pientä. Vanhat "nähtävät" asiat menee ihan näppituntumalla, etenkin jos ne on joku tehnyt "väärin". :)

      Poista
  5. MIelenkiintoista helmeilyä, mutta ei onnistuisi enää tuollainen tihrustaminen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista, eikä ollut helppo lopetella yöksi. :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!