lauantai 11. elokuuta 2018

Kulttuuria ja käsityötä

Uskomatonta, mutta täällä todellakin vielä näytetään myös käsityökuvia!!  Neulottu on, mutta mitään ei oikein ole tullut valmiiksi, ennen kuin nyt.
  Merenkulkijat.
Olen tehnyt tätä sukkamallia aiemminkin. Se  on mielestäni klassisen kaunis. Sopii hyvin miehenkin jalkaan. Palmikkokuvio halkeaa kivasti kantapään kohdalla. Kuviota on vain sukkien ulkosivuissa. Sisäsivu on sileä.  Käytin näihin sukkiin 7-veljestä -lankaa, jota merkitsen langankulutukseen 140g. Puikot olivat kokoa 3½. Venytin sukkiin lisäkerroksia ja nämä sopivat jalkaan kokoa 40-41.
Kuten aiemmin sanoin, minulla on monta sukkaa kesken. Tämä pari oli niistä se "reissukäsityö". Näitä on tehty monenmoisissa paikoissa. 😊 Ei kuitenkaan vielä merellä.
  Hattu on vain rekvisiittana. Tänään yritin pitää sitä, että pää ei paahtuisi, mutta olikin niin tuulisia puuskia, että piti tunkea hattu äkkiä kassiin. Onneksi oli pehmoista tekoa. 😊


Lomaa on mennyt pian viikko ja olen ehtinyt tehdä jo paljon asioita. En ehkä mitään niin kovin hyödyllistä, mutta asioita kuitenkin.

Olen käynyt kylässä. Oli mukava pitkästä aikaa tavata ystävä. Vanhempiakin olen tavannut. Mökillä tuli vietettyä heidän kanssaan pari yötä. Olivat niin aamuvirkkuja, että minunkin, yökyöpelin, kello kääntyi. Heräsin vielä tänäänkin 7.30 vaikka en ole osannut yhtenäkään iltana mennä kovin aikaisin nukkumaan.

Eilen illalla pääsin toisen ystävän kanssa nauttimaan Puolustusvoimien Kesäkiertueesta.  Se on viihdyttävä tapahtuma kesästä toiseen. Ensin vähän vakaampaa musiikkia (ei kuitenkaan vakavampaa) Glenn Millerin tyyliin, sitten Dianran kanssa ja lopuksi nuorisovoimaa Puolustusvoimien Showbandin tyyliin.

Tänään olen minäkin osallistunut Kymijoki -päivän viettoon. Kävin Susikosken kahvilassa kuuntelemassa Torvisoittokunnan kesäkonsertin. Olipa mukava kuunnella ja neuloa. Kappaleet oli valittu ei-niin-tavalliseen tapaan. Kuultiin mm. Persialaisella torilla, Second life jne. Neulominen saattoi herättää pientä hilpeyttä, kun toiset valittelivat  hellettä. Eihän me käsityönystävät sellaisesta naureskelusta välitetä, eihän? 😏

Kun kerran pääsin kulttuurin makuun kävin myös täällä.


Olikin ihan mielenkiintoinen esitys. En ole koskaan käynyt kansanoopperassa. Oikean oopperatalon esityksessäkin vain kerran. 
Tässä oli juonena tapahtumat ja uudistukset Aleksanteri II aikaan 1853-1870. Suomihan kuului Venäjään ja Suomestakin lähti nuoria miehiä Venäjän sotajoukkoihin.  Paikkakunnalle keisari rakennutti lennättimen ja rautatien, sekä sillan joen yli. Hän sai aikaan myös Suomeen oman rahan, Markan.  Kansaa koettelivat nälkävuodet ja kansakoulujärjestelmä syntyi. Mielenkiintoista oman paikkakunnan historiaa hieman eri tavalla esitettynä. 

Väliajalla ehdin hieman tutustua myös museoon, jonka alueella näytös oli. 





Sisätiloissa ei saanut kuvata. En ole ikinä käynyt tässä kotiseutumuseossa, vaikka olen ajanut ohi ainakin 100 kertaa! Aina pitää lähteä merta edemmäs kalaan, eikä näe sitä, mikä on nenän edessä.

Leppoisaa lomaa syystä tai toisesta lomaileville ja reipasta menoa niille, joilla jo työt ja opiskelut painavat päälle. Muistakaa tekin ottaa välillä rennosti. 😊

P.S. Arvonta Touhoosin blogissa. 

10 kommenttia:

  1. Todella hienoja kulttuurikohteita olet nauttinut! Kauniit sukat nuo Merenkulkijat. Nyt hyviä lomapäiviä, itse olen jo ihan tyytyväisenä työssä.

    VastaaPoista
  2. Komeat sukat ja tuo harmaa väri sopii niihin tosi hyvin! Hienoihin kuttuurielämyksiin olet osallistunut, niin se loma sujuukin rattoisasti. Ei merta edemmäs kannattaisi mennä kulttuuriinkaan tutustumaan, paitsi ehkä siinä tapauksessa, että lähitienoot on tullut koluttua jo kyllästymiseen asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllähän kotikaupungissa tapahtuu joka päivä jotain. Niitä ei vaan aina löydä, kun kaikkea ei oo ilmotettu missään samassa paikassa.

      Poista
  3. Ihanat sukat! Hienoja tapahtumia, varmasti paljon kivaa kuultavaa ja nähtävää:) Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Tästä se lähtee taas uusi viikko ja uudet kujeet käyntiin. Tsemppiä työmaalle.

      Poista
  4. MInä en ol etänä kesänä vielä käynyt missään. Olen nauttinut oman tontin puuhamaasta. Vähän kyllä polttelee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miä oon yleensä tosi huono lähtemään yksin mihinkään, mut nyt olen menny, kun olen saanu päästä kiinni. :)

      Poista
  5. Sullahan on loma alkanut mielenkiintoisilla tapahtumilla :)
    Hienot Merenkulkijat, minäkin aloitin niitä kerran mutta tein liian ohuella langalla niin en saanut niitä loppuun asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaisista pikkujutuistahan tää min loma on koostunu. En oo oikein pitkien matkojen reissaaja muutenkaan.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!