sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Värihaaste musta

Tästä lähdetään mukaan Repolaisen värihaasteeseen, värinä musta.  Sitä löytyy vaikka kuinka paljon, mutta en halunnut mennä vaate- enkä lankakaapeilleni.   


"Suru soittaa mielen mustin koskettimin,

vahingossa vaikka valkoista koskettikin.."  (Eppu Normaali, säv./san. Pantse Syrjä)


"On tässä huilu ja huilumiesEn täytä mittaa normien sormien soutelunHuoleni huilutan..."  (Vesa-Matti Loiri, san Vexi Salmi, säv. Aarno Raninen)


"Keksijä pajassaan istuu ja miettii, miettii ja istuu, istuu ja miettii..... jospahan keksisin sellaisen torven, sellaisen torven, että sillä heti opin soittelemaan" (Eero raittinen)



"Jospas minä kissan saisinJospas minä kissan saisinKyllä sitä rakastaisin paijailisin sitä ainaArkena ja sunnuntaina… " (säv./san. Kari Rydman)


"Pidä minusta kiinni tyttö, tämä tuuli, tämä puhelinpylväät pyyhkäisi pois. Tänään lentävät isot vehkeet, Savupiiput ja sanomalehdet. Tuulee – pidä mua kädestä." (säv./san. Kauko Röyhkä)


"Ootteko tulleet, ootteko tulleet
kenkiänne hakemahan,
piupali, paupali, piupali, paupali,
kenkiänne hakemahan." (suomalainen kansanlaulu)




"Tulenliekkini sammui kerranLämpö sen polte senNyt on muisto mustaTäynnä kaipausta                                                 Orpo sydämeni on" (Reino Helismaa, Toivo Kärki)


Vähän omaa lisäilottelua musiikillisin keinoin 😉

LISÄYS 
Ei hitsi, yksi kuva unohtui laittaa!  

"Silloin Kekkonen tuli kuin ukkonen ja se ukkonen oli kuin Kekkonen..." (Jope Ruonansuu)




perjantai 13. syyskuuta 2024

Mattomaakari

Upea kokoelma kissojen makuualustoiksi virkattuja mattoja on syntynyt kesän aikana! 😂 Näitä voi hiljalleen asetella jokaiseen huoneeseen ja ulkoilutilaan. 


Kyseessä on mökin jämälankaprojekti. Outoja lankoja, liian ohuita, paksuja, pöperöisiä, haperoita yms. , joita ei voi käyttää oikein mihinkään muuhun. 


Tämäkin matto on kaksipuoleinen. Virkkasin kaksi pyöreää mattoa, jotka yhdistin toisiinsa virkkaamalla reunat yhteen ja leventämällä vielä hieman reunaa yksinkertaisena. 


Lankaa kului mukavasti, 412 grammaa. Sekin on taas pois mökin höperölankavarastosta. 


Matto on virkattu kokonaan kiinteillä silmukoilla, joita on suurenevilla kerroksilla virkattu  lisäten silmukoita sinne ja tänne. 


Valmistumisen ja lankojen kulumisen lisäksi suurta hupia on kierrellä pitkin mökin tonttia keksimässä, missä maton voisi kuvata 😅


Nappasin kuvan myös mökin  käsityölootasta. Sekalaista sorttia tavaraa; mittanauha, neuloja, parsinneuloja, ompelulankaa, puikkoja, koukkuja...


Kissat eivät nyt ole olleet mökillä mukana pitkään aikaan. Ne ovat kotona, jos siellä on joku muukin. turhaan kiusata toisia automatkalla.  

Kotona Merri esittelee uuden maton ominaisuuksia käyttötarkoituksessaan. 


Kumpikin puoli toimii!


Vielä muutama kuva mökin sienikierrokselta.  Luonto on aika hassu kaikkine kasvustoineen. 


Mikä ihme tämäkin on???


Tämä sen sijaan on kotoa, kompostorista.  Sielläkin on kasvanut vuosien varrella kaikenlaista, mutta tällaista en vielä ollut nähnyt.  Naapuri saattoi ihmetellä kuvaustouhujani kompostorin yllä 😂


Päivän top -lista tehtävien suhteen voisi olla vaikka tällainen:
1.siivoaminen
2. kuntosali
3. soittaminen
bonus:  pikkutytön kanssa leikkiminen 

Hauskaa viikonloppua juuri Sinulle! 

maanantai 9. syyskuuta 2024

Elämän ja kuoleman välillä

 Johan tuli dramaattinen otsikko 😃😂

Terassin keinussa on ollut elämää, kun Frodo on vihdoinkin rohkaistunut keinumaan! Se  on jo kaksi kertaa mennyt itse keinuun, joka heilahtaa epäilyttävästi heti, kun sinne hyppää. Frodo on kuitenkin nyt karaissut rohkeutensa ja ottanut ensimmäiset keinuhetkensä. 



Frodo on arka kaikkea uutta ja vierasta ja EPÄILYTTÄVÄÄ kohtaan.  Nyt se varmaan miettii ollako vai eikö olla?? 



Merri on jo rutinoitunut keinuja, eikä mieti yhtään mitään. 


Lumi Karmitsan sukkamallissa Kuolema soittaa kitaraa on sitä vastoin vähän kalmompi tunnelma. 


Lanka on pääosin  Novitan Venlaa, vaaleanruskea taisi olla Violaa (joka kai on lähes vastaava, uudempi nimike).  2½ puikoilla neulottuna lankaa kului 102 grammaa. Vieläkin hymyilyttää tuo gramman tarkkuus tässä uudessa vaakassani 😍
Ohje löytyy Karmitsan Kirjosukkakirjasta. 


Näissäkin sukissa kulkee takaosassa tuo kuviointi ihan omalla tavallaan. Se on mielenkiintoinen. 


Otin oikein kuvan tuosta kantapäästä neulontavaiheessa. Se neulotaan  ainaoikein -lappuna.   Kirjan erikoisuutenahan on se, että kaikkien sukkamallien ohjeistus on yhteinen, mutta kuvioinnit ovat sukkakohtaisia. 


Tässä alkukesän hankinnassa ei paljon eloa ole näkynyt, joskaan ei onneksi kuolemaakaan.  Kissat on saatu mökkiin nappuloilla houkutellen. Ensimmäisen ja näihin päiviin asti viimeisenkin kerran.  Olisi pitänyt laittaa vain pahvilaatikoita päällekkäin, niin olisi kelvannut. Maatiaiskissa on näemmä nimensä veroinen, eikä perusta mistään kerrostalomeiningeistä 😹😻


Tämän päivän top kolmonen on aiheeltaan tekemiseen liittyvä.
1.siivous
2.kaupassa käyminen
3.töihin lähteminen

Sanotaan nyt vaikka niin, että mahdollisesti kaksi näistä saattaa toteutua. Saatte arvata mitkä kaksi 😂

perjantai 6. syyskuuta 2024

Värihaaste violetti

 Frodo esittelee: Violetti!   Repolaisen värihaaste violetti vihdoinkin myös täällä.  Muualla on meneillään jo musta.  Parempi myöhään, kuin ei silloinkaan 😄


Frodon lempipaikka siitä asti, kun se muutti meille. Etualan tyynyt ovat vaaleanvioletteja.  



Amppelikukat ovat vielä täydessä kukassaan. 


Kaapista löytyi violetti sadetakkini, jonka vieressä mielestäni violetti fleecetakki näyttää tummanpunaiselta, mutta kyllä se yksin ollessaan näyttää violetilta.  Joku kissa kurkkii tuolta olan yli 😉

 
Yksi nuottikansioistani on violetti. Tästä voit ottaa mukaasi myös jonkinlaisen korvamadon Tulisuudelman sävelin.....


Ihan valtavan vanha taikinakuppi!  Ostin tämän silloin, kun olin muuttamassa lapsuudenkodistani pois!   Aivan uskomatonta!  Onko tämä oikeasti niin vanha, vai tekeekö muistini tepposet??  


Lankakavalkadi violetin sävyissä. 


Siinäpä se. 

Kiitos kommenteista aiempaan juttuun.  Eihän tämä nyt ihan oikea paikka ole työasioista valittaa, mutta tulipahan tehtyä.  Olen jo vähän rauhoittunut....   siitä  osoituksena julkaisen mukavien asioiden listan 😃

Päivän (tai lähipäivien) top 3 mukavat asiat:
1.Eiliset soittoharkat, joissa päästiin testailemaan uutta nuotistoa, elokuvamusiikkia ( mm. Zorro, Pirates of Caribbean, Aladdin...). Minä niin tykkään siitä, että nuotit, joita en ennen ole soittanut, päätyvät eteeni 💖
2. Sienestys mökillä itsekseni toissapäivänä  ja tänään  hyvässä seurassa miniän kanssa 💕
3. Hyvä ruoka äidin kanssa kiinalaisessa ravintolassa 💕

Millainen olisi sinun top kolmosesi?


maanantai 2. syyskuuta 2024

Muumipeikko

 Neuloin Muumipeikko -sukat.   Novitan nettisivuilta olisi löytynyt ilmainen ohjekin, mutta en halunnut tehdä mitään ääriviivakuvaa.  Mieleinen kuvio löytyi lopulta Novitan sivulta (ilmainen tämäkin) Muumipeikon seikkailu -kirjoneule,   villapaitaohje, josta nappasin muutaman kuvion sukkiin.  Paidan ohje, kuten siis kuvioidenkin, on Minttu Wikbergin käsialaa.  Sukat tein muuten omien ajatusten mukaan. 



Lanka on pääosin Nallea. Tummansininen on Siskoa.  Muumit ovat nyt kokonaan valkoisia tässä kuviossa.  Lankaa kului 97 grammaa. Puikot kokoa 3. Sukan koko noin 34-36. 


Mökillä kävin viettämässä yön. Illalla kiersin sienimetsän ja sain taas vähän kanttarelleja ja nyt myös rouskuja suolasieniksi.  
Mökki tulee vähän kosteaksi, kun siellä ei olla.  Paras tapa saada vähän lisälämpöä ja karkottaa kosteutta, on pitää pienet tulet takassa.  Takka on vähän liian iso tähän tilaan. Siinä on lisäksi veto-ongelmia, kun korvausilmaa ei ole tarpeeksi.  Minulla oli ikkuna ja ovi levällään, mutta ilma oli varmaan jotenkin matalapaineinen, kun savu puski aluksi täydellä höökillä sisätiloihin. Onneksi se myös katosi nopeasti, kun liekit syttyivät kunnolla. 


Onneksi kiersin sienimetsän illalla, koska aamulla satoi. 


Pitää joskus kasata näistä tervaleppämaisemakuvista aikajana vuoden ajalta. Tosin ihan talvella ei mökillä tule juurikaan käytyä. 

Tämän päivän aamuun heräsin jo kello 5, eikä uni enää tullut.  Kaikenlaista muuta tuli mieleen ja alkoi ärsytyskäyrä taas kohoamaan.  Ihan kiva, että on töitä, mutta ei sekään kaikkea pelasta.  En ole vielä kertaakaan tänä vuonna päässyt lomalle perjantaina. Viikon loma alkaa siis viikonlopputöiden jälkeen maanantaina.  Tämä nytkin, siitäkin huolimatta, että olin erikseen toivonut lauantaita ja sunnuntaita vapaiksi. Kolmen viikon listalla voi olla 3 toivetta, joiden pitäisi toteutua. Minulla oli vain nuo 2, eikä auttanut.   
  Olen niin alistunut siihen, että mitään ei voi varata etukäteen, kun työvuorot eivät ole tiedossa.  Edes matkaa ei uskalla lomaksi varata, ennen kuin loma on vahvistettu, eikä sittenkään, ennen kuin työvuorot tulevat. Viime tippaan siis jää, jos aikoo jonkun lomamatkan varata.  Onneksi en varannut, koska nyt se ei onnistu.  Lennot lähtevät pääsääntöisesti lauantaisin (jolloin minä olen vielä töissä).  Jotkut lennot lähtevät maanantaisin, mutta paluukin on maanantaina, jolloin minä olen tietysti taas töissä (listoja ei niin pitkälle vielä edes ole).  Kyllä, olen myös keskustellut esimiehen kanssa tästä ja mitään ei voi. Työkavereistakaan kukaan ei pysty vaihtamaan vuoroa. 
Ainoa hyvä puoli tässä on se, että ei ole konserttia, jossa olisin vuoden harjoittelun jälkeen ollut soittamassa.   Tuskin sellainenkaan vapaapäivätoive olisi onnistunut 😓. Varsinaista työhyvinvointia, sanonpahan vaan.  Olen jo aikoja sitten lakannut varaamasta yhtään mitään mihinkään päin.   
Anteeksi vuodatus, mutta sainpahan tuon ulos. 

Kiitos, että olet!  Seesteistä päivää juuri Sinulle!