maanantai 29. heinäkuuta 2024

3 kuvaa heinäkuulta

 3  kuvaa kuukaudessa, eli Kristiina K:n haaste  oli tässä kuussa erityisen vaikea. Pohdin näitä kuluvan kuun ensimmäisellä kirjaimella alkavia sanoja useaan otteeseen ilman tulosta. Nyt alkaa H -kuukausi olla niin lopuillaan, että on pakko keksiä 🙈


Tänään lähdin mökiltä kohdatakseni loman jälkeisen työpäivän.  Tunnelma aamupalalla oli HAIKEA. Tuuli puhalteli kevyesti ja aamu oli melko lämmin jo 7 aikaan.  Huonosti nukutun yön jälkeen oli ihana istahtaa ulos kahvittelemaan, kasvot kohti tuulenvirettä.  Sama juttu, kun käytiin Merrin kanssa vielä rannassa katsomassa, onko järvi paikoillaan. Tuuli oli lempeä ja raikas.  Nämä hetket haluan muistaa  niinä työpäivien hetkinä, kun olo tuntuu väsyneeltä. 


Kohta HÄKKI HEILAHTAA!   Se on Frodolla tarkoituskin. Se ei halua ulkoilla mökillä.  Se otettiin vähäksi aikaa valjastelemaan, mutta heti kun se näki ulkoiluhäkin, se päätti mennä sinne. Harmi vaan, kun se oli verkon väärällä puolella. 


HAU HAU -olutta!   Verlan kahvilassa näin tällaisen rivistön, eikä minulle vielä nettitutkiskelun jälkeenkään auennut, että kenelle tätä olutta juotetaan; ihmisille vai koirille??   Joku oluen tekijä oli saanut seurakseen koiran, joka toi ilmeisesti onnea hänen toimilleen ja siitä syntyi  koiraolut.  Onneksi se ei ole kissaolutta, tai joutuisin vielä syvemmin miettimään tätä asiaa. 


Pian on jo E niin kuin elokuun aika. Ehkä se on helpompi kirjain 😊

3 viikon loma on ohi ja työt alkavat iltavuorolla. Oli hyvä loma kaiken kaikkiaan, vaikka kävin kaukaisimmillaan vain Korkeasaaressa. Vietin yli puolet lomasta mökillä yksin, tai yhdessä jonkun kanssa.  Parasta oli ajattomuus, eli ilman aikataulua eläminen. Kävin useita kertoja lenkillä, etsin sieniä (melkein ilman tulosta...), keräsin mustikoita, kannoin puita, lämmitin saunaa, uin... eli kaikkea sitä, mitä mökillä voi tehdä.  Parasta lomapäivässä on tietoisuus siitä, että seuraavana ja sitä seuraavanakaan päivänä ei tarvitse lähteä töihin.  Tänään kuitenkin tarvitsee..... joten ....   haikein terveisin Sartsa, entinen lomalainen. 

26 kommenttia:

  1. Haikeuden ymmärrän oikein hyvin. Lomasi kuulosti oikein leppoisalta, mukavalta ja kiireettömältä ja kyllä sellaiset viikot antaa virtaa, mutta aina se töihin paluu tuntuu enemmän tai vähemmän vaikealta. Siihen kuuluu yleensä myös nukkumaton yö ennen ensimmäistä työpäivää.
    Tsemppiä toivotellen :-).
    Koiraolut. Kaikkea ne keksiikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos työtoivotuksista! Ne tulevat kyllä tarpeeseen. Illalla kotiin palatessa olen taas päivän sujuvuuden kannalta tietoisempi. Iltavuoroon meneminen loman jälkeen on hyvä. Ei tule heti sitä ankeaa aamuherätystä. Vaikka Merrin kanssa oltiinkin jo aika ajoissa jalkeilla tänäänkin :) Mutta se onkin ihan eri juttu!

      Poista
  2. Mainiot heinäkuun aiheet. "Haikea" on kiinnostava sana, samalla kertaa myönteinen ja kielteinen, surua siitä että jokin loppuu, mutta iloa siitä että se asia on ollut.
    Hieno ulkoiluhäkki!
    Joku on varmaan jo ehtinyt kommentoida tästä, mutta kirjoitan kuitenkin. Alahovin viinitilan "uusin tuote on koirille suunnattu Vuppe. Makuina ovat liha, kala, ja kana." Täältä Savosta, tietenkin. :D
    Mukavaa työnaloitusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kauniisti kuvailtu haikea -sana! Juuri näinhän se menee.
      Mies teki kotiin sekä mökille ulkoiluhäkin kissoille. On ollut hyvässä käytössä ja tarpeelliset.
      Eli olut on tarkoitettu koirien juotavaksi? Olen aika hämmentynyt.. vaikka pitäähän sitä olla pilkettä silmäkulmassa ja uusia ideoita ilmoilla ;D
      Eilinen iltavuoro oli aika tahmeantuntuinen. Ilta oli kuitenkin parempi, kuin aamu. Tänään vielä ilta ja sitten pari aamua. Viikonloppu on vapaa (ihme kyllä!) ja pääsen lauantaina Haminaan Tattoilemaan.

      Poista
  3. Kivaa loman jälkeistä aikaa. Paljon on tapahtunut näiden kolmen lomaviikkosi aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme viikkoa on tosiaan tuntunut ihan pitkiltä ja paljon on tapahtunut, vaikka kotikulmilla olenkin vaan ollut.

      Poista
  4. Haikeus iskee väkisin mieleen näin kun kesästä on jo kaksi kolmasosaa mennyt. Minun ei onneksi tarvitse töihin mennä. Ensi kuussa uusi etukirjain, joten ehkä helpottaa sanojen ja kuvattavien kanssa. Mukavaa työiltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senkin puolesta haikeaa. Vuosi vyöryy jälleen eteenpäin. Vielä nautitaan mahdollisimman kauan ajatuksesta, että on kesä :) En tosiaan käsitä, miten tuo H - kirjain tuntui niin vaikealta.

      Poista
  5. Hienostihan keksit Hoot. Töihinpaluutunnelma välittyy hyvin tekstistäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoot oli vaikeita :) ehkä eet ovat helpompia :) Eilen iltavuorossa oli aika tahmea tunnelma, migreenikin kolkutteli. Niin vaan päästiin iltaan ja kotiin. Pian on uusi rupeama edessä. Kyllä se menee, kun kerran eilenkin meni :)

      Poista
  6. Ihanat kuvat mökiltä ja miten kaunis maisema.
    Kerrassaan ihana paikka viettää loma juurikin kuin kirjoitit.
    Kissoillakin ollut mukavat puitteet maisemissa.
    Haikeus sitähän se on kun pitää luopua ihanista hetkistä.
    Tsempit työn alkuusi ja nauti kun arki vapaat koittavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisema on kaunis. Sitä ei silti aina huomaa, jos ei oikein katso, kun silmä on niin tottunut näkymään.
      Minulla on ensi viikonloppu vapaata. Hämmästyin, kun se onkin perjantaista alkaen. En muistanut! HIenoa! Enää kaksi päivää töitä :)

      Poista
  7. H-kirjaimen suhteen hankaluuksia täälläkin. Yksi puuttuu ja se on keksittävä huomiseksi. E-kirjain (muka) jännittää jo. Lomasi vaikuttaa olleen just sellainen, kuin loman kai kuuluisikin olla. Hyvä niin! Kivoja Tattoiluja!
    (Piti etsiä: https://vuppeolut.fi/)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku tuossa hoossa nyt on, kun se kampeaa vastaan :)
      Tuo koiraolut oli samassa rivistössä ihmisoluiden kanssa. Siksi hämäännyin, että kuka tätä nyt oikein on tarkoitus juoda ;D Ehkä sitä olisi pitänyt maistaa?

      Poista
  8. Hyvät on hoot! Nyt sitten e:en kimppuun. Olen sitä miettinyt, mutta mielestäni se on vaikea. Ehkä en keksi mitään.
    Lomassa parasta on ajattomuus - aivan niin kuin sanoit ja sama koskee eläkkeellä olemista. Kun mikään ei ole pakollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, minä odotan tuota eläkkeelläoloaikaa :) Vaikka monet kyllä sanovat, että silloinhan sitä vasta kiire onkin! :)

      Poista
  9. Tunnen haikeutta myös kesän siirryttyä loppua kohti. Mutta sehän vain tietää, että seuraava kesä on lähempänä, kuten sinulla töiden alettua, seuraava loma alkaa lähetä.
    Merri on mainio pakkaus. Kisulia kuvaamalla saat vielä monta kuvaa tähän haasteeseen helposti.
    O-ho, tuota olutta. Kaikkea kekataan,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uhhuh. Noin positiivisesti en osaa ajatella, että seuraava kesä olisi lähempänä :) Tosin nyt ajattelen vielä että on loppukesä, kuten yksi asiakkaani sanoi töissä.
      Näen vain silmissäni, miten tätä koiraolutta kaadetaan koiran suuhun ;) Vai pitäisikö se kaataa koiran juomakuppiin. Ehkä niin. Merri on mainio, tosin tässä kuvasarjassa päätähtenä oli Frodo, joka on 4 vuotta nuorempi ja ruskeansävyinen. Mietin sitäkin, että voiko aina laittaa kissoja aiheeksi ;D

      Poista
  10. Ajattomuus on tavoitteeni 1.12. alkaen. Eläke alkaa juosta, minä en!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan vimpeli! Ihan mahtavaa! Onnea! Minä toistaiseksi vain unelmoin moisesta. Mutta nythän sinulla alkaa sitten ne kiireet! Eikös se niin ole? Ainakin niillä eläkeläisen kiireillä aina kehuskellaan ;)

      Poista
  11. Hyvät kuvat lopulta keksit heinäkuullekin. Pieni stressin poikanen puristaa monesti meistä ihmisistä esiin hyviä juttuja, niin kuin nyt nämä kuvat. Hyviä työpäiviä sinulle, kyllä se siitä taas ura urkenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on 🙃 stressi lisää suorituskykyä, ellei ole liikaa. Ei mennyt ihan puihin.
      Eka päivä oli pahin, toki jo vähän parempi. Nyt olen vaan iloinen, että alkoi vapaat 😄

      Poista
  12. Tsemppiä loman jälkeiseen elämään. Haikeus alkaa olla päälimmäinen fiilis minullakin. Maanantaina alkaa työt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka päivä on pahin. Sitten valahtaa taas siihen omaan rooliinsa, jota ei voi vältelläkään 😅 Onneksi on näitä vapaita välissä.

      Poista
  13. Haikeutta hyvällä tapaa täälläkin loman jälkeisissä tunnelmissa ja hih... samaa Vuppe olutta oli myynnissä Kalkkisillakin nelijakaisille - kuvia otin, mutta ostamatta jäi... ostettiin vain kaksijalkaisten makuja hauskojen nimien vuoksi.
    Häkki heilahtaa on hyvä sanayhdistelmä ja kuvat täydentää osuvasti!!

    Onnittelut toisesta sijasta sukkakisassa - oikeutetumpaa olisi ollut ykkösija.... kaikki ystävänikin olivat sitä mieltä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan Vuppe! Jään odottelemaan saman valmistajan kissaolutta tai kaniolutta ;)
      Tänään törähtää Tattoo! Vähän mälsä ilma on, mutta ei voi mitään. Tattoossa on viimeinen päivä. Minulla oli viikolla töitä, enkä päässyt, mutta tänään on liput jopa marssishowhun ja naapuri lähtee kaveriksi.
      Kiitos äänestyksestä! Vasta äskettäin näin julkaisun, jossa nuo yleisöäänten määrät lueteltiin, kun en muistanut enää niitä. Kolmanteen oli vain vähän äänieroa, mutta ensimmäiseen oli noin 50.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!