perjantai 10. toukokuuta 2024

Värihaaste PUNAINEN

Tässä minun vastaukseni Repolaisen värihaasteeseen, jonka väri oli punainen.  

Täällä voi nähdä paljon punaista.  Ei niin, että joku olisi jotenkin vihainen, mutta värikästä katsottavaa on kuitenkin.  Mistähän muuten tuo sanonta tulee, että joku näkee punaista?  Alkaako vihastuessa verenkierto pyöriä enemmän aivoissa ja silmäluomien takana?  Luulisi, että näkisi mustaa.  Entä minkä väristä höyryä voi tulla korvista, kun hermostuu?  Joku voi vihertää kateudesta, sinertää kylmästä,  joku on keltanokka ja jonkun kieli muuttuu ruskeaksi.  Elämä ei todellakaan ole mustavalkoista! 

Meillä on kissantavaroissa punaisia leluja. Sam niitä tässä esittelee. Muutaman kierähdyksenkin se sai aikaiseksi.  😍


Ihmislapselle tarkoitettuja lelujakin löytyy. Sam esittelee niitäkin. Ne ovat sopivanvärisessä kassissa.  Meillä on myös kissanvärinen syöttötuoli 😅


Minulla on ollut jo useita vuosia silmälaseissa punaista.  Tästä mallista tykkään erityisesti, kun se on niin kevyt käyttää.  


Olohuoneen väripilkku. Aika iso pilkku onkin!  Oikeassa reunassa on kissojen nurkkaus, punaisella peitolla. 


Frodon tuoli on punainen.  Alunperin tämä ei ollut Frodon, mutta nyt siihen ei kovin mielellään muut istu, jostain kumman syystä 😂 Kissankarvat ovat niin imeytyneet istuinosaan, että eivät lähde millään konstilla. Pitäisi tehdä joku istuinpeite tuohon päälle. Onko se sitten kissalle, vai ihmiselle, en tiedä. 


Kaappiin lämpimien ilmojen toivossa päätynyt talvitakkini on monta vuotta vanha, mutta niin rakas, että en luopuisi siitä vieläkään.   Kassikin on sopivan värinen.  Harvoin käytän käsilaukkua, mutta joskus sitä tarvii. 


Lankakuva vielä viimeiseksi.  Lankoja löytyy varmaan kaikissa väreissä 😍
Purkissa on alun alkaen ollut sellaisia ihania pötköpipareita (mitä ei enää saa mistään!). Päälystin purkin  kuviokontaktimuovilla. 


HYVÄÄ VIIKONLOPPUA JUURI SINULLE! 

22 kommenttia:

  1. Olipas ihania punaisia ja taasen niin hauskasti esiteltynä😅👍Samille (lausutaan Säm?) kiitokset hienosta esittelystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sam lausutaan tosiaankin Säm ;) Palvelijansa kuuluu kutsuvan sitä usein Sämsämiksi. Nämä karvakissat ovat kyllä niin lutuisia ja ihmisläheisiä, aina iloisia huomiosta. Meidän maatiaisilla on ihan toisenlainen luonne.

      Poista
  2. Mainioita punaisia juttuja!
    Sam-kuvat ovat veikeitä. Mitenkähän kissat näkevät värejä? Pitävätköhän ne punaisesta väristä?
    Meilläkin on punainen sohva ja tykkään punaisesta silmälaseissa.
    Mitä ovat pötköpiparit? :)
    Iloista, keväistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä näkevätkö värejä, vai eivät. Kuukeloin just ja siellä sanotaan, että kissoilla on vähemmän kartiosoluja, eivätkä näe niin hyvin värejä. Näkevät kuitenkin sinisen, vihreän, keltaisen jne sävyjä, mutta punaiset näkyvät vain harmaina. Tässä Sam siis esitteli kaikkea harmaata, mitä meiltä löytyy ;D
      Ennen oli sellaisia rullia, ohuita, pikkurillin paksuisia, vaaleita IHANIA pipareita, joita ei onneksi enää ole ;D Jotain samantyylisiä on vielä näkynyt ruskeina, mutta eivät vedä vertoja. Nuo vaaleat olivat peltipurkeissa. Meillä meni aikoinaan aika monta purkkia ;)

      Poista
  3. Kiva idea etsiä väriteeman mukaan asioita 🎈 Monta löydetty ja ihana kisu esittelemässä 🩷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repolaisen haaste on kiva, eikä ole mitään aikarajaakaan :) Aika hauska lähteä kulkemaan kotona jotain väriä etsien. Monet ovat bongailleet punaista myös kodin ulkopuolelta kulkeissaan. Sekin on jännittävää :)

      Poista
  4. Sinä sen sanoit - elämä ei todellakaan ole mustavalkoista, paitsi että on mulla ollut kerran asiakas, joka ei nähnyt värejä...
    tumman ja vaalean eri sävyjä - mutta muutoin ei... jäiköhän jo sieltä päälle tämä halu etsiä värejä elämään, niitä etsittiin silloinkin ja löydettiin. Mutta sinä olet kyllä löytänyt sellaisen määrän punaista, että tässä todellakin näkee punaista...
    odottelinkin lankoja ja jotain soittimen osaa... heh... luulin silmälaseja ensikatosmalta joksikin virittäjäksi....

    Sydäntä lämmittävä kiitos kun värihaaste motivoi - on enemmän kuin ihanaa käydä kurkkimassa blogiystävien värikästä maailmaa. Nautinnollista viisuiltaa ja äitienpäivää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mutta nyt jäin miettimään, että onko huilukotelon sisus punainen ;) En ole hetkeen soitellut, kun konsertti meni jo ohi ja suukin on kipeä, niin en hoksannut sieltä katsoa. Lasit päässä virittäydyn soittokuntoon! ;D Minulla on oikeasti ihan soittamista varten teetetyt lasit, mutta niissä ei ole punaista. Joskus on sellainen valaistus tai silmät jotenkin sumeat, eikä nuotit näy. Silloin käytän soittolaseja. Ne on säädetty kuten näyttöpäätelasit, mutta nuottiteline-etäisyydelle.
      Tämä on siitä kiva haaste, että ei tarvi tehdä mitään erityistä, eikä ole mitään aikarajaa. No rules! Paitsi se väri... ;)

      Poista
  5. Punainen sohva on kuin lämmin syli joka vetää puoleensa käpertymään mukavasti. Ja täytyyhän kissoillakin olla työtuoli :-). Kun joku vaate on mieleinen niin sitä pitää käyttää loppuun asti ja vielä vähän sen jälkeenkin. Minulla on yhdet talvikengät jotka on kuin "omat jalat" ja vaikka niissä jo aika on näkynyt aikoja sitten niin joka vuosi päätän , että tämä oli viimeinen talvi , mutta lopulta säilön kuitekin seuraavaa talvea varten :-).
    Punainen on voimaväri ja rakkauden väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohvalla haluttiin aikoinaan tuoda lämmintä väriä olkkariin, eikä tyydytty niihin perinteisiin. Itse asiassa siinä kävi niin, että ostettiin harmaa sohva, johon tuli kangasvirhe heti kuukauden kuluessa. Saatiin vaihtaa se uuteen valituksen jälkeen ja päädyttiin räväyttämään punaisella. Kyllä tässäkin jo elämä näkyy.
      Frodo nukkuu todella usein tuossa työtuolissa, vaikka sen ei luulisi esim. pimeänä yönhetkenä olevan edes lämmin, tai turvallisen tuntuinen yksin nukkuessa. Ollaan alettu työnnellä tuolia paikkoihin, jossa on lämmintä, esim. takan eteen ;D Samalla saadaan kissa omista oloistaan ihmisten ilmoille.
      Takki oli minulle välillä jo pieni, ei mahtunut edes kiinni, mutta mennäporskutin siinä vaan töissä. En yleensä sulje vetoketjua töissä, kun joudun vähän väliä riisumaan takin. Nyt kun takki mahtuu taas kiinni, se on ehdottomasti säilytettävien joukossa!

      Poista
  6. Löysit paljon hyviä punaisia kuvaus kohteita. Punainen sohva on sen verran iso, ettei taida olla väripilkku, onko väriläiskäkään, mutta kivan näköinen joka tapauksessa. Olet ihan edelläkävijä, jos olet käyttänyt samaa talvitakkia jo pitkään. Kuopus katseli keväällä saapikkaitani ja sanoi, että ne taitaa olla jo aika vanhat. Vastasin, että kengät täyttää ensi vuonna 30. Pitäisiköhän ihan juhlia sitä merkkipäivää. No, ei minulla vaatteet ja jalkineet yleensä noin vanhoja ole, mutta hyvät kengät on pysyneet hyvinä pitkään ja malli on aika ajaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hyvästä kannata luopua! Onhan noita ikääntyneitä vetimiä minullakin. Ei sitä niin herkästi muutenkaan lähde enää uutta ostamaan. Olen kävellyt pojan vanhoissa turvakengissä siitä asti kun muutti pois kotoa, eli n. 10 vuotta sitten. Kengät eivät ole muuttuneet miksikään! Oikein odotan aina, että tulee syksy ja pääsen taas kaivamaan turvamaiharit esiin ;D Töissä en voi niitä käyttää, etten rampo kenenkään jaloille. ;) Moni vaate on sellainen, että jos rupeaa oikein miettimään, missä tilanteissa se on jo ollut päällä (tai näkee valokuvasta), niin hämmästyy ;)

      Poista
  7. Tosi kivasti löytyy teiltä punaista❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joidenkin värien kohdalla olen joutunut miettimään, että onko meillä ollenkaan, mutta punaista on aina hyvä olla :) Tämän enempää en viitsinyt edes etsiskellä.

      Poista
  8. Kivat punaiset, tykkään takistasi 🍎 ja lankakuva kruunaa kuvasarjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki on Torstai -merkkinen ja pinnaltaan hieman vettä hylkivä, joten toimii säällä kuin säällä. Riittävän siisti jopa parempaan tilaisuuteen. Töissäkin on kiva olla jotain pirteän väristä :)

      Poista
  9. Mainiota tekstiä ja kaunista punaista.

    VastaaPoista
  10. Kiva postaus! Minä niin tykkään näistä värihaasteista, etten malttaisi odottaa seuraavaa väriä. Aurinkoista äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla oli hauskoja etsintöjä kulkureiteiltäsi :) Tulee yllättäviä tuloksia.
      Luulin olevani jo aivan myöhässä näiden värien kanssa, mutta seuraavaa ei kai ole vielä edes julkaistu.

      Poista
  11. Miten multa on voinut mennä ohi tämä juttu? Kyseessä on kuitenkin maailman ihanin väri. Nyt näen PUNAISTA, grrrrr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastahan tämä juttu ilmestyi! Ei hätiä! Sinun punaisesta jutustasi on kadonnut minun kommenttini, mutta ehkä näit sen kuitenkin koska se outo linkki katosi ;D
      Punainen on voimaväri. Monessa asiassa. Jokainen näkee sen tavallaan.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!