sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Ihan Hirvee

 Maia ja Sam kävivät perehtymässä perhosleluun.   Maia otti homman heti haltuun, mutta Sam tarvitsi ensin  keskittymisaikaa. Maia, joka tavallisesti on täysin välinpitämättömän näköinen KAIKEN  suhteen, oivalsi jutun juonen ja pommitti perhosta pehmoisilla pallerotassuillaan. 



Maian pistäessä perhosta pakettiin, oli Samilla aikaa näyttää näädälle mistä kissat on tehty. 



Seuraava eläin on hirvi.  Se on suosittu aihe näissä meidän piireissämme. Nämä menivät lahjaksi veljelleni.  



Kävin jokin aika sitten Lankajengissä pyörimässä ja mukaan tarttui muutama ohje. Nämä Hirvi -sukat ovat Hanne Piiraisen  suunnittelema malli.  Käytin ohjeesta poiketen 7 -veljestä lankaa, 3½ puikoilla.  Lankaa kului 185g. Lisäksi jatkoin kuvion jälkeen omilla ohjeilla.  
Sukat ovat kokoa 43-44. 


Kaksi hirveä  turvakkain. 


Maia terottamassa kynsiään perhosjahdin välillä. 


Kauniit kevätpäivät taitavat muuttua aika kylmiksi piakkoin.  Talvilomani sitä vastoin muuttuu kesälomaksi piakkoin. Mitä tästä pitäisi ajatella??  

16 kommenttia:

  1. Voi tuota Maian paljonpuhuvaa ilmettä tuossa ekassa kuvassa.
    Hienot sukat olet taas neulonut.
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maia harvoin keskittyy mihinkään ympärillä tapahtuvaan, mutta jotkut asiat sentään kiinnostavat :) Ehkä se vain näyttelee välinpitämätöntä, kun ei kiinnosta :)

      Poista
  2. Hauska kissakertomus taas🐈❤️Upeita kissoja molemmat.Ja sukat,taas niin hienot.Miten kauan sinulla menee yhden sukkaparin kutomiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat varastavat shown mennen tullen :)
      Minulta kysytään usein tuota aikajuttua, mutta se on aika vaikea määritellä, kun teen enemmän tai vähemmän joka päivä. Joskus jää päivä- pari väliin. Meneehän niihin aikaa, jos kaikki lasketaan yhteensä. Nämä ovat melko paksua lankaa, sekin nopeuttaa neulomista. Mitä enemmän kuvioita, sitä kauemmin menee. Tämä sukkapari on ollut jo jonkin aikaa valmiina, odottelemassa syntymäpäivää, eli ei näitä ole tehty aiempien sukkien jälkeen :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos :) Metsän sarvipäät ovat komeita otuksia.

      Poista
  4. Perhosjahtia täälläkin: hankien keskellä eilen ensimmäinen nokkosperhonen! Kesä tulee toppahousuista huolimatta, usko pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se tulee, ainakin päivämäärien mukaan :) Ehkä minäkin tarkenen mennä mökille yöksi, jos teilläkin tarkenee perhosjahdissa. Täällä ei kuitenkaan ole enää noita hankia.

      Poista
  5. Komeat sukat. Tumma taitaa olla antrasiittia; se on oikein tyylikäs väri.
    Kissat ovat toinen toistaan suloisempia. On niillä vaan hauskat leikit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas oikein tuntui, kuinka sivistys lisääntyi, kun kuukeloin tuon antrasiitin ☺️ En muista koskaan kuulleeni tuota sanaa. Taidat kyllä olla oikeassa! Ainakin kuvassa väri vivahtelee. Minä pidin sitä tummanharmaana. Kuvat kyllä aina vähän valehtelevat.
      Tällä hetkellä neulon jämälankoja mökillä kissojen kanssa 😺😺
      Rauhallista sunnuntai-iltaa. Ehkä puikot käsissä sinullakin?

      Poista
  6. Tyylikkäät nuo hirvisukat. Kaikessa harmaudessaan :-).
    Vähän kateellisena katson miten Maia terottaa kynsiään tuohon (terotus)puuhun kun meillä Arttu ei ole koskaan ymmärtänyt minkään tuollaisen päälle ja siksi sohvat alkaa olla aika repaleiset nurkistaan kun se päivittäin terottaa niihin kynsiään. Ja kun yksi nurkka on saatu "piloille" siirrytään seuraavaan. Se on myös sen tapa saada huomio itseensä.
    Loma kuin loma....nimestä viis :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurimmaksi osaksi täällä teroitellaan oikeisiin paikkoihin mutta Merrillä on myös tapana herätellä huomiota keittiön tuolin kanssa 😅 Tuolit voisi jo päälystää uudelleen. Sohvan päälystäminen on vaikeampaa.

      Poista
  7. Aivan huippuihanat kuvat ja kisulien ilmeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😺 Kissojen kanssa Aika kuluu ratevasti.

      Poista
  8. Upeet hirvi sukat! Oon niin mustavalkoinen tyyppi, että tuo harmaan ja valkoisen yhdistelmä kiinnitti heti huomioni sillai hyvällä tavalla. Ja hienot on nuo edelliset poni sukatkin, vaikkei ne mustat olekaan.😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa on vähän luonnonläheisempi kuin musta tässä mallissa. Tosin nuo värivalinnat eivät aina etukäteen oikein aukea ja lopputulos voi olla mitä on. Tähän voisi käydä tummanvihreäkin harmaan tilalle.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!