torstai 2. toukokuuta 2024

Frodo ja ponit

Yritin tehdä sukat pieniin jalkoihin. Ei ihan onnistunut. Alku oli aika sopivan kokoista, mutta sitten tuli silmukkalisäyksiä ja homma levisi liikaa. 


Malli on tästä kirjasta.  Seurasin mallia  suurimmaksi osaksi, mutta osittain olin vähän huolimaton ja jouduin säätämään.   Huomasin, että vastaisuudessa täytyy tehdä sukat kirjassa olevien lapasten silmukkamäärillä ja soveltaa loput omasta päästä.   Onneksi lasten jalat kasvavat, eikä yksikään sukkapari jää tarpeettomaksi. 


Tässä ollaan taas poniaiheella liikenteessä. Aiemmin tein ne isommat ponisukat ja säädin sen kuvion leveyden takia kaikenmoista. Tässähän olisi ollut miniatyyrikoossa ihan sopiva kuvio 😀


Kuvio oli kiva neuloa, mutta tuo pohjan kuviomalli oli taas hankala, kun piti niin tarkkaan seurata noiden raidoitusten onnistumista.  Lisäksi ohje oli kirjan aukeamalla, ja kirja ei tietenkään pysy auki ilman vippaskonsteja ja viivottimen kuljetus ruudukon rivilläkin oli haastavaa. 
Sukat on neulottu Venla -langasta, puikot kokoa 2½. Lankaa kului 40 grammaa. Pohjan pituus on noin 17 cm. Tein kerrokset ihan ohjeen mukaan, kun tajusin jo aikaisessa vaiheessa, että näistä tulee liian isot. Lopputuloksessa sukan koolla ei siis enää ollut väliä. 


Frodo on esittänyt valituksen, että siitä ei ole laitettu kuvia pitkään aikaan, vain Merristä!  Ei ole reilua. 
Merri on ulkoillut paljon jo narussakin pihalla. Frodokin on ollut, mutta vain pieniä aikoja. Sille riittää nopeasti pihailu ja se haluaa sisälle.  Ulkohäkistä se sitten seurailee, mitä Merri tekee, tai ei tee. 
Huomatkaa, että sillä on käytettävissä valonappulakin tuolla häkissä 😂


Frodo on kova leikkimään, kun sille päälle sattuu. Näätä on aina hyvä. Vai pitäisikö sanoa, kuten Sukula kerran televisiossa, että TÄYTETTY näätä on aina hyvä. 


Kylläpä minä olenkin suloinen!  Jospa vielä joskus opin, ja haluan tulla ihmisten syliinkin ihan itse.  Voin minä siellä vähän aikaa olla, jos otetaan, mutta itse en ole tullut kai ikinä. Sanovat, että Merrikään ei minun iässäni tullut syliin itse. 


Loppuun jälleen mökiltä tervaleppäkuva, koska jäät ovat lähteneet!  Se tarkoitti sitä, että minultakin lähti talviturkki, että huiskis vaan!  Vesi oli aika korkealla, eikä pitkälle tarvinnut kävellä, kun pääsi jo sukelluksiin. Sitten kipin kapin pukemaan. Saunaa en viitsinyt pelkän kastautumisen takia lämmittää. 



Siivoustilanne on edennyt jo vähän parempaan suuntaan, vaikka ohi se ei ole vieläkään. Paljon on kuitenkin jo tehty 😎 
Hurlumhei sinne ruudun toiselle puolelle! 
 

24 kommenttia:

  1. Söpöt sukat!
    Oi kun onkin ihanan sininen järvenselkä. Hurja olet, kun tuonne veteen hyppäsit, hylkeiden sukua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kirjassa on paljon söpöjä malleja sekä pienille tytöille, että pienille pojille. Aloitin heti toisia perään :)
      Tiedän kyllä olevani jonkin sortin eläinsukua, mutta en tietääkseni hylkeen ;D

      Poista
  2. Ihanat sukat, niin söpöt!
    Vinkki tuohon kuvion seuraamiseen, olet ehkä käyttänytkin, mutta itse olen sen varsinkin kirjojen kanssa huomannut käteväksi: tarralaput! Siis ne muistilaput, niitähän on erikokoisia. Joskus jos tarvin "pidempää", niin teippaan kaksi yhteen tai sitten vaan siirtelen niitä yhdessä, miten milloinkin.
    Frodo on suloinen kuin mikä, rapsutuksia täältä. Mahtaisikohan se viihtyä Pojan sylissä - se on jonkinlainen "kissakuiskaaja". Saattaa anoppilassa ottaa parin tunnin torkut sohvalla Juusto kainalossa. Muiden kanssa Juusto ei viihdy kuin hetken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pitäähän tuo tarralappukin kokeilla :)
      Frodo tykkää kyllä, kun sitä silitellään ja halitaan, vähän sylitelläänkin, mutta kohtuus kaikessa :) Merri oli nuorena kissana samanlainen, kunnes se yht´äkkiä alkoi hyppiä syliin ja viihtyä siinä. Kyllähän eläimetkin tuntevat, kehen voi täysillä luottaa, lempi-ihmiset :)

      Poista
  3. Reipas talviturkin heitto, hurlumhei humpsis! Minulta ei kyllä irtoaisi vastaavanlainen suoritus 😀
    Punainen ja valkoinen on kaunis raikas yhdistelma. Söpöt sukat.
    Kissat taitavat venyä joka suuntaan. Hauska kuva leikkivästä kissasta.
    Valonappula häkissä; Hienoa. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järveen on mentävä vauhdilla, ei epäröintiä. Eihän siellä oleskelemaan viitsi ruveta, mutta pään kastelu kuuluu aina asiaan, jotta suoritus olisi omat vaatimukset täyttävä ;) Itse asiassa vesi ei tunnu niin kylmältä, kun ilma ei ole kovin lämmin. Kesällä on minusta melkein ilkeämpi mennä uimaan.
      Kissoillakin pitää olla kaikki mukavuudet ;)

      Poista
  4. Suloisuudet🧦 ja arvannen oikein, että hetken päästä astetta pienemmät suloisuudet🧦 puikoilla!❤️
    Pulahdukselle sellainen hatunnosto että pysyy metrin korkeudessa lippa pitkään…
    Siivoukseen en sano mitään… omanoloista ja mukavaa loman jatkoa! Meillä vietetään äitienpäivää jo sunnuntaina!😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein arvasit, joskin vaihdoin mallia, kun ei samaa viitsi ainakaan heti toistaa :)
      Vai lippa korkeuksiin pitemmäksi aikaa ;D En olekaan tuollaista sanontaa kuullut ;D
      Sain tuostakin siivouskommentista selvästi sympatiaviboja ;D Loma jatkuu jo hieman rauhallisemmin mielin. Lähteäkö kohta kuntosalille, vai ei, siinä ehkä suurin kysymys tällä hetkellä.

      Poista
  5. Suloinen Frodo ja hienoja sukkia! Oletpa saanut vaikka mitä taas aikaan, siivousta, neuleita, talviturkin heiton... :)
    Käyttääkö Frodo valonappulaa? Voisin kuvitella, että se olisi hauska leikki.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taaksepäin katsottuna näyttää tehtyjen asioiden määrä isolta, mutta eteenpäin katsoen yksikin asia tuntuu valtavalta ja mahdottomalta toteuttaa. Onneksi tehtyjäkin on :)
      Juu Frodo laittaa virtaa viereiseen tepseliin ;D Tuo on ollut seinässä jo kauan ennen kuin kissoja on talossa ollutkaan, häkistä puhumattakaan. Nyt se näyttää hassulta, kun sinne ei oikeastaan pääse muut edes käsiksi/ tassuiksi, kuin kissat ;)
      Kivaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  6. Kyllä pikkuneidin kelpaa kun saa tuollaiset sukat itselleen. Ja kun kuvioita näyttää olevan joka rivillä ja kaikki vähän erilaisiakin niin saa olla kyllä tarkkana. Tilasin itse sellaisen "riviviivottimen" rivillä pysymisen helpottamiseksi, mutta se on edelleen testaamatta kun olen tehnyt nyt ihan vain oikeinnurin -juttuja :-).
    Olitpas reipas kun menit jo järveen ! Siitä jos mistä saa energiaa ja hyvänolon tunteen.
    Näätäkuva:-)))).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viivotin on hyvä, mutta kirja ei pysy kunnolla auki ja sen päällä on ensin oltava jotain painavaa, joka ei silti avaa kirjaa kunnolla, puhumattakaan siitä, että se painava asia on sen viivottimen edessä. Pitää kokeilla tuo Pöllön tarralappukeino.
      Aika voimauttavaa oli tuo järvessä pulahtaminen. Minä olen meillä aina ollut se ensimmäinen pulahtaja ajatuksella, että ettenkö uskaltais vai? ;D

      Poista
  7. Hrrrrrr, täällä on joissa vielä jäät paikoillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti! Täälläkin ihan just vasta lähtivät mökkijärvestä. :)

      Poista
  8. Onneksi olkoon, heitit talviturkkisi, vai taidat ollakin avantouimari. Meillä on vesissä vielä jäätäniin, että pilkkimään voi mennä. Sukille löytyy aina jalat, varsinkin söpöille punasille sukille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käy avannossa. Kerran lapsena olen käynyt, kun aikuisetkin kävi. Minulle on kunnia-asia käydä järvessä ensimmäisenä, vaikka pelkäsinkin, että kohta tulee keuhkotauti tai sydänpysähdys ;D
      Pienemmät sukat on nyt tulossa, toivottavasti sopivammat, pingviinimeiningillä.

      Poista
  9. Taas niin nätit sukat❤️Kiva nähdä kuvia Frodosta,hän on niin nätti kissa🐈..Mukavaa viikonloppua☘️🍃🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni on kaunista :) Frodo kiittää kehuista! Samoin sinulle!

      Poista
  10. Kivat sukat ❤️ Unohda viivain ruuturivillä, osta staattinen muistilappu, joka notkistuu ohjerivien seurantaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein kuukeloida, että onko tämä eri asia, kuin Pöllön suosittelema tarralappu. Ilmeisesti on? Ilman muuta menee kokeiluun, kun tällaisen jostain löydän! Peruskaupassa ei varmaan ole, mutta yritän löytää jostain isommasta kaupasta. Kiitos vinkistä!

      Poista
    2. Omani ostin Suuresta Suomalaisesta. Saattaa löytyä Prismasta.

      Poista
    3. Kävin myöskin katsomassa mikä on staattinen muistilappu, en ole aiemmin sellaisesta kuullut - ihan uusi juttu mulle! Vaikutti aika näppärältä; löysin Suomalaisen kirjakaupan nettisivuilta niitä ja kuvauksen niistä.
      Oli ihan erikseen mainittu, että "sopii käsityöohjeen rivin seuraamiseen. Lappu pysyy hyvin kiinni eikä jätä jälkiä".
      (Tarralappuunhan saattaa vähän jäädä mustetta - niin vähän kylläkin, ettei se ainakaan mulla ole näkynyt kirjoissa, kopioissa kylläkin jos samaa kopiota käyttää useamman kerran. Eli ei nekään mitään haittaa sinänsä tee.)

      Mutta tuo staattinen muistilappu oli hyvä vinkki - sitä voi käyttää useamman kerran. Kiitos TeSalle minultakin!

      Poista
  11. Oi miten ihanat. Tuo kirja on pakko ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on monta kivaa ohjetta. Löysin Kirjan kerran kirppikseltä. Joskus olen tilannut hänen ohjeitaan nettikaupastakin, aikuisten kokoisia.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!