perjantai 5. huhtikuuta 2024

Skräppikirja R, S, T, U, V, W

 Aakkoset jatkuvat ja loppu häämöttää. 

Mainosten Nicorette -mies näyttää aidolta reissumieheltä, vai mitä? 😃 On tainnut päästä irti tupakasta. 


Hämmästyksekseni osaan tämän laulun ulkoa!  Laulettiin sitä joskus yhden asiakkaan kanssa aika ahkerasti.


Tämä laulu on koskettava kaikkine merkityksineen.  Näin minä sen ymmärrän. 


Ylistys naiseudelle? 


Tästä toteutuksesta tykkään. "Vanha, vanha sydämeni, älä mulle laula.." 


Tässä on vähän yksinkertainen toteutus, mutta kukkaisa tausta on jo  itsessään ihmeellinen. 


Jotkut toteutuksista ovat vähän outoja, jotkut parempia.  Laulun ja askartelun yhdistäminen ei ole läheskään aina helppoa, kun lehdistä ei millään tunnu löytyvän aiheeseen liittyviä kuvia.  Mielikuvitus käy kuumana, mutta silti välillä sekin jumiutuu. 

X -kirjain tuntuu nyt jotenkin hankalalta Xanadusta huolimatta.  Yritän epätoivoisesti etsiä muitakin vaihtoehtoja.  Lopuille kirjaimille löytyy varmasti jonkinlainen laulu. 

Aakkosten välissä askartelin pienen tyttösen lorupussiin uusia loru-/laulukortteja.  Kortit on leikattu vanhoista postikorteista. Taakse on liimattu askartelupaperia tms.  Olen käyttänyt mm. vanhoja kansioiden välisivuja, jotka ovat värillisiä. Kierrätystä siis tämäkin.  Tietokoneella kirjoittelin taakse tekstit, liimasin ne kortteihin ja kuivumisen jälkeen liimasin kontaktimuovia takaosiin. 
Seuraavaksi on ehkä tehtävä isompi lorupussi 😂



Säätiedotuksen mukaan vielä tämä päivä, niin alkaa taas lämmetä ja lumikin varmaan saa kyytiä. 

Kivaa viikonloppua juuri Sinulle! 

24 kommenttia:

  1. Nämä ovat tosi hauskoja! Ihana tuo reissumies ja kissa, vaikka minulla ei ole hajuakaan sen biisistä, eikä muutamasta muustakaan :-D Mutta kuka ääliö on laittanut aakkosiin x-kirjaimen eikä sitten ole tehnyt siitä yhtään biisiä? Xanadu on kyllä ihana, heti alkoi soida päässä, lapsuudesta niin tuttu biisi!
    Madonnalla oli joskus biisi nimeltä X-Static Process.
    Voi hiisi, ulkona sataa lunta ja on pakkasta. Kuinka hiton kauan tämä talvi oikein jaksaa yrittää? Toivottavasti tulee pian kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, kävin tuonkin kuuntelemassa. En muista kuulleeni ennen. En kyllä tiedä yhtään, miten tuollaisen voisi askarrella ;D Vaikeaa on.
      Tapio Rautavaara lauloi Reissumies ja kissa, eli aika vanha kappale on.
      Lunta sataa taas, vaikka minä odotan entistenkin sulavan.

      Poista
  2. Kivoja 🐸 Saku Sammakko alkoi soida päässä. 😀
    Yritän vaihtaa sen vanhaan levyy Xanadu joka tuli mieleen kun mainitsit X:n. 🎼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saku Sammakossa on aika vetävä rytmi ;) Löysin netistä sellaisenkin, jossa Saku teki jotain ihan muuta (luki vissiin uutisia tms), mutta samat vanhat laulajat.
      Korvamadot osaa olla tosi sitkeitä!

      Poista
  3. Vitsi, kuinka kivoja! Kiitos korvamadoista.. ♪♫♪♪... Vanha sydän -kappaleesta ja kuvan toteutuksesta tykkään minäkin eniten. Tälle päivälle on povattu lumimyräkkää, mutta eletään toivossa, että viimeistään sunnuntaina lämpiäisi. Hyvää kohta alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jotkut tuntuu itsestä vähän alkeellisilta, ehkä siksi, kun näitä on tullut jo niin paljon tehtyä ja lehdistä ei meinaa aina löytyä kuvaa, joka täsmäisi. Alkaa olla kai jo loppusuoran väsymystä ilmassa ;)
      Vanha sydän jäi minullekin päähän soimaan. Tänään se on ollut tosi sitkeänä.
      Lunta sataa...

      Poista
  4. Nicorette mies näyttää hyvinkin reissumieheltä, tosi freesi ja menevän näköinen. Kissan kuvia varmaankin löytyisi jemmastasi paljonkin, tai no en tiedä onko niidenkään kuvia lehdissä ylen määrin. Hyvin kyllä löydät lauluja eri kirjaimista, loppusuora häämöttää jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin freesi, että on varmasti jo päässyt tupakasta eroon, tai sitten on reissaaminen ja kulkeminen lisännyt kuntoa ja verenkiertoa ;D
      Minulla on kaikenlaisia lehtiä, mm. Lemmikki ja Koululainen, joista löytyy kissankuvia enemmän, kuin laki sallii.
      Vähän sellainen loppusuoran meininki tässä nyt on.

      Poista
  5. Ihania! Kissa on taas paras! 😊
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin jo hetken hämmästellä, että oliko näissäkin kissa, ennen kun tajusin, että onhan se siellä puussa! ;)

      Poista
  6. Korteista on tulossa oikein kiva ja persoonallinen lorupussi. Minulla on se myyjäisistä ostettu lorupussi ja vähän sitä tarjosin 2,5 vuotiaalle. Ei vielä oikein iskenyt; hän keskittyi ottamaan kortit pussista pois ja laittamaan ne sitten takaisin ja sitten taas uudestaan. Piti vahtia, ettei lattialle jää kortteja, koska ovat laminoituja ja siten tosi liukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on vasta 1 vuotias korttien vatvoja ;) Tärkeintä on ottaa kortteja pussista, katsoa kuvat ja ojennella niitä aikuisille. he voivat sitten lukea tai laulaa, mutta lapsi ei kyllä jaksa kuunnella loppuun, kun pitää etsiä jo toista korttia ;D Laminointi olisikin yksi ratkaisu korttien päälystämiseen, mutta ei ole laitetta.

      Poista

  7. X-herra äks?
    Hauska idea!
    Laminointikone on yksi tämän huushollin parhaista vempaimista, nyt olisi ollut sille sielläkin käyttöä. Ihan paras kaikissa askarteluissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole laminointilaitetta, ei. :)
      Piti oikein kuukeloida, että juksasitko, mutta onhan tuo ihan oikea laulu ;D Ensin luulin, että en ole koskaan kuullut, mutta tuo kertosäe on kyllä tutun kuuloinen. Tuo olisi ollut aika kiva! Ehdin jo kuitenkin langeta Xanaduun.

      Poista
  8. Tämä "vanha sydän" on täällä ihan sykkyrällä onnesta ja sun skräppäys-sivuista! Kerrassaan hulvaton, mieletön, idearikas KOPPI tästä haasteesta! Biiseistä mulle on ainoastaan tuttu Saku Sammakko - osaan sen tosiaankin vaikka unissanikin ulkoa... Mulla on tosiaankin vain muutama biisi, jotka tunnistan ja ne sitten tunnistankin kyllä jokaikistä kiekaisua myöten...

    Olinkin aikeissa kysyä, että kuin suuri lorupussi siellä onkaan...
    Hih - aikanaan oli säkki meilläkin... jakautuneet nyt useampaan osoitteeseen...
    Laminointikoneen hommasin silloin kiihkeimään loruaikaan Lidlen rantauduttua Suomeen, hintaan 9,90....
    laatulaite, kestänyt yli 20-vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on ollut suuri lorupussi (säkki?? ;D ) -tuotanto, kun hommasit koneenkin ihan sitä varten :) Kotona oleva vanha lorupussini on vähän kulahtanut, mutta en oikein tiedä, raaskiiko sitä hävittää ja tehdä uuden, kun siinä on sitä omaa nostalgiaansa. Neidille tein oman pussin. Vanhat kortit kuulemma nyt sivuutetaan nopeasti ja esitellään vain noita uusia kortteja :)
      Ajattelin just itse noita sivuja askarrellessani, että loppusuora on nyt meneillään. Alkaa olla sellaista vauhdilla maaliin -fiilistä ;D Lehdet on ihan silputtuja ja olen selannut ne jo ties miten monta kertaa läpi, kun etsinnässä on aina jotain vähän erilaista, kuin edellisellä selauksella ;D Pöytä on täynnä erivärisiä kirjaimia, joita olen leikannut jo valmiiksi, jos jossain lehdessä on ollut hyvänkokoisia kirjaimia. Lopuksi täytyy vielä päälystää tuo kirja. Olin muuten laskenut, että kirjaimia ja sivuja on oikea määrä, mutta yksi sieltä sittenkin puuttuu. Pitää vaan käyttää viimeisestä sivusta kumpikin puoli.

      Poista
  9. Keksit kyllä tosi hienoja juttuja ! Noista biiseistä minua on aina puhutellut "tuntematon potilas" kun siinä on niin koskettavat sanat ja sitä kautta on tullut kuunneltua Arttu Viskaria sillä korvalla enemmänkin. Osa tarinoista uppoaa kerta toisensa jälkeen. Arkea elävästä elämästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä välähtää, välillä ei. Yksi idea johtaa toiseen ja välillä ei löydy mitään, millä toteuttaisi jutun. Artulla on monia hyviä kappaleita, vaikka en kaikista tykkääkään. Sanat ovat kaikissa pääosassa. Jotenkin pystyy aistimaan tuon tuntemattoman potilaan (joka on upea sanamuunnos Väinö Linnan teoksesta) hädän, kun elää ahdistuksen seassa vielä jossain menneissä kauhuissa.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos, kiva tehdäkin. Nyt on kaikki kirjaimet tehty!

      Poista
  11. WAUUUUUUUUUUU. Intona olet askarrellut. Minulla on vasta K-kirjain tehtynä. Nyt olen innostunut kaikkeen muuhun välillä. Eilinen meni stanssatessa kuvioita ja tein korttipohjia gelliprinteistä. Ukko oli kauhuissaan kaiksesta silppujemn määrästä. Onneksi askarteluhuoneen oven saa kiinni (hihhiii)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tuli vähän sellainen suoritusvimma taas tässäkin hommassa ;D Kun tehdään, niin tehdään koko ajan ja sitten ei taas tehdä mitään ;) Tänään valmistui Ö. Vielä aion päälystää kirjaseni ja tehdä sisällysluettelon, kun eka sivu on tyhjänä.
      Ja arvaa mitä? Sinä puhut sellaista kieltä, että minä en edes tajua kaikkia noita termejä ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!