keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

Poni -sukat

 Tavoite: Sukat

Aihe: My Little Pony Pinkie Pie

Muut säännöt/ ohjeet: vapaat kädet! Jee! 

Pinterestistä löytyi ilmaiskuvio poniin ja olin aika innoissani, kun aloitin neulomisen.  Jostain kumman syystä olin ihan rauhallisin mielin päättänyt jälleen jälkipistellä isohkon kuvion...  VIRHE!  Jälleen kerran.  Tuo pistely ei vaan ole minun juttuni.  Pistely sujui aika rauhallisesti ja olin päättänyt olla hermoilematta ja katsoa sitten lopputulosta.  Kuva näytti ihan kamalalta.  

Aion heittää hanskat tiskiin ja sekin harmitti.   Kuvio oli sen verran iso, että sitä ei pystynyt neulomalla toistamaan sukan toisella puolella ja käytössä oli useampi lanka kerrallaan.  Ajattelin sukasta tulevan tosi jäykkä, jos kuljetan lankoja sukan ympäriinsä.  Hiljalleen tuli mieleen, josko kuvan voisi neuloa tasona. Tuumasta toimeen!   Jätin tuon alun resorin jälkeen takaosan avoimeksi ja neuloin edestakaisin nurjaa ja oikeaa tuon kuvion ajan. Sitten jatkoin taas suljettuna neuleena.  Viimeistelyvaiheessa ompelin tuon avoimen kohdan kiinni. 


Alla oleva tilanne tuntui silti aika hurjalta. Sakset kehiin ja sukanvarsi poikki.  Voin vakuuttaa, että tuo pistelyvaihe ei ollut mikään nopea juttu sekään. Sinne meni, roskikseen.  Sitä olisi ollut mahdoton käydä purkamaan siististi. 


Halusin sukkiin persoonallisuutta ja hassuttelua. Aloitin tekemällä perusresorin sijaan valepalmikkoa.  Kätköistä löytyi tuota vaaleanpunaista Tango Fania, jota neuloin 1 kerroksen. Se riitti tuomaan hassua pörhöä varteen.  Sitten tuo aiempi kuvioepisodi 😉  Vaihdoin myös värejä pistelyn jälkeen. En tiedä, onko tämä enää oikean Pinkie Pien näköinen, vai ei. 
Mietin jatkoa, että  raidoitanko tuon varren kokonaan tuolla karvalangalla.  Ei tuntunut järkevältä. Sitten  kokeilin pelkkään ohutta vaaleanpunaista raitaa... ei toiminut.  Kokonaisuus vaati vahvempaa väriä, joten käytin tuon ponin harjaksen väriä.  Mikä olisi kivempi, kuin teksti? Minä tykkään aina teksteistä 😄  Mikäli kuvio on epäselvä, voi sitten tekstistä lukea, mitä sen pitäisi esittää. 
Kukkaraita -kuvio pyöri mielessä alusta asti ja kokeilin sitä tuohon nilkkaan. Minusta se sopii aika kivasti. Ei tullut liian hempeää, vaan sopii tuohon hassuun kokonaisuuteen. 
Kantapää on ristiinvahvistettu, eli ei ihan perusmalli sekään. 


Pientä viimeistelypistelyä nuo neulotut ponit kuitenkin vaativat ja sen ne myös saivat.  Varoin kuitenkin pistelemästä liikaa, että en taas pilaisi koko juttua...  


Sukkien takaosa on yksinkertainen. 


Sukat on neulottu Nalle -langasta, jota kului 160 grammaa.  Puikot olivat kokoa 3 ja sukat kokoa 39, eli ei mikään lapsen jalka.  Tämä kuvio ei olisi lapsen kokoiseen jalkaan silmukkamäärältään mahtunutkaan. 
Kissankarvat kuuluvat sukkiin automaattisesti... 


Taidan olla aika innoissani näistä sukista, siksi näin monta kuvaakin 😂

Ja nyt nokka kohtia uusia haasteita! 

Heikun keikun! 

36 kommenttia:

  1. Joku ponityttö (sinä?) saa upeat sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole ponityttö, pelkään hevosia ;D Tällä My Little Pony -tytöllä on niin paljon poneja, että heikompaa jo pyörryttää ;D

      Poista
  2. WAUDE. Nämä olisivat 37-vuotiaan tyttäreni sukat. Hänellä on monta sataa My Little Ponya. Hän osaa jopa leikatut ponien hiukset korjata. Kokoelma on huikean kaunis kuten nämä ihanuudet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden sukkien käyttäjä taitaa olla tyttäresi hengenheimolainen ;D

      Poista
  3. Ihanat ponisukat, ja kyllä vain kannatti neuloa tasona, taisit neuloa intarsiana, Pörrölankaraidat sopivat kuin nenä päähän. T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vaan neuloin ;D Ehkä se oli intarsiaa, en ole oikein perehtynyt sanan syvimpiin olemuksiin. Neuloen tulee aina siistimpää jälkeä, kuin pistelemällä, ainakin minun taidoillani.

      Poista
  4. Hauskat ja hommaa vaatineet sukat! Minullakin olisi 'hapsulankaa' johonkin upotettavaksi. Ja kyllä, en ole vieläkään harjoitellut silmukointia, kun en edelleenkään usko, että oppisin. En ainakaan, jos en edes opettele, heh. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapsut kehiin! ;) Seuraava harraste meillä voisi olla silmukointi silmät kiinni ja pimeässä. Pidetäänkö tätä sovittuna?

      Poista
    2. Haha, lopputulos olisi sama kuin silmät auki ja valossa. :D Kivaa viikonloppua!

      Poista
    3. Samoin sinne! Täällä tänään tiedossa konsertti, johon on harjoiteltu viimeisen vuoden ajan :)

      Poista
  5. Ihanat ponisukat!
    Oot niin taitava, että ihan kateeksi käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä välähtää paremmin, kuin taas toisella kerralla :) En läheskään aina ole itse tyytyväinen keksintöihini, mutta näistä tykkään.

      Poista
  6. Tulipa tosi kivat ponisukat. Lisäksi hyvin idearikas toteutus. Silmukointi on kyllä haastavaa etenkin ohuella langalla tehtynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että lanka voi olla millaista tahansa, ja lopputulos on aina sama ;) Siis minulla.
      Paljon on paljon, mutta joskus se on liikaa. Tässä oli sittenkin sopivasti.

      Poista
  7. Jopas oli pony-sukissa pähkäilyä kerrakseen. Mutta sitkeys palkittiin; hienot tuli . Tykkään erityisesti tuosta hapsulangasta ja myös kukkaraidasta. Ja kyllähän ponyn tunnistaa ilman tekstiäkin :-).Monen heppatytön unelmasukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä harmitti tuossa välillä, kun tajusin, että ei tästä tule mitään. Tuntui jo ihan kamalalta ajatuksenakin jättää homma tekemättä, kun kerran olin aloittanut. Onneksi löytyi sopiva kiertotie maaliin.

      Poista
  8. Aa, nyt tajusin aikasemmista kommenteista, että ehkä tosiaan intarsiana olet tehnyt! Koitin pähkäillä että miten ihmeessä sait nämä edestakaisin neulomalla tehtyä, mutta nyt tosiaan leikkasi👍😊Todella hienot tuli ja ilman tekstiäkin selviää, mikä heppa kyseessä👌👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se sitten oli intarsiaa, minulla on tuo neulontasanasto vähän hukassa ja omia nimityksiä asioille :) Ei tarvinnut lankaa kuljetella kovin pitkiä matkoja, kun teki näin edestakaisneuleena.

      Poista
  9. Somat sukat! Ihailen sukkia, mutta myös sinnikkyyttäsi. Noin vaativaa työtä en olisi tietysti edes aloittanut ja oitis ongelmien ilmaannuttua, olisi sukka hautautunut kaapin syövereihin. Noi hapsulangat näyttää kivalta ja sopii poni sukkiin kuin nenä päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkään oudoista haasteista, mikä on varmaan jo tullutkin mainituksi. Oli lähellä, etten jättänyt kesken, kun ärsytti tuo pistely. Onneksi jatkoin.

      Poista
  10. Sietääkin olla innoissaan: upeat tuli. Vaikeuksien kautta voittoon taas kerran. Poni erottuu hyvin ja on itsensä näköinen. Raidat piristävät, eikä niitä ole liikaa.

    VastaaPoista
  11. Kopoti kopoti... söpöt sukat. 🖤❤️

    VastaaPoista
  12. Kyllä on upeat sukat ja hauska oli lukea niiden valmistusprosessista!
    Paljon hienoja yksityiskohtia, joista taidan kähveltää tuon yksittäisen hapsulankarivin. Sen minäkin osaan toteuttaa. :)
    Kiitos kommentistasi tänään. Ristikko-Jänis on tosiaan ristikkolehti, yksi meidän perheen suosikeista. Lämminhenkinen kuvitus ilahduttaa näinä kylminä aikoina.
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) hapsulankakerros on näyttävä efekti ja saa lankaa katoamaan varastosta edes himpun ;)
      Minä yhdistin tuon kuvasarjan tosiaan sarjakuvaksi ja yritin päästä juonesta kiinni ;D Kylmät jatkuu ja maa on valkea. En olisi kyllä viikko sitten uskonut, että näin voi käydä. Ei tee mieli vielä mökin kevätsiivoustakaan mennä aloittelemaan. Leppoisaa sunnuntaita!

      Poista
  13. Hyvin olet onnistunut poinin teossa. Täytyypä etsiä sama kuvio itsellekin talteen, ponityttöjä kun tuntuu piisaavan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvio on tosi selkeä, mutta olikin isompi, kuin ajattelin, eli en pystynyt sitä ympäriinsä neulomalla toistamaan toisella puolella.

      Poista
  14. No nyt on ollut varsinainen "tuotantolinja" - luovuutta, kekseliäisyyttä jota voi löytyä vain ja ainoastaan noin kokeneelta puikkojen heiluttajalta... hymyilen täällä yksikseni ja itselleni... sillä mun tekemistä yksisarvissukista tulisi ihan erilaiset...
    sellaiset multa itseasiassa puuttuu ja sopisi ammattiasuun, joten taitaa jäädä kaivelemaan ajatus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan yksisarviset puikoille! Sitä jäädään nyt odottelemaan :) Ideasta se joka tapauksessa aina lähtee!
      Hankalat asiat pystyy useimmiten aina kiertämään jotenkin, oli sitten kyse neulomisesta, työtehtävistä, tai mistä vaan. En tarkoita nyt laistamista, vaan maaliin pääsystä jollain poikkeavalla tavalla.

      Poista
  15. Työläältä kuulosti tekovaihe, mutta hienot niistä tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen lopputulokseen tosi tyytyväinen :) Aina en ole.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!