torstai 6. heinäkuuta 2023

Raitapeputin

Tein mökillä lankainventaarion. Juu, sielläkin on lankoja... 😅   Kasasin sitten kaikki tietynlaiset puuvillalangat samaan satsiin ja päätin neuloa kesähamosen, tai peputtimen, tai miksi tätä nyt haluaakaan kutsua. 
Katsoin silmukkamääriä talvella tekemästäni peputtimesta, joka oli tehty 7 -veljestä -langasta. Aloitussilmukoita oli 200 ja  siitä tuli ihan sopiva.  
Tämä lanka on ruotsalaista Järbo Garnin  Soft Cottonia, mistä lie meille kulkeutunut aikoinaan.  Päättelin, että tällä paksuudella tarvitsen 220 silmukkaa.  


Lankaa oli sen verran vähän, että en uskaltanut edes luoda silmukoita tavalliseen tapaan, vaan pyöräyttelin ne yhdellä langalla. Näin ei mennyt yhtään lankaa "hukkaan" ja sain kerralla luotua oikean määrän. 


Vaihtelin sattumanvaraisesti käytettävissä olevia värejä sen mukaan, paljonko kutakin löytyi.  Eihän se lanka riittänyt loppuun asti.  Kaivelin vielä kotoa lankavarastoani ja päädyin jatkamaan tuolla yläosan langalla. Sävyt ovat kohtuullisen lähellä aloitusvärejä.   
Ylöspäin mennessä tein kaksi kavennuskerrosta ja päädyin suunnilleen 180 silmukkaan. 
Yläosaan tein resorin, johon tein 2 kujaa kuminauhoille.  Tein samaan tapaan, kuin villaisemmassa hameessa, eli tein aina reikäkerroksen kohdalla kerroksen isommalla pyöröpuikolla, jolloin kerros jäi reikäisemmäksi. Lankaa kului kaikenkaikkiaan 340 grammaa. 

Lopputulos on kuitenkin se, että silmukoita oli liikaa ja hame on liian iso....   Aina sama juttu, kun minä neulon jotain.   Onneksi tällekin löytyi lopulta käyttäjä.  Hame oli äidilleni just sopiva ja väritkin sopii.  Tätähän on siis tarkoitus käyttää leggingsien tai trikoosortsien päällä. 

Ehkä seuraava hameversio on taas minun kokoiseni. 


Suurimman osan hametta neuloin mökkireisuillani.  Välillä tuli piipahdettua Verlassa kahvilla.  Tehdasmuseon rakennus on näköjään ulkoa päin remontissa. 


Pihapiirissä on taas kyläyhdistyksen (?)  ylläpitämä kasvimaa täydessä rehevyydessään. 
 


Lampaita ja kanoja olette varmasti nähnyt ennenkin.  Niitä näkyi olevan nyt myös Verlassa.  Varmaan lapsille mukavaa seurattavaa. 


Laitan kuvat, koska ette luultavimmin ole nähneet juuri NÄITÄ lampaita ja kanoja. 😄


Käsityömyymälässä oli tällainen kiva askartelutyö, joka onnistuu vaikka mökkioloissa. 




Itse ostin tällä kertaa taas sytykesipsejä ja tällaisen kivan huivihatun. Tulee mieleen vähän joku leipurin hattu.  Kevyt kesäpäähine kuitenkin, kun en osaa oikein mitään pitää päässä. Joskus pihalla puuhastellessa tuntuu, kuin aivot kiehuisivat ja hattu olisi ihan tarpeeseen. 


Miten tämä viikko kuluukin näin hitaasti?   vielä on kaksi työpäivää ennen lomaa!   Onneksi ne ovat iltavuoroja, sillä aikaisia aamuja en olisi enää millään jaksanut.  
Nämä päivät ovat hitaita, mutta annas olla, kun pääsee lomalle, niin se hujahtaa ohi, kuin pikakiitäjä.  
Lomailmat alkavat ilmeisesti kuitenkin taas kohentua näiden vesisateiden jälkeen. Ainakin näin voi toivoa. 

Hei vaan ja hyvää viikonloppua! 


26 kommenttia:

  1. No voi sentään, kun tuli taas iso hame. Minullakin tulee aika väljää, niinpä teen ohjeista yleensä kokoa S tai ainakin aloitan sen mukaan.
    Tsemppiä viimeisiin työvuoroihin ja mukavaa sekä aurinkoista loman alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei tuu isoa, niin sitten tulee pientä. Joskus voi olla satunnainen mahdollisuus, että tulee sopivaa... Tällästä tää on, kun ei tee mallitilkkuja, eikä mittaile mitään. melkein mieli sanoa, että neulominen on parasta ;) Lopputulos on mitä on.
      1 iltavuoro enää!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkäsin, että väritkin ois ollu aika kivat, mutta ne käy hyvin myös äidille. Ollaan ehkä jotain sukua :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Saattaisin ehkä osata neuloa sellaiset banaanisukat! Olin jo koulussa onneton neuloja :D Täytyy hankkia puikot ja lankaa ja ohje for dummies

      Poista
    2. Banaanisukkia en ole ikinä kokeillut, mutta ananassukat on tehtynä ;D Kokeile ihmeessä jotain, mitä mielesi tekee. Saatat sittenkin yllättyä :)

      Poista
  4. Pirtsakka hamonen, jolle onneksi löytyi käyttäjä. Ja kiva hattu - anna minä arvaan: kohta sinulla on vastaavia kaikenlaisista kankaista, kun innostut lomalla kopioimaan ja ompelemaan niitä lisää. ;) Energiaa loppuihin työvuoroihin! Ja loman odotukseen myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D ;D Toi oli hyvä! Katselin tuota hattua kaupassa ja ajattelin tietysti, että näitähän voisi tehdä itse lisää... ;D Luultavasti ei tule näkymään lisää. Pitää ainakin katsoa, tuleeko tätä pidettyä, vai ei. Viimeistään sienimetsällä on oltava jotain päässä (tää ei ehkä oo riittävä). Eilen löysin muuten punkin vatsasta! Onneksi lähti kokonaisena pois, kun sattui olemaan punkkipihdit kotona! Ällöttävää :(
      1 iltavuoro enää!

      Poista
    2. APUA. En ole koskaan nähnyt punkkia livenä, enkä haluaisi nähdäkään! Hyvä, että sait sen pois! (Mua alkoi kutittamaan..) HYVÄÄ ja rentoa lomaa! ♥

      Poista
    3. Nyt olen taas jatkuvasti epäluuloinen, että löytyykö uusia punkkeja. Ei jääny onneksi punoitusta tai rinkulaa tuosta öttiäisestä.

      Poista
  5. Onneksi äiti sai hyvän kesähamosen. Hyvää ja virkistävää lomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäonninen koon määritys aina harmittaa, mutta harmitus katoaa nopeasti, jos löytyy joku toinen käyttäjä, että neule ei mene ihan hukkaan.
      Kiitos lomatoivotuksista! Nyt ollaan jo tosi lähellä :)

      Poista
  6. Ihana turkoosi 👗 Hyvä että vaate sopi äidille.
    Täällä Hesassa ei näy paljon lampaita eikä kanoja joten kiva nähdä 😀
    Noita ulkoa peiteltyjä remontissa olevia rakennuksia on ihan joka puolella.
    Kaipa ne jonain päivänä sieltä paljastuvat, entistä ehompina. ☘️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on kiva, että tekeleet ovat jollekin sopivia, vaikka itselle eivät oliskaan :)
      Isot rakennukset vaatii aika massiiviset suojat ympärilleen. Mietin aina, miten hirveä homma on ollut laittaa ne paikoilleen ja sitten taas purkaa ja joku sitä paitsi vielä kulkee siellä korkeuksissa!

      Poista
  7. Neuletiheys! Sillä saa omaa kokoo.
    Kiva peputin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa... en tiedä, miksi sekin on niin "vaikea" toteuttaa.

      Poista
  8. Tuo silmukkamäärän arvioiminen on aina yhtä haastavaa silloin kun tekee "omasta päästä". Ja kun tikuttaa pyöröpuikolla niin ei se on sitten justiinsa sen kokoinen kun on. Minun töissäni jos jokin on liian pieni niin se menee siskolle mutta isot menee kaappiin odottamaan isompia aikoja :-).
    Minä myös olen vähän ronkeli päähineiden suhteen mutta tuo "kokkihattu" näyttää kivalta kissakuoseineen. Välillä olisi hyvä olla jotain päässä suojaamaan auringolta, hyttysiltä ja paarmoilta.
    Leppoisaa loman aloitusta ja piiiitkiä lomapäiviä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on harvoin ohjeen mukaan neulottunakaan samaa lankaa, kuin ohjeessa ja sitten taas menee pieleen, tai onnistuu, fifty- sixty ;)
      Älä edes mainitse noita öttiäisiä, tai minua alkaa hermostuttamaan :(
      Arvaappa mitä??? Se on loma nyt!!! ;) Olipas varsin pitkän tuntuinen iltavuoro tänään.

      Poista
  9. Ihana peputin/hame. Minä pidin sitä talvella tekemääni hametta (minulle siitä sitten tuli hame) niin pitkään, että Mursu jo lopulta kysyi, että kuinka pitkälle kesää sä aioit pitää tota villahametta.... :D No, luovuin mä siitä sitten ja odotan nyt syyskelejä, että voin ruveta taas pitämään sitä. No en sentään.
    Verlassa ei ole tullut käytyä moneen vuoteen - ennen se kuului meidän vakiokesäkohteisiin. Kai se on tää, kun nyt asuu täällä maalla, ei samalla tavalla kaipaa niitä maaseutuajeluja kuin silloin, kun asuttiin kaupungissa - sieltä vaan oli pakko päästä kesäpäivinä pois ja Verla oli oiva kohde. Ja siellä on ne ihanat pikkupuodit. Tai oli ainakin silloin kun me käytiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siellä pikkupuodit edelleen, 3 kpl.
      Sama juttu täällä, että ei olla aikoihin oikein kierrelty esim. kesäkahviloita. Nyt menee kaikki aika vaan jossain muussa.
      Aika pitkään minäkin sitä villaista hametta käytin, heti, kun keväälläkin meni sää pilviseksi, leikin, että kuntosalille voi vielä mennä hameessa (siis kuntoiluvaatteiden päällä). Olisin halunnut nyt jonkinlaisen kesäversion, mutta näin tässä taas kävi. Olen jo monta kuukautta värkännyt virkkaamalla toista kesähametta, mutta sen valmistuminen siirtynee ensi vuoteen.....

      Poista
  10. Tottakai mökillä pitää lankoja olla, kuinkas muutenkaan. Raitahamosesta tuli kivan näköinen ja onneksi sille löytyi saman tien käyttäjäkin. Minua ainakin harmittaa, jos tekemäni vaate on liian iso tai pieni eikä sille löydy käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen juuri "tuhoamassa" mökin 7 Veikka-varantoja 😊 Värisommitelmat ei ole kaikkein kauneimpia, mutta on niin tyydyttävää nähdä kaikkien nöttösten tulevan käyttöön. Sartsa

      Poista
  11. Mihinhän aloitelaatikkoon vaiko taivaan tuuliin on kommenttini "säilöytynyt" (olipas omituinen sana
    - taisin taivutella ihan itse!!)
    Hamostasi ihailin ja hauskaa kun ollaan ihan perättäisinä päivinä Verlassa "vaellettu"
    ja se tärkein: Nautinnollista LOMAA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ainakin löytyi roskiksesta 👀 Katsastan senkin kyllä päivittäin.
      Eilen lenkkeillessäni näin tuon pyöräkiellon Kokkokalliolle menevän polun alaosassa. Minusta sinne menee kyllä ihan jonkinlainen hiekkatiekin (en jaksanut kävellä niin kauas katsomaan 😂).
      Olen elänyt itsekseni kuin elopellossa jo päiväkausia 😉

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!