torstai 15. kesäkuuta 2023

Mökkitunnelmia taas

 Mökkikuvia taas, kun käsitöitä ei näytä valmistuvan.  Mikäli olette jo kyllästyneet näihin, niin hypätkää yli...

Äiti on istuttanut vuosien varrella useita alppiruusuja tontille.  Nyt on niiden kukinta-aika. 



Mustikoitakin näyttää tulevan edes jonkinverran, kuten Merri ja Frodo tässä näyttävät miettivän.  Tiivis tuijotus ikkunasta ulos oli mökkireisun suosikkihomma. 


Pakollinen järvikuva tervalepän kera. Uimassa olen käynyt jo useita kertoja. 


Autoonkin on löytynyt jo kokoluokkaan sopivampi peräkärry 😂 (vanha kärrykuva täällä)


Kilpikonna ja västäräkki paistattelevat päivää sulassa sovussa. 


Merri ihmetteli, miksi taidenäyttelyyn tulijoita ei nyt ole, vaikka aiemmin oli jonoksi asti. 


Sen jälkeen se etsi tien kotia kohti. On hyvä olla tiedossa, mihin suuntaan lähdetään, kun poistutaan mökiltä. Merrin hiippaillessa mökin pihalla, on 90 % prosentin varmuudella suunta juuri tuo poistumistie. Mikä lie kissanvaisto ohjailee. 


Olen myllännyt äidin aikoinaan tekemiä kukkapenkkejä parempaan kuosiin. Reunuskasvi on levinnyt hyvin ja kukkii  kauniin värisenä monessa paikassa. 


Frodo on hieman epävarma kotiinlähtösuunnasta. Siksi se pitää parempana pysytellä mökin lähellä ja mieluiten seinien sisäpuolella.  
Maassa näkyy sammalia, jotka mies on putsannut katolta. 
Minä kävin läpi kaikki betonilaatat, mökin edestä aina saunalle ja rantaan asti.  Aikamoinen homma olikin, mutta sain sammaloituneet pinnat jälleen puhtaiksi. 


Atsaleat kasvavat ihan hyvin, mutta eivät taida kukkia lainkaan.  Kotonakin on ollut vähän vaisua kukintaa, kun jänikset ovat taas napsineet latvuksia. 


Alppiruusut sen sijaan kukkivat monessa kohdassa. 


Keväinen puuhomma on jo onneksi taakse jäänyttä. 


Mökin edessä olevan kukkapenkin pengerrys näkyy taas hyvin, kun siistin reunuksen molemmin puolin. Kuten näkyy, mustikoita voi poimia melkein heti, kun astuu mökin ovesta ulos.


Olen istutellut alennustaimia ympäri ämpäri. 


Tonttujen vartioimat isot padat olivat tyhjillään kovin ankean näköisiä, joten niihinkin piti istuttaa vähän jotain. 


Mutterimajan (grillikatoksen) seinustoilla on pitkiä ruukkuja, joihin olen istuttanut pelakuita. Osa ehti jo vähän kuivahtaa ja kukinnot hiipuivat, mutta onneksi nämä kukat tekevät heti uusia. 


Pikkupatakin sai kukkia.  Mistähän nämä kaikki padat ovat oikeastaan peräisin, jäin nyt miettimään. 


Yhden taannoisen kesän heinäseiväsviritelmä  vaati myös jotain kantaakseen. 


Istutin kotona paljon ruusupapuja ja ne lähtivätkin niin hyvin kasvamaan, että sain harvennettua niistä osan mökillekin. 


Saunan ja mökin edessä oleviin ruukkuihin tämännäköiset asetelmat.  Seinusta on näköjään jäänyt kuraiseksi laattaoperaation jäljiltä...    
Olisittepa nähneet, miltä minä näytin 😂


Jotain liljaakin kasvaa yhdessä paikassa. 


Viime vuonna isän muistoksi istutettu alppiruusu ei taida vielä tänä vuonna kukkia. 


Oli pakko ottaa kuva näistä kissakaveruksista! 
Autossa oli nimittäin jonkin aikaa melkoinen kuoromauúnta ja vuoromauúnta, kunnes äkkiä hiljeni. Pakko oli katsoa, mitä nyt tapahtuu. Frodo näyttää aivan pyörtyneeltä 😂
Molemmilla on oma kuljetuskoppansa, että ei tarvitse kaverin hermoilua ihan kylki kyljessä kuunnella. 



Juhannusta kohti mennään.  Minä olen töissä koko juhannuksen, mutta ehkäpä ehdin pyörähtää mökillä ainakin ilta-aikaan.    

Hyvää kesää ja lämpöä juuri Sinulle! 

26 kommenttia:

  1. Kaunista mökkimaisemaa ja - tunnelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan tuon kyllä :) Etenkin kesällä, kun kaikki on vehreää.

      Poista
  2. Mökkimaisemat kuuluvat niin kesään. Kaunista teillä mökillä. Ihana tuo heinäseiväs kukkateline.
    Kauniisti kukat kukkivat. Kyllä nyt mökillä kelpaa olla, kun näin aurinkoista.
    Vesistön äärellä oma tunnelma.
    Söpöt kissa mökkiläisetkin matkassa mukana. Hih! Frodo väsähti matkalla.
    Meillä jos Lulu joutuu autoon, maukuu koko matkan. Otto oli sellainen, että oikein nautti, kun pääsi kyytiin.
    Ja monesti sitten sujahti vieraidenkin autoon, jos vain ikkuna tai ovi jäi raolleen. Oli sekin, kun muutamat
    kerrat tuttavat palauttivat kissaa kotio takasin, kun huomasivat matkalla, että salamatkustaja nukkui takapenkillä.
    Mukavia hetkiä teille mökille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrikin menee kyllä heti autoon, jos pihassa on jonkun autonovi kutsuvasti avoinna. Ei se sinne kuitenkaan jää pitemmäksi aikaa. Muuten ei tykkää autokyydistä. Hirveää maukumista piti kumpikin ja luuli varmaan maailmanlopun olevan tulossa, reppanat. Sitten alistuivat kohtaloonsa.
      Kaikki on mökillä kohdillaan, paitsi ne ötökät..... mäkäräisiä ja itikoita on ihan kiitettävästi, etenkin, jos jotain alkaa tekemään. Viileä järvivesi onneksi vie kutinaa aika hyvin pois.

      Poista
  3. Kaunista ja kesäistä, oli mukava vierailla mökilläsi näin virtuaalisesti. Alppiruusujen kukinta on ihanaa, hauskaa, että teillä on miltei alppiruusupuisto. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä yritin sanoa, että tehdään tänne oikein arboretum, mutta nyt ei tullut kannatusta. On kuulemma jo riittävä määrä :) Tiedä sitten, mitä tapahtuu kun ei huomaakaan.... ;D

      Poista
  4. Ihanan paljon kukkia teidän mökillä! Millä putsasit sammaleen laatoista? Täällä metsän siimeksessä sammal kasvaa joka puolella. Enimmäkseen se on hyvä juttu, mutta katto ei sellaista kestä ja ehkä ne pihalaatatkin näyttää kivemmalta ilman sammalta. Terveiset Merrille ja Frodolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kukat on tosiaan vaan istutettuja, mutta monivuotisiakin löytyy. Ei niitä hirveän paljon ole vuosien mittaan hoidettu. Enempi metsäistä on koko pihamaa.
      Minulla oli painepesuri, jolla laskin laatat tosi hitaasti "hiulaten" yksi kerrallaan. Puolet niistä oli tosi sammaleisia ja niitä sai puhallella pesurilla pitempään. Siksi tuo homma kestikin aika kauan. En olisi itsekään uskonut, että laatat tosiaan lähtevät noin puhtaiksi. Monet laatat olivat lisäksi sellaisia mustuneita ja nekin muuttuivat vaaleiksi paineen kanssa. Onneksi oli järvivesi käytössä, kun vettä kului niin paljon :)

      Poista
    2. Noista konsteista ei meillä ole iloa, pitää keksiä muuta. Luultavasti pitää tarttua harjaan. Katon kävi ammattilaiset puhdistamassa toissa vuonna ja maalasivat sen myös, eli se on nyt toistaiseksi kunnossa. En onneksi joudu katolle konttaileen harjan kanssa.😂

      Poista
    3. Katon sammaleet piti miehen poistella ihan käsipelillä ja sitkeässä olivat. Kuulemma soodaa laittamalla sammaleet eivät tule enää niin herkästi takaisin? Ja on sitä ihan jotain virallistakin ainetta olemassa. Ensin pitää saada vanhat sammaleet pois, mikä onkin se isoin homma.

      Poista
  5. Paljon kaikenlaista olet puuhastellut ja kukkia kin saanut kukkimaan joka paikkaan.Ihana tuollainen mökki missä voi pulpahtaa uimaan ja muutenkin näyttää niin rauhalliselta ja hiljaiselta paikalta.Kyllä ne kissatkin tykkää vaihtelusta vaikkeivät sitä aina näytäkään ulospäin🤔🙃☺️😻.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli ihan käsittämättömän lämmin vesi! Yleensä tuolla on läpi kesän aika kylmää vettä. Nyt on ollut rauhallista ja hiljaistakin. Ei ole kovin paljon ihmisiä näkynyt mökkeilemässä. Joskus on toisella puolella järveä oikein bileet ja musiikin jytke kuuluu yötä myöten veden pinnan kantamana.
      Kissat näyttivät olevan ihan tyytyväisiä mökin sisällä, vaikka matka ei miellyttänytkään.

      Poista
  6. Sinulla on kauniita kukkia mökillä. Minua alkoi taas raastamaan tämä kukka-asia, minulle on kesäkukat aivan laittamatta ja perennapenkkikin kaipaisi täydennystä. En vaan ole ehtinyt enkä jaksanut, nyt tilanne korpeaa niin, että mietin, että laitanko mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaiset asiat, joita toivoisi ehtivänsä tehdä, eikä ehdi, ovat todella mieltä syöviä. Minulla on nyt kotipiha jäänyt siltä osin hunningolle, mitä olisin toivonut tekeväni, että harmittaa. Pitäisi varmaan vetää asfaltti läpi koko pihan ;D

      Poista
  7. Kivan näköinen mökkipaikka kukkineen ja vesistöineen. Ei vissiin ole kaukana kotoa, jos ehdit iltaseltaankin poiketa? Mukava juttu. Aurinkoista ja helteistä alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökki on tosiaan kivan matkan päässä, jaksaa ajella lyhyemmänkin ajan takia edestakaisin. Olen tosi iloinen siitä, että ei ole nurmikkoa leikattavaksi, vaan ihan vaan tuota kuuluisaa kunttaa ;)

      Poista
  8. No huh, olettepa olleet aikaansaavia! Mutta silti tästä välittyi sellainen tunnelma, että ehkä teitte hommat ihan hyvällä mielellä ettekä kieli vyön alla raataen. 😅

    Mitähän mahtaavat kissat tuumia, kun katselevat mustikkapuskiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavalta tuntuu aina, kun saa vaikka jonkun pienenkin asian taas nytkähtämään eteenpäin. Jotenkin en vaan osaa olla täysin tekemättä mitään. Alkaa ihan tylsistyttää ;) Toisaalta en tykkää puskea niska limassakaan. Sellainen kultainen keskitie. Tai sitten vähän aikaa kovemmin ja sen jälkeen voi olla tekemättä mitään.
      Merri katselee, josko näkyisi mahdollisia lintupaisteja ja Frodo katselee, mitä Merri tekee ;D

      Poista
  9. Kauniit ja tunnelmalliset mökki kuvat. Kissat nauttivat mökki maisemista ja kotiin pääsystä. Lämpöistä kesää ja juhannuksen odottelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotiin pääsy oli kissoista varmaan kuitenkin se paras hetki ;) Hämmentyivät varmaan, kun eivät joutuneetkaan ikuisiksi maailmanmatkaajiksi, vaan pääsivätkin taas turvallisesti kotiin.
      Juhannus on jo todella lähellä.

      Poista
  10. Mökillä on vain hommaa, mutta ihanaa sellaista, kun saa olla luonnonhelmassa🤗🤗 Ihana tuo Merrin ja Frodon ulostuijotus-kuva😅👍t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmä kovana pitää tuijottaa ulos uusiin ulottuvuuksiin. Vieraita ja outoja ääniä kuuluu vähän väliä ja lähellä on tosi iso vesilätäkkö. Siinäpä ihmeitä kerrakseen ;)
      Mökkeilyssä on monia plussia, mutta miinuksiakin löytyy. Kaikki lyhyet reisut ja kesäaktiviteetit tuntuvat jäävän sivuun, kun aika kuluu töissä ja sitten miettii milloin ehtii siinä välissä mökille.

      Poista
  11. Näitä kun katsoo tulee mieleen, että olisipa mökki. Ihanaa puuhastelua. Alppiruusu on ihmeen sitkeä kasvi. Se jaksaa melkein missä vaan, mutta viihtyy muistaakseni parhaiten happamassa maassa. Sitä tuossa ympärillä varmaan on, jos mustikatkin kasvavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vähän ristiriitaiset tunnelmat nyt tämän mökki- koti - työ -tasapainon kanssa. On kiva, kun pääsee mökille ihan tuosta vaan, kun matkakin on lyhyt.
      Mustikoita löytyy tontilta yleensä hyvin, jos on hyvä mustikkavuosi ja silloinkin, kun ei ole niin kovin hyvä. Minä olen hapan kun näen ja TUNNEN mäkäräisiä ja hyttysiä.

      Poista
  12. Sieltä löytyi monenmoista mökiltä, kivalta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Moniin asioihin on oma silmä niin tottunut, että niitä ei enää osaa nähdä sillä silmällä :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!