perjantai 16. syyskuuta 2022

Karvakuonot (söpöysvaroitus)

 Hatit ja Vatit jälleen paikalla!  Tällä kertaa viininpunaista ja valkoista väreinä. Lanka Nallea, kulutus 95g. Sukkien koko 40.  Raidoitus sukan terässä on selvästi parempi vaihtoehto, kuin aiempi valkoinen. Tämä malli on taas siitä Muumisukkalehdestä, josta ne ensimmäisetkin Hattivatit olivat. 


Mitäpä noista samaisista otuksista enempää, kun on luvassa ihan uusia tuttavuuksia! 

Vanhimman pojan perheellä on 2 kissaa ja 2 koiraa.  Kissat olivat aluksi tosi arkoja, mutta ovat hiljalleen tottuneet ihmisiin ja erityisesti kaverikoiriin 💞

Tässä on Miko, poikakissa. 


Malla, tyttökissa.  Kumpaakin saa jo vähän silittää, etenkin, jos ovat väsyneitä. 


Kissojen kavereina koiria.  Muistaako kukaan Ruut -koiraa, joka oli meilläkin hoidossa viime vuonna?  Merri tuli Ruutin kanssa hyvin juttuun. Frodo ei ole päässyt oikein tuttavuuksiin, mutta ainakaan tällä hetkellä ei taida ihan vielä onnistua. 


Tämä söpöliini on uusin tulokas Unna 💓  En nyt ihan tarkkaan muista ikää, mutta alle puoli vuotta taitaa olla.  Se on samaa rotua, kuin Ruut, eli lapinkoira. 


Arvatkaapa mitä tässä alla tapahtuu....?
Ihan kuin meillä kotona!  Painiottelu ja energian purku pienemmällä.  Ruut osaa ottaa tilanteen rauhallisesti, vaikka tarvinneekin välillä myös lepoa ja rauhaa. 


Ruutin pitäessä taukoa, voi painikaveriksi ottaa Mikon!  Kissa ei ole moksiskaan!  Merri ei kyllä tällaiseen toimintaan suostuisi! 


Ruut tulee  valvomaan, että tilanne ei karkaa käsistä/ tassuista. 


Se näyttää, että kissojen kanssa voi olla ihan rauhallisestikin.  Voi esimerkiksi pitää silmällä tiellä kulkevia koiria ja muuta liikennettä. 


Aika näyttää, minkä värinen Unnasta tulee isona, kun se on nyt noin vaalea. Ruut oli kuulemma pienenä musta. 


Tyttökissat osaavat olla aina vähän hillitympiä, kuin koirat ja  poikakissat.


Meidän kotona asuu siis edelleenkin vain Merri ja Frodo, kun sitä aina välillä kysellään kun blogissa on jos jonkinlaista nelijalkaista moikkaamassa 😉

Hyvää viikonloppua!

31 kommenttia:

  1. Miko ja Malla ovat oikein kauniita 😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä te varmaan tykkäisitte Ruutistakin? Unna voisi olla vähän raisu painikaveriksi ;D Nuo kissat pärjäävät koirien kanssa ihmeen hyvin, vaikka olivat tosi arkoja, kun kotiutuivat.

      Poista
  2. Voi iiik! todellakin söpöys varoitus on paikallaan!
    Lutuna mutuna, noita kisuja ja mikä nenänpää väritys.
    Ihana karvakamu postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hirveän vaikea ottaa kuvaa Unnasta, kun se ei pysynyt yhtään paikallaan, saati sitten katsonut edes hetken samanaikaisesti kameraan ;)

      Poista
  3. Ihania karvakavereita <3 Lapinkoirat ovat niin kauniita! Todella kauniita kissoja ovat myös Miko ja Malla.
    Kun Musti oli pieni, oli sillä ja veljellänsä Viljolla samanlaisia painiotteluita ystävänsä lapinporokoira Vannin kanssa. Ransulle ei tulisi mieleenkään!
    Ihanat sukat, raidat on tosiaan juuri nappivalinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Ruutin lähisilmäily painin melskeessä on niin hassu ;) On tosiaan kaunis rotu tämä. Pienet koirat on aina söpöjä.
      Raidat oli nyt ehdottomasti parempi valinta, kuin tuo aiempi yksivärisyys. Tai sitten pitäisi olla yksivärinen, mutta tummemmalla langalla. Ekoissa oli terä valkoinen.

      Poista
  4. Söpöjä kaikki. Unnan väritys on vähintäänkin persoonalliinen ja ihana.
    Viikonloppua sinnekin! (Juuri alkoi satamaan kaatamalla..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unnalla on vähän kuin silmälasit päässä värien puolesta :)
      Minulla alkoi vapaa viikonloppu! Olikin melkoista menoa taas tänään.
      Sadetta on piisannut täälläkin. Minulla on autossa niin herkkä takapaksinaukaisunappi kaukosäädinavaimessa, että se temppuilee välillä "omia aikojaan". Eikös se tänäänkin taas leväyttänyt koko paksin auki siellä vesisateessa! Yleensä katson vainoharhaisena aina taakseni, kun lukitsen auton, mutta nyt unohtui, kun piti tervehtiä asiakkaan naapureita. Varmaan niillä olikin sitten kovin hauskaa...

      Poista
  5. Todellakin oli tarpeen söpöysvaroitus🐕🐶🦮🐕‍🦺🐱🐈🐱Suloisia kissoja ja hauveleita kuvissasi. Malla kissa muistuttaa hieman yhtä naapurini kissaa. Ja onpa upeat hattivattisukat❤️Kaunista syyskuista viikonloppua sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ja Frodo saivat vain tyytyä haistelemaan meidän käsiä ja vaatteita, kun mentiin taas kotiin. Kiva seurata, miten erilaisia luonteita eläimillä on. Sitten on asentoja ja ilmeitä, jotka ovat kuitenkin yhteneväisiä. Näkevätköhän ne ihmisten ilmeistä ja eleistä samanlaisia juttuja?

      Poista
  6. Nyt on söpöyttä monen kuvan voimalla. Miko ja Malla ovat aivan ihania nappisilmiä.
    Hienot sukat. Ostin Novitan Fazer-opuksen. sitä katsellessa mieleen tuli, että Sartsa taitaa kohta kutoa ne kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin monta suloista kuvaa ja kuvakulmaa, että oli vaikea valita :) Kuvatessa oli vaikeaa saada minkäänlaista kuvaa ja otoksia oli hirveästi ;D
      ;D ;D No nyt saadaan nähdä, syntyykö makeita sukkia, vai ei :D Kaikkia en varmasti neulo. Hattivatit pitävät minut edelleen vallassaan.

      Poista
  7. Eikä! Ei noin söpöjä kissoja ja koiria voi ollakaan! Oikeaa eläinterapiaa katsella näiden suloisuuksien kuvia. <3

    Kivaa (ja karvaista! :-D) viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi lähestyy ja talviturkki on taas kasvatettava! Eläinperheissä se on jopa helppoa ;D

      Poista
  8. Tulipa etenkin Ruutista vanhimman poikani perheen suomenlapinkoira. Yhteiset lenkkeilyt kyseisen koiran kanssa,ovat mukavia muistoja jo koirien taivaaseen menneestä Novasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en koirista niin tarkalle tiedäkään, mutta ainakin Ruut on valtavan kiltti ja viisas. Varmaan rotu on sitten muutenkin ihmisystävällinen kaikin puolin. Rakkaat lemmikit muistuvat vielä kauan mieleen, kun niistä aika jättää.

      Poista
  9. Nyt jäi sukkasi kyllä muiden pehmoisten varjoon...
    Mikon tassujen asettelu on suorastaan kuninkaallinen (=Aristokatit) ja Mallan silmissä näkyy luonnetta....
    Ruut ja Unna... wow... kyllä riittää eläimellistä menoa ja lienee vahvasti tein koko suvun geeneissä eläinystävät!!
    Siis Unnako ihan musta pentuna? Ompa jännää miten värit voivat muuttua.... muistahan päivitellä jatkossakin, että saamme seurata... ja ihanan rentouttavaa vapaata viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun tuo isompi, eli Ruut on ollut musta. Tämä pikkuinen on niin vaalea, että jännä nähdä, millaiseksi se muuttuu isompana, vai muuttuuko.
      Meillä on menty lapset edellä ja me perässä, eli Merri ja Frodo. Lapsilla oli ensin kissoja. Tytöllä on 2, toisella pojalla 1 ja nyt toisella pojalla nämä edellä näytetyt. Jopa meidän äiti otti koiran! Lapsena aina toivoin lemmikkiä, mutta eipä sitä näkynyt.
      Frodo veti viime yönä sellasta rallia ja mourua, että ei kyllä olisi voinut arvata, asuuko meillä kissa vai koira.
      Sanos muuta! Toinen vapaa viikonloppu peräkkäin! Hämmentävää. Tässä juuri suunnitellaan lenkille menoa ja elokuvailtaa. Ei olla vielä katsottu, mitä elokuvia menee :)

      Poista
  10. Suloisia karvakavereita. Itse olen allerginen, mutta ilo on katsella näitä upeita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään koirista, mutta meille en ottaisi asumaan ;) En jaksaisi sitä pissatusrumbaa ja lenkkeilyä ;D

      Poista
  11. Hienot hattivatit! Oi, lapinkoiraystäviä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Juuri kun olin kirjoittanut tämän jutun, huomasin kommenttisi ja sinullakin on lapinkoira ;) Tai eihän minulla ole, mutta pojan perheellä.

      Poista
  12. Hienot hattivatti sukat. Kissa ja koira kuvia on aina kiva katsella. Meidän pojalla on kaksi lapinkoiraa ,toinen on musta ja toinen vaaleanruskea melkein valkea. Unnasta tulee varmaan tuollainen vaalea koira. Sumuista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän ne erottuvat kivasti toisistaan, kun ovat vähän eriväriset :)

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Niinpä niin. Pistää miettimään, josko perustaisi itse eläinhotellin ja luopuisi hoitoalasta ;)

      Poista
  14. Voi miten liikuttava tuo pieni Unna on. Aivan ihana.

    VastaaPoista
  15. Hattivatit toimii näköjään viininpunaisinakin.En uskonut söpöysvaroituksiin ja melkein sain hepulin, kun jatkoin eteenpäin, ensin söpöjä kissoja, ihana koira ja sokurina pohjalla Unna, jolla näyttää olevan silmälasit nokalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unnalla on silmälasit vain näön vuoksi ;D
      Minäkin olin ensin fiksoitunut mustavalkoisuuteen Hattivattien kohdalla, mutta olen sittemmin päätynyt muihinkin väreihin. Siinä toisessa mallissa jonka tein aiemmin (salamat) olisi pitänyt olla vastaväreillä mustia ja valkoisia hatteja, mutta muokkasin pelkiksi valkoisiksi. Nyt on tekeillä sama malli toisissa väreissä ja vastaväreilläkin. Toimii sekin. Samaan aikaan mietin jo seuraavien hattien väritystä, koska Hattivattimaraton! ;D

      Poista
  16. Hattivatit alkaa pian olla saman toistoa, mutta värejä vaihtamalla ei kyllästy neulomaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!