keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Onttosarvinen sorkkaeläin

Luulin että antilooppi on antilooppi, mutta se onkin otsikonmukainen eläin, jota löytyy eri alalajeina hirmuinen määrä😮

On lehmäantilooppia, kääpiöantilooppia, sukeltaja-antilooppia, hevosantilooppia, vesiantilooppia... ja näissä vielä useita alanimikkeitä. Aina sitä vaan oppii ja viisastuu, kun ikää tulee! 

Nämä antiloopit on kehitellyt Sukkaneuvos. Malli on ostettavissa ainakin TÄÄLLÄ



Tämä malli kuuluu niihin ostoihin, jotka tein köntissään tuossa taannoin.  Näistä olen toteuttanut jo  Ahvensukat ja Kesämökkisukat
Yläkuvassa malli on lopullisesti päälipisteltynä. 
Alakuvassa vain toinen, mutta sarvien pistelyt puuttuvat vielä molemmista. 
Minusta on mielenkiintoista, miten kuvio muuttaa näköä, kun sitä vielä muokataan.  Varsinainen kuviohan on neulottu sukan edetessä, eli jälkipistoja on sarvissa, silmissä, turvassa (vai kuonossa..). 


Tässä sukat vielä kokonaisuudessaan. Antilooppeja tuli sukkiin 4 kpl, koska ne ovat molemmin puolin vartta. 
Sukat on neulottu 7-veljeksestä, jonka kulutus oli 215 g. 
Puikot kokoa 3½. Sukan koko on 39-40. 
Malli olisi pitänyt näin jälkikäteen katsoen tehdä pitemmäksi varrestaan ja antaa silmukoiden kaventua pitemmällä välillä.  Nilkkaan jäi nyt vähän liian leveä varsi, etenkin verrattuna teräosaan. 
Näissä Sukkaneuvoksen malleissa annetaan neulojalle vapaat kädet valita langat, puikkokoot ja silmukkamäärätkin (suositussilmukkamäärä on annettu).  Se ei minulla oikein toimi. Pitäisi ensin tehdä yksi pari ja sitten seuraavassa voisi tehdä mahdollisia muutoksia. Määriä on vaikea muuttaa, kun ei ole varmuutta mitä on tekemässä. 
Kuvat ovat kuitenkin aivan ihania ja siksi näiden ostoon päädyinkin. 


Tämä ei ole antilooppi, vaan kissaeläin. 


Joku on siivonnut ja vaihtanut vanhan kulahtaneen viltin toiseen, hieman jopa jouluisempaan. 

Kyllä oli tervaa koko siivous, mutta pääsin maaliin!  Olo on jotenkin koko ajan väsynyt ja nuutunut.  Kävin jo apteekissakin ostamassa virkeyttä purkeissa, vaikka en oikein lopputulokseen luotakaan. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta! 



Tänään minulla kävi hieroja oikein kotona! Sekin oli erikoinen tilanne.  Hän oli uusi hierojakokemus ja selvisi, että hän tekeekin vain kotikäyntejä. Hinta oli silti ihan sopiva.  Sen verran voin tarkentaa, että kyseessä on myös minulle ennestään tuttu henkilö, ihan vierasta en olisi kotiin laskenut 😁

Viikon "kohokohtana" voitaneen pitää myös pyykinpesukoneen rikkoutumista.  Kone oli vanha, liki 20 vuotta palvellut ja tilttasi kesken pesun, alkaen haista ihan kammottavalta.   Miehen moneen kertaan henkiin herättämä kone kuoli lopullisesti.  Ilman pesukonetta ei voi elää...eihän?  Marssittiin sitten pikipäin pesukonekauppaan ja ostettiin uusi. Valitsin sellaisen, jossa on iso rumpu, että voin pestä siellä silloin tällöin myös peitot ja tyynyt.  Uudet koneet ovat energiaystävällisiä ja vähävetisiä, mutta niiden pesuaika sen kun pitenee!  Aivan käsittämätön yhtälö.  Kotiinkuljetusta joutuu vielä muutaman päivän odottamaan, ennen kun pääsee koeponnistamaan. 

 💖 Toivotan uuden lukijan tervetulleeksi!  💖

Samalla kerron, että vaihdoin profiilikuvan enemmän kuvaavaksi, eli Merriksi. Eiköhän tämä olekin jo Merrin blogi kaiken kaikkiaan....    aika vähän tuosta musiikista olen kirjoittanut ja kuva oli varmaan vähän harhaanjohtava. Tämän ei tarvitse tarkoittaa, että musiikista ei voisi enää koskaan kirjoittaa. En halua rajata blogia mihínkään erityiseen aihealueeseen, vaikka pidänkin tätä ensisijaisesti käsityöblogina. 

26 kommenttia:

  1. Ny on hilpeet sukat! Jotenkin tuon eläimen kysyvä ilme, suloinen olemus ja pelottavat sarvet.
    Hienoa kädentaitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva-aihe se minuakin alunperin näissä sukissa kiinnosti. Jostain syystä en kiinnostu juuri ollenkaan mistään pintaneulejutuista, vaan näistä kuvioista ja kuvista vaan.

      Poista
  2. Ihastuttavat antilooppisukat! Ja Merri niin tyytyväisenä uudella viltillä, siellä mukava huilia ja joulua odotella. Myöskin ihastuttava profiilikuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva on hieno ja erikoinen malliltaan. En ole törmänny kenenkään jalassa :)
      Profiilikuvan vaihto alkoi tuntua enemmän kun järkevältä kun tätä blogin aiheistusta katselee ;D

      Poista
  3. Komiat antiloopit. Mutta kyllä kissaeläin on paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkaansa! Ja nilkoistaankin huomattavasti sirompi ;D

      Poista
    2. Hiukan nauratti tuo viikon kohokohtasi: pesukoneen hajoaminen. Aika pitkään vanha pesukoneenne on kestänyt. Tuntuu, että kaikki vempaimet ovat yhä lyhytikäisempiä. Olen joskus sanonut, että jos tulisi avioero, jaossa valitsisin pesukoneen. Ilman pesukonetta elämä olisi paljon tylsempää.
      Upeat antilooppisukat. Nostan hattua taidoillesi ja kärsivällisyydellesi. On se vaan kiva, että löytyy kaltaisiasi ihmisiä, jotka taitavat kirjoneuleet.
      Merri ansaitsee kaiken huomion käsitöidesi lomassa ja lisäksi. Vaikka en yhtä taitava käsityöihminen olekaan, nautin näistä sinun sukkapostauksistasi ja Merri on ehdottomasti toinen tärkeä kiintokohde blogissasi. Rapsutuksia hänen ihanille masukarvoilleen.

      Poista
    3. Konehan tietysti tilttasi juuri, kun mies oli koko viikonlopun poissa, kuten kaikki asiat aina menevät epäkuntoon. Minun muistin mukaan kone olis ollu paljon nuorempaa hankintaa ;D Muistista katoaa asiat, jotka eivät tunnu niin tärkeiltä. Ilman pesukonetta elämä olisi VAIKEAA! Vaan ei tietysti mahdotonta... onhan sitä ennenkin pesusoikoissa ja pyykkilaudoilla pyykätty... ;D en kyllä vaihtais.
      Itse en pidä tätä kirjoneulejuttua niin ihmeellisenä, kun siinä vaan neulotaan tavallisilla silmukoilla ja seurataan kuviota. Tykkäsin jo nuorena virkata sellasia liinoja, jotka oli ruudutettu ja niistä tuli kuvioita. Kyllä palmikot ja pitsitkin on tosi kauniita, mutta ne eivät vaan niin kovasti kiinnosta.
      Masukarvat ovat vastustamattomia... :) Sinulla syntyy sukkia roppakaupalla kerrallaan! Merri ottaa nyt johdon käsiinsä tässä blogissa...

      Poista
  4. Hienot sukat! Ja kissaeläinkin on oikein suloinen. :)

    VastaaPoista
  5. Your profile picture looks great!Sweet sweet kitty cat:)I love cats!

    Your socks looks amazing!Also the summer socks and the abbor socks!They are lucky the ones that get those :)
    I see many blog friend has already stated showing pre christmas things..i think it is nice .But i dont like the supermarkeds to start soo early..
    Had to laugh about your wwashing machine and your husband :)

    Wish you a great day and everything good!Keep doing the knitting:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri has now all the power in this blog ;D
      These socks are designed by Sukkaneuvos. I love to knit her models and pictures. Of course, Christmas in my mind .... But you are right, not yet in the supermarkets, please!
      My husband is The Master of the Engines and Machines (this is my opinion ;D )
      Day is still a little bit gray, but the sun will come... It´s exceptionally warm, degrees are 15-20 at daytime.
      Have a nice day!

      Poista
  6. Aivan huikean ihanat sukat. Noita tehdessä ei kyllä samalla ole voinut telkkaria katsella ;)
    Meillä se Merrin näköinen kissa-eläin on nyt ollut hävöksissä pari kuukautta. Onkohan löytänyt paremman kodin vai joutunut surman suuhun, nyyh. Kukaan ei kuitenkaan ole nähnyt missään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi surkeus, missä näköiskaveri?? Merri lähti yhtenä päivänä naruineen, flexeineen, valjaineen päivineen pihasta toisen kissan perään. Niin ehti kadota näköpiiristä, että 3 ihmistä etsi ja etsi. Miä otin jo pyöränkin. Huoli oli että on jääny narustaan johonkin kiinni, eikä pääse pois. Sill on niin pieni maukukin. Lopulta ajoin takaisin pihaan ja siellähän se katti pyöri ojassa! Oli ollut kai jossain vaiheessa ojarummussakin, koska flexi tuli sieltä perässä. Meillä on naru aina pyöritetty hyvin jonkin tukevan ympärille ja sitten on laitettu koukkuja muutamaan paikkaan, missä flexiä voi ptää. Nyt ei enää koukkuun uskalla laittaa tai sitten on muokattava koukun muotoa. Ehti siinä jo tulla kaikenlaista mieleen, että näkeekö enää koko kissaa. Saati sitten, jos noin kauan on kateissa , ihan kamalaa!
      Ja telkkua on kyllä yritetty katella ainakin toisella silmällä, ekä molemmilla korvilla ;D

      Poista
  7. Tosi kivat sukat. Merri silmin nähden nauttii olostaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Merri nauttii silloin, kun ei tarvi mitään. Jos se haluaa ulos tai syömistä, eikä kukaan reagoi, niin se kiertelee ja kaartelee ympärillä maukuen. :)

      Poista
  8. Kieltämättä blogi vahvasti henkilöityy, siis anteeksi kissaloituu, Merriin, mutta kyllä sinunkin kädenjälkesi paikka paikoin näkyy.

    Onnea pesukoneelle! Muistan joskus nuorena, kun sain oman ekan pesukoneen syntymäpäivälahjaksi ja ei tarvinnut enää taloyhtiön pesukonetta käyttää. Täällä sitten taas San Diegossa pesin neljä vuotta kaikki taloyhtiön koneessa ja siinä olikin raahaaminen, kun kahden taaperon, yhden vauvavan ja kahden aikuisen pyykkejä raahasin edestakaisin. Pyykkikolikot olivat aina loppu. Pari kertaa kävin niitä Las Vegasin yksikätisistä hankkimassa.

    Mä tykkään hieronnasta. Muistan, että lapena hieroja kävi jossain naapuritalossa ja siellä sitten hierottiin kylän rouvat vuoronperään. Helsingissä meillä työpaikalla kävi hieroja ja sekös oli kivaa. Onneksi juniorilla on kovat näpit ja äidin hartiat saavat vetreytystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pitkään yritin sinnitellä tämän blogin ylläpitäjänä, mutta Merri vei voiton. Jatkan nyt sitten johdon sihteerinä.
      Oma pesukone on kyllä ihan luksusta, jos vaihtoehtona on raahata pyykkejä jonnekin. Pyykinpesu ja -käsittely onkin ainoita kotitöitä, joista oikeasti tykkään ;D Töissä olen joskus muinoin joutunut raahaamaan pyykkejä vieraisiin pesutupiin ja puljailemaan kolikoiden ja laitteiden kanssa. Nykyään pyykinpesua tehdään, jos käyntejä on asiakkaalla useita ja kone voidaan tyhjentää seuraavalla käynnillä, tai asiakas itse tyhjentää sen. Silti vain erikoistapauksissa, jos esim. omaisia ei ole. Koneen päällejättämisessä on aina vastuukysymys, johon pitää saada lupa asiakkaalta tai omaisilta (ai niin, jos niitä ei ole... no jos ne on jossain kaukana ;) )
      Olen yrittänyt käydä kerran kuussa hierojalla, mutta usein välit pitenevät useaan kuukauteen syystä tai toisesta. Vakiohierojani kanssa eivät ajat meinaa nyt ollenkaan osua yksiin, kun minulla on vuorotyö. Hänelläkin varmaan asiakkaat lisääntyneet. Onneks löytyi toinen vaihtoehto.
      Meillä on osa jälkikasvusta niin herkkätuntoisia, että ei voi yhtään hieroa. Arvaa naurattiko se kiemurtelu aikoinaan ;D
      Mukavaa torstaita sinnekin päin mualimmaa!

      Poista
  9. Kivat sukat! Ihanaa, kun 'joku' saa jotain valmiiksikin. Luotan siihen, että itsekin löydän jossain vaiheessa aikaa langoille. Toivottavasti jo ensi viikolla.
    Mieluisaa loppuviikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Joku" ei kai osaa tehdä mitään muuta töiden lisäksi ;D Olin tosi onnellinen, kun sain siivottua, vaikka siihen menikin 2 viikkoa... alotin nimittäin keittiön kaapeista, sinun inspiroimana, ja sillä aikaa se siivo sen kun syveni ympärillä ;D Miksi, oi miksi, se siivoaminen on niin tervaisaa??? Muistan sen olleen sitä jo lapsena, kun piti korjata omia leluja pois....
      Toiveikasta torstaita! Kyllä ne langat kutsuu sitten, kun niiden aika on :)

      Poista
  10. Aivan ihana taustakuva, ja profiilikuva. Minullakin on pääasiassa puutarhablogi mutta pitää sitä välillä jotain muutakin aihetta saada kehiin. Me ostimme myös pesukoneen hajottua uuden isomman tilavuudeltaan että voisin pestä itse peitot ja sängynpeitot ja sellaiset. Ihanat sukat olet taas tehnyt. Tämä kissaeläin tuntuu kuitenkin nauttivan muutoksista vai tarttuiko siivousjälkeinen väsymys. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään se uusi kone tulee. Pesua ei vielä voi tehä, kun pitää lähteä töihin, mutta jospa jo huomenissa. Saa ainakin tavarat taas paikoilleen pyörimästä.
      Merriä kiinnostaa vain lattianpesu mopilla ja lakanoiden vaihto :)
      Minustakin blogissa voi kirjottaa mitä huvittaa. Proffakuvani antoi vaan ehkä vähän omanlaisensa kuvan asiasta. Ja sitä paitsi vaihtelu virkistää ;D

      Poista
  11. Blogisi on uudistunut ,vau!!upea! (taustakuva+ihanuus Merrin kuva :)
    jännät sukat.
    oi ,Merri on niin sulonen "punaisella viltillä"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kuvia rupesin muuttamaan, kun se vedenliplattelu näytti jo turhan kesäiseltä :)
      Punainen viltti on luxusta ja joulukin lähestyy ;D
      Viikonlopputoivotukset sinulle!

      Poista
  12. No nyt on kyllä mahdottoman hienot kuviot sukissa. Tykästyin näihin kyllä heti, kun värimaailmakin on täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvio on tosi kiva, mutta jos toiset tekisin, niin nilkan liialliselle leveydelle pitäisi tehdä jotain.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!