lauantai 25. huhtikuuta 2020

Hempeät villasukat

Uudenlainen sukkamalli piti löytää ohuemmasta langasta, kun olisin tarvinnut 3½ puikkoja, jotka kaikki olivat kiinni muissa neuloksissa.   Näin saivat alkunsa nämä Nallesta neulotut pitkän pitkät sukat, kolmosen puikoilla. 

Sukan resori oli lähes luvattoman pitkä ja olin jo vähällä luovuttaa sen kanssa. Onneksi kuitenkin päädyin jatkamaan ja sain tehtyä erilaisen sukan suun, verrattuna aiempiin sukkaneuleisiin. 
Perusresori on pitkä kuin nälkävuosi, mutta se on tarkoitus kääntää kaksinkerroin. 


Siinä asiaa ihmetellessä pujotin resorin käteenkin, ihan vain nähdäkseni ja tunteakseni, miltä se tuntuu.  Mielestäni minulla ei ole sopivia lankoja kirjoneulepaidan tekemiseen. Aina on kutinaa villasta. Tämä saattaa tietysti olla myös ennakkoluuloa, joten testasin.....eikä se ainakaan näin tuntunut pahalta! Josko sittenkin?  Pistetään asia nyt ainakin uudella tavalla hautumaan. 


Sukissa on käytetty väreinä vaaleanpunaista, hiekan ruskeaa, harmaata ja mustaa. Nuo kaksi keskimmäistä sulautuvat lähes toisiinsa, mutta eivät aivan. Ne tuovat hieman eloa kuviopintaan pienellä sävyerollaan. 
Ohje tähän sukkamalliin löytyy Moda 8/2013. Langan olen vaihtanut Nalleen, kun sitä oli kotona. Puikkokoko täsmää ohjeeseen.  Värivalintakin on omanlainen.  Suunnittelijan nimeä, tai sukkamallin nimeä en ohjeesta löydä. 
Langankulutus 210grammaa. 
Sukat ovat kokoa 38-39. 
Vähän yllätyin, kun tuo varsinainen tähtikuviomalli ei toistunut sukassa enää ollenkaan.  Muut kuviot ovat paljon yksinkertaisempia.  Mielestäni malliin sopii hyvin tuo kärkiosan yksivärisyys. 


Merri piti huolta lankojen riittävyydestä. 
(Oikeasti sen uusi ihastus on tuo harmaa peitto.....)




Tätä mallia oli kiva tehdä ja se tuntui valmistuvan  nopeasti, kuten kaikki kuviolliset, joista selkeästi näkee, paljonko on tullut neulottua viime neulontakerran jälkeen.



Farkkuinnostus ei ota laantuakseen ja lisää on tulossa.....

Nyt toivottelen mukavaa keväistä lauantaipäivää kaikille 😊

30 kommenttia:

  1. Ihanat! Pitkät sukat ja tunika, ihana pari.

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin, Sartsa! :)
    Pirtsakat sukat. Tykkään! Ja samaa mieltä, että yksiväriset jalkaterät sopii. Kirjavista olisi voinut tulla jo liian kirjavat. Mulla on puikoilla mustaa...
    Tsemppiä hurjaan työrupeamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän päivän tuplasta voittajana maaliin! Jalat kyllä huutaa hoosiannaa...ja naamassa tuntuu olevan vieläkin näkymätön maski ;D Ainakin tuntuu siltä.

      Poista
  3. Kauniit sukat, värit sopivat toisiinsa hyvin:)) Merrillä pehmoinen peti:))
    Leppoisaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Peitto on yleensä taitteella sohvan selkänojalla. Kun sen ottaa päälleen, ei Merri voi vastustaa syliinkään tulemista. Yleensä ei tule kuin pyörähtämään :)

      Poista
  4. Aivan ihanat sukat kuvioineen ja väreineen! Olet todella taitava kuvioneuloja. Hyvistä aikomuksista huolimatta olen vain pari kertaa aloittanut kuvioneuleen ja purkanut samantien. Kärsivällisyyteni ei riitä ja palaan omiin vahvuuksiini. Ehkä minun pitäisi tulla Merrin viereen ottamaan lähiopetusjaksoja. Harmaa peittokin näyttää kutsuvalta.
    Mukavaa viikonloppua sinulle ja rapsutuksia suloiselle Merrille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri antaa mielellään lähiopetusta! Sohvalla on vielä tilaa! ;D
      Minulla on jostain syystä kaikkein suurin palo kirjoneuleisiin tällä hetkellä.

      Poista
  5. Kauniit kuvioneulesukat yhteen sointuvilla väreillä. Tyytyväisen näköinen Merri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunainen sopi hyvin pohjaväriksi. Valitsin sen, vaikka se ei olekaan minun lempivärini. Toisaalta, sukat eivät ole kenenkään. Vielä :) Oli vaan kiva tehdä.

      Poista
  6. Ihanat sukat taaskin! Mukavaa lauantaita supernopeaneuloja ja avustajalleen myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Supernopea neuloja ei ole neulonut muutamaan päivään silmukkaakaan ;) Alkaa olla vieroitusoireita!

      Poista
  7. Kauniit sukat, niissä on ollut tekemistä! Kiva tuo käännetty resori, vaikka en kyllä itsekään tykkää resorin neulomisesta. Kannatti kuitenkin jaksaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resori teki sukista tosi kivat, etenkin kun pituutta oli muutenkin reilusti. Harkitsen käyttäväni tätä resorityyppiä toistekin :)

      Poista
  8. Kauniit! Sinulla on sorjat sääret, meitsillä tuo kuvio saattaisi ikävästi levähtää...
    Jossakin hetki sitten kommentoin, ettei voi tehdä kirjoneulesukkia, kun langanjuoksut tekisivät sukista niin kireät, että koivet menisivät kuolioon. Mutta sinun sukissasi kuvio on mukavan tiivis, myös kaksinkertainen sukanvarsi on aina tosi kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, kun vähän nauratti moinen mielikuva ;) Kyllähän villasukka venyy aika reippaasti jalassa :)
      Miä kierrän langan aina 2 silmukan välein toisiinsa, niin ei tuu pitkiä langanjuoksuja. Ja joka puikon lopussa pitää muistaa tasotella neulosta vetämällä eri suuntiin, mieluummin jo puikon keskelläkin, jos on tarvis.

      Poista
  9. Kaunista syntyi jälleen. Hyvä, että sulla on siellä lankavahti. Kun näin resorin, niin heti tuli mieleen, että se olisi mukava kääntään kaksinkerroin. Eivätpähän ainakaan karkaile puolisääreen kuten Peppi Pitkätossun sukat.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankavahti onkin aika kätevä, kun ei himoitse lankoja ite ollenkaan ;) Puikot kyllä kiinnostavat, jos sattuvat putoamaan.
      En tajunnut sukkaa aloittaessa, että resori tulee olemaan noin pitkä, joten hämmästyin. Oli kuitenkin kivan erilainen malli.

      Poista
  10. Kauniit,ja niin ihanan hempeän väriset!SUKAT! :)))))
    Olet Sinä kyllä taitava kutoja;)!!
    Voi TUOTA"lanka-vahtia"..ihanuuksien ihana Merri!
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vähän liiankin hempeät miu mau mukkaan :)
      Merri ei ehi nyt yhtään keskittyä vahtimiseen, kun kaverit on kylässä ;D

      Poista
  11. Sievät kirjoneulesukat, sinä se jaksat :)
    Ja Merri on kyllä ihana lankavahti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä jaksaa kyllä! Sisäisen pakon ajamana ;D

      Poista
  12. Tosi somat sukat! Ja lankakin onneksi riitti, kun oli vahtimestari vieressä valvomassa.

    VastaaPoista
  13. Hienot sukat, kauniit! Olet ollut ahkera. Villapaidoista sanoisin, että vauvalangat ja pehmeät merinot ovat hyviä vaihtoehtoja. Merino tosin nyppyyntyy, mutta nypyt saa pois ja taas on kaunista pintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oet oikeassa villapaitalangoista. Minulla on asiaan vähän ristiriitanen olo; tiedän, että en juurikaan edes pidä villapaitaa (tai muutakaan neuletta), joten en haluis kauheesti ostaa uusia lankoja, ois kiva, jos pystyis kotona olevista tehä. Ja toi kutittavuus on toinen juttu. Tekis mieli tehä villapaita pitkästä aikaa, mut toisaalta ei tekis. Revi tästä nyt sitten huumoria ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!