tiistai 3. joulukuuta 2019

Palvelukseen halutaan: unien tulkitsija



Nyt tarvittaisiin taas unien tulkitsijaa. Näin ihan kummallisen unen;

Menin ensimmäistä päivää työharjoitteluun sairaalaan. Siinä sitten päivän aikana kaikenlaista hoitotointa tehtiin. Ruokatauolla söin evääksi jäätelötötterön, jota toiset ihmettelivät. No tietysti se pallo-osa putosi lattialle ja jäi pelkkä tötterö käteen.
Iltapäivällä meille tuli sellainen työkeikka, että lähdettiin 4 hengen porukalla jonnekin läheiseen saareen hoitamaan jotain potilasryhmää, joka asui siellä saaressa.  Meitä oli 3 naista ja yksi mies.  Miettivät ensin, että millähän me sinne saareen päästään. Yksi naisista muisteli, että osastollahan on soutuvene rannassa.  Lähdettiin siis kävellen rantaan, joka oli aika täynnä turisteja.  Vene löytyikin. Se oli ihan  merilevän peitossa. Yksi naisista kuitenkin hyppäsi veneeseen ja lähti soutamaan kauemmas rannasta. 2 muuta ottivat sellaiset leveät puiset levyt ja minulle jäi sellainen yhden polven kokoinen pieni puupala, jolla nopeasti lähdin toisten perään.  Vene täyttyi hiljalleen vedestä ja puulevytkin pysyivät kiikun kaakun  pinnalla.  Meillä oli mukana iso nippu vuodesuojia ja sellainen vanhanaikainen, iso ja musta lääkärinsalkku. Eihän ne tainneet kuivina pysyä. 
Koska kyseessä oli satama-alue, polskuttelimme tietysti myös muutaman laivan sivuitse.  Saari oli sellainen hyvin pieni kalliosaari, jossa ei ollut yhtään  mitään. Sitä sitten siinä ihmettelin, kun toiset avasivat sellaisen luukun maassa ja kertoivat, että siitä pitää laskeutua alas ja kulkea käytävää pitkin ovelle. Sen takana on valoisa tila, jossa potilaita hoidettiin.  Sanoin, että en varmasti mene, kun on varmaan joku pila, kun olen ensimmäistä päivää töissä.  Siinä sitten tuhisivat ja yksi naisista laskeutui aukkoon. Näin, että kaukana aukeni ovi ja käytävä valaistui. Hetken päästä nainen tuli juosten takaisin. Häntä jahtasi joku vieras nainen työkalu kädessään. Perässä tuli myös yksi mies. Molemmat kielsivät meitä menemästä pidemmälle.  He puhuivat vain englantia.  Yritimme kysyä heiltä englanniksi, mitä maan alla oikein tapahtuu ja onko potilaiden tarkoitus kuolla sinne. Siitä pariskunta hermostui ja jahtasi meitä rantaan. Hyppäsimme taas aiemmille menopeleillemme ja polskutimme niiden laivojen ohi rantaan.  Rannalla meitä odottivat pienet, vyötärönkorkuiset, suloiset kirahvit, jotka olivat ystävällisiä ja nuolivat käsiämme, kun nousimme vedestä.


17 kommenttia:

  1. Olipa siinä tapahtumia kerrakseen :) Minä en nyt vanhempana muista uniani, mutta joskus viisikymppisenä kirjoittelin niitä välillä muistiin, kun oli erikoisia unia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin noita unia muistaa, korkeintaan vähän aikaa herättyään, mutta sitten taas katoavat. Joskus tulee päivän aikana ohut muistikuva jostain asiasta, kun tekee sillä hetkellä jotain samaan asiaan liittyvää.

      Poista
  2. :) Palveluksissanne !! :))
    Tässä tulkinta:)jutussa menee tovi ,niin monta yksityis kohtaa,,,,:)
    jos ei kiire..niin illemmalla, "tulkitsen " Nyt päivä touhua täynnä :) isolle kirkolle asti menen ,Käytän koiruutta lääkärissä niitä mokomoia lämpimän iliman näppyjä ,jota yökaet alkanu taas rappaa....
    Palataan:)
    Merri kuva ihana:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niin,,unikirjat kaivettu esiin:))
      paljon asioita ,sanoja tapahtumia....rajuja käänteitä niinkuin hyvässä unessa on,kilttejä eläimiä.yleensä puhuvat....
      Saari pn rauhallisuuden onnellisuuden sympooli.
      Sinut pyydetään kuultavaksi?johonkin tärkeään tilaisuuteen?...
      Sinun elämässäsi tapahtuu jotain suurta!!!..?Matka,uusityö/harrastus?Oisko harrastukseen liittyvä????
      Sinua kadehditaan...Olet aikaansaava,uusine radikaalinen ideoineen??
      tai,vastustatko jotain uutta rajusti???Nämä unet ovat vaihtoehtoisia,joko/tai:))
      Mutta hyvä uni,hyviä tapahtumia tulossa!
      Täsäpä lyhykäisyytenä.
      Hyvää yötä! ;)

      Poista
    2. Nämä kirahvit eivät puhuneet, mutta olivat erityisen ystävällisiä.
      Rauhallista on näin lomalla ja kotosalla ;D
      Eilen kävin palvelutalossa soittamassa, se on ainakin kuulemista jossain muodossa.
      Mitähän suurta? ... Aloittaisinko uuden harrastuksen? Vaikka lenkkeilyn....voi olla turha toive ;D No ainakin uuden sukkamallin!
      Toivottavasti minua ei oikeasti kadehdita. Ainakaan pahalla. Ainahan sitä vähän jotain muissa kadehtii, vaikka ymmärtää että ei ole mitenkään hallitseva elämänasenne. Minustakin ois ihana, että ois paksut hiukset....ja pitkät, vaan kun ei ole ;D Näillä mennään.
      Ilman muuta tehään täysillä ja sit kun ei tehä, niin ei tehä yhtään mitään (paitsi aina voi neuloa! koska se on hauskaa).
      Vastustan varmaan moniakin asioita, mutta en kovin rajusti. Joulu vähän harmittaa, kun tiedän, että iltavuorot. Toisaalta ei kotonakaan mitään ihmeellistä tapahdu, niin ei pitäisi haitata.
      Kiitos unientulkitsija. Seuraavaa unta ja tulkintaa ootellessa ;D Nyt en muista viime yöstä juuri mitään.

      Poista
  3. Moi. Pitäisköhän sun jäädä harrastusvapaalle : ) Jos vaikka näkisit sit kivempia unia vaikka uusista neuleista, kissoista ja näpertelystä. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lomalla, että ei pitäis nyt työtkään painaa ;)
      Köyhän paras huvitus on vilkas mielikuvitus.... niin se taitaa olla ;D

      Poista
  4. Minäkin suosittelen hauskoja neuleunia, kirahvit ja kissat neuloen. Hurjan jännä oli unesi, selitys on ehdottomasti kiinnostava saada.

    VastaaPoista
  5. Oih no siinä oli tosiaan tapahtumia! Ihana ilme Merrillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merrillä on ulkohäkki, jonne johtaa yläkerran rapuista kissanluukku. Se pääsee häkkinsä yläosan "maisemahyllylle". Siellä se sitten kököttää ja on niin huvittavan näköstä, kun se kurkistaa luukun läpi ulkoa sisään ;D

      Poista
  6. Tämähän on päivän selvä. Hakeudut opiskelemaan ja sinusta tulee eläinlääkäri ja pääset töihin Korkeasaareen. Pääsykokeissa kanttiasi koetellaan, ettei sitten veitsi vapise, jos joudut kirurgin veistäkin välillä työssäsi käyttämään.
    Terveisiä Merrille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai se olikin noin selvä juttu! Liian mutkikkaasti aloin asiaa tutkailemaan ;D

      Poista
  7. Olen työkseni keekoillut noitana jo monta vuotta ja taikonut naisia kakkusillani hurmioon. Pitääkö tulla taikomaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän pieni taika aina hyvää tekee, jos ei sitten mennä huonompaan suuntaan!

      Poista
  8. No jopas oli. Tuon viimeisen lauseen kohdalla muulle tuli väkisin mieleen Anssi Kela ja lainaus biisistä: miksi kauriit nuolee öisin autoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Sekin kysymys taitaa olla vielä vastausta vailla! ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!