keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Myyjäisiä ja musiikkia

Joulun lähestyessä on kaikkialla myyjäisiä ja erilaisia tapahtumia. Niistä voi poimia itselleen sopivimmat.
  Kiinteä joulukäsitöiden myymälä, joka aukeaa aina joulukuun ajaksi, tarjosi monenmoista käsityötä; oli sukkaa, pussukkaa, korua, hilloja, glögejä, kransseja, joulukoristeita.........arpojakin.

Ostin tämän suloisen pikku enkelin. Se on tosi yksinkertaisesti toteutettu ja kuitenkin niin kaunis.
Kameran kuvat ovat aina eri näköisiä salaman kanssa ja ilman. Välillä salama on ihan ehdoton, välillä siitä on vain harmia.  Otan lähes aina sekä / että -kuvia ja valitsen niistä sitten parhaimmat. Toisin sanoen parasta kännykkälaatua ;D
Tässä en oikein tiennyt kumpi on parempi, niin laitoin ne rinnakkain.


Läheisessä kahvilassakin oli pieni myymälä.  Juotiin ensin Äipän kanssa kahvit, hienojen pensasmustikkawienereiden kera.  Myymälästä löytyi kivoja tyynyjä.  Minulla noita enkeliaiheita on monessa mukana... 
Käsityömyymälän puolelta löytyi mukaan myös uusi piponi. 
Tykkään väreinä mustasta, valkoisesta, harmaasta ja hillityistä kuvioista (en kukkasista).  Tumma punainenkin on ihan jees. Yritän värittää elämääni, mutta useimmiten hankinnat ovat aina näissä ensimmäisissä sävyissä. 


Olin sopinut läheisen palvelutalon osaston kanssa, että menen soittamaan huilulla jotakin.  
Mennessäni vähän ennen sovittua aikaa paikalle, oli talon aula täynnä väkeä. Esiintymässä oli kosketinsoittaja ja laulaja. Jäin kuuntelemaan loppuosaa ja näin, että eteisessä on tulossa taas joku kosketinsoittimen kanssa !  Voihan elämän kevät!  Yleensä ei tapahdu mitään, mutta sen kerran, kun itse sovin jotain, niin on ruuhkaa. 😂😂
 Osastolla asia oli kuitenkin niin, kuin oli sovittu.  Sieltä asukkaat eivät muutenkaan olleet osallistuneet aiempaan musiikkihetkeen.  Soittelin kansanlauluista iskelmiin, joululauluihin ja siinä vaiheessa vielä edessäpäin olevan itsenäisyyspäivän kunniaksi vielä  Kotimaani ompi Suomi, Täällä pohjantähden alla ja Finlandia.  
Osa kuulijoista on aina tosi mielissään. Mukana laulajiakin löytyy.  Meitä on kuitenkin joka junaan, eivätkä kaikki pidä kaikesta. 
Minusta on aina hassua, kun satun kuulemaan näitä lentäviä lausahduksia soiton lomassa. 
" Kyllä minä musiikista tykkään, mutta en tällaisesta". 
"Tämä käy korviin" 
"Joko lopetat?
Kerran jouduin soittamaan kilpaa radion kanssa. 
Nämä lausahdukset ovat siis vuosien varrella kuultuja, eivät juuri tällä kerralla (ainakaan kaikki). 
En tietenkään ota mitään loukkauksena, lähinnä vähän naurattaa. En itsekään pidä kaikesta mitä kuulen tai näen.  Rehellisyys maan perii! 


Palvelutalo on jo hiljalleen "pukeutunut" joulutunnelmaan. 


16 kommenttia:

  1. Moi. Söpö on enkeli salamalla ja ilman. Palvelutaloissa kuulee kaikenlaisia kommentteja ☺. Hommasin aikoinaan klassisen musiikin kommentteja vanhusten iloksi. Kerran yks kuulija nousi kesken kaiken ja ilmoitti kuuluvasti menevänsä nyt vessaan. Toisessa paikassa ilmoitti naisääni, että tuo soittaja rikkoo kohta koko pianon. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa naurattaako ;D Ihanaa, että muutkin saa tuollaisia kommentteja ;D Noi on kyllä niin ihanan suodattamattomia juttuja. Eiköhän meistä jokainen joskus ajattele noin ;D

      Poista
  2. Kun minä yritän laulaa, Vanha herra ilmoittaa ykskantaan: "Heittele vaikka pienillä kivillä, mutta älä rakas laula"! En ole siis ilmoittautunut mihinkään laulamaan. Voisin kyllä huiluasi kuunnella Merri sylissäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ikävä kuulija! Kannattaa ilman muuta mennä kokeilemaan jonkun muun yleisön eteen. Tuon kuulijan mielipiteeseen voi vaikuttaa niin moni ulkopuolinen seikka.

      Poista
  3. Söpösiä ostoksia olet tehnyt💟💟💟

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi vähän mielessä, jos osaisi ite tehää lisää enkeleitä. :)

      Poista
  4. Näyttää että olisi eri enkelit kuvissa; näyttävät niin erilaisilta! Ihania kyllä kumpikin! Viimeisestä kuvasta tuli mieleen, että meillä löytyy samanlainen miehen peruja oleva kirkko. Tosin kattojen väri on tummemman harmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa nuo palvelutalojen joulukoristukset olla monesti jonkun lahjoittamia.

      Poista
  5. no jopas.soittajia oikein jonoksi asti!
    Huiluinen -musiikki sivelee minun mussiikki korvaa ihanasti!:)
    joo saman tyylisiä kommennteja aikoinaan päiväkoti-työvuosina:minua alkaa ramasee,ja haukottelee makeasti:) pieni -poika 3 v:),kuunnellessaan viulun soittoa:)
    (naurussa oli pidättäminen,käsi suun eteen..vain silmät nauroi:)
    niin ympyrä sulkeutuu....jälleen malttamattomia isoja/vanhoja lapsia;)
    Aivan ihanat ostokset olet tehnyt....
    Tuota enkeliä tuijotan,tuijotan,,,on tehty jostain,pakkausmateriaalista??? Aivan ihana!!!
    Kauniin tyynynpäällisen ja piponkin löysit:)
    Anopilla oli myös tuollainen kirkko se oli punainen..muistankohan nyt oikeesti.no oli miten oli...;)
    Joulutunnelma,lohkaisee arjen ..pitkäksi aikaa...
    Työniloa Sinulle Sartsa!..Teet arvokasta työtä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ajattelin, että enkeli ois ollu lankaa, jonka säikeet hajotettu. On jotenkin muovimaista, että voihan se olla jotain nailonnaruakin. Malli näyttää yksinkertaiselta ja kuitenkin tosi kauniilta. Osaisko ite tehä, oli ajatuksena. Ja sitten vielä, että minä vuonna ;D No säilyyhän tää joulukoristeiden joukossa.
      Tänään oli postilaatikossa kirje Merrille!
      Merri on sen jo tarkistanut ja kassinkin testannut. Nyt se varttuu tuola puolihämärässä, että mentäis jo nukkumaan, kun tulin äskettäin vasta iltavuorosta.

      Poista
  6. Joulu on varmaan saanut muutkin soittajat liikenteeseen, kun porukkaa oli ihan ruuhkaksi asti liikkeellä. Musiikkimakuja on niin monenlaisia ja osa ihmisistä sanoo mielipiteensä aika suoraan, mutta eipä siitä kannata hätkähtää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluna on aina esiintyjiä pilvin pimein, kun muulloin ei niinkään. Eikä nää esiintymiset kuitenkaan näytä koskevan kaikkia. Osa on omilla osastoillaan tekemässä niitä arkipäiväisiä juttujaan.
      Sisäistä soittajaani naurattaa nuo kommentit, kun ne kääntää niin päin, että näinkö tosiaan on? Turhaan taisit harjotella ja innostua. Eihän siitä kuitenkaan mitään tule. ;D Vähän sarkastista huumoria elämään ;D

      Poista
  7. Kaunis enkeli ja pipo, söpönen tyyny!
    Lasten ja vanhusten suusta voi kuulla totuuden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se taitaa olla. Turhat suodattimet pois, niin kaikilla on kivempaa ;D

      Poista
  8. Erittäin arvokasta työtä teet, kun ilahdutat musiikilla! Herkän kaunis enkeli on myyjäisistä löytynyt. Merrille rapsutuksia, joulunarukin voisi olla sopiva leikkikalu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useamminkin vois soitella mut miten se oman soiton tarjoaminen tuntuu niin vaikealta. Oikeastaan vaikein osuus on sen sopivan ajan sopiminen, kun on työt ja palvelutalossa ruoka-ajat jne.
      Lähes kaikki irtoava kelpaa leikkiin :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!