perjantai 7. kesäkuuta 2019

Oma maa mansikka, muu maa kaukana (jotenkin noin)

Viime yönä puoli neljän aikaan kotiuduin Ateenasta (teen siitä oman postauksen hieman myöhemmin).  Merri oli viettänyt lähes viikon laatuaikaa kavereidensa Maian ja Samin kanssa. Tietysti toinen palvelijoistakin oli paikalla huolehtimassa kissahotellin ruoka-, siisteys- ja viihdytyspuolesta.

Merrihän syö tuolla ylätasolla, että se ehtii edes vähän syödä, ennenkuin kupinpuhdistusporukka käy sen jättämiin ruokiin käsiksi (tai oikeammin tassuiksi ja hampaiksi) .


Toisaalta kissakaverukset olivat keksineet viihdykettä ihan ominkin voimin.....
Eivät yleensä tee tällaista, mutta lentävät öttiäiset ovat vastustamattomia ja silloin ei mikään saa olla esteenä (hyvästi kitukasvuiset tomaattini, isännän chilitaimista jäi vielä jotain jäljelle). 



Kaikki kissat olivat nukkumassa palvelijan kanssa, mutta kuulivat matkalaisten tulon.  Ne tulivat ihmettelemään, kuka kurja herättää keskellä yötä!
Maia ja Sam päätyivät samantien omaan kuljetuskoppaansa, eivätkä huomanneet ollenkaan protestoida. Merri oli aivan hämillään öisestä ohjelmasta ja kavereiden katoamisesta melkein kesken unien. Se ei oikein osannut ilahtua palvelijan kotiutumisestakaan, ehkä se olikin kummissaan, että edes tulin. Ehkä se oli jo oppinut elämään ilman minua, kun se oli hylätty. Selitin sille kyllä ennen lähtöä, että niin ja niin monta päivää menee ja sitten tulen, mutta ehkä se ei ottanut kuuleviin korviinsakaan.

Aamulla oli jo pirteämpi kissa. Suuri ihmettelyn aihe oli pyörillä liikkuva matkalaukku outoine hajuineen...


Toitko jotain minulle????


Yritähän ottaa kissasta tai mistä tahansa eläimestä kuvaa, niin se ei pysy yhtään paikallaan, tai siinä, missä kuvaaja haluaa. 
Toisaalta, jos et halua sitä kuvaan, niin se tulee taatusti paikalle! 



Onko näissä joku haju? Ai lentokoneen haju vai? Mikä se on? Voiko sen ottaa kiinni, kuten muut lentävät öttiäiset? 


Välikuvana sukkaparin jälkeen aloitetusta uudesta sukanvarresta, kun lankaa jäi ja paluumatkalla ei ollutkaan enää neulomista. 


No niin! Nyt on minun vuoroni. 
Lanka Venlaa, puikot kokoa 2½. Langankulutus 65g. Koko 38. Aloitussilmukoita 18/puikko. Malli vetäisty hatusta neuleen edetessä. Aluksi valepalmikkoa sukan suulla, jatkuen etupuikoilla lähes kärkeen asti. Takapuikoilla joustinneuletta varressa alkuresorin jälkeen. 
Yläkuvan keskeneräinen sukka on muuten aloitettu samalla silmukkamäärällä, mutta erilaisella neuloksella. Se on selkeästi leveämpi. 


Kirjoittanut kesälomalainen Sartsa terassin kuivumista odotellessa. Kohta pääsee upeaan lämpöön öljyämään lattiatasoa ja kaiteita. 

14 kommenttia:

  1. Hauskoja kissakuulumisia :D Ihanat villasukat <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samoin sinulle!
      Terassi on nyt öljytty, mutta siinä ei voi kävellä, kun on vielä vähän tahmea ;D Mut hei! Onhan se hyvännäkönen! ;D Tarviiko siinä nyt niin kävelläkään ;D

      Poista
  2. Hei. Kissajutut pistävät aina hymyilemään. Kivat sukat! Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat on viihdyttävää seuraa jopa nukkuessaan ;D

      Poista
  3. Voi Merriä, ihan ihmeissään. Valkoiset sukat on ylellisyyttä, kauniit ja varmasti istuvat hyvin jalkaan. Meillä ukkosti eilen ja yöllä satoi oikein runsaasti mikä oli hyvä helteen jälkeen. Rentouttavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mietin itekin, missä voi valkosia sukkia pitää, vai kannattaako niitä kuitenkaan liikaa sääliä. Jos nyt ei kuitenkaan ihan saapassukkana käytä. :)
      Täälläkin ukkosti jonkin verran, vettä ei kuitenkaan tullu paljon kastelusaaveihin.

      Poista
  4. Tervetuloa kotiin! Sitä on varmasti puutarhassa jo paljon uutta vaikka taimille ei hyvää kuulukkaan O.O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihalla oli jo täysi kesä. Alppiruusu oli jo lopettanut kukintansa! Toinen onneksi vasta vähän aloittelee. Molemmat on viime kesänä istutettu, niin ei mitään valtaisaa kukkamerta olekaan. Löysin tuolta purkkien joukosta vieläkin yhden kitukasvuisen tomaatin ;D En tajua, mikä niihin tuli, kun eivät meillä tykänneet kasvaa. Helmikuussa istutettu :)

      Poista
  5. no hyvänen aika mite "ihmettelevä?,ja hämmästynyt ilme Merrillä!!
    joku???haju ,mutta mikä;))...pitää ottaa selvää:))))))
    viimeisessä kuvassa,ilmiselvästi,miettii??Merri??,"olenko tätä haju ennen tävannut,palvelijan käsitöistä!
    Ihanasti tuo syönti järjestys:)) Merri taitaa olla kulinaristi,nautiskelija ...syödessään:))
    no ensi vuonna uusi yritys tomaateille ja chilille:) kasvatukseen.
    ps.erittäin pehmeän näköiset sukat:)
    Todella !! oma maa mansikka...ja muut....mustikoita!'
    Mukavaa kesäloman jatkoja!;))
    (meillä raju ukkosmyrsky ,pyyhkäisi ohi,ja vettä rännit ym eivät kerenneet vastaan ottaa...kamalia myrskyjä:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli vain kesy ukkonen. Edes vettä ei tullu kun hiukan, tynnyrit on vieläkin alle puolillaan.
      Itel oli moneen kertaan Merri mielessä matkan aikana. Jälleennäkeminen ei ollukaan niin innostunu, kun ajattelin, vaan lähinnä just tuommonen hämmästyny ;D
      Kyllä se on tosiaan ensi vuoteen suunnattava tomaattisuunnitelmat. Chilejä jäi joitain henkiin. Ne on miehen projekti. Minulla on maissia. Ihan huvin vuoksi, kun halusin nähä. Ne taimet olikin jo ulkona ja säästyi. Kohta saadaan varmaan grillata maissintähkiä ;D

      Poista
  6. No toitko sää Merrille tuliaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hävettää vastata, mut en saanu sitä yhtä lintua kiinni sielä.... niin jäi tuomatta.... ois pitäny laittaa parvekkeen kaiteelle leivänmuruja, kuten hotellin naapuri näytti tekevän..jos ois sit vaikka tärpänny... :(

      Poista
  7. Kauniit sukat olet tikutellut ja niin suloinen Merri-kisu sinulla siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkään itekin noista sukista. Valepalmikolla tuli aika kiva pintaneule ja se vetää mukavasti kasaan tosta pääliosasta. Toisen sukkaparin kohalla huomaa, kun se neule ei vedä yhtään kasaan.
      Merri vilkuttaa hännällä takaisin ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!