perjantai 1. maaliskuuta 2019

Kissakkaat sukat

Miten vaikeaa, tai helppoa, voikaan olla symmetrisyyden toteuttaminen??  Tässä sukkaparissa olin jo näin pitkällä, kun huomasin niin monta virhettä, että  piti purkaa pitkät pätkät. Eipä nuo virheet ehkä olisi muita haitanneet, mutta itseäni haittasi yhä enemmän, joten purkuun meni.   Tuolta vasemmalta puuttuu pisteet noiden punaisten kiemuroiden päältä. Ylärinkulat taas ovat samoin päin, kuin toisessakin sukassa, vaikka piti olla peilikuva. Tätä ihmetellessä tajusin, että eivät nuo kissatkaan ole peilikuvana!!  


Virheiden tekemisessä on erityisen ärsyttävä se hetki, kun tajuat, että nyt on jotain pielessä ja se, kun sitten mietit, miten ihmeessä oikein olet saanut sen aikaiseksi!  Oliko mielessä sittenkin se Gimlin ja Legolasin välinen nahistelu, vai kenties Harry Potterin kaverin, Ron Weasleyn rikkoutunut taikasauva??  Vai vielä pahempaa: ei yhtään mitään!  
No. Oppia ikä kaikki. Purkaminen rentouttaa.....ehkä....

Ja sitten päästiinkin jo teräosiin. Toinen terä meni tietenkin purkuun, kun silakanruodot osoittivat samaan suuntaan.... 
Uskomatonta miten järki ei juokse, kuten toivoisi.  Ymmärrän kyllä, että nämä eivät ole mitään isoja juttuja, mutta kun itseä alkaa ärsyttää, niin on pakko tehdä jotain korjaavaa. 


Malli on ostettu Jorid Linvikiltä joskus aiemmin.  Olen muokannut sitä reilusti, mutta kuviot ovat pääasiassa ohjeen mukaisia.  Olen käyttänyt mallia aiemminkin mm. täällä ja täällä.
Itselle muistiksi, että tein alun kolmosen puikoilla ja jatkoin 3½ -puikoilla. Aluksi 17s/puikko, resorin jälkeen lisäys 1s/puikko. Nilkkaa kohti kavensin niin, että oli 14s/puikko. Terässä päällä 13+13 ja pohjassa 14+14.  Varressa valmiina nauhakuja.  Sukan koko on 38-39. Lanka 7-veljestä, kulutus 225g. 
Kissasukkien aitoutta korostaa myös se, että niissä on kissankarvojakin jo valmiina! 

Huomaan, että kirjoneulekäsialani on parantunut paljon siitä, mikä se oli aluksi.  Muistan, miten tuskallista oli pyöritellä lankoja työn takana ja aina neule oli liian kireää. Sain neuvon tehdä astetta isommilla puikoilla, jolloin työstä tulee löysempää, eikä enää kiristä. Neuvo oli hyvä. Nyt olen neulonut niin paljon, että olen voinut taas palata ohuempiin puikkoihin, eikä työ enää kiristä.  Näköjään sitä elämässä oppii asioita, kun tarpeeksi on toistoa . Ja nyt en puhu ollenkaan siitä, että kuviot eivät täsmäisi keskenään. 😂


Kyllä kai meillä kaikilla voi ajatus joskus käydä vähän hitaalla?


14 kommenttia:

  1. Ihanat sukat ja ihanaisen Merrin tarkastamana, tietysti. On totta, että itseä harmittaa asia, jota muut eivät huomaa.Purkaminen on tuttua, mutta sitten lopputulos ilahduttaa. Muutama kierros mattoilua Merrille kiitoksena ihanista sukista ja laaduntarkkailusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään purkaan paljo herkemmin, kuin ennen. Ilmeisesti oma sietokyky on alentunu virheiden suhteen :) No mikäs, kun ei oo mikään kiire valmistumisellakaan.
      Merri saa vähän väliä viihdytysyllytystä :) Kyllä kannetaan sinunkin nimissä pari kieppiä.

      Poista
  2. Ihana pikkukielen näyttäjä, Merri <3
    Mä en ihan pikkuvirheentakia purkamaan rupea, jos se ei haittaa kokonaisuutta niin olkoon siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookin söpö toi kieli :) Harvinainen näky Merrillä.
      En miäkään purkaa, jos saan muutoin korjattua, mut joku purkamisvietti minulle on nyt tullu verrattuna aiempaan.

      Poista
  3. Mitkä virheet??? Nyt kyllä sun ajatus hyrrää liian nopeella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä siellä 1 näkyy nytkin... :(
      Onko tämä neulemasennusta, vai mitä? Mikä auttaisi parantumaan?

      Poista
    2. Merri tahtoo lentää, joten tee tytä käsketty. Se parantaa!

      Poista
    3. Tänään on lennetty monta kierrosta. Kerron sille aina, että kenen toivottajan nimissä mikäkin kierros tehdään!

      Poista
  4. Kerrassaan upeat sukat!!!
    Nyt kyllä taiat olla liian tarkka,kysyppä vaikka Merriltä joka antaa pennin ajatuksestaan!:) sulonen pikkukieli:))
    Ihan selvästi Merri kuunnellut kun olet puhunut "kissasukkien purkuasioista",tuumaa :nyt taitaa palvelija tehdä turhaa työtä:"hyvänen aika silakassahan on ruodot vinksin vonksin kun minä niitä heiluttelen...ehkä Merrin tuumauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri kattoo että turhat sukat, kun silakoistakin vaan ruodot jälellä!
      Joskus iskee tarkkuusvimma ja kun se napsahtaa päälle, ei sitä enää saa pois. Välillä se ei mee päälle millään. :D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!