perjantai 6. heinäkuuta 2018

Talvea odotellessa...

Aamulla oli tosi harmaa päivä ja vettä tihuutteli. Olin töissä ja tapasin erään henkilön, jolla on aina hiukan negatiivinen asenne sään ja ajan kulumisen suhteen.   Hän harmitteli kovasti harmaata keliä, joka ei hänen mielestään ollenkaan vastannut kesäsään odotuksia. Hänen mielestään keli oli niin huono, että vain lumisade puuttui. Minä siihen sitten, että eipäs liioitella, kun on kuitenkin heinäkuu!  Sain vastaukseksi tosi  ponnekkaan vakuuttelun siitä, että talvi on jo tulossa, kun sää on niin harmaa. Kerroin, että minulla ei ole kesälomakaan vielä ollut. Sehän se vasta olikin kamala uutinen! Olen kuulemma pahasti myöhässä, eikä elokuussa olevaa kesälomaa voi edes kesälomaksi sanoa, vaan se on jo talvilomaa!!  Mikäs siinä sitten. Talvilomaa odotellessa. 😀

Siispä voin ihan hyvin tehdä villasukkia. Niistähän on jo suorastaan huutava pula! Ainakin, jos säätä on uskominen. 😉


Reissukäsityönä on hyvä pitää sellainen työ, jota voi tehdä juttelun ohessa. Sillä tavalla on syntynyt nämäkin sukat. Lanka on 7 -veljestä Polaris. Langankulutus 195g. Puikot nro 3½.  Silmukoita puikolla matkan varrella tähän tapaan 15, 16, 15, 14, 13 ja terässä 13.


Joissain neuleissa alkaa jo keskeneräisenä tuntua, että  työ voisi olla omaan käyttöön, tai sitten vahvasti niin päin, että en tule tätä itse pitämään. Huolimatta siitä, onko työ alunperin aloitettu itseä varten vai ei.  Näissä on niin ihana väritys ja sukat on niin minun jalan malliset kaikinpuolin, että pidän ehdottomasti nämä itse! Minulla ei ole muistaakseni yksiäkään pitkiä sukkia omassa käytössä ennestään. 


Nämä voi nyt sitten ottaa heti käyttöön, kun sieltä on sitä luntakin jo ennustettu tulevan. 😏

Hyvää KESÄlomaa niille, joilla sitä vielä on! Loput lomailijat ovatkin sitten jo talvilomalaisia. 

10 kommenttia:

 1. Täällä yksi kesälomalainen kulkee villasukissa. Niitä voi käyttää milloin vaan. Kiva väritys sukissasi. Väriä elämään 😊. Tänään on ollut sekä kesä että talvi, kun on satanut ja paistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu hassulta neuloa sukkia kesähelteillä, mutta kyllä niitä aina tulee pidettyä,kesän ja talven.

   Poista
 2. Hih..voi minulla kun alkaa se oikea kesäloma vasta syyskuussa niin sehän se vasta talvea sitten onkin:) Olkoon vaan minusta kesä on aina silloin kun on loma, oli se keli mikä tahansa:) Ihanan väriset sukat ja kivan pituiset! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan on ihan sydäntalviloma! :) Loma on aina lomaa, oli millon vaan.

   Poista
 3. Joillakuilla on aina sää pielessä ;) Ihanat sukat! Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. :) Joskus asiat on niin pielessä, että tuppaa vieressä naurattamaan ja siitäkös se selittäjä suuttuukin. :)
   Mukavaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 4. Erittäin ikävää olla pers negatiivinen, mutta kukin tyylillään. Mutta oikein hyvät polvarit oot neulonut. Näillä kohti kesälomaa ja uutta hellettä, joka sekään ei sovi kaikille ;)

  VastaaPoista
 5. Pitää paikkaansa! ;D
  Sää on tänä kesänä ollut oikein hyvä. Sitä paitsi ei se mollaamalla muutu. Kaikki on otettava, mitä sieltä tulee. :)

  VastaaPoista
 6. Kivan näköiset sukat. Ne lämmittää jalkojasi mukavasti talvilomallasi, kun varttakin on sopivasti polveen asti. Saattaa sataa vaikka lunta sen verran, että sukan varresta menee sisään. :) Kesälomani on puolivälissä ja pääsen onneksi taas takaisin töihin juuri ennen talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitähän voi käyttää vaikka hiihtosukkina, jos lunta tulee tarpeeksi! :D

   Poista

Kiitos kommentoinnista!