maanantai 9. heinäkuuta 2018

Hevonen ja kissa käsitöiden aiheina

Nämä sukat on aloitettu jo kauan sitten, mutta valmistuivat vasta nyt. Välissä on syntynyt muita juttuja.

 

Uusia kuvioita on kiva kokeilla. Pitkään olen jo miettinyt, että pitäisikö tehdä hevosaiheiset sukat. Ei siksi, että olisin jotenkin hevosharrastaja, vaan siksi, että se tuntui kiinnostavalta. Etsin sopivaa kuviota ja se löytyikin kirjasta, jonka sain joululahjaksi: Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 2.  Kuvioita oli käytetty kaksissa eri lapasissa.  Käytin siis vain kuvoita. Silmukkamääräksi laitoin 14/puikko. Kuvion kohdalla taisin lisätä pari silmukkaa.  Nalle lankaa kului kolmosen puikoilla 100g. Varren jälkeen tuntui jotenkin valjulta jatkaa pelkällä keltaisella, joten käytin toisten lapasten kuviota jalan päällä.  Sukat ovat kokoa 37-38 ja menevät varastopussiin odottelemaan oikeaa käyttäjäänsä. 


Miehellä on ollut hieman toisenlainen aihe käsitöissään.  Merri -kissalle valmistuu ulkohäkki  tai -tarha, millä nimellä sitä nyt sitten kutsuukaan. Tarkoitus on käyttää myös tuota 
 ylhäällä näkyvää ikkunaa ja päästää kissa siitä sisään ja ulos. Häkkiin tulee tasoja ja kaikkea, mitä keksitään ja on mahdollista toteuttaa.  Tuohon eteen tulee ovi. Merri saa edelleen olla myös valjaissa ja narussa, eli ei ole tarkoitus ulkoilla vain häkissä.  Meillä käy välillä hoitokissojakin. Ne eivät ollenkaan pidä valjaissa ulkoilusta. Pelkäävät. Jospa tämä häkki olisi vaikka niillekin mukava ulkoilupaikka.

Merri on kyllä niin sopeutunut ulkoilija, että ei välitä yhtään, vaikka perässä tulee naru. Valjaatkin saa olla niin löysällä, että melkein tippuvat päältä ja silti se ei yritäkään ottaa niitä pois. 
Tässä Merri on väsähtänyt  leikkiensä jälkeen. Ostin 4 sisustuskoria, joissa on kahta kokoa. Isommat eivät mahtuneetkaan TV -tason hyllyille, joten ne jäivät tyhjinä odottamaan tarkoitustaan.  Sellainen löytyikin pian, kun Merri on alkanut nukkua korissa. 12 kommenttia:

 1. Upeat sukat, jotkut ne vaan osaa kirjoneuletta, minulta ei onnistu. Kylläpä minunkin ratsastavat lapsenlapset tykkäisivät tuommoisista, mutta kun ei mummolla taidot riitä.
  Hieno ulkohäkki. Meillä toinen kissa liikkuu vapaana ja toinen hävisi kokonaan kun yritin opettaa sisäkissaksi muuton jälkeen. Ei tuommoiset 10 vuotiaat enää suostu valjaisiin eikä sisällä pysymään ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä miäkii aika monia vuosia olen saanu tätä harjotella, ennen kun ne neulontaniksit on alkanu sujumaan. Harjaantumisen varaa on varmasti vieläkin. Näihin olen ihan tyytyväinen. :)
   Ulkokissan on varmasti vaikea tottua sisäkissaksi. Meilläkin Merri jo ihan pyytää ulos, vaikkakin valjaissa. Aiemmin ei viis veisannut, mut kun nyt on saanu olla niin istuu vähän väliä oven vieressä maukumassa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niitä riittää. :) Merri on vähän väliä sellasessa tilanteessa tai vain muuten söpö, että kamerat on esissä. :)

   Poista
 3. Kyllä nyt koittaa Merrille oikeat kissanpäivät 😊. Ja piti oikein huokaista, kun katselin noita sukkia. En varmaan raaskisi pitää noin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miäkii oikein ootan innolla, mitä kaikkea saadaan aikaiseksi häkin sisäpuolelle. Olen katellu kaikenlaisia ideakuvia, mitä vois olla. voi kun osais toteuttaa jotain tosi kivaa.
   Sukka on minusta kiva pohja kokeilla uusia kuvoita. Ne on myös käytössä eniten ja kuluvat, niin sitte voi tehä aina uusia. Lähipiiriä olen neuvonu viemään vanhimmasta päästä kierrätykseen. :)

   Poista
 4. Olet sinä vain taitava sukantekijä. Ihanat! Tekevä näkyy olevan mieskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukka on tosiaan se eniten käytetty asuste, jos jotain neuloo. Nykyään ei tuu enää paljo villapaitoja pideltyä. Ennen tein niitä tosi paljo ja tein niihinkin jotain kuvia tai kuvioita. Jäivät vaan aina kaappiin vähällä pidolla. Pitkään olin tekemättä kirjoneuletta, mutta nyt olen taas opetellu. Näköjään sitä oppii jotain, kun tarpeeksi on intoa yrittää.
   Mies osaa minunkin mielestä hienoja juttuja, mut rakastaa huomattavasti enemmän autoon liittyviä remontteja. :)

   Poista
 5. Upeat sukat♥ Tuollaisissa on kyllä tekemistä! Vaan tulipas suloiselle Merrille hieno ulkoiluhäkki, varmasti viihtyy! Kauniita kesäpäiviä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Haasteet on mukavia kaikissa asioissa. Ei ne aina onnistu. :)
   Häkki on vielä vaiheessa ja yritetään kovasti miettiä, miten saisi sisälle jotain kivoja juttuja. Tällä hetkellä kissa on pihalla narussa, eikä vielä ymmärrä, mitä se oikein on saamassa. :)

   Poista
 6. Upeet sukat! Hieno uusi malli ja teräosan hepat kruunaa komeuden, paljon kivempi kuin pelkkä keltainen olisi ollut. Kyllä aika tavaran kaupittee, sano vanha kansa. Se pitää varmaan paikkansa, kun korillekin löytyi heti käyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eiköhän nää joskus käyttäjänsä löydä. :) Olivat kiva kokeilu.

   Poista

Kiitos kommentoinnista!