perjantai 27. huhtikuuta 2018

Ihanuuksia

Kattokaa mitä sain!! Minun äiti tekee jatkuvasti ristipistotöitä. Tälle pyyheliinatelineen peitteelle ei sitten kuulemma löytyny paikkaa, joten miä sain tän!  Sen verran olen tehny itekin, että tiedän materiaalien hinnan ja valtavan suuren työn. Minulla ei taho kärsivällisyys ja näkö riittää tähän hommaan millään.  Ainoo, mitä olen tälle tehny, on vetäny saumat . Ja nekin ompelukoneella . Vähän nolottaa, kun tajuan kyllä, että ne olis pitäny työn hengessä myöskin ommella käsin.  
Tää on nyt kuulkaas minun! 😊💜


Maalasin jo aiemmin oman telineeni kalkkimaalilla vanhanaikasen valkoseksi. Ennen se oli tumman ruskea. Tää oli samalla kalkkimaalikokeilu.  Tulos on ihan ok tälläseen tarkotukseen. Mietin, että jos pinta pitäis kestää enemmän kulutusta, pitäiskö suihkuttaa lakka pintaan? Miten ootte tehny, jos ootte käyttäny kalkkimaalia? Ois kiva kuulla käyttökokemuksia. 


Äipän ja isän tämä seuraavakin. 💓💗
Arttu pääsi pitkän odotuksen jälkeen kotiutumaan. Se on kerrassaan suloinen pöperöpoika. 



Piti vielä laittaa kuva tästä hienosta kakusta, joka syntyi meillä, vaan ei minun tekemänä. Sain nauttia vaan syömisestä. Ite en juuri koskaan tee paistettavaa täytekakkua. Minulla on jääny trauma ajasta, jolloin lapset oli pieniä ja juhlapäivänä  aamulla piti alkaa päälystää kakkua. Vieraita tuli usein jo aamupäivällä, kun miä olin ehkä vielä kakun kimpussa tai ainakin vähintään yöpaidassa ja tukka pystyssä.  Myöhemmin löysin rakkauteni hyydytettäviin tuorejuustokakkuihin ja sille tielle olen jääny. Hienoa, että jälkikasvu on rohkeampaa ja avararakatseisempaa.  Tässä kakussa oli täytteenä puolukkaa hillona ja pakasteena, valkosuklaata, tuorejuustoa ja kermaa. Päällä kermavaahtoa hienosti pursotettuna. 


18 kommenttia:

  1. Komea kakku! Ei muuta kun äiti ottamaan jälkikasvusta mallia ja rohkeasti kokeilemaan. Aivan varmasti lopputulos olisi erinomainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varmasti paikkansa, nimittäin se, että lapsilta oppii joka päivä jotain uutta :)
      Sekin on totta, että kun tarpeeks yrittää, niin jossain vaiheessa onnistuu. Tarvitaan myös aimo annos kärsivällisyyttä ja vissiin sitä TV -kokkien peräänkuuluttamaa intohimoa ruuanlaittoon.

      Poista
  2. Ihanan näköinen kakku :) Ja voi, miten upea ristipistotyö, aivan mahtava <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno kakku kerrassaan minustakin.
      Noita ristipistotöitä ihailen aina tosi paljon, etenkin kun tiedän, miten valtava työ niissä on. Itellä on ollu yks taulu kesken jo 10 vuotta. :) Piti sitte haukata liian iso pala. Yhen hankalan näkösen taulun vein jo kiltisti äipän tehtäväksi, mut tän keskeneräsen osalta ei sisu anna periksi. Ehkä miä vielä joskus jatkan...

      Poista
  3. Oi miten kaunis ristipistotyö, tuossa on kyllä melkoinen urakka..ei onnistuisi kyllä itseltä:) Kakku näyttää herkulliselta..nam! Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis se on minustakin. Äippä on ristipistokone. :)

      Poista
  4. Kaunis pyyhepeitto, eikä ole se ihan tavalisin malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkansa. Nykyään on paljon ihan uuenlaisia malleja perinteisten rinnalla.

      Poista
  5. Onpa ihana tuo ristipistotyö ja kuva siinä niin tunnelmallinen. Kunpa noille vanhoille esineille olisikin paikkaa nykykeittiössä :)
    Mitäs Merri ja Arttu sanovat toisistaan, osaako vanhempi varoa nuorempaa?
    Hienon ja herkullisen kakun on jälkikasvu tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuden ja vanhan yhdistäminen on vähän vaikeaa. Meiän keittiöön tää sopii, vaikkei muutoin kovin vanhahtava olekaan. Ei kuitenkaan modernikaan.
      Ei olla uskallettu vielä Artulle Merriä näyttää. Antaa toisen ensin vähän kasvaa ja kotiutua.

      Poista
  6. Vautsi, mitä äitisi on saanut aikaiseksi! Tosi hieno ristipistotyö! Arttu on söpöäkin söpömpi nappisilmä. Ainakin kuvassa. Pienet koirat ei ihan koko aikaa ole ihania, mutta enimmäkseen kuitenkin. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, ettei ihan koko aikaa. :)
      Hauskaa vappua sinullekin. Minua kutsuu tänään työt. Huomenna vappusoitot.

      Poista
  7. Äidille taputus olalle, kaunis pyyhepeitto.
    Jos pyyhit usein kostealla maalaamasi telineen kannattaa maalin päälle vaikka suihkauttaa kirkas lakka.

    No niin,nyt tekee mieli kakkua, vaikka en tykkää kermakakusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli suihkutuslakka on ok. Selvä. Tätä maalausta en viiti enää irrotella, mut jos maalaan jotain kuluvampaa, niin suihkutan. Tässä meni jo yksi kello yhtenä päivänä. :)

      Poista
  8. Jestas kuinka upea tuo äitisi tekemä ristipistotyö! Siis aivan mielettömän kaunis! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä ja hämmästyn edelleen, että se on oikeasti minulla. :O

      Poista
  9. Yöpaita päällä ja tukka pystyssä minäkin ruukaan touhuta ;) Vanha herra vähän toppuuttelee näin kesällä, kun reviirini laajentuu pihan puolelle. Pelottelen kuulemma naapureita???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä joskus itekin havahtuu, kun sattuu pyörähtämään vaikka omalla terassilla yöpaidassa ja huomaa, että kellohan onkin jo yli puolen päivän. ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!