keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Unisukkailua

Nukahtaminen iltaisin on ihan toivotonta, jos jalat on ihan jääkylmät. Lämpeneminen kestää peiton allakin vaikka kuinka ja kauan. Villasukka jalassa tuntuu vähän karhealta ja tavallinen sukka vähän ohuelta. Siksipä päätin tehä itelleni unisukat. Langaksi valitsin oitis Puro batikin, jota varastossani on vielä vähän. Harmi, kun sitä ei enää saa. Siinä on tuntuma ja värisävyt minulle mieleisiä.
Silmukoita laitoin 13/ puikko, jalan päällä kahella puikolla 12.


Miehelle selvis mitä olin tekemässä ja hänkin toivo itelleen unisukkia, kun kerran minullekin oli tulossa.  No tein sitten nuo vasemmanpuoleiset hänelle.  Sinisävyiset on minun. Ne meinas lähteä jo salakähmäisesti käyttöön, kun tytär  näki ne. Joutu oikein kovistelemaan, että niihin ei kosketa. Tein sitte vielä yhet, niin nyt on kaikilla omat. 
Miehen sukissa on silmukoita 14 ja koko 41. Langankulutus 135g. Pienemmät kokoa 38 ja langankulutus 110g. 
Minulle on tullu sellanen vaiva, että en pysty tekemään erivärisiä, jos värit on vaan mahollista kohistaa. Siksipä rassasin näidenkin kanssa värejä. Kaksissa ekoissa meni aika hyvin, vaikka langan värijuoksut on aika pitkiä. Viimesissä jouduin käyttämään kahta eri sävyä muutenkin; varsiin eri, kuin teriin. Lisäksi terien kärjistä tuli vähän erilaiset.   Ihan niin kun väreillä olis jotain väliä, kun nää  on unisukkia. 

Miäpä sain vietyä itteni eilen hiihtämään!!  Hiihin 5,6 kilsaa läheisellä pellolla, pieniä lenkkejä. Puhelimen sportti -sovellus kerto minulle, että palautumisaika on sitten seuraavat 23 tuntia!! 😁😁😂 Sillä on vissiin yhtä suuri luottamus min kuntoon, kun minul itellänikin.  Eka pikkukieppi tuntukin käsivarsissa ihan kamalalta. Ne tuntu ihan hervottomilta, mut tottuivat sit kuitenkin siihenkin kuritukseen.
Sovellus on muutenkin tosi kiva, kun miähän tietysti tykkään mitata kaikkea tekemistä kilsoina tai kertoina. Se on se kannustin, jolla jaksan tehä.  Pyörässä minul on kilsamittari ja se riittää siihen.   Hiihtäessä huomas kyllä, että ei oo pariin vuoteen hiihtäny. Tasapainokaan ei ollu kovin hääppönen. En nyt sentään nurin menny tasasella pellolla, mut taaksepäin ei kannattanu kesken vauhin paljo katella.

Vaan nytpä viettämään vapaapäivää! Mukavaa päivää kaikille!

14 kommenttia:

 1. Kauniit unisukat tuovat kauniit unet! Nämä ovat kaikki niin kauniita. Minäkin laitan hyvin usein sukat jalkaan nukkumaan mennessäni, jopa kesällä. Hiihtäminen on kyllä huikean ihanaa, vaikka ei mitään mittailisikaan, nauttisi vaan olostaan. Meillä on nyt niin kylmä, ettemme tarkene hiihtää, viikonloppuna tarkenimme ja silloin olikin runsaasti hiihtäjiä. Hyviä kauniita talvipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuukin arvelutti jo kymmenen asteen pakkanen, mut hiihtäessä tuli ihan hiki. :) Oli ehkä liikaa päällä tai sit joutu pusaa niin kovasti, että pääs eteenpäin. Ei ollu mitään vauhdin hurmaa nimittäin. :)

   Poista
 2. Ihanan raikkaat värit. Mikään ei oon ikävämpää, kuin palelevat jalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä sekä väreistä, että kylmistä jaloista. Mikähän siinä onkin, että veri ei taho millään kiertää välillä jaloissa asti.

   Poista
 3. Ihania unisukkia❤ Mukava kun varpaita ei palele! Mukavaa keskiviikko iltaa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat on ihan jees. Ehkei ihan koko yötä, mut nukahtamisvaiheessa ainakin. Kiitos kommentista. :)

   Poista
 4. Mainioita unisukkia! Itelläni on vaan jokkut kaupan pörrösukat, sellaiset Aino-tossun näköiset tupsulliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörrösukatkin tuntuu mukavalta jalassa. Joissain oikein unisukkaohjeissa on tehty unisukat ilman kantapäätä. Miltähän ne mahtais jalassa tuntua. En oo koskaan kokeillu.

   Poista
 5. Totta, uni ei tahdo tulla jos jalkoja paleltaa tai nälättää. Unisukat takaa hyvän unen.
  Pitäisi kans ottaa taas itteään niskasta kiinni ja raahata ruhonsa lenkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi nälättäminen on myös ihan totta, joskin toimii myös toisin päin unettomuuden tuottajana. :) Liian täydellä mahalla ei juurikaan nukuta.

   Poista
 6. Hienoja sukkia, ihanan väriset nuo sinun siniset! Itsehän en ikinä kohdistele värejä, ja aina tulee valmiiksi raidoitetuilla erilainen sukkapari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unisukat ainakin vois hyvin olla ihan erivärisetkin, mut kun minul on joku sisäinen pakko ettiä se sama väri kerältä, jos se vaan on mahollista. Kauhea tuska, kun kun yhen parin kärkeen ei riittäny ihan oikeaa lankaa. :)

   Poista
 7. Kyllä unisukat on aivan ehdottomat.Eräs lääkäri kirjoitti jossakin lehdessä taannoin,että paras unilääke on unisukat.Ei tarvita pillereitä.Kun jalat ovat lämpimät,koko keho lämpenee ja uni maistuu.-Oletko kokeillut alpakkalankaa? Itse tykkään siitä.On niin suloisen pehmeää ja lämmittää kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ihan heti muista siitä mitään tehneeni, mutta laitetaan asia korvan taakse, jos tulee vastaan. Ensisijaisesti toivoisin saavani aina tota lankavarastoa vähän pienemmäksi, kun se on röyhähtäny vähä liian suureksi. :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista!